De beste VPNs voor deblokkeren websites

De geografische ip blokkades omzeilen met een VPN. Je zal een versleutelde verbinding aansluiting moeten nemen zodat u zonder problemen vele websites kan openen en de restricties kan omzeilen. Nu kan je geblokkeerde websites deblokkeren

Probeer Nu
Check de nummer 1 deblokkeren VPN: ExpressVPN - 3 MAANDEN GRATIS!

Dit is ExpressVPN de allerbeste VPN op dit moment. Deze VPN aanbieder maakt het omzeilen van geografische blokkades eenvoudig en snel. Niet goed geld terug

Bijgewerkt op: 21 juni 2024

De beste VPN voor geblokkeerde sites deblokkeren

Kent u het probleem ook? U wilt een website openen en u krijgt de mededeling dat dit niet mogelijk is omdat u zich buiten de regio bevindt. Hoe frustrerend is dit. Sommige landen passen een zeer strakke censuur toe. Overheden hebben nu eenmaal de technologische macht om in te grijpen. U heeft altijd gedacht dat u hier niets aan kon doen maar dit is niet waar.

Gelukkig blijven wij als gebruiker ook “bij de tijd”. Dankzij de techniek is het mogelijk om vanuit elke locatie, waar ook ter wereld, in te loggen met een VPN provider om zo geografische restricties te vermijden.

Geografische ip blokkades omzeilen met een VPN

Met een versleutelde verbinding kan je geografische ip blokkades omzeilen. Geblokkeerde sites deblokkeren kan met een versleutelde verbinding, omdat u hier zelf uw IP-adres kan bepalen. Wilt u bijvoorbeeld Netflix USA openen omdat deze film en serie bibliotheek veel groter is dan het lokale Nederlandse aanbod.

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

De internet blokkade omzeilen

Geblokkeerde sites deblokkeren? Nu denkt u misschien dat het lastig is om voor elkaar te krijgen. Wij zullen u uit deze droom helpen. Het lastigste van dit hele proces is het kiezen van de juiste VPN provider. Ook dit hebben we makkelijk gemaakt door u te ondersteunen door een ranglijst te maken van de VPN providers.

U maakt een keuze uit deze lijst waarbij we de top-5 VPN aanbevelen. Het aanschaffen van een VPN provider wijst zich verder vanzelf. U kunt er dan zeker van zijn dat installatie makkelijk zal gaan. Wanneer u het heeft geïnstalleerd op een van uw apparaten kunt u aan de slag gaan.

De 5 beste VPN’s voor deblokkeren websitesEnkele geografische belemmeringen die we tegenkomen

Vanuit Nederland naar Amerika

U vraag uzelf nu af waarom u een VPN nodig zal hebben voor het kijken van Netflix. U heeft hiervoor ook geen VPN nodig wanneer u inlog in Netflix NL. Maar wanneer u wilt beschikken over een groter up-to-date serie aanbod zal inloggen in Netflix Amerika een “must” zijn.

Inloggen vanuit buitenland in Netflix NL

Helaas is dit niet meer mogelijk. Netflix heeft dit bijna voor al de landen waar u in zou willen loggen geblokkeerd. Bent u bijvoorbeeld op vakantie in Spanje en Netflix willen gebruiken komt u automatisch in Netflix Spanje. Zou u in andere landen willen inloggen kan dit niet, behalve wanneer u zou willen inloggen in Netflix Amerika. U opent uw VPN-provider en gebruikt een Amerikaanse server om in te loggen.

  • Nederlandse tv kijken in buitenland

Gelukkig is Netflix NL een uitzondering en is inloggen in NPOstart, Ziggo/Horizon, RTLxl (enkele NL zenders) geen probleem. Vanuit Spanje, Thailand, China is het geen probleem om uw favoriete tv series te blijven volgen.

  • BBC

Normaal gesproken is het onmogelijk om buiten de grenzen van de UK de iPlayer van de BCC te openen. U zult hiervoor een VPN nodig hebben om uw fysieke locatie te verbergen.

Dit waren slechts enkele voorbeelden maar er zijn er natuurlijk vele.

De 5 beste VPN’s voor deblokkeren websites

Wat is een VPN

Een VPN-dienst is een versleutelde verbinding van A naar B ook wel “end 2 end” of tunnel verbinding  genoemd. Wanneer u een VPN-dienst gebruikt verandert uw IP-adres en is uw inlog locatie niet te traceren. De VPN-verbinding is bijna niet te hacken en door de codering van de data is het niet mogelijk voor derden te zien wat u aan het doen bent. U kunt veilig en anoniem surfen op het net.

Een VPN-dienst is niet alleen maar handig voor geografische blokkade ontwijking. Wanneer u de software op uw mobile telefoon heeft geïnstalleerd, zorgt de codering van de data er ook voor dat u veilig gebruik kunt maken van openbare netwerken.

De 5 beste VPN’s voor deblokkeren websites

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juni 2024

 Tientallen gratis diensten

Er zijn tientallen gratis diensten met dezelfde eigenschappen als een VPN. Wij willen u hier wel voor waarschuwen. Niets is gratis in het leven dus ook niet een dienst zoals deze. Deze aanbieders tracken uw online bewegingen en slaan deze op. Dit alles gebeurt zonder uw directe toestemming. U moet er niet gek van opkijken dat zij dit doen en links- of rechtsom moet de dienst betaald worden en dit gebeurt dan indirect over uw rug.

Vaak zijn de gratis VPN-verbindingen helemaal niet snel en traag te noemen. Ze bieden u natuurlijk niet de volledige snelheid aan omdat dit geld kost. Zo krijgt VPN een slechte naam omdat het gros van het publiek denkt dat een VPN de verbinding traag zou maken. Technisch gezien is dit wel waar maar is het merkbaar? In veel gevallen, wanneer we het hebben over een betaalde VPN, niet.

Wat kost een VPN

Een VPN kost van 3-8 USD per maand. De prijs wordt eigenlijk bepaald door hoe geavanceerd de VPN-provider is. Goedkoop is niet slecht, maar eenvoudiger qua opzet. Bij een duurdere zal de aftersale een stuk beter zijn zoals: help desk chat en responstijd.

Wanneer u alleen maar geografische belemmeringen zou willen ontwijken bent u al snel klaar met een eenvoudige VPN. Maar als u zich toch hebt verdiept in de materie dan weet u ook dat een VPN-provider veel meer is. Een VPN-provider  kan u beschermen op het internet en wanneer u zich dit gaat realiseren is die paar dollar meer betalen geen optie meer maar een “must”.

Welk abonnement kiest u?

De keus bij een doorsnee VPN-aanbieder  is een maand-, halfjaar- of een jaarabonnement. Uw keuze zal in eerste instantie geleid worden door een prijs en risico afweging. Hiermee bedoelen we dat u geneigd zult zijn om voor een maandabonnement te gaan. U betaalt (prijs) wel iets meer maar kunt er ook zo vanaf (risico).

De factor risico hebben we al weggenomen door al de VPN-providers te testen en er een review over te schrijven. De prijs is dan nog de enige factor van belang. Wij adviseren u dan ook een jaarabonnement te nemen. Dit is gemiddeld per maand de goedkoopste optie. Mocht u alsnog ontevreden zijn over de gebruikerseigenschappen of stabiliteit van de VPN dan kunt u de aankoop ongedaan maken: afhankelijk van de VPN-dienst is dit van 3 tot 30 dagen. Lees wel even goed onze samenvatting van de desbetreffende VPN door, om er zeker van te zijn binnen welk termijn u kunt opzeggen.

Geblokkeerde websites deblokkeren

Wanneer u bent overgaan tot het aanschaffen van een VPN zal er een wereld van onbegrensd surfen voor u opengaan. Dit alles zal gaan volgens de laatste technologie waar uw veiligheid voorop staat. U kunt nu niet alleen veilig gebruik maken van uw vaste internetverbinding thuis maar ook wanneer u onderweg bent veilig gebruik maken van openbare netwerken.

 

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl