Anoniem torrents downloaden | Wat moet je doen?

Anoniem torrents downloaden wordt steeds belangrijker omdat deze manier van data delen in veel landen verboden is.

Anoniem torrents downloaden

Het anoniem downloaden van torrents is kinderlijk eenvoudig, maar pas op: deze activiteit is strafbaar in veel landen. Het gaat daarom ook niet alleen maar om de kunst van het leren omgaan en downloaden van torrents, maar vooral om dit anoniem te doen. Het anoniem downloaden is super belangrijk wanneer je niet in de problemen wilt komen.

Hoe kan je anoniem torrents downloaden?

Anoniem downloaden van torrents heb je de juiste middelen nodig. Het juiste middel is een VPN provider, maar pas op want niet elke VPN provider heeft de juiste infrastructuur voor het anoniem downloaden van torrents. De voordelen van een VPN provider zijn o.a. het verbergen van het IP-adres en locatie.

De BitTorrentclient (software)

De BitTorrentclient is een computerprogramma ontworpen om middels “peer-to-peer” software uit te wisselen. BitTorrent maakt gebruik van een centrale locatie (de tracker) die de downloads coördineert maar zelf geen bestanden levert. Het is veelal open-source software, free-ware, ad-ware ect. Ik zal de volgende drie torrent programma’s behandelen omdat ik ze zelf ook gebruik: qBittorrent, Transmission and Deluge.

BitTorrentclient (software) Omschrijving Download
qBittorrent is een open-source kopie van uTorrent. Je zal geen last hebben van irritante reclame. Wanneer je uTorrent gewend bent is dit een interessante vervanger. qBittorrent
Ondanks dat Deluge geen zware software is biedt het vele functies. Het is een prima torrent client wanneer je bijvoorbeeld je bandbreedte wil configureren. De gebruikersinterface is eenvoudig en makkelijk in gebruik. Wanneer je een functie zal missen is deze eenvoudig toe te voeren met behulp van een plugin. Deluge
Tot voorkort was Transmission niet beschikbaar voor windows, maar sinds kort is er een versie voor Microsoft. Deze torrent is eenvoudig in gebruik ideal wanneer je niet veel eisen hebt en eenvoudig torrents wilt downloaden. Transmission
Vuze (eerder Azureus) is een BitTorrentcliënt geschreven in Java. Vuze ondersteunt Linux, Mac OS X en Windows. Met het programma worden bestanden via het torrentsysteem worden gedownload. Een eenvoudige interface met een keuze uit twee mogelijk downloads. Er is een betaal versie aanwezig, maas de basis is gratis. Vuze

De interface

Anoniem torrents downloaden

 

De ideale VPN voor torrent gebruik

Anoniem torrents downloaden

Nadat je een van de hierboven genoemde torrent clients hebt gedownload is de volgende stap de meest geschikte VPN provider te kiezen. Aangezien ik veel ervaring heb op het gebied van torrents downloaden en VPN gebruik, zal ik er drie bespreken die ideaal zijn voor het anoniem downloaden van torrents. Vanaf nu zal je IP-adres verborgen zijn!

1.) Download snelheid

Met het downloaden van torrents heb je te maken met twee belangrijke zaken nl. de mogelijkheid van meerdere torrents tegelijk te doen en de snelheid waarmee dit gepaard gaat. We willen namelijk veel downloaden binnen bepaalde tijd en niet uren wachten.

Een van de belangrijkste functies van een VPN, naast het verbergen van het IP-adres, is de zogenaamde mogelijkheid van het ontwijken van P2P blokkades.  Je ISP (Internet Service Provider) monitort namelijk je verbinding (wist je dat?) en mochten daar grote datastromen over gaan dan kunnen ze de brandbreedte kleiner maken. Met een VPN kan de ISP alleen maar de versleutelde verbinding zien en niet op basis daarvan de snelheid beïnvloeden door deze langzamer te maken.

2.) Torrent vriendelijke VPN

Wanneer je een VPN kiest is het belangrijk waar het bedrijf gevestigd is en of ze P2P en het downloaden torrents wel toestaan. Je maakt gebruik van hun netwerk en voor dit faciliteren kunnen zij vervolgd worden indien er mogelijk inbreuk gemaakt wordt op bijvoorbeeld auteursrechten.

Daarnaast is het belangrijk dat hun infrastructuur hier ook op is aangepast en hiermee bedoelen we of de protocollen van tevoren ingesteld kunnen worden door ons.

3.) Een “No log” beleid

Naast de bovenstaande criteria, die belangrijk zijn voor het anoniem torrentes downloaden met een VPN, is de laatste eis ook van belang. Het gaat dan over een “No log” beleid van de VPN. Hiermee bedoelen we dat de VPN provider het surfgedrag niet opslaat.  Mocht dit wel gebeuren dan kan deze data alsnog in verkeerde handen vallen. Kies daarom altijd voor een VPN die niets opslaat.

Zie ook artikel: Beste VPN voor Torrent en P2P | Bestanden downloaden zonder blokkade

Tracker

Nu dat je de BitTorrentclient en de VPN provider hebt geïnstalleerd kan je overgaan tot downloaden torrents. Dit wil je anoniem doen dus vergeet niet te allen tijde de VPN provider te activeren. Het is verstandig dit altijd te doen zodat je verbinding versleuteld is en anoniem.

Het “centrale distributiepunt” wordt tracker genoemd. Je wordt met de tracker verbonden zodra een torrentbestand wordt geopend door een BitTorrentclient. In het torrentbestand staan de torrent kenmerken, zoals de omvang van het bestand, de bestanden die in de torrent worden uitgewisseld en de locatie van de tracker.

De tracker houdt bij welke gebruikers het bestand al hebben binnengehaald of nog bezig zijn met de download. Zij die nog bezig zijn met het downloaden van het bestand heten “leechers”, diegenen die het hele bestand al hebben en alleen nog maar uploaden heten”seeders”.

Nu gaan we op zoek naar torrent sites. Het is best lastig, omdat deze sites vaak onder vuur liggen want veel autoriteiten waaronder de filmindustrie vinden dat ze inbreuk maken op de auteursrechten. Veel sites worden gesloten en veranderen steeds van naam. Hieronder vind je de drie meest populaire trackers.

Anoniem torrents downloaden

 • Kickass.to

Hier zal je alles vinden wat je nodig zult hebben. Er zijn voldoende seeders wat betekent dat je geen dagen op je download hoeft te wachten. De gebruikersinterface is duidelijk en kickass heeft een groot forum waar je met je vragen terecht kan.

 

Anoniem torrents downloaden

 • Extratorrent.cc

ExtraTorrent is een van de grootste. Het is een directe concurrent van Kickass torrent. Het is niet voor niets de grootste, een duidelijk en eenvoudige interface maken het duidelijk waarom Extra Torrent zo populair is.

 

Anoniem torrents downloaden

 • Thepiratebay.org

Een van de populairste of beter gezegd de meest bekende is The piratebay torrent. Verwikkeld in vele rechtzaken werden zij ook in Nederland verboden in 2012 bij de volgende providers Tele2, Ziggo, UPC en Xs4all . Het is een prettige en eenvoudige interface waar vele up-to-date torrents gevonden kunnen worden.

 • yify-torrent

yify-torrent is ook een bekenden  torrent. Het is een van mijn favorieten omdat alles per jaar te sorteren is en het aanbod redelijk tot goed te noemen is. Ze hebben veel problemen met de autoriteiten omdat de extensie van de website steeds verandert. Pas ook op er zijn ook “nep” yify-torrent deze moet je vermijden ivm met hackers en reclames.

 

 We zijn er bijna!

De laatste stap is een belangrijke stap. Je denkt misschien dat je alles correct hebt ingesteld. Het is belangrijk dat wanneer je een VPN kiest om ECHT anoniem torrents mee te kunnen downloaden, de VPN beschikt over “DNS Leak protection” en “Kill Switch”. NordVPN is hier wederom een goed voorbeeld van en staat daarom ook bekend als de beste VPN voor anoniem en veilig torrent gebruik.

De beste VPN voor torrent en P2P

Wat is DNS Leak protection en Kill Switch

 • Kill-switch

Deze optie vinden we bij alle grote VPN aanbieders. Je zal nu nooit meer zonder dat de VPN aanstaat een internet verbinding maken

 • DNS Leak protection

De VPN provider zorgt voor een versleutelde verbinding wat het onmogelijk maakt voor je IPS (Internet Service Provider) om over je schouder mee te kijken. De IPS kan niet zien wat je precies doet maar wel zien welke websites er bezocht worden. Dit laatste willen we natuurlijk ook afgeschermd hebben, de zoekopdracht loopt via, de URL naar IP en loopt via de DNS (Domain Name System) van de IPS.

Anoniem torrents downloaden

Ter controle

Nu dat we alle stappen hebben doorlopen is misschien wel de belangrijks om te weten of je nu werkelijk anoniem bezig bent. De correcte vraag die we ons stellen is : IP address leaking.

Anoniem torrents downloaden

 

Gelukkig hebben we hier de volgde tool voor: IPLeak . Klik op de link. Wanneer je je eigen adres en locatie ziet en niet de server van je VPN provider heb je een DNS Leak.

Als laatste checkpunt klikken we op Torrent Address detection. Hier zullen weer de gegevens van je VPN provider moeten komen te staan, anders heb je wederom een DNS Leak. Wat je dan moet doen alle stappen nog een keer controleren, heb je wel een VPN gekozen uit mijn top-3.

Nu kunnen we echt Anoniem torrents downloaden. In dit artikel heb ik al genoemd wat de beste VPN torrents zijn. Hier de top-6.

Anoniem torrents downloaden

TOP VPN PROVIDERS voor Anoniem torrents downloaden, (feb. 2018)

NordVPN | Zeer uitgebreid en goedkope VPN aanbieder

NORDVPN is een uitgebreid provider en een van de goedkoopste voor de Nederlandse markt. Top anonimiteit en beveiliging. In het onderstaande artikel zal je de review kunnen lezen. Mijn ervaringen zal ik hierin bespreken en verder ingaan op de ...

9.4
2 CyberGhost VPN | Een nieuwe en verbeterde versie 2.0

CyberGhost VPN | Een nieuwe en verbeterde versie 2.0

  CyberGhost VPN is reeds een oude gediende op de van markt. Ze hebben onlangs hun benadering tot de VPN markt veranderd en een nieuwe verbeterde versie op de markt gebracht. Dit artikel is recent bijgewerkt: De VPN is zeker niet de ...

8.5
3 PrivateVPN | Prima VPN kijkende naar prijs en kwaliteit

PrivateVPN | Prima VPN kijkende naar prijs en kwaliteit

PrivateVPN is een Zweedse VPN aanbieder opgericht in 2009. Ook al bestaan ze al een tijdje, echt bekend zijn ze nog niet ondanks dat ze een stabiele en beveiligde verbinding aanbieden aan hun klanten. PrivateVPN biedt servers aan in diverse ...

8.7
4 ExpressVPN | Kosten en gebruikersgemak

ExpressVPN | Kosten en gebruikersgemak

ExpressVPN is een van de beste aanbieders voor in Nederland. De Express VPN provider heeft servers in vele landen en is een van de beste op de VPN markt. Ze staan gerand snelle servers en veilige verbindingen. Uit ervaring kan ik je garanderen ...

9.3

Nederlands TV kijken in buitenland met een VPN

1 Comment
 1. Reply
  George 17 augustus 2017 at 16:16

  I always use Anytorr.com platform to catch loved music. This is complete gratis and comfortable to use, that’s why I like this service

Laat een bericht achter