AIRVPN, review 2024

airvpn

AIRVPN is een VPN provider met bekende bedrijven als klant. Het dat zegt wel iets over hun service, gebruikersgemak en technologie.

Bijgewerkt: jun 2024

AIRVPN torrent vriendelijke met snelle servers

AirVPN
AirVPN is een grote speler op de markt, torrent vriendelijke met snelle servers en een grote klant zoals Windows en Mac

AirVPN review ” De samenvatting

In deze AirVPN review gaan we Air VPN beoordeling en analyse. AirVPN is een grote speler op de markt, torrent vriendelijke met snelle servers en een grote klant zoals Windows en Mac.

Dit zegt wel iets over de capaciteit van Air VPN maar wij als kleine gebruik ook mee aan de slag kunnen met onze huis tuin en keuken problemen. Er staan tal van servers in Nederland (RTL en NPO) en ook de VS (Netflix) en UK(BBC iPlayer) zijn geen probleem. Mocht je een P2P of torrent gebruiker zijn kan je ook met een gerust hart aan de slag met AirVPN.

Vaak vergeten we echter dat een VPN zoveel meer biedt dan deze aspecten. Gaat het niet om persoonlijk beveiliging. Ik blijf het maar herhalen. Je doet de deur thuis toch ook op slot??

Onze AIRVPN ervaringen: De VPN gemaakt door liefhebbers

We gaan het dus hebben over Air VPN, een VPN gecreëerd door activisten voor de vrijheid van het netwerk, in vele landen een bekende VPN als een van de meest gerespecteerde aanbieders van VPN-dienst op de markt, met een zeer hoge in het vaandel de eerbiediging van de privacy en een uitstekende beleid ten aanzien van haar gebruikers.

Het is een VPN voor veeleisende gebruikers die beschikt over een computer en voor het opzetten van de software voor je mobiele niet over. AirVPN biedt alle tools om te kunnen om je te kunnen beschermen via derde client open source.

Prijs AirVPN

prijs airvpn

Er kan worden betaald in €,  USD en Bitcoin of als optie betalen met paypal en diverse creditkaart opties.

De prijs AIRVPN begint reeds bij 1 euro  voor een periode van  3-dagen lang testen, dit geeft je een uitstekende mogelijk om te kijken of deze VPN bij jouw behoefte past. Het jaar abonnement is ook zeer concurrerend en flexibel wanneer je kijkt naar de keuze mogelijkheid in afsluit periode. De periode zijn namelijk : 3 dagen, 1 maand, 3 maanden, 6 maanden en een jaar.

Indien het geval je niet tevreden bent met de service heb je de mogelijkheid  binnen 3 dagen na aankoop je 1 euro terug te laten boeken……. Geldt denk ik met name voor het grotere pakketen. Ik zou het dus zeker testen voordat je de jaar abonnement afsluit.

De provider biedt 3 multi-login en unieke  4 Mbit / s downloaden + 4 Mbit / s upload bandbreedte gegarandeerd.

Op de site van Air VPN meer details over de mogelijkheid om te gaan en vraag een gratis trial.

Onze AirVPN ervaringen: De specificaties

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix US, UK, FR, CA, DE, FR
Multi-login 5 gelijktijdige connecties
Aantal landen 21+
Supported OS Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome, Router
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols OpenVPN
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen 219+
Servers 223+

ENKELE UITGELICHTE FUNCTIES VAN AIRVPN

Een van de unieke punten van Air VPN is dat men een soort van communiteit heeft opgebouwd althans dat probeert men. De site ziet er niet zo gelikt uit als de concurrent en men heeft een form waar je met al je complexe vragen terecht kan en je zal dan ook een antwoord krijgen tot in de detail.

airvpn ervaring

Het form is in het Engels, maar vragen kunnen ook in het Nederland worden gesteld.

Wat zijn nu de interessante specificaties  van onze AirVPN ervaring? Op deze vraag zal ik dieper ingaan in de rest van het artikel.

 

JE KAN JE SERVERS UITKIEZEN

server uitkiezen

Hierboven kan je de lijst zien van met beschikbare servers.

Elke server heeft een de tabel (ben op zaken in Bangkok) dus op basis van de huidige locatie is de snelste server voor mij in Singapore (Latency 71 ms), waarden veranderen de waarde afhankelijk van waar je bent. De 34% is de belasting van  de servers, zodat je kan besluiten met welke server te verbinden (34% tot 70% is nog wel goed)

Afgezien van de Franse server van Air VPN zijn alle andere servers makkelijke toegankelijk.

Als we op “Countries” klikken krijgen we een overzicht van de totale aantal server beschikbaar en zijn in de en de belasting per land.

 

 KILL SWITCH EN NETWORK LOCK

AirVPN heeft geen standaard kill switch functionaliteit net zoals de concurrenten echter ipv van deze functie heeft AirVPN een vergrendelknop, een volledige blokkade van de communicatie in het geval de VPN-verbinding mislukt.

airvpn een veilige oplossing

Mocht je nog dieper in de beveiliging willen ingaan dan is er genoeg informatie te vinden op AirVPN in de vorm van tutorials.

Bijvoorbeeld het configureren van de firewall om ervoor te zorgen dat je computer altijd is ingesteld op 100% bescherming zodat wanneer je zonder de VPN het internet op zou gaan toch beschermd bent.

ALGEMENE OPTIES AIRVPN

Wanneer we kijken naar de algemene opties zijn deze lekker basis, dus makkelijk en eigenlijk bij iedere VPN aanbieder hetzelfde. De eerste keuze is bijvoorbeeld of we de AirVPN willen laten opstarten wanneer we computer opstarten.

De tab protocollen geeft ons een overzicht van beschikbare protocollen, handig als je in China bent om van SSH of SSL om te schakelen van UDP naar TCP met OpenVPN.

Je kan ook beslissen om naar de proxy tab. Meer uitleg kan je vinden op de AirVPN review.

In de tab Routes kunnen deze worden geconfigureerd (handmatig en zeker niet gebruiksvriendelijk voor beginners).

DNS PRIVATE EN ZIJN VOORZIEN VAN ANTI GEOLOCATIE

Elke server heeft zijn eigen AirVPN DNS-server, die de veiligheid en privacy verbeteren en tot een hoger niveau tilt. De aanvragen worden verwerkt op een neutrale manier. Alles wordt gedaan om ervoor te zorgen dat websites die geblokkeerd of gecensureerd worden toch door ons bekeken kunnen worden.

 

Bekijk NPO, RTLxl, BBC iPlayer of Netflix (buiten NL)

Air VPN BBC

BBC iPlayer

PORT FORWARDING

torrent vriendelijke

Je kan gebruik maken van Torrent en P2P (emule) op elke server AirVPN, er zijn geen beperkingen.

Men kan port forwarding doen met maximaal 20 poorten tegelijk en gebruik maken van dynamische DNS te voegen via de VPN

De werking van port forwarding is heel simpel, je gebruikt de website van AirVPN , bouwt een opening, kopieert deze opening en deze opening wordt ingesteld als gebruik eMule of torrent-client die u gebruikt, en klaar is Klara .

In mijn testen was ik in staat om optimaal te profiteren van mijn ADSL download ongeveer 1 mega per seconde.

 

EEN FORUM VOL MET TUTORIALS

Het forum, is in het Engels, het bevat veel informatie en begeleiding indien nodig om vol op te kunnen profiteren van het potentieel van AirVPN. Toch is het best wel lastig…..

AIRVPN: CHINA EN NATIES HOGE CENSUUR

vpn beveiliging

Er is een mogelijkheid om een verbinding met OpenVPN SSL of SSH, dit kan handig zijn in landen zoals China, Iran of Saoedi-blokken kunnen surfen op het internet onder de zwaarste technische omstandigheden (blokken).

MOBILE CLIENT 

Er is geen aparte applicatie voor je mobile apparaat. Handmatige configuratie is vereist. Dit is niet voor iedereen weggelegd.

Onze AirVPN ervaringen: de conclusies

AirVPN is een VPN beveiliging met uitstekende prestatie en torrent vriendelijke en snelle servers. Een VPN beveiliging aanbevolen aan veeleisende gebruiker. Wanneer je opzoek bent naar een high-end VPN beveiliging kijkende naar prestaties en privacy. Ook voor de Torrent en Gaming gebruikers onder ons, wordt poort forwarding en DDNS aangeboden.

Ook de klassiek toepassingen om geografische grenzen te omzeilen werken uitstekend bij AirVPN. De belangrijkste landen zijn vertegenwoordigd zodat we onze programma kunnen blijven volgen waar ook ter wereld.

Omgekeerd kan het lastig zijn wanneer je opzoek bent naar een gebruiksvriendelijk mobiel VPN met een eenvoudigere interface dan is het misschien niet de beste keuze.

8 TOTALE SCORE
AIRVPN

Hieronder vindt u de 6 criteria waarop wij deze VPN hebben gewaardeerd.

KWALITEIT
8.5
PRIJS
8
GEBRUIKERSGEMAK
7
STABILITEIT NETWERK
8.7
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
7.6
RANDAPPARATUUR
7.9
Pluspunten
  • Private en Smart DNS
  • Uitstekende privacy beleid
  • Gegarandeerde bandbreedte minimum
  • Torrent vriendelijke
Minpunten
  • Er zijn maar weinig landen
  • Mobile Client alleen derden
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl