<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">Apple besturingssysteem | Gat in iOS gevonden | De Beste VPN Nederland

Apple besturingssysteem | Gat in iOS gevonden

In het Apple besturingssysteem is een gat gevonden. De enige manier om je te beschermen tegen bedreigingen van buiten af is het aanschaffen van een VPN. Deze garandeert anonimiteit en bescherming op free-Wifi.

Gebruikers van smartphones beseffen zich niet hoe kwetsbaar ze zijn wanneer ze zonder bescherming zo maar een Free-Wifi netwerk opgaan in een willekeurige openbare ruimte zondere enige bescherming op hun mobile apparaat. Nu heeft een beveiligingsbedrijf zelfs een zwak punt in het Apple besturingssysteem gevonden.


Het besturingssysteem

Het volgende artikel stond laastst in de telegraaf van 23 April. Het beveiligingsbedrijf Skycure heeft een gat in het Apple-besturingssysteem iOS gevonden. Hackers kunnen dankzij het lek iPhones en iPads, die zich binnen hetzelfde wifinetwerk bevinden als de hacker, op afstand laten crashen, meldt Bloomberg.

Volgens Skycure-CEO Adi Sharabani kunnen hackers via een vals SSL-certificaat met gemak iPhones en iPads uit de lucht halen. Het is volgens Sharabani bijvoorbeeld heel eenvoudig om een wifinetwerk in één klap iOS-vrij te maken. “Als programma’s crashen zien consumenten dat vaak als een ongeluk of foutje van de ontwikkelaar, maar het kan verstrekkende gevolgen hebben”, aldus Sharabani. In het geval van iOS zijn er nog geen ‘slachtoffers’ gevallen volgens Skycure.


 

Het blootgelegde probleem

Het door Skycure blootgelegde probleem zou met de iOS-update 8.3 opgelost moeten zijn, maar volgens Sharabani zijn mensen nog steeds in staat om iOS-apparaten te laten crashen. De bug zou het overigens niet mogelijk maken om data van iPhone- en iPad-gebruikers te stelen. Wel kunnen apparaten onbruikbaar worden zodra gebruikers in het wifinetwerk van de hacker terechtkomen.

De enige manier om je te beschermen tegen “alledaagse” problemen zoals hierboven beschreven is niet zo moeilijk als het lijkt. Wanneer men een VPN (Virtual Private Network) provider zou aanschaffen zal dit als een heel verstandige beslissing zijn. Het zal je niet alleen beschermen tegen hackers die je telefoon legtrekken, maar ook je anonimiteit garanderen zie:  Wat is VPN?

Op de BesteVPN.nl bespreken wij verschillenden VPN aanbieders. Ik zijn duidelijk reviews die de kenmerken van deze aanbieders zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen. Er is een verschil in prijs en eigenschappen.

Apple besturingssysteem beschermen met een VPN aanbieder

 

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

      Stel een vraag

      Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

      DeBesteVPN.nl