De ASTRILL, review 2024

astrill vpn

ASTRILL VPN is anders dan alle andere VPN providers. Een eenvoudige en gebruikersvriendelijke interface is een van de positieve kenmerken van deze VPN. Hieronder kan je onze ASTRILL VPN review lezen.

ASTRILL VPN review

De VPN biedt net iets andere functies aan dan de concurrentie: torrent vriendelijke, gebruiksgemak, port forwarding, VPN delen, smart-modus, video-opname. De vraag is echter of dit  is wel nuttig is.

Hier zal ik oa een antwoord op proberen te geven of beter gezegd deze functies onder de loep nemen en dan kan u zelf beslissen of AstrillVPN aansluit bij jouw behoefte.

AstrillVPN werd in 2009 opgericht en geregistreerd op de Seychellen. Nadat ik wat artikelen had gelezen welke zeer positief van over Astril VPN waren besloot ik deze VPN ook maar eens te proberen. Ik was was onder de indruk van de volledigheid van de functies die werden aangeboden. Dit levert een grote vrijheid in gebruik.

Kosten Astrill VPN per jaar

ASTRILL VPN

Kosten Astrill VPN per maand en gespecificeerd

ASTRILL prijzen

AstrillVPN is compatible met de volgende:

ASTRILL devices

 

In onze Astrill review blijkt dat er geen mogelijkheid is een abonnement van 1 maand at te sluiten. De minimale termijn is 3 maanden. Er is een proefperiode is 7 dagen, ECHTER pas wel op een “geld terug beleid” is er alleen maar onder de voorwaarde van Astril VPN. Bijvoorbeeld wanneer je tevreden was in je proefperiode en je klaagt na je proefperiode krijg je geen geld terug van Astrill VPN. Dit beleid is best wel consument onvriendelijk. De andere VPN providers zijn veel schappelijker op dit gebied. Ik vind het ook wel een beetje raar, willen ze echt rijk worden van die paar euro, misschien hebben de oprichters wel een slechte jeugd gehad…..

De Astril VPN is verder een zeer interessant provider. Bij een lidmaatschap van twee jaar geeft Astril VPN  een gratis router VPN-compatibele, voor geprogrammeerd voor AstrillVPN maar ook geschikt voor andere VPN’s (waarde  ongeveer 30 USD).

De ASTRILL review samenvatting:

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix US, UK, AU, CA, FR, DE
Multi-login 5 gelijktijdige connecties
Aantal landen 60+
Supported OS Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome, Router
Geld terug garantie No dagen
Protocols OpenVPN, StealthVPN, OpenWeb, L2TP, IPSec, SSTP, Wireguard
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 300+

IN DETAIL EEN AANTAL KENMERKEN VAN ASTRIL VPN:

VOLLEDIGE MENU-OPTIES EN ANDERE AFHANKELIJK VAN HET TYPE VERBINDING GEBRUIKTE PROTOCOL

ASTRILL

Wanneer je de opties van de Astril VPN  niet gebruikt werkt het prima, maar je kan ook er mee gaan knutselen en dan je eigen protocols bepalen. Dit geeft je het gevoel van volledige vrijheid, echter alleen maar nuttig voor de gevorderde VPN gebruiker. Je zal er anders gewoon af moeten blijven.

De set van opties en menu’s in de versie voor PC / Mac, veranderen afhankelijk van welk type verbinding je kiest.

We zullen kiezen voor de optie OpenWeb (een versleutelde tunnel voor browsen), OpenVPN en StealthVPN, net zoals openVPN twee niveaus van versleutelen perfect voor  censuur landen als China, UAE, Syrië, Thailand, Iran, etc.

LANDEN KEUZE EN HOME ASTRILL VPN

ASTRILL review

Een van de gebruikersgemakken van Astril VPN is het gemeenschappelijk hoofdscherm voor alle protocollen. Zodra je bent ingelogd kan je een selectie doen van land.

 

 • De gele ster betekent dat je de mogelijkheid hebt van Torrents en P2P.
 • Grijs betekent niet ingeschakeld voor uw account (in de 7-dagen trial zijn velen niet toegankelijk)
 • Naar links en “de natie en aan de rechterkant ziet u dat emulerete speciale opties
 • Geoptimaliseerd betekent een zeer goede verbinding, het cijfer er achter het aantal servers welke er gebruikt kunnen worden.

ASTRIL VPN OPENWEB, HOE HET WERKT EN INSTELLINGEN

Bij Openweb surfen zal alleen uw browser gecodeerd zijn. Handig wanneer je niet wilt dat de VPN je gehele IP adres verandert. In dit geval zal alleen maar je browser IP veranderen en de data worden versleuteld. Een praktijk voorbeeld is inloggen op uw werk via de werkserver zodat ze niet kunnen zien dat jij het bent. Netflix of iPlayer BBC bekijken is geen probleem.

Openweb, Astrill VPN heeft een groot aantal van de gebruiker opties, dit de belangrijkste:

 • Keuze welke poort je wilt gebruiken voor je data verkeer
 • Wel of niet een proxy instellen
 • Advertentie of banner popup blokkeren
 • Openweb Sharing Option (hierna: het gemiddelde)
 • Media recorder: Indien geactiveerd kan je streaming video opslaan op je pc (zoals YouTube of Vimeo).
 • Besluiten wanneer je VPN wilt inschakelen

ASTRILL VPN menu

 

ASTRILL VPN SHARING (ADD-ON PAKKET APART WORDEN BETAALD)

Deze functie wordt niet gebruikt door ander VPN providers. Ik heb geen idee van het nut. Je kan van de computer een draadloze router maken met VPN functie.

Net zoals een echte router die verbonden is met het internet maakt je computer nu verbinding met alle andere apparaten die je graag zou willen aansluiten en het is nu net alsof je de VPN-server bent.

 

ASTRILL VPN servers

 

Wanneer je op “help” klikt zie je een tap menu en allerlei opties waaronder de “Speed Test” “Router Setup” ect. Hier tref je duidelijk handleidingen naar allerlei setups of uitleg hoe je optimaal gebruik kan maken van de Astrill VPN.

AUTOMATISCHE CONFIGURATIE VAN DE ROUTER MET FIRMWARE GEMODIFICEERDE

ASTRILL VPN servers

Als je de router hebt geïnstalleerd  de firmware is uptodate, het type DD-WRT, voor de functie van de VPN. Astrill VPN kunt je automatisch configuraties te installeren op uw router.

APP VOOR MOBIELE VPN OP USB

De website is helaas niet in de Nederlandse taal.  Echter bij de meeste VPN providers is dit niet het geval. Belangrijk is dat er niet te veel uitleg hoeft te zijn. In het uiterste geval kan er ook contact opgenomen worden met de “Helpdesk” in een live Chat sessie. Is natuurlijk ook in het Engels…….

ASTRILL VPN FLASHAls extra optie is er een versie als draagbare USB-VPN. De draagbare USB-VPN is compatible voor Windows. Ik krijg geen duidelijk antwoord wanneer er iets beschikbaar zal komen voor de Mac. Het is dus even afwachten.

Het gebruikergemak is zeer hoog en handig. De draagbare USB-VPN kan heel eenvoudig gedeelte worden met vrienden of worden meegenomen op reis. De USB-VPN werkt simple door de USB in te pluggen in de computer (windows)

Mobiele versies kan handmatig of met de app worden geconfigureerd, maar het zal de eenvoudige setup zijn. Beschermd veilig anoniem surfen. Mochten ze je computer checken is niet te achterhalen dat je een VPN gebruik dit voor in landen als Thailand, Noord-Korea, China ect.

ASTRILL VPNConclusie ASTRILL VPN review

Astrill VPN is een uitstekende VPN provider. Ze zijn afgeweken van de traditionele VPN providers en bieden nets iets anders aan. Waarom om zich te onderscheiden van de rest en dat is natuurlijk een compliment waard.

De gebruikers interface is zeer vriendelijk en de help functie zit goed in elkaar. Met een live chat kom je dus een heel eind. Echter wel allemaal in het Engels. Het is een VPN voor de beginners en voor de gevorderde VPN gebruiken omdat je allerlei opties het voor het protocol gebruik.

Er zijn servers te vinden in verschillenden landen wel of niet fysiek aanwezig. Echter dit ging niet ten koste van de snelheid. Het is een torrent-server vriendelijk VPN met de mogelijkheid met port forward.

Het is slechts mogelijk met 1 apparaat tegelijk in te loggen. Wil je meerdere apparaten aansluiten moet je bijbetalen. Tevens is het teruggave beleid zeer streng dus oppassen wanneer je een contract met Astrill VPN aangaat. Je krijg zeer lastig je geld terug. Echter misschien moet je daar altijd wel van uitgaan!!!

7.2 TOTALE SCORE
Astrill VPN

Hieronder vind u de 6 criteria waarop wij deze VPN hebben gewaardeerd.

KWALITEIT
7.7
PRIJS
7.2
GEBRUIKERSGEMAK
7
STABILITEIT NETWERK
7
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
7.1
RANDAPPARATUUR
7
Pluspunten
 • Torrent vriendelijke
 • Functionaliteit speciale, port forward, menu-opties lijst landen
 • Gebruikers gemak
 • Groot aanbod van landen (server)
Minpunten
 • Ontbrekende maandabonnement (minimaal 3 maanden)
 • Er is geen proeftijd
 • Het basis abonnement heeft slechts 1 multi-login
 • Geen echte annuleringsvoorwaarden
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

1 Reactie
 1. Astrill is indeed the best! But ExpressVPN is better…

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl