Anoniem torrents downloaden met qBittorrent en een VPN

Met q Bittorrent kan je films en muziek downloaden. Wil je dit veilig en anoniem doen zal je een versleutelde verbinding moeten gebruiken.  Q bit torrent is dan anoniem te openen en het zal op deze manier onmogelijk zijn voor derde te zien wat je aan het doen bent. We zullen je uitleggen hoe je dit voor elkaar kan krijgen.

Ik zal je laten zien hoe we verschillende torrents kunnen downloaden via bittorrent  cliënt en hoe je de mogelijke blokkade van je IPS (Internet Service Provider) kunt ontwijken.

geplaatst: sep 2020

Gratis ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

De qBittorrent VPN video

VPN qbittorrent voor veilig en anoniem surfen

Torrents downloaden met qBittorrent en een versleutelde verbinding

Het zal gaan over hoe je veilig en anoniem (met een VPN) torrents kunt downloaden. Om dit te kunnen realiseren zullen we onze data moeten versleutelen en de blokkades die zijn opgesteld door de providers ontwijken.

Afhankelijk van het land waarin je je bevindt kan het gebruik van torrents illegaal zijn. Ik raad je aan de wet van het land waarin je bent niet te overtreden want de straffen kunnen soms erg hoog zijn.

Voordat ik in detail treed zou ik graag de nadruk willen leggen op de volgende zaken:

1)De blokkade en vertragende middelen van de provider

In de meeste landen is het downloaden van muziek en films voor eigen gebruik niet strafbaar. De provider heeft wel de middelen om de download te beïnvloeden op een manier zodat het vertraagd wordt.

De IPS (Internet service provider) kan namelijk zien wat je aan het doen bent en wanneer ze in de gaten krijgen dat je grote bestanden in de vorm van muziek of films aan het downloaden bent, grijpen ze vaak in. Het veranderen van je IP-adres of proxy heeft geen zin in dit geval. Het veiligste middel is het aanschaffen van een VPN provider. Op deze site hebben we verschillende VPN’s getest. Hieronder tref je de drie best geteste.

2)Niet alle VPN aanbieders zijn gelijk

Je hebt de allround VPN aanbieders en je hebt de VPN aanbieders die gespecialiseerd zijn voor het gebruik in dictatuur landen zoals China, maar ook VPN-aanbieders die gespecialiseerd zijn in P2P en torrent gebruik. Zie artikel beste VPN voor torrent.

Helaas zijn er tegenwoordig ook tal van gratis VPN aanbieders. Ik adviseer je met klem deze GRATIS VPN aanbieders te mijden. Hun prioriteit is niet jouw bescherming maar het vergaren van informatie over je gebruik, welke ze dan doorverkopen aan derde. De GRATIS VPN is niet te vergelijken met een betaal VPN.

Toegang tot alle mogelijke sites

Websites waar je toegang tot probeert te krijgen kunnen op een zwarte lijst staan en geblokkeerd door je ISP, dit komt doordat sommige websites zoals Piratebay of Kickasstorrent te veel bandbreedte snoepen en dit uiteindelijk ten koste gaat van de andere gebruikers.

Wanneer deze zouden klagen zal de IPS maatregelen moeten treffen zoals bijvoorbeeld het vergroten van de bandbreedte, wat geld kost. Je blokkeren of de verbinding vertragen is een makkelijkere en goedkopere oplossing.

Met het gebruik van een VPN heb je geen last van dit soort acties van de IPS aangezien ze niet kunnen achterhalen wat je precies aan het doen bent. De bovengenoemde sites zijn gewoon toegankelijk.

Het downloaden van een torrent client

Wanneer je op een website terecht bent gekomen zie je verscheidene links. Hieronder is een voorbeeld hiervan:

q bittorrent

In het voorbeeld onderzoek ik “Linux distribution” Rechts kan je zien hoe groot en hoe vaak de file gedeeld is en wanneer het artikel is geplaatst. Je zal er ook een aantal icoontjes vinden, belangrijk voor het downloaden van de file. Dit zijn de “magnet link” en de link om de torrent te downloaden.

Een torrent is een bestandje met de extensie .torrent die je kunt openen met een torrent download programma.  Een magnet link verwijst direct naar de software, dus dat is makkelijker. Uiteindelijk maakt het niet uit welke je zal gebruiken.

 Welke software gebruiken voor het downloaden van torrents

Er zijn er vele waar je uit kunt kiezen. Hieronder tref je mijn favorieten:

Vuze is mijn minder favoriete in dit rijtje. Dit komt door al de reclame banners en spam en is een grote file om te downloaden.

Ik was voorheen een liefhebber van uTorrent maar sinds enkele maanden ben ik overgestapt naar qBittorrent.

qBittorrent is *open source en hierdoor zal je geen reclame aantreffen (banners ect.), kleine file om te downloaden en qBittorrent heeft een eenvoudige setup mogelijkheid voor de VPN.

*Open source: De broncode van open source software is vrij. Dat betekent dat deze aanpasbaar is. Open source software is aantrekkelijk voor systeembeheerders en ontwikkelaars, overal ter wereld. Deze kunnen in de broncode van open source verbeteringen aanbrengen of allerlei uitbreidingen toevoegen, die ten goede komen aan de gebruikers.

Doordat qBittorrent snellere en betere resultaten levert, zal deze torrent client ook als voorbeeld dienen voor in de komende uitleg die ik ga geven.

TIP: start de VPN altijd voordat je de torrent client openend

Het installeren van q Bittorrent

Ga naar de site van qBittorrent en hier vind je een download mogelijkheid voor de pc of Mac.

Download torrents met qBittorrent

q bittorrent

Eenmaal de op de “magnet link” geklikt, ga je naar de button om de “magnet link” te plaatsen. Er zal zich een venster openen, plaats de link en klik op downloaden.

Configuratie van q Bittorrent

Voor het beste resultaat zal je enkele aanpassingen dienen door te voeren in het configuratiescherm.

 • Waar zal de file worden opgeslagen
 • De verbinding (hier zullen enkele aanpassingen gemaakt dienen te worden).

q bittorrent

Listening poort q bittorrent 

Global maximum naar 1250 en het aantal connecties per torrent naar 250. Zie foto hieronder neem deze gegevens over.

q bit torrent

Mocht je problemen ondervinden kan je de DHT hokje open laten.

De “advanced” button 

De advance option geeft ons de optie een netwerkkaart aan te passen voor qBittorrent.

Wanneer je bijvoorbeeld alleen maar gebruik wilt maken van qBittorrent via de VPN zullen we alleen maar deze adapter selecteren. Wanneer je een VPN download op Windows zal er automatisch een nieuwe adapter worden aangemaakt welke gevonden kan worden onder “network adapter connections”.

Anoniem torrents downloaden met qBittorrent en een VPN

q bit torrent

Extra veiligheid met een VPN

q bit torrent

Wanneer er ook om wat voor reden de verbinding zal wegvallen, zal deze nooit meer aangaan zonder dat er gebruik wordt gemaakt van de VPN. Het zou anders kunnen gebeuren dat de verbinding voor 1 seconde weg zal vallen en dan weer aangaat. In deze 1 seconde sta je wel bloot en ben je traceerbaar en dus kwetsbaar.

Hardware bottelnek

Nu we kunnen zien hoe we veilig torrents kunnen downloaden, gaan we bespreken hoe de hardware ook zijn rol speelt in dit geheel vooral wanneer we veel downloaden.

Voor degene die vele data downloaden raad ik aan dit niet te doen via de pc. De pc zal altijd aan moeten staan en het hele proces vergt veel van het apparaat.

Een ander belangrijk feit is dat de pc een stroom consumerend monster is. Veel downloaden kan je een hoge elektriciteitsrekening bezorgen en de kosten van een nieuwe computer.

De uitkomst is de zogenaamde NAS opslag, een hard schrijf waarop je al je gegevens opslaat en met verschillende apparaten kan uitlezen. Ideaal voor muziek, films en back-up maken. De NAS consumeert ongeveer 8 watt en is ervoor gemaakt om 24 uur aan te staan.

Ik heb meerdere reviews geschreven over verschillende NAS apparaten. Lees ze maar want ik denk wel dat je er iets aan zal hebben.

Een ander probleem is wanneer je ontdekt dat de snelheid niet helemaal afhankelijk is van de verbinding die je hebt. Dit kan te maken hebben met de hard schijf en de backup snelheid.

Als laatste hardware punt is de router of modem die je gebruikt. Niet al de routers of modems zijn gelijk en wanneer je een fanatieke gebruiker bent kan de router of modem de snelheid beïnvloeden.

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

2 Opmerkingen
 1. Hoi kan je ook uitleg geven om met windows en linux zorin een veilige thuis netwerk te maken ,trouwens een mooie nette blog en goede uitleg.Ga zo door

  • Hoi Wim,

   Bedankt voor je reactie. Ik zal het op mijn lijstje zetten over onderwerpen die besproken moeten worden. Bedankt voor je input!

   Groetjes,
   Mike

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  DeBesteVPN.nl