Beste films op Netflix | Toegang tot de wereldwijde Netflix catalogus

Beste films op Netflix zal je kunnen vinden op de wereldwijde Netflix catalogus. Hiervoor zal je toegang moeten krijgen tot Netflix Amerika. Juist deze Netflix catalogus zal de meest up to date films, series en documentaires hebben.

De beste VPN voor NetflixKorte introductie Netflix

Netflix is een dienst die streaming “video on demand” aanbiedt via internet. Netflix is een van de grootste bedrijven op dit gebied. Er is een zeer uitgebreide film en documentaire bibliotheek met populaire series zoals Narcos, House of Cards, SUITS or Orange Is the New Black. Netflix produceert tegenwoordig ook eigen films. Inmiddels zijn ze verspreid over meer dan 195 verschillenden landen. Elke van deze landen heeft zijn eigen Netflix catalogus. In het onderstaande artikel zullen we uitleggen hoe je zo eenvoudig mogelijk toegang kan krijgen tot de volledige Netflix catalogus zodat netflix USA kijken geen probleem meer is.

Beste VPN voor Netflix

Beste films op Netflix

Elke land heeft zijn eigen Netflix catalogus. Dit heeft te maken met de auteursrechten. Je kunt je voorstellen dat een filmproducent als Universal Studios niet alleen Netflix heeft als klant maar ook lokaal opererende tv-zenders. In Nederland zijn dit bijvoorbeeld de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) en de commerciële zenders zoals RTL, SBS, Net5 ect. Wanneer Universal Studios een serie verkoopt zoals The Blacklist is het natuurlijk erg zuur dat ze op Netflix nl alle episodes al hebben staan. De kopende partij zal hier niet blij mee zijn en Universal Studio hierop aanspreken. Op hun beurt spreekt Universal Studios weer met het  moederbedrijf van Netflix waarom alles al op Netflix nl te zien is. Netflix zal hier wel degelijk rekening mee proberen te houden omdat ze ook vriendjes willen blijven met Universal Studios omdat ze afhankelijk zijn van de aanvoer van filmtitels. Dit is dan ook een van de voornaamste reden dat Netflix tegenwoordig zelf series en films produceert, zodat ze minder afhankelijk worden van de grote filmstudio’s

Het resultaat zal dus zijn dat op Netflix nl niet de volledige episodes van de Blacklist te vinden zijn. In het kort betekent dit dat niet elke serie is te vinden of up to date is, dit verschilt dus per regio.

Voor de grootste en meest up to date Netflix catalogus zal je toegang moeten krijgen tot de database van de Amerikaanse Netflix.

De beste VPN voor Netflix

Hoe krijgen we toegang tot de Amerikaanse Netflix catalogus

Het Netflix aanbod Amerika is veel en veel groter dan de film catalogus die we vinden op Netflix.nl. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom we de Netflix catalogus USA willen openen. Het enige punt is dat wanneer we ons bevinden op Netflix Amerika we geen “leuke Nederlandse films” meer vinden in het menu.

Om toegang te krijgen tot de Amerikaanse Netflix catalogus zal je een abonnement moeten nemen op een zogenaamde VPN-provider. Hierdoor zullen geografisch beschermde websites geopend kunnen worden.

Er gebeurt namelijk het volgende wanneer je in Netflix Amerika zou willen inloggen vanuit het buitenland. De Netflix USA website herkent aan je IP-adres dat je vanuit het buitenland zou willen inloggen in Netflix Amerika. Dit is niet toegestaan wanneer je buiten de VS zit, inloggen in Netflix USA is dan ook onmogelijk. Zo is elke regio of land beschermd.

Nu willen we natuurlijk deze geografische blokkades ontwijken zodat we wel Netflix USA kunnen kijken. Een VPN is dan ook dat wat je hiervoor nodig zal hebben.

 

Wat is een VPN?

ExpressVPN

Een VPN-provider zorgt voor een versleutelde verbinding, zodat voortaan het IP-adres en locatie verborgen worden. Deze eigenschappen zijn ideaal voor het openen van websites die regio beschermd zijn. Websites zoals Netflix, Hulu maar soms zijn ook Youtube films worden geblokkeerd omdat je buiten de regio inlogt. Dit alles kan dus verholpen worden met een VPN Provider.

Hierbij een korte handleiding hoe we Netflix USA kunnen openen. Het is een beetje een algemene uitleg maar het zal wel toepasbaar zijn bij de meeste VPN-aanbieders.

  1. Kies een VPN provider uit de TOP 5 van VPN
  2. Klik op de “orange knop” om gebruik te kunnen maken van de laatste VPN aanbiedingen
  3. Creëer je account door de software te downloaden en te installeren
  4. Wanneer de app op je computer is geïnstalleerd. Log je in en kies je voor een Amerikaanse server. Deze stap is zeer belangrijk anders werkt het niet. Je logt vervolgens in.
  5. Vervolgens ga je naar Netflix, voor de zekerheid “refresh” je de browser.

Je maakt dus via de USA server contact met Netflix Amerika en de website heeft niets door. Gefeliciteerd!! De catalogus van Netflix Amerika, het meest uitgebreide filmaanbod van series en documentaires heb je nu tot je beschikking.

Het kiezen van de juiste VPN provider

Dit is misschien wel het lastigste van allemaal omdat geen van de VPN gelijk zijn en de behoefte natuurlijk ook niet.

Gelukkig hebben we hier twee criteria:

  1. Snelheid van de verbinding. Veel Netflix filmaanbod is te streamen in HD-kwaliteit.
  2. Netflix vriendelijk. Vele VPN-providers werken namelijk niet met Netflix. Er zijn er slechts een aantal die altijd een server hebben waar via ingelogd kan worden. Er zijn hiervoor speciale teams opgericht bijvoorbeeld bij ExpressVPN, zodat er altijd een server beschikbaar is voor het inloggen vanuit het buitenland in Netflix USA. Dit alles omdat op zijn beurt Netflix er alles aan doet om deze VPN-servers te blokkeren.

De goedkoopste VPN providerGratis VPN-providers

Het is niet verstandig om gratis VPN-verbinding te gebruiken voor het streamen van Netflix. Vaak werken ze niet eens en zijn we eigenlijk snel uitgepraat. Mocht je erover denken om deze gratis VPN-verbinding te gaan gebruiken ter bescherming van je anonimiteit dan kan je van een koude kermis thuiskomen.

Het businessmodel van deze gratis VPN-verbinding is namelijk om over jouw rug geld te verdienen en daarbij is het zogenaamd beschermen van jouw anonimiteit op het internet een marketing truc. Veelal worden de log gegevens (surfgedrag) opgeslagen en doorverkocht en dit is nog maar het beste scenario. Er zijn gevallen bekend dat ze daadwerkelijk je computer ingaan om gevoelig info te stelen.

De beste gratis VPN aanbieders:

Wat kost een VPN

Een VPN kost ongeveer 3-8 euro per maand. Het is altijd lastig in te schatten of we deze beveiliging nu wel of niet nodig hebben, maar daar gaat het nu om. Beter kan je een VPN aanschaffen voordat het kwaad al is geschied. Wanneer je Netflix USA wilt openen zullen we wel degelijk een VPN-provider moeten aanschaffen, in dit geval is er weinig keus.

Wanneer we een abonnement kiezen kunnen we het best gaan voor een jaarabonnement omdat dit veel geld kan besparen. De slimmigheid is dat we vaak gebruik kunnen maken van een proefperiode, deze is van 3 tot 30 dagen. Dit is verschillend per VPN, let dus wel op!!

Laat ons uw gedachte weten

Laat een bericht achter