Asus RT-AC87U AC2400

Asus RT-AC87U AC2400 is een plug en play router binnen 5 minuten te gebruiken. Makkelijke aan te sluiten op al uw apparaten voor uw VPN verbinding.

Probeer Nu
Probeer de beste Asus router VPN: ExpressVPN tot 49% KORTING

Twijfel dan niet en kies voor de beste VPN, namelijk ExpressVPN. Dit is de meest betrouwbare en snelle VPN die er is. Krijg 12 MAANDEN+ 3 MAANDEN GRATIS voor ExpressVPN. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug!

Bijgewerkt op: 19 april 2024

Asus router

Op zoek naar een VPN Router die compatible is? Een goede keuze zou kunnen zijn de Asus RT-AC87U AC2400, deze router zorgt ervoor dat alle apparaten zonder problemen werken. Ik zal u proberen uit te leggen waarom juist deze Asus RT-Asus RT-AC87U AC2400 een goede keuze kan zijn voor u.

Ik krijg veel vragen van gebruikers over routers met VPN compatibiliteit. O.a vragen over mijn ervaringen met routers die comptabel zijn met VPN providers. Er zijn een heleboel merken met ieder de nieuwste modellen, rechtstreeks met fabriek instellingen, met de mogelijkheid om een VPN configureren op de router.

Een model van dit soort zullen we noemen voor het gemak VPN compatible router.

IS ASUS HET BESTE MERK VOOR EEN VPN COMPATIBLE ROUTER?

Er zijn vele VPN compatible routers fabrikanten op de wereld. Maar velen merken zijn niet wereldwijd als het merk Asus. Dit is dus een voordeel. Ik heb namelijk lezers over de hele wereld en om dan voor een merk te kiezen wat bijna overal te krijgen is, lijkt mij wel zo handig.

Mocht u een ervaren gebruiker zijn zou u op dit model Asus RT-AC87U AC2400 geen probleem hebben extra custom firmware te installeren.

 

Asus RT-AC87U AC2400 – Omschrijving

Het is tegenwoordig de mode van de producenten om nieuwe modellen tevens een nieuwe “look” te geven. De Asus RT-AC87U AC2400 is een plat model met vier indrukwekkende antennes om het zogenaamde bereik te verbeteren. Het is model heeft de laatste technologische ontwikkelingen waaronder  802.11ac wireless.

De lampjes op de router kunnen irritant zijn, echter gelukkig kunnen ze uitgeschakeld worden. De kast is mooi en van duurzaam materiaal (stof vrij en bestendig tegen vettige vingers dwz geen afdrukken). Een klein nadeel kan zijn dat de router heet wordt, echter niets om je zorgen om de maken. Mocht je het toch een probleem vinden en bang zijn de ondergrond mogelijk te beschadigen zou je de router ook op de muur kunnen monteren. Monteer mogelijkheden zijn aanwezig.

Het goede nieuws is dat de theoretische bandbreedte is 802.11ac naar  1733Mbps.

Er is een USB 2.0 en USB 3.0 aansluiting, de USB 3.0-poort zit aan de voorzijde. Ik ben niet een grote fan van de klep aan de voorkant. Voordeel is dat de poort is weggewerkt maar zodra je er iets op aansluit krijg je de rommelige look van bedrading. Niet echt modern.

De Asus RT-AC87U levert Wireless-AC Wi-Fi met een gecombineerde doorvoersnelheid van 2,3 Gbps. Op de 2,4 Ghz band zit een maximale snelheid van 600 Mbps en op de 5 Ghz een snelheid van 1734 Mbps. Dit is ook de eerste router op de markt met twee razendsnelle USB 3.0 poorten voor harde schijven of printers.

Deze router is ook de eerste router waar standaard Malware beveiliging van TrendMicro in zit.

ASUS RT-AC87U – SETUP

Ondanks de complexiteit van de nieuwe technologie binnen de Asus RT-AC87U AC2400 blijft het net zo makkelijk te installeren als elke andere dat betekent dat wanneer u totaal niet technisch bent het zelf voor u gemakkelijk zal zijn.

CRITERIUM VOOR HET KIEZEN VAN EEN HIGH-PERFORMANCE ROUTER

De router is als een micro computer met eigen besturingssysteem, ram (belangrijk), de processor (belangrijk) en POI heeft andere dingen (aantal poorten, type verbinding, opties etc).

Bij Asus RT-AC87U AC2400 kunt u een versleutelde verbinding creëren. Deze router is namelijk in staat een versleutelde verbinding tot stand te brengen tussen verschillende apparaten(console, PC, mobiel, tablet) via een wiskundige berekeningen. Hoe compatible het allemaal gaat heeft ook met de prijs te maken vragen de routers zijn er van  €20 tot €200+.

Niet dat het slechts een kwestie is van het merk. Er zijn verschillende router merken met allerlei kwaliteiten op de markt, echter niet allemaal zijn VPN compatible router. Een optie zou ook nog kunnen zijn om bijvoorbeeld uw oude router VPN klaar kunnen maken door de huidige firmware te overschrijden met eenvoudige firmware plus. Ik zou dit echter niet aanraden!!

Hoe eenvoudig is het?

Sluit de router aan, laat het opstarten, laat de router verbinding maken met WiFi-signalen (5GHz en 2,4 GHz zijn gemarkeerd) Open de browser tab en begint de wizard setup begint vanzelf. Dit omvat het opzetten van uw eigen SSID’s, WiFi wachtwoorden en adminwachtwoord en gebruikersnaam. Het is snel, eenvoudig en u zult gebruiksklaar zijn in 5 minuten.

De Asus RT-AC87U is de eerste router van het merk met Airadar 2.0 technologie. Deze software zorgt voor een betere ontvangst met oudere Wi-Fi apparatuur. Dit in combinatie met nieuwe antennes en software geven u het best mogelijk Wi-Fi bereik.

 

Een zeer goede keus dus voor een router met een prijs tot 200 euro.


VOORDEEL:

  • 2.4ghz/5ghz band stabiel
  • aiprotection (antivirus parental controls)
  • Bereikbaarheud wel 50 m

NADEEL:

  • 5ghz band zwak
  • beetje groot
  • configuratiescherm soms ontoegankelijk na afmelden

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl