AtlasVPN is een virtueel privénetwerk (VPN) dat gebruikers toegang geeft tot internet zonder beperkingen en hen beschermt tegen online bedreigingen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste kenmerken en prestaties van AtlasVPN.
Deze AtlasVPN review laat je zien wat een goede VPN moet doen en op welke eigenschappen en functies je goed moet letten. Gebruik dan deze VPN en geniet van de beste acties!
Bijgewerkt op: 26 mei 2023
Wat is Atlas VPN?
Atlas VPN is een aanbieder die nog best jong is. Het bedrijf biedt zijn diensten pas sinds 2019 aan.
Het ging meteen goed met de aanbieder, want binnen een jaar werd het al opgekocht door Nord Security, hetzelfde bedrijf waar ook NordVPN onder valt.
Naar eigen zeggen staat Atlas voor ”transparant eigendom, een duidelijk privacybeleid en naleving van de hoogste privacynormen”.
Daar staat wel tegenover dat Atlas is opgericht in Amerika, wat een van de Five Eyes landen is. Deze landen staan erom bekend dat ze niet de juiste juridische achtergronden hebben voor een service als een VPN.
Atlas VPN abonnementen en prijzen
Een van de dingen waar Atlas vaak om geprezen wordt, is de lage prijs. In de eerste plaats is er een gratis abonnement beschikbaar, waarbij de consument niet hoeft in te leveren op de kwaliteit van de dienst.
Bij de gratis versie heb je als consument toegang tot onbeperkte bandbreedte op 3 Servers serverlocaties in Amsterdam, Los Angeles en New York.
Als je interesse hebt in het Premium abonnement, kun je ook lang een gratis proefversie proberen. Op die manier heb je de tijd om te kijken of de Premium versie iets voor je is, zonder dat je daar voor hoeft te betalen.
Let op dat de prijs verschilt per periode. Rond de feestdagen maakt Atlas gebruik van promoties, waarbij de kosten van het abonnement soms met wel omlaag gaan.
Houd er ook rekening mee dat je altijd minder betaalt als je een langer abonnement aanschaft. Een maandabonnement is het duurste en een abonnement voor 3 jaar is het goedkoopste.
Atlas VPN samenvatting
Eigenschap | Elementen |
---|---|
Zero-logs? | Ja, uw data is veilig |
Werkt met torrents? | JA, streamen is veilig en anoniem |
Netflix | US, UK, CA, DE, FR, ES, IT |
Multi-login | ∞ gelijktijdige connecties |
Aantal landen | 45+ |
Supported OS | Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV/FireStick |
Geld terug garantie | 30 dagen |
Protocols | WireGuard, IKEv2/IPSec |
Data verkeer | Onbeperkt |
Encryptie | Sterk: Military AES 256 bits |
IP Adressen | Onbekend |
Servers | 750+ |
Atlas VPN gebruiken
Natuurlijk wil je ook weten wat je allemaal kan met de VPN van Atlas. Hier onder heb ik de vier meest voorkomende toepassingen van een VPN voor je op een rijtje gezet.
Netflix
Als je de VPN van Atlas wil gebruiken om Netflix content van andere landen te bekijken, moet je maar net geluk hebben.
Er zijn in principe voldoende verschillende servers in een groot aanbod aan landen, maar niet alle servers zijn snel genoeg om een verbinding met Netflix tot stand te brengen.
Het kan dus gebeuren dat je eerst een aantal servers moet proberen voordat je de Netflix bibliotheek uit een ander land kunt bekijken.
Torrenting
Sommige VPN-aanbieders hebben speciale servers voor torrenting, maar Atlas heeft dat niet. Je kunt probleemloos alle servers gebruiken om torrents te downloaden en uploaden.
Als je verbinding wil maken met een torrentwebsite die in Nederland geblokkeerd wordt, kun je met Atlas dus alsnog toegang krijgen. Houd er tijdens het downloaden wel rekening mee dat je internetsnelheid omlaag kan gaan.
China
Op dit moment is het nog mogelijk om Atlas in China te gebruiken. Dit is echter wel een topic waar Atlas bovenop moet blijven zitten, omdat deze situatie continu blijft veranderen.
De Chinese overheid blijft hard werken om alle content uit het buitenland te blokkeren en daarmee is de strijd tegen VPNs ook begonnen.
Videogames
Om videogames te kunnen spelen met een VPN, heb je een aanbieder nodig die snel genoeg is.
Op hun eigen website geeft Atlas aan dat ze de beste VPN zijn voor gamen, waarbij bandwith throttling en DDoS aanvallen verleden tijd zijn.
Volgens Atlas zelf, is zelfs hun gratis versie geschikt voor gaming, maar kan je van betere snelheden profiteren als je voor een Premium-abonnement kiest.
Functies van Atlas VPN
In dit gedeelte hebben we de meest bijzondere functies van de VPN van Atlas voor je uitgelicht.
SafeSwap
Atlas VPN is de enige aanbieder op de markt die deze functie aanbiedt. Bij SafeSwap wordt je IP-adres continu gewijzigd. Wanneer je de ene website bezoekt, wordt er een IP-adres gebruikt en zodra je een andere pagina opent, verandert ook je IP-adres.
Maak je geen zorgen, dit heeft geen invloed op de snelheid van je verbinding. Voor de SafeSwap zit je in een soort poule met andere gebruikers van de VPN, waarbij dezelfde IP-adressen steeds gerouleerd worden.
Het aantal verschillende IP-adressen is zo groot, dat er bijna oneindig veel verschillende combinaties mogelijk zijn. Belangrijker nog, het is ook niet te voorspellen welke combinaties er gemaakt gaan worden.
Tracker blocker
Met deze functie kan je voorkomen dat je online wordt gevolgd. Marketingbedrijven kunnen niet zien wat jij online allemaal doet en wat jouw locatie is.
Deze functie zorgt er ook voor dat je tijdens het surfen geen last hebt van advertenties. Dat is niet alleen veel minder irritant, maar je interner wordt er ook sneller van.
Tot slot worden ook schadelijke websites geblokkeerd door deze functie.
Split tunneling
Soms wil je het verkeer van je internetbrowser wel omleiden via de VPN, maar je verkeer van bepaalde apps niet.
Met Split tunneling bepaal je zelf welke app er wel en welke app er geen gebruik maakt van de VPN.
Dit is erg handig als je content wil bekijken die is gebonden aan een geografische locatie.
IP Leak Protection
De VPN van Atlas vermeld op zijn eigen website dat ze vergevorderde anti-lek beveiliging gebruiken om DNS en IP-lekken te voorkomen.
Ze vermelden daarbij wel dat sommige apparaten nog steeds wel problemen kunnen ondervinden, omdat de cache vol is omdat de hardware niet is geüpdate.
Data Breach Monitor
Atlas heeft de Data Breach Monitor toegevoegd. Deze functie is ontworpen om datalekken met betrekking tot jouw online accounts op te sporen.
Gelekte databases worden automatisch opgespoord en je wordt geïnformeerd wanneer jouw persoonlijke informatie is gelekt.
Zo krijg jij de kans om bijvoorbeeld je inloggegevens van een bepaalde website te wijzigen, zodat anderen er niet meer bij kunnen.
Kill Switch
Wanneer je je verbinding met de VPN tijdelijk verliest, bijvoorbeeld omdat er even geen internet is, wordt je internetverkeer niet langer meer versleuteld.
Ondanks dat dit soms maar een paar seconden kan duren, kunnen de gevolgen voor jouw online veiligheid en privacy heel groot zijn.
Met de Kill Switch functie wordt je internetverkeer meteen afgesloten als je geen verbinding meer hebt met je VPN. Zo voorkom je dat je op deze momenten kwetsbaar bent.
Je kunt zelf bepalen of je wel of niet wil dat de Kill Switch aan staat. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je verbinding wordt verbroken als je aan het videobellen bent.
Atlas VPN voor Windows
Wil je Atlas op jouw Windows apparaat gebruiken? Dat kan!
Interface
Het lijkt erop dat Atlas meer gericht is op de mobiele versies dan op de desktop applicaties. Wanneer de je VPN op je computer gebruikt, heb je niet altijd toegang tot alle functies.
Op je telefoon kun je bijvoorbeeld wel de datalekken bekijken en vrienden doorverwijzen en op je desktop kan dat niet.
Instellingen
Atlas heeft heel weinig verschillende opties, dus het is voor iedere gebruiker heel gemakkelijk om de app naar wens in te stellen.
De software is heel professioneel en intuïtief, ook mensen zonder technische kennis kunnen de VPN gebruiken.
Atlas VPN voor andere besturingssystemen
Ondersteuning zijn Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV/FireStick
Testresultaten Atlas VPN
Snelheid
Bij Atlas heb je voldoende verschillende servers tot je beschikking. Op dit moment zijn het er meer dan 45 verschillende landen.
Dat zijn er iets minder dan bij CyberGhost, waarbij je van meer dan 750 servers kunt vinden.
Een ander nadeel is dat je per land niet kunt kiezen welke server je gebruikt. Als je een server in Duitsland kiest, wordt je automatisch met een server verbonden, je kunt zelf dus niet kiezen uit München, Berlijn of Neurenberg.
In sommige gevallen kan dat vervelend zijn, omdat je aanzienlijk veel snelheid verliest als je niet met de dichtstbijzijnde server verbindt.
Bij de tests die ik gedaan heb, verloor ik soms tot wel de helft van mijn snelheid terwijl ik met de VPN verbonden was. Wanneer ik verbinding maakte met servers dichter in de buurt, was het verlies veel minder.
DNS leaks en torrenting
Wanneer je een VPN gebruikt, wil je natuurlijk niet dat je IP-adres alsnog zichtbaar is. Dit is namelijk in strijd met de hele reden waarom je de dienst gebruikt.
Ik heb de dichtheid van Atlas gecontroleerd met behulp van IPleak.net. Het resultaat was dat mijn IP-adres iedere keer verborgen bleef.
Atlas heeft geen IPv6, DNS of WebRTC lekken.
Atlas VPN klantenservice
Zodra je een vraag, klacht, probleem of opmerking hebt, kun je vanuit de app meteen contact opnemen met de klantenservice.
Voor alle gebruikers is er een sectie met veelgestelde vragen, waarbij je de mogelijkheid krijgt om zelf het antwoord op je vraag te zoeken. De sectie is heel uitgebreid, waardoor er een grote kans is dat jouw antwoord er tussen zal staan.
Er is ook een optie om de klantenservice van Atlas VPN te e-mailen. Het kan een paar uur tot twee werkdagen duren voordat je hier antwoord op krijgt. Dit is niet erg handig wanneer je een dringende vraag hebt.
Voor iedereen met een Premium-abonnement is het ook mogelijk om 24 uur en 7 dagen in de week te chatten met de klantenservice. Hierbij krijg je veel sneller antwoord op al je vragen.
Houd er rekening mee dat de klantenservice tot op heden alleen nog in het Engels beschikbaar is, er is nog geen Nederlandse versie.
Atlas VPN vergeleken met de concurrentie
Voordat je een definitieve keuze maakt voor een VPN, moet je natuurlijk ook weten wat de concurrentie doet. In dit gedeelte vergelijk ik AtlasVPN met de drie grootste concurrenten.
Atlas VPN vs. ExpressVPN
CyberGhost is onze nummer 1 aanbieder en het is moeilijk om daar mee te concurreren. Ondanks dat Atlas een prima aanbieder is, blijft CyberGhost een betere keuze. Lees CyberGhost hier meer.
CyberGhost is niet alleen een meer gevestigde naam, ze hebben ook meerdere servers, een stabielere verbinding, meer functies en betere klantenservice.
Atlas VPN vs. Cyberghost
De gebruiksvriendelijkheid van ExpressVPN is iets beter dan die van Atlas, maar daar zal langzaam verandering in komen. Extra functies en snelheid over ExpressVPN, lees ExpressVPN hier meer.
Atlas VPN vs. Private Internet Access
Atlas en Private Internet Accessvallen allebei onder hetzelfde moederbedrijf, maar toch zijn de aanbieders niet hetzelfde. Private Internet Access is een veteraan op het gebied van VPNs, met meer mogelijkheden en servers.
De prijs van Atlas is echter wel iets lager dan van Private Internet Access, maar gezien het feit dat er minder opties zijn, is dat niet meer dan logisch. Lees Private Internet Access hier meer.
Op dit moment staan de twee aanbieders dus nog op gelijke voet, maar als je voor een abonnement op de lange termijn kiest, kan Atlas je betere optie zijn.
Atlas VPN conclusie
Op basis van de beschikbare informatie is AtlasVPN mogelijk niet de beste keuze voor alle gebruikers. Sommige gebruikers kunnen problemen ondervinden zoals trage verbindingssnelheden of onbetrouwbare verbindingen. Bovendien voldoen het beperkte servernetwerk en de beperkte apparaatcompatibiliteit mogelijk niet aan de behoeften van sommige gebruikers.
Een alternatief om te overwegen is CyberGhost. ExpressVPN is een gevestigde VPN-service met een groot netwerk van servers, snelle verbindingssnelheden en sterke beveiligingsfuncties. Ze hebben een goede reputatie voor het beschermen van gebruikersprivacy en het handhaven van een no-logs beleid. Bovendien is ExpressVPN compatibel met een groot aantal apparaten, waardoor het een goede optie is voor veel gebruikers.