5 Beste VPN voor thuis 2024

Thuis VPN server opzetten. Dit is de enige manier om een veilige en anonieme internet omgeving gegarandeerd worden voor het hele gezin. All uw data is vanaf nu versleuteld, dit betekend privacy voor de familie.

Krijg tot 49% KORTING
Probeer de beste VPN voor huiselijk gebruik: CyberGhost

Dat is simpel, CyberGhost. Dit is gebleken uit alle tests die we hebben uitgevoerd op vele verschillende VPN providers. Speciale actie: 12 maanden + 3 maanden GRATIS voor CyberGhost. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug!

Bijgewerkt op: 24 mei 2024

Beste VPN thuis

We leven in de 21st eeuw en gebruiken de modernste technologieën om het internet op te gaan via laptops, smartphones en tabs. Er zijn natuurlijk ook nog genoeg mensen die de normale traditionele pc gebruiken. Al deze apparaten kunnen via uw router vpn opzetten en nu veilig het internet opgaan, al uw internetactiviteiten zijn beschermd.

Heeft u er weleens bij stilgestaan hoe vaak u uw eigen Wifi password thuis moet invullen. Het antwoord op deze vraag is heel simpel, namelijk bijna nooit. Thuis heeft u een internet omgeving gecreëerd zodat u zonder een tweede keer inloggen met al uw aangesloten apparaten zo uw eigen netwerk op kunt. Thuis bent u dus veilig: uw IP-adres en uw locatie zijn afgeschermd. Wanneer u buiten de deur gebruik zou maken van een onbekend internetnetwerk zal de VPN-provider u net zo goed beschermen als op uw eigen netwerk.

5 Beste VPN voor thuis

De beste thuis VPN voor deblokkeren websites zoals Netflix Amerika

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Wat is een thuis VPN

Een VPN opzetten van A naar B ook wel “end 2 end” verbinding genoemd. Het is bijna onmogelijk om deze verbinding te hacken. U bent dan ook zeer beschermd. Een VPN provider zal uw IP-adres en uw inlog locatie verbergen.

U zult dan de mogelijkheid hebben, wanneer u via de VPN inlogt, te kiezen uit verschillende server locaties. Het zal dan fysiek lijken alsof u zich hier werkelijk op bevindt.

Een VPN is ook apart te downloaden per apparaat, dit zou handig kunnen zijn als u veel op stap bent buiten uw al veilige thuisnetwerk. Openbare netwerken zijn niet te vertrouwen. Niet alleen weet u niet precies wie de eigenaar is van het netwerk, maar de verbinding is ook eenvoudig te hacken met randapparatuur.

Enkele praktijkvoorbeelden: Beste VPN’s voor deblokkeren websites en thuis VPN server opzetten

Een beschermd eigen netwerk heeft tal van voordelen. Wij zullen enkele eigenschappen gaan bespreken en daarbij zullen we 5 Beste VPN’s voor thuis aanbevelen.

 1. 5 Beste VPN voor thuisOngehinderd streamen van data VPN thuis

Vele streaming sites zijn niet toegankelijk wanneer je vanuit een andere locatie (ander land) wilt inloggen. Zo is de nieuwssite van de BBC (BBC iPlayer) alleen maar te gebruiken wanneer u zich fysiek in de UK bevindt. De film streaming websites Hulu en Netflix (volledige Amerikaanse database) zijn alleen maar toegankelijk wanneer u zicht in de VS bevindt. Via een VPN-provider is dit wel mogelijk. Een VPN-provider biedt u verschillende locaties, waaronder de VS en UK, aan. Het enige wat u hoeft te doen is in te loggen op een van deze aangeboden servers. Het zal lijken of u fysiek op een van deze locaties bent.

 1. Geografische blokkades ontwijken

U zult ongetwijfeld wel eens gehoord hebben dat een aantal grote spelers zoals Facebook en Twitter worden geblokkeerd in landen zoals China en Iran. Deze platforms zijn het contact met de buitenwereld en hierdoor een gevaar voor het politieke regime.

Ook minder heftige regimes proberen bepaalde informatie te blokkeren. Het gaat dan om informatie die deze overheden niet geschikt vinden voor hun inwoners. In sommige landen zijn dit bijvoorbeeld seks- of goksites. Maar ook is er verschil in rechtspraak over “copyrights”. Hierdoor zal het streamen of downloaden van data soms boetes kunnen opleveren wanneer dit zou gebeuren van onduidelijke bronnen.

Thuis VPN opzetten, op uw thuisnetwerk zal u helpen deze blokkades te omzeilen en mogelijke boetes te vermijden.

 1. 5 Beste VPN voor thuisOnline gluurders

Het onbeschermd (zonder VPN-provider) gebruikmaken van het internet is een gevaarlijke bezigheid en beetje bij beetje realiseren wij ons dat we niet alleen zijn. Er wordt over onze schouder meegekeken, niet alleen door onze eigen IPS (internet service provider) maar ook door geheime diensten zoals die van Amerika, NSA. Het is geen fictie meer, wat blijk uit het schandaal met Edward Snowden.

Om deze externe gevaren tegen te gaan hebben we dit artikel geschreven “5 Beste VPN voor thuis” Hierin raden we de 5 beste VPN voor thuis aan. U zal voortaan veilig zijn voor derden aangezien het bijna onmogelijk is uw versleutelde data te ontcijferen. Het gaat er ook niet om of u iets te verbergen heeft, u heeft nu eenmaal recht op uw privacy.

 1. Veilig tegen hackers

Zolang het internet bestaat zijn er al hackers actief met maar een missie en dat is geld verdienen over de rug van niet wetenden. Ze zullen alles doen wat in hun macht is u te misleiden. U kunt het niet meer ontkennen dat ook u “misschien” slachtoffer zou kunnen worden van deze internet maffia. Ook u moet zich gaan beschermen tegen deze praktijken. Een VPN-aanbieder is daarbij een goed beschermingsmiddel.

 1. 5 Beste VPN voor thuisGaming

Dit had eigenlijk puntje 1 moeten zijn. Uw gaming console kan eenvoudig worden aangesloten op het thuisnetwerk. Voortaan kunt u als een van de eerste gebruikers nieuwe releases downloaden. Deze releases zijn vaak regio gebonden en hier kunt u nu omheen met een VPN provider. Wij raden u dan ook vooral aan bij gaming een VPN te kiezen met vele server-landen.

Gratis ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

Wat kost een thuis VPN opzetten

Een VPN is niet gratis. Het zal u ongeveer 3-8 USD per maand gaan kosten. Wij raden u af een gratis VPN te kiezen. Gratis, zoals altijd, blijkt te goed om waar te zijn. De reden waarom u een VPN kiest is om veilig te kunnen internetten. Met zo’n gratis VPN worden uw gegevens gewoon bekeken en opgeslagen om doorverkocht te kunnen worden. Vaak is de bandbreedte beperkt en traag. Een gratis VPN is niet een middel om het gebruik van de VPN te promoten.

Wanneer u voor de keuze staat van een maand-, halfjaar- of jaarabonnement raden wij u aan een jaarabonnement te kiezen. U zult gemiddeld goedkoper uit zijn, maar u zult er toch makkelijk van af kunnen, afhankelijk welke VPN provider u kiest (3 tot 30 dagen). U heeft dan zelf de mogelijkheid de VPN te testen.

Lees wel even de kleine lettertjes voordat u het abonnement afsluit zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wij hopen dat na het lezen van dit artikel u zich realiseert dat een VPN provider niet mag ontbreken in uw huishouding. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ons een email sturen: debesteVPN@gmail.com

 

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

2 Opmerkingen
 1. Goedendag,
  ik heb een vraag over de snelheid met NordVPN. Zonder NordVPN ingeschakeld haal ik op mijn pc een snelheid van ca 150 mbs (ziggo bekabeld)
  Met NordVPN ingeschakeld zakt de snelheid terug naar ca 45 mbs.
  Met NordPVN via open vpn ingeschakeld op mijn router asus RT-N66u zakt de snelheid zelfs terug naar minder dan 10 mbs.
  Het maakt niet uit of ik de firewall op de router of op de pc aan of uitzet.

  Is dit aanvaardbaar? of moet ik toch op zoek naar een andere vpn provider?

  met dank voor uw reactie
  Cor

  • Hoi Ron,

   De snelheid zakt wel heel veel. Maar gelukkig heeft NordVPN meerdere servers waar je in kan loggen. Ik zou dat eerst proberen. Dat is het voordeel van een goede VPN service. Ik hoor graag van je of het gelukt is.

   Groet,
   Mike

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl