Avira Phantom VPN, review 2024

Avira Phantom VPN is een bekend Duits antivirus bedrijf. Nu levert Avira niet alleen maar bescherming tegen virussen maar ook tegen privacy en protectie tegen hackers.

Bijgewerkt: mrt 2024

Avira Phantom VPN review

Het antivirus programma AntiVir PersonalEdition Classic is het bekendste en populairste product van Avira omdat het gratis is voor particulier gebruik. Avira heeft kantoren en klanten over heel de wereld. Enkele gerenommeerde klanten zijn IBM, Microsoft, Greenpace en de Commerzbank.

Avira Phantom VPN
Zeer eenvoudige interface, kan gebruikt worden voor streaming

De stap van Avira naar uitbreiding van het beveiligings assortiment met een VPN-product is daarom ook een logische stap. De VPN-applicatie (Avira VPN) is ook geïntegreerd in de antivirussoftware en de verkoop is dus eigenlijk een een-tweetje voor Avira, mede omdat er ook een gratis versie wordt aangeboden met een gebruikers limiet van 500mb.

Heel belangrijk voor een VPN provider is het “no log beleid. Ik test alleen de bekendste VPN op de markt, een “no log beleid” is standaard te noemen. Zo ook bij Avira, ze zijn ook lid van ITSMIG (Teletrust IT Security Association Germany), een organisatie die de missie heeft software te ontwikkelen zonder “achterdeuren of geheime sleutels”.

Het is dan ook dankzij Edward Snowden dat wij ons zijn gaan realiseren dat we wel zeker worden bekeken. Vaak hoor ik van mijn vrienden dat ze niets te verbergen hebben. Hier gaat het ook niet om, het gaat om onze privacy en de inbreuk die hierop wordt gemaakt. Niemand is meer veilig en er is een aanval gaande op alle fronten. Een van de middelen die we hiertegen kunnen gebruiken is de VPN-technologie.

Eigenschappen AviraVPN

Er wordt geadverteerd met aan-uit functie in de gebruiksvriendelijke interface (gebruikersplatform). Er wordt hier niet over gelogen: na het simpel downloaden van de gratis software is de navigatie echt een fluitje van een cent. Registratie is zelfs niet nodig maar wanneer je dit wel doet verdubbel je wel je datacapaciteit. Het is geen probleem, wanneer je geen Avira antivirus gebruikt, toch AviraVPN te installeren.

De interface AviraVPN

Avira Phantom VPN

Het is een zeer eenvoudige en daarom gebruiksvriendelijke database. Je bent na 10 klikken echt wel door de hele interface heen. Wanneer je op zoek bent naar een VPN met iets meer functies o.a. het afstellen van de protocollen (OpenVPN, L2PT, PPTP) dan is dit niet mogelijk. Het is dan misschien verstandiger om een andere VPN provider te kiezen waar dit wel bij kan.

Het aantal landen is ook beperkt. Er zijn slechts 21 landen waaruit je kunt kiezen. Het is onduidelijk welke steden de servers staan. Dit is misschien ook nutteloze informatie wanneer je er in elke land maar 1 hebt staan. Deze kleine dingen waar ik mij dan aan erger zijn een typisch voorbeeld van een startende VPN.

In de betaalde versie van PhantomVPN is er nog een extra functie. Wanneer je contact maakt met een wifi netwerk gaat deze automatisch aan.

De prijs Avira Phantom VPN

Avira Phantom VPN

 

De prijs na installeren Avira Phantom VPN

AviraPhantom VPN

In eerste instantie is het lastig precies achter de prijs te komen. Er wordt een gratis maand- en een jaarabonnement aangeboden. Wanneer je echter de Avira Phantom hebt geïnstalleerd op je computer en je gaat nog een keer naar de prijs kijken, dan is deze beduidend lager. Moet iets Duits zijn, al zijn ze meestal “grade” (recht door zee).

Wij raden dan aan een jaarabonnement van de “tweede categorie” te kiezen, d.w.z. nadat je Avira VPN hebt geïnstalleerd. Je bent dan goedkoper uit en gemiddeld goedkoper dan een maand abonnement. PhantomVPN heeft daarbij een testperiode, na aanschaf, van 30 dagen, mocht je niet tevreden zijn is er een geld terug garantie.

Samenvatting

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix US, UK
Multi-login 5 gelijktijdige connecties
Aantal landen 37+
Supported OS Android, iOS, Windows, MacOs
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols OpenVPN
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 150+

Iets diep ingaan op de technische aspecten van PhantomVPN

Het VPN netwerk

Internationale aanwezigheid en een brede dekking van de servers over alle continenten is de ruggengraat van een goede VPN-dienst. Zoals ik al eerder opmerkte schiet Avira Phantom hier te kort met 21 server landen. Op het moment staan er servers in de volgende landen: Amerika, Canada, Japan, China, Mexico, Singapore, Australië en verspreid over het continent Europa. Kijkend naar de huidige opzet kan je van mij aannemen dat dit aantal over een jaar anders zal zijn. PhantomVPN moet ook wel, omdat dit de basis zal zijn wanneer ze de competitie aan willen gaan met de grote VPN-aanbieders.

Privacy Protection Avira Phantom VPN

Avira VPN is een beetje geheimzinnig of onduidelijk wanneer het gaat over de communicatie van welk protocol ze gebruiken. Niet terug te vinden op de website en ook niet in het gebruikersmenu. Het is echt een VPN voor de beginnende VPN gebruiker.

Vrij vaag en dit laat speculaties open dat Avira Phantom  niet alle data door de tunnel stuurt en meer vergelijkbaar is met een veredelde “smart DNS”. Om toch nog voor je privacy in te kunnen staan gebruiken ze een AES 256-bit encryption. Het is niet aan mij Avira Phantom  te adviseren, dat kunnen de Duitsers het beste zelf doen. Maar wees gewoon duidelijk naar je klanten toe en laat ons niet speculeren. Dit werkt namelijk alleen maar in je eigen nadeel. Ik hoop toch dat Phantom VPN in de toekomst meer inzicht hier in zal geven.

Conclusie Avira Phantom VPN

Avira VPN is een VPN voor de gebruikers die op zoek zijn naar gemak en eenvoud, een gebruik die niet veel eisen stelt aan zijn VPN, behalve dan van een stabiele en snelle stream. Zelf je protocollen instellen kan je bij Phantom VPN wel vergeten. Zelf is het bedrijf ook niet duidelijk welk protocol ze gebruiken om de data te versleutelen. Wel jammer, omdat veel consumenten willen beschikken over de eigen keuze welk protocol te gebruiken. Elk protocol heeft weer zijn karakteristieken en toepasbaarheid.

Ik juich alle bedrijven zoals AviraVPN toe zich begeven op de VPN markt. Het is daarom dat ik meer had verwacht van een gevestigde naam op de Anti virus markt. De hele applicatie is een teleurstelling. Dit wil niet zeggen dat het niet werk of instabiel is. Er zijn gewoon vele beter opties op de markt. Bijvoorbeeld CyberGhost, ExpressVPN, Private Internet Access (P2P en torrent)

Avira Phantom VPN
Zeer eenvoudige interface, kan gebruikt worden voor streaming
6.2 TOTALE SCORE
Avira Phantom VPN

KWALITEIT
6
GEBRUIKERSGEMAK
8
STABILITEIT NETWERK
8.5
RANDAPPARATUUR
7
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
4
PRIJS
3.5
Pluspunten
  • Gratis to 500 MB, na registrering 1 GB
  • Eenvoudige interface
  • Downloaden zonder registratie
Minpunten
  • Onduidelijkheid over gebruikte protocollen
  • Weinig server landen en locaties
  • Prijzig voor wat je krijgt, ook maar 1 multi login
  • Hoge verwachtingen niet waar kunnen maken
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl