<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">De 8 manieren waarop u wordt bespioneerd door de NSA | De Beste VPN

De 8 manieren waarop u wordt bespioneerd door de NSA

De 8 manieren waarop u wordt bespioneerd door de NSA (Amerikaanse internet geheime dienst) zal worden besproken in het onderstaande artikel.


De methode waarop u wordt bespioneerd door de NSA

De 8 manieren waarop u wordt bespioneerd door de NSAHet is alweer een tijdje geleden dat de wereld in rep en roer was door de activiteiten van de NSA (US National Security Agency). Deze Amerikaanse geheime dienst bespioneerde niet alleen zijn eigen burgers maar was ook actief buiten de landsgrenzen.

Dit betekent niet dat de NSA gestopt is met deze activiteiten. Amerikaanse burgers zijn nog steeds vogelvrij net zoals vele van de Amerikaanse bondgenoten. Dit alles met steun van de federale overheid.

Wij van debesteVPN.com geloven in onze privacy en communicatievrijheid: twee zeer belangrijke peilers van onze grondwet en onmisbaar voor onze eigen ontplooiing en technologische innovatie van onze Nederlandse rechtsstaat.

De bespioneer technologie

Om te begrijpen hoe we ons het beste kunnen beschermen zullen we ons moeten verdiepen in hoe deze overheden onze privacy precies schenden. Alleen dan kunnen we ons beschermen tegen dit soort praktijken.

Hieronder zullen we 8 manieren bespreken hoe de NSA op dit moment u in de gaten aan het houden is. Deze info kunt u op internet vinden uit documentatie van Edward Snowden en overige onderzoeken gedaan door journalisten.

Hoe de NSA bespioneert in Amerika

 1. Ze hebben uw telefoongegevens: De “Patriot Act” geeft de Amerikaanse overheid toestemming alles af te tappen in het belang van terroristisch onderzoek. Met deze wet nemen ze het niet zo nauw, aangezien er ook documenten bestaan waaruit blijkt dat de overheid alle “huiselijke” data opslaat van het gebelde nummer inclusief de tijd en lengte van het gesprek.
 2. Uw favoriete internet bedrijven geven hun gegevens door: Facebook, Google, Apple en zes andere online service providers hebben toegegeven dat ze klantengegevens hebben overgedragen aan de NSA. Dit is wettelijk vastgelegd in het “PRISM” programma. De gedeelde gegevens bestaan uit emails, documenten en berichten.
 3. De NSA kan u hacken: De NSA heeft een speciale “hacking unit” genaamd Tailored Access Operations. In deze unit werken de slimste hackers van Amerika en ontwikkelen ze allerlei hack applicaties. Dit maakt het mogelijk voor de NSA om in te breken in allerlei technologische gebruiksartikelen bestemd voor consumenten, zonder dat ze hiervoor toestemming hoeven te vragen.
 4. Producten hebben een achterdeur special voor de NSA: Ze hebben softwareproducenten van o.a. beveiligingsapparatuur gedwongen een speciale achterdeur te creëren waardoor ze eenvoudig een hack kunnen plegen wanneer ze maar willen.
 5. De NSA kan u eenvoudig aftappen: De A5 encryptie welke wordt gebruikt door de meeste mobiele netwerken om uw privacy te waarborgen, is gehackt door de NSA. Hierdoor is het mogelijk elk mobiel telefoongesprek af te luisteren en de data te noteren.

Hoe de NSA ons in Nederland bespiedt

 1. Internet lijnen zijn afgetapt: Alle landen zijn verbonden met dikke viber kabels. U kunt zich voorstellen de hoeveelheid data die via de kabels gaat. Het wordt gezegd dat de NSA deals heeft met verschillende landen waaronder Engeland en Australië om deze lijnen af te tappen wanneer ze maar willen.
 2. Ze hebben e-mails en telefoongesprekken ook afgetapt: In o.a. Brazilië en Duitsland (ook andere landen) heeft de NSA communicatie systemen afgetapt om meer gerichte acties naar individuen te kunnen uitvoeren. De informatie wordt verzameld in samenwerking met de locale telefoonbedrijven en de acties zijn in zogenaamde “target” landen. Het programma kan gevonden worden in de gelekte documenten van Edward Snowden, Fairview.
 3. U kunt gevolgd worden via uw mobiele telefoon: In deze gelekte documenten van Edward Snowden blijkt dat de NSA druk bezig is met het verzamelen van 5 miljard mobiele telefoon locaties per dag en dit alles buiten de VS. Met deze data is het mogelijk om bewegingen van individuen te registreren en verbanden te leggen met andere individuen.

 De 8 manieren waarop u wordt bespioneerd door de NSA

Een VPN provider

Een VPN provider kan u beschermen tegen dit soort praktijken van NSA maar ook van onze eigen Nederlandse AID. De AID is ook niet vies van dit soort acties ook al moeten ze zich wel houden aan de Nederlandse wetgeving.

Een VPN is een van oorsprong beveiligingstechnologie, een zogenaamde “end 2 end” bescherming. Uw communicatie zal via een versleutelde verbinding lopen. Deze verbinding is bijna onmogelijk om de kraken. Dit is ook de voornaamste reden waarom VPN providers steeds populairder worden.

 • Geografische blokkades ontwijken

De toenemende populariteit heeft de VPN ook te danken aan zijn veelzijdige toepassingen. De versleutelde verbinding maakt het mogelijk uw activiteiten op het internet te verbergen en uw IP-adres te veranderen. Hierdoor kunt u geografische blokkades ontwijken.

Het voordeel van het ontwijken van deze geografische blokkades is dat u wereldwijd informatie kan streamen of downloaden. Informatie die normaal gesproken alleen maar beschikbaar is voor mensen die binnen dit bepaalde gebied wonen.

Netflix is hier een goed voorbeeld van omdat u met een VPN provider kan inloggen in een VS server waardoor u toegang kan krijgen tot het volledige Amerikaanse film en documentaire aanbod. U kunt ook toegang krijgen tot de BBC iPlayer: dit betekent dat u alle televisie kanalen van de BBC kan streamen.

 • Game VPN

Wanneer u een gamer bent kan een VPN bijdagen tot een stabiele en snellere verbinding. Tevens is al uw game data veilig.

 • Veilige verbinding onderweg

Wanneer u veel onderweg bent kan en VPN provider ook uitkomst bieden. U kent het wel: even inloggen op een gratis Wifi netwerk op het locale terras of in de trein onderweg naar Schiphol. Op al deze punten bent u echter kwetsbaar voor hackers die tegenwoordig met eenvoudige hardware uw mobiele telefoon kunnen binnendringen en er met uw gegevens vandoor gaan.

De toekomst

Het streamen van films wordt op dit moment gedoogd op bijvoorbeeld Popcorn Time en u wordt als gebruiker nog niet vervolgd. Dit geldt ook voor P2P en Torrent. Wanneer dit streamen uw hobby is kunt u eigenlijk niet zonder een VPN. De toekomst is onduidelijk met betrekking tot de wetgeving. Kiezen voor anonimiteit op het net is daarom geen luxe.

Wat kost een VPN

Een VPN provider is niet gratis. U zult gemiddeld 3 – 7 euro per maand kwijt zijn voor een abonnement en wij raden u dan ook aan gelijk een jaarabonnement af te sluiten. Uit ervaring zal de top 10 voor 90% voldoen aan uw eisen. U bent dan wel optimaal verzekerd tegen gevaar van buitenaf.

 

Top VPN tegen pottenkijkers

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

   Stel een vraag

   Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

   DeBesteVPN.nl