<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">Kenmerken van een VPN - Bescherm je privacy met een VPN provider

Kenmerken van een VPN | Bescherm je privacy met een VPN provider

Enkele kenmerken van een VPN zijn anonimiteit op het internet maar ook bescherming tegen gegevens diefstal. Er zijn tientallen aanbieders van VPN op de markt

De versleutelde verbinding

VPN is geen software, maar het netwerk waarmee je verbinding maakt waardoor je veilig kan surfen en beschermd bent. De interface van elke aanbieder is net even iets anders, net zoals de functies die ze aanbieden. Dit kan simpel to zeer geavanceerd zijn en is meestal gerelateerd aan de prijs van de VPN.

Voor mij gelden de volgende voorwaarde: ik eis van de VPN dat waar ik ook ter wereld ben toegang heb tot elke vorm van online dienst zonder download limieten of censuur, veilig en beschermd zonder pottenkijkers. Alleen met een VPN is dit mogelijk.

Hieronder enkele belangrijk kenmerken van een VPN. Deze zijn ontstaan uit eigen frustratie. De debesteVPN.nl heeft ze ondeelbaar gezet:

 • Kenmerken van een VPNRtl gemist( RTL XL)/ NPO uitzendingen bekijken vanuit het buitenland: Vaak krijg je dan “Dit item is niet beschikbaar in uw land”. Dit heeft te maken met de auteursrechten van de programma’s van RTL XL. Deze informatie krijg je wanneer je probeert verbinding te maken vanuit een locatie buiten Nederland. De oplossing hiervoor is om een VPN te kiezen met server locaties in NL en je zal nooit meer een uitzending missen. Dit is een zeer een van de zeer belangrijke kenmerken van een VPN.
 • Auteursrechten: Tour de France, WK Voetbal, Olympische spelen kunnen op de NPO (Uitzending gemist) worden bekeken. Echter hier is het probleem ook vaak auteursrechten. De uitzending of verslag wordt dan geblokkeerd. Een VPN biedt de oplossing.

Buitenlandse tv shows o.a Netflix

 • Het zien van buitenlandse tv-shows: Deze tv-shows kan je o.a. zien op web-tv-kanalen van andere landen ( C5, C4, ITV, BBC, etc.). Je hebt geen idee hoeveel programma’s (zoals in de VS) gratis worden uitgezonden, echter deze zijn vergrendeld. Je heb je een IP-adres van die desbetreffende locatie (VS) nodig om toegang te krijgen tot deze televisiezender.
 • Toegang tot Netflix , Hulu en andere televisie-service provider gevestigd in de Verenigde Staten. Dit is een zeer een van de zeer belangrijke kenmerken van een VPN. Het inloggen in andere locaties en net doen alsof dat je locatie is.

Overige kenmerken

 • Surfen op een website waarbij de inhoud geen belemmering is(censuur door de overheid, porno,goksites, P2P, torrent). Niemand zal je de toegang kunnen weigeren om de simpele reden dat “Big Brother” niet weten wat je doet. Je wordt beschermd door dKenmerken van een VPNe VPN en zijn versleuteling van dataverkeer.
 • Surf anoniem het internet : uw gegevens worden versleuteld, zonder dat een uw IPS (Internet Service Provider) weet wat je allemaal uitspookt, zonder dat de IPS kan meekijken en vastleggen wat voor e-mail je schrijft of je nu een eMule of bittorrent gebruiken.
 • Veilige verbinding op Hotspot/Free Wi-Fi: Vele malen ben ik gered door mijn firewall wanneer ik weer eens gebruik maakte van een openbare Hotspot/Wi-Fi. Het is kinds eenvoudig voor hackers wanneer je niet beschermd bent gegevens van je te bemachtigen. De enige oplossing is een VPN die je info versleuteld en het onmogelijk maakt gegevens te onderschepen.

En als laatste je IPS

 • De bandbreedte van je ISP (Internet Service Provider): Wanneer je geen VPN gebruikt kunnen ISP dus over je schouder meekijken naar alles waar je mee bezig bent. Ze kunnen dus ook zien wanneer je veel bandbreedte gebruik omdat je bijvoorbeeld torrents, eMule, video streaming als hobby hebt. De ISP kunnen nu ingrijpen en je verbinding vertragen. Door het gebruik van een VPN is dit meekijken niet mogelijk, alles in versleuteld. De IPS kan je activiteiten niet meer herkennen.

Samenvatting

Wij willen iedereen een versleutelde aanraden omdat deze vorm van beschermen van je privacy de beste manier is. Van af het gebruik zal je anoniem kunnen surfen en ben je beschermd tegen pottenkijkers.

Veilig te gebruiken VPN aanbieders

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

   Stel een vraag

   Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

   DeBesteVPN.nl