Apple TV (Hardware) en VPN

Nu we ons steeds vaker (gedwongen) thuis vermaken, dan wel met familie of vrienden, zijn streaming services steeds populairder geworden. Niet alleen kijken we zelf wat vaker een filmpje of volgen we een serie, ook onze kinderen zitten tegenwoordig de hele dag op Netflix.

Apple is niet dom en wilt natuurlijk ook een graantje mee pikken van deze streaming hype. Apple heeft daarom naast de Apple TV hardware ook een eigen app, genaamd Apple TV.

Probeer ExpressVPN Nu
De beste VPN voor Apple TV: ExpressVPN - 49% KORTING !

Schaf dan ExpressVPN aan. Deze nummer 1 VPN kan de geografische blokkades omzeilen zodat je overal ter wereld Apple TV kan gebruiken. Krijg 12 + 3 MAANDEN GRATIS voor ExpressVPN. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug!

Bijgewerkt: 21 mei, 2024

Apple TV VPN

De Apple TV app is in wezen een allesomvattende videohub waar je films kunt huren of kopen in de iTunes Store, je kunt abonneren op premium Apple TV-kanalen en toegang kunt krijgen tot Apple TV Plus, de streamingdienst in Netflix-stijl van de techgigant met Apple Originals in plaats van Netflix Originals… Erg origineel bedacht van Apple 😉

In dit artikel zullen we je uitgebreid uitleggen wat de Apple TV hardware en Apple TV app te bieden hebben en je voorzien van een lijst toestellen die deze app ondersteunen in Nederland en België, van smartphones tot smart TV’s en media streaming devices.

Ook gaan we het hebben over een Apple TV VPN of VPN op Apple TV en wat hier precies de voordelen van zijn. Wist je overigens dat je Apple TV via hotspot kunt aanmaken?

Daarnaast zetten we in dit artikel de beste VPN Apple TV’s voor je op een rijtje.

apple tv vpn

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Wat is de Apple TV app?

Apple heeft de Apple TV app in 2016 in de Verenigde Staten gelanceerd en het jaar daarop over de hele wereld uitgerold en dus ook in Nederland en België. De app heette oorspronkelijk ”Video’s” en bevatte vijf secties: Nu kijken, Sport, Bibliotheek, Winkel en Zoeken.

Maar vandaag de dag is Apple TV uitgegroeid tot een alles-in-een streamingwinkel vol met zowel gratis als betaalde tvprogramma’s, series, documentaires en films.

Voor de meeste gebruikers en Apple fans ligt de aantrekkingskracht van Apple TV in de gelikte gebruikerservaring en de focus op hoogwaardige, goed samengestelde inhoud. Ook krijg je bij de aanschaf van een Apple TV een jaar lang gratis toegang tot Apple TV +, het film kanaal van Apple, maar hierover later meer.

Het voordeel van de Apple TV app is dat je bijvoorbeeld Apple TV via hotspot kunt kijken.

Apple TV-winkel en VPN op Apple TV

Het beste van Apple TV? De gigantische content bibliotheek met verhuur van films en tv-programma’s, welke de grootste selectie films in 4k HDR resolutie bevat ter wereld op Netflix na, waarvan de meeste in Dolby Vision, vindt je dus bij Apple TV.

Als je een gloednieuwe film in de best mogelijke kwaliteit wilt kijken (anders dan via een DVD op de televisie natuurlijk), dan biedt de Apple TV-app precies de mogelijkheid hiertoe. Je kan echter niet alles kijken. Daarvoor heb je een Apple TV VPN of VPN op Apple TV nodig.

Later in dit artikel zullen we hier uitgebreid op in gaan en je uitleggen waarom je een VPN op Apple TV of kort gezegd Apple TV VPN nodig hebt.

Apple TV + of Apple TV Plus

De Apple TV app heeft ook tal van andere voordelen. Zo bevat het onder andere Apple TV + of Apple TV Plus, de tegenhanger van de techgigant op streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video.

Abonneer je vandaag nog op Apple TV+ en je krijgt direct toegang tot een groot aantal Apple Original TV-programma’s en exclusieve films, series en documentaires.

Met de beste VPN Apple TV’s heb je hier altijd en overal toegang toe. Om er achter te komen wat nu de beste VPN Apple TV is kan je de ranking verder in dit artikel raadplegen.

vpn op apple tv

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Apple TV-kanalen en VPN op Apple TV

De app bevat ook Apple TV kanalen, een reeks on-demand kanalen van derden die je online of offline kunt bekijken. Een van de gaafste Apple TV kanalen gratis beschikbaar vind ik persoonlijk het Redbull Sports kanaal, waar je gratis vette sport live streams kunt kijken.

Het idee achter de betaalde Apple TV zenders is dat je je met één druk op de knop kunt abonneren op Videoland, NPO, NLziet, Disney, Netflix, Amazon Prime etc. en de facturering wordt afgehandeld via Apple zelf.

Helaas is niet elke smart TV programmeerbaar met Apple TV. Dit komt omdat sommige smart TV’s, zoals bijvoorbeeld die van het merk Samsung, enkel werken met Android.

De Apple TV hardware device is echter zeer compact en kan gemakkelijk mee op vakantie. Zo kan je lekker streamen vanaf welke beetje degelijke TV dan maar ook, bijvoorbeeld die in je hotelkamer.

VPN op Apple TV – Apple TV via hotspot

Het is volledig mogelijk een VPN aan te sluiten op je Apple TV, zowel hardware als op de app (software). Met de VPN op Apple TV kan je vervolgens doen alsof je in een ander land bent en dus genieten van alle series, films en documentaires die je maar wilt kijken, zonder geografische beperkingen of blokkades.

De Apple TV VPN werkt ook prima met VPN routers, mocht je er toevallig een hebben. Later in dit artikel zullen we het overigens hebben over hoe je je VPN router precies instelt voor gebruik met Apple TV, dus lees vooral verder!

Een ander groot voordeel is dat je op vakantie, buitenshuis of op reis met je PC een hotspot kunt maken om zo via een VPN aanbieder in te loggen op een Nederlandse server, zodat je alle Nederlandse apps kan blijven streamen.

Apple TV via hotspot is dus wel degelijk mogelijk, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. De Apple TV via hotspot laat je vervolgens door je VPN gaan om zo te kijken wat je maar wilt.

De populairste en beste VPN Apple TV top 5

Hieronder hebben wij een top 5 ranking gemaakt van de beste VPN Apple TV aanbieders. Selecteer een van de beste VPN Apple TV providers en schaf een abonnement aan of lees eerst een van onze uitgebreide en onafhankelijke reviews. Om Apple TV via hotspot te kunnen kijken heb je vrijwel altijd een VPN nodig.

De beste VPN Apple TV services bieden allen deze optie en je kan vervolgens overal ter wereld genieten van je favoriete series en films.

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Voordelen van een VPN

Er zijn tal van voordelen van het gebruik van een VPN, denk namelijk aan de volgende zaken:

– Een VPN versleutelt je internetverkeer en stelt je in staat om openbare Wi-Fi veilig te gebruiken
– Biedt online anonimiteit en veilige toegang tot het Tor-netwerk
– Geeft toegang tot geografisch beperkte inhoud
– Compatibiliteit met meerdere apparaten
– Omzeilt ISP-bandbreedtebeperking en vermindert het bijhouden van advertenties
– Omzeilt censuur en beperkende firewalls
– Verbetert je online gaming ervaring
– Helpt je online toegang te krijgen tot betere deals (bijvoorbeeld op vliegtickets)
– Beschermt je crypto- en P2P-activiteiten
– Zorgt voor veilige toegang op afstand

Kort gezegd zorgt een VPN er dus voor dat je veilig en beschermd kunt internetten. Het beschermt je tegen hackers en andere malafide digitale praktijken als spam en malware.

Met een VPN op Apple TV ben je ook op deze hardware uitstekend beveiligd en geef je hackers dus geen kans en surf je anoniem en veilig.

Hoe installeer je een Apple TV VPN op AppleTV?

Apple TV 4K en Apple TV HD (4e generatie), de videostreaming hardware devices die ook, enigszins verwarrend, bekend staan ​​als “Apple TV”, bieden de Apple TV-app. De in 2012 gelanceerde Apple TV (3e generatie) ondersteunt nu het downloaden van apps maar de Apple TV boxen van de 1e en 2e generatie niet.

Om een Apple TV VPN te downloaden navigeer je naar de App Store op de Apple TV en zoek je op naar je gewenste Apple TV VPN. Vervolgens druk je op het Touch oppervlak van de Siri afstandbediening om de download van de Apple TV VPN te beginnen.

beste vpn apple tv

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Apple TV verbinden met een router

Als je je Apple TV al eerder gebruikt heb in combinatie met een internetverbinding of hotspot:

  • Open instellingen.
  • Navigeer naar het netwerk submenu.
  • Onder verbinding zie je het Wi-Fi en onder aan de weergegeven lijst zie je de Apple TV standaard ingesteld op een Wi-Fi-verbinding als er geen apparaten zijn aangesloten. Om ervoor te zorgen dat het apparaat zijn Ethernetadres weergeeft, hoef je alleen maar een Ethernetkabel aan te sluiten tussen de poort aan de achterkant van het apparaat en een actieve Ethernetpoort aan de muur.
  • Een paar seconden nadat je dit hebt gedaan moet het netwerktype waarmee je verbinding maakt, overschakelen naar Ethernet.
  • Onderaan de lijst moet het Ethernetadres worden weergegeven onder aan de lijst die op het scherm wordt weergegeven.

Als je begint met een Apple TV die nog nooit is geactiveerd moet je deze eerst activeren.

  • Activeer eerst de Apple TV door deze op een computer aan te sluiten en de activeringslinstructies via iTunes te volgen.
  • Als je hiermee klaar bent, moet je een mobiele hotspot gebruiken om de Apple TV voor de eerste keer te activeren.
  • Gebruik de Siri Remote om het Wi-Fi-netwerk te vinden dat overeenkomt met je hotspot.
  • Activeer het apparaat op het netwerk.
  • Zodra je het startmenu van Apple TV bereikt, kan je de bovenstaande stappen volgen.

Nu kan je als het goed is prima Apple TV via hotspot bekijken. Combineer dit met een van de beste VPN Apple TV’s en je zit gebakken!

Veelgestelde vragen

Bevat de Apple TV app gratis inhoud?

Ja, er zijn tal van gratis afleveringen om van te genieten, waaronder Apple Original shows, documentaires en kinderprogramma’s. Navigeer hiervoor naar het gedeelte “Nu gratis kijken” van de app.

Welke tv’s ondersteunen de Apple TV-app?

Samsung televisies
Samsung biedt Apple TV op al zijn smart-tv’s uit 2019 en 2020, inclusief de Q-serie 4K- en 8K QLED-panelen. De 4K QLED’s, 4K LCD’s (series 6, 7 en 8) en HD LCD’s (series 4 en 5) uit 2018 van het bedrijf ondersteunen ook Apple TV.

LG televisies
De premium OLED- en NanoCell-tv’s van LG ondersteunen de Apple TV app  en niet alleen de OLED-modellen uit 2020 maar ook sommige modellen uit 2019. OLED’s, NanoCell SM85-serie en hoger en NanoCell SM83-serie en lager. Eigenaren van compatibele tv’s zouden de Apple TV-app moeten zien in de strook met video-apps op het startscherm.

Sony televisies
De Apple TV app is sinds kort beschikbaar op smart-tv’s van Sony. De tv-app is begonnen met de uitrol in heel Europa, aanvankelijk op de XH90-serie van Sony via een software update. Sony zegt dat Apple TV op weg is om ‘geselecteerde’ tv-modellen uit 2018 (AF9, ZF9) en ‘de meeste’ 2019 (XG85, XG87, XG95, AG9, ZG9) en 2020 (XH80, XH81, XH85, XH91, XH90, XH92, XH95) te selecteren , A8, A9, ZH8) sets tegen het einde van het jaar.

Welke andere apparaten ondersteunen de Apple TV-app?

Amazon Fire TV
Amazon biedt de Apple TV-app aan op de Fire TV Stick 4K, Fire TV Stick (2e generatie, Basic Edition), Fire TV en Fire TV Cube (1e en 2e generatie). De Apple TV-app is ook beschikbaar op de Toshiba Fire TV Edition en Insignia Fire TV Edition.

Roku
De meeste Roku-apparaten ondersteunen Apple TV, inclusief de 4K-compatibele Streaming Stick +, de Premiere-streamingstick, het nieuwe vlaggenschip Ultra 4K-streamingbox en de Roku Smart Soundbar. Apple TV via hotspot is prima mogelijk in combinatie met Roku devices.

Xbox
Het gerucht gaat dat Microsoft in gesprek is om de Apple TV-app naar de Xbox-gameconsoles te brengen. De tech-titanen konden de samenwerking aankondigen zodra de volgende generatie Xbox Series X en S op 10 november uitkwamen.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl