Anoniem surfen op internet

Enkele kenmerken van een versleutelde verbinding zijn anoniem surfen op het internet. Wist je bijvoorbeeld dat je ook je IP-adres kan wijzigen met behulp van een VPN (Virtual Privat Network). Het kan een van de middelen zijn die je helpen bij censuur en geo-blokkades,  maar ook bescherming biedt tegen gegevensdiefstal.

Er zijn tientallen of beter gezegd duizenden aanbieders van VPN op de markt. Hoe kan je het kaf van het koren onderscheiden. Met dit artikel “anoniem internetten” zal ik licht in de duisternis schijnen in de keuze naar een VPN service.

Gratis ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

16 januari, 2022

Anoniem surfen voor thuiswerkers

De oorsprong van de VPN ligt bij de thuiswerkers. Bedrijven moesten een beveiligde verbinding maken (VPN installeren) zodat hun werknemers vanuit huis konden inloggen op de bedrijfsservers zonder dat hun gehele bedrijfsvoering op straat zou komen te liggen. Anoniem surfen was een van de belangrijkste middelen tegen bedrijfsspionage.

Nu zijn de VPN  interfaces zo gebruiksvriendelijke gemaakt dat ze geschikt zijn voor huis-tuin-keuken gebruik. 

VPN aanbieder anoniem surfenDe huis-tuin-keuken VPN. Iedereen kan nu anoniem surfen. Surf anoniem is het motto, het wordt steeds belangrijk aangezien steeds meer overheden denken jouw surfgedrag te kunnen registreren en bekijken (zie artikel krant: Turkije) en daarbij worden alle wetten ter bescherming van onze privacy worden overscheden.

De VPN installeren voor anoniem internetten en dus online privacy

We moeten nu de VPN installeren voor anoniem internetten, echter VPN is geen software. Online privacy zal gaan via een netwerk (wel de VPN installeren) waarmee je verbinding maakt waardoor anoniem surfen en dus protectie van je privacy. De interface van elke VPN-provider is net even iets anders, net zoals de functies die ze aanbieden. Dit kan simpel too zeer geavanceerd zijn en is meestal gerelateerd aan de prijs van de VPN.

Wanneer je iets meer betaald zul je een veel uitgebreidere service krijgen en zal het VPN gebruiken veel plezieriger worden. Kijk dus niet alleen naar de prijs. De prijs moet niet doorslaggevend zijn; we hebben het hier slecht over een handvol euro’s per maand voor anoniem internetten. Vergeet ons lijfspreuk niet surf anoniem!

Voor mij gelden de volgende voorwaarde: we eisen dat wanneer we een VPN gebruiken waar ook ter wereld er toegang is tot elke vorm van online dienst, zonder download limieten of censuur, veilig en beschermd zonder pottenkijkers. Alleen wanneer we een VPN gebruiken is dit mogelijk en kunnen we anoniem surfen. In de onderstaande video wordt duidelijk uitgelegd wat een VPN precies doet.

Anoniem internetten in China

Vroeger was VPN heel populair in China hiermee kan men de “Great Firewall” omzeilen. Echter, je zou het eigenlijk niet willen geloven steeds meer overheden passen deze spionage of blokkering technieken toe. Thailand is onlangs aan dit lijstje van dictaturen toegevoegd. De Thaise overheid is bezig met het kopiëren van de “Great Firewall”. Geen anoniem internetten in Thailand meer.

Voor de service van een VPN moet je doorgaans wel betalen. Ik raad zelfs aan te betalen. Gratis klinkt leuk, maar “If you pay peanuts you get monkeys” in Nederlands vertaald “Goedkoop is duurkoop“. De prijs van een VPN begint bij 3 euro p/mnd tot 12 euro p/mnd (ongeveer).

Het is een kleine prijs wanneer je kijkt wat een VPN allemaal voor je kan betekenen. Ik probeer elke VPN aanbieder zo duidelijk mogelijk onder de loep te nemen omdat ze allemaal van elkaar verschillen. Echter, belangrijk is het non-log policy (niets zal worden opgeslagen door de VPN-aanbieder).

Ga naar NordVPN
30 dagen volledige VPN

Online privacy verbergt ook je IP-adres? Maar ik kan zien waar jij bent?

Wanneer we geen VPN gebruiken zijn je inloggegevens zichtbaar. Voor je eigen veiligheid en privacy is een VPN installeren een ‘must”.

IP:
Stad:
Land:
ISP:

De belangrijkste kenmerken is anoniem surfen en dat gebeurt door middel van het veranderen van het IP-adres. Zo kan je net doen alsof je in Amerika bent of Canada afhankelijk van welke aangeboden VPN-server je kiest.

Bij onze geteste VPN-aanbieders is er een ruime keuze aan mogelijke landen. Wanneer je precies wilt weten wat je IP-adres precies is klik dan op: Wat is mijn IP adres

Online privacy met de onderstaande aanbieders

Hieronder enkele belangrijk kenmerken van anoniem surfen

  • Kenmerken van een VPNRtl gemist( RTL XL)/ NPO-uitzendingen bekijken vanuit het buitenland: Vaak krijg je dan “Dit item is niet beschikbaar in uw land”. Dit heeft te maken met de auteursrechten van de programma’s van RTL XL. Deze informatie krijg je wanneer je probeert verbinding te maken vanuit een locatie buiten Nederland. De oplossing hiervoor is om een VPN te kiezen met server locaties in NL en je zal nooit meer een uitzending missen. Een VPN gebruiken is nodig om dit te realiseren.
  • Auteursrechten: Tour de France, WK-voetbal, Olympische Spelen kunnen op de NPO (Uitzending gemist) worden bekeken. Echter, hier is het probleem ook vaak auteursrechten. De uitzending of verslag wordt dan geblokkeerd. Een VPN biedt de oplossing.

Buitenlandse tv-shows o.a Netflix

  • Het zien van buitenlandse tv-shows: Deze tv-shows kan je o.a. zien op web-tv-kanalen van andere landen ( C5, C4, ITV, BBC, etc.). Je hebt geen idee hoeveel programma’s (zoals in de VS) gratis worden uitgezonden, echter deze zijn vergrendeld. Je heb je een IP-adres van die desbetreffende locatie (VS) nodig om toegang te krijgen tot deze televisiezender.
  • Toegang tot Netflix, Hulu en andere televisie-service provider gevestigd in de Verenigde Staten. Dit is een zeer een van de zeer belangrijke kenmerken van een VPN. Het inloggen in andere locaties en net doen alsof dat je locatie is.

anoniem surfen

Surf anoniem – De overige kenmerken

  • Surfen op een website waarbij de inhoud geen belemmering is(censuur door de overheid, porno, goksites, P2P, torrent). Niemand zul je de toegang kunnen weigeren om de simpele reden dat “Big Brother” niet weten wat je doet. Je wordt beschermd door dKenmerken van een VPNe VPN en zijn versleuteling van dataverkeer.
  • Surf anoniem het internet: uw gegevens worden versleuteld, zonder dat een uw IPS (Internet Service Provider) weet wat je allemaal uitspookt, zonder dat de IPS kan meekijken en vastleggen wat voor e-mail je schrijft of je nu een eMule of bittorrent gebruiken.
  • Veilige verbinding op Hotspot/Free Wi-Fi: Vele malen ben ik gered door mijn firewall wanneer ik weer eens gebruikmaakte van een openbare Hotspot/Wi-Fi. Het is kinds eenvoudig voor hackers wanneer je niet beschermd bent gegevens van je te bemachtigen. De enige oplossing is een VPN die je info versleuteld en het onmogelijk maakt gegevens te onderscheppen.

En als laatste je IPS (Internet Service Provider)

  • De bandbreedte van je ISP: Wanneer je geen VPN gebruikt kunnen ISP dus over je schouder meekijken naar alles waar je mee bezig bent. Ze kunnen dus ook zien wanneer je veel bandbreedte gebruik omdat je bijvoorbeeld torrents, eMule, video streaming als hobby hebt. De ISP kunnen nu ingrijpen en je verbinding vertragen. Door het gebruik van een VPN is dit meekijken niet mogelijk, alles in versleuteld. De IPS kan je activiteiten niet meer herkennen.

Samenvatting anoniem surfen

Wij willen iedereen die het, maar wil horen of openstaat voor veranderingen een versleutelde verbinding (VPN-provider) aanraden omdat deze vorm van anoniem surfen beschermen van de privacy biedt en de beste manier is om je te beschermen op het internet.

Het COVID 19 virus is hier een goed voorbeeld van, namelijk van de een op het andere moment veranderde ons leven en zo gaat het ook met onze technologische veranderingen.

We kunnen onze ogen ervoor sluiten, maar op een gegeven moment moet we ons realiseren dat vroeger niet meer is en dat we ons moeten focussen op de toekomst. Vanaf nu is anoniem surfen een “must”  omdat we ons tegenwoordig moeten beschermen tegen pottenkijkers. Het is een eenvoudig middel en de maandelijkse kosten zijn nihil.

De kosten hoeven niet veel meer dan koffie met gebak in de stad te zijn. En wees nu eerlijk een van de voorbeelden moet bekend voorkomen, surf anoniem!

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl