Beste gratis VPN voor Android 2024

Veel mensen beseffen zich niet dat ook hun telefoon beschermd moet worden met een goede VPN. Met je telefoon kom je namelijk op veel verschillende plekken en gebruik je ook vaker openbare wifi. Om het voor jou gemakkelijker te maken om ook je telefoon te beschermen, hebben we in dit artikel alles over gratis VPN Android voor je op een rijtje gezet.

Probeer CyberGhost!
Ben jij op zoek naar een goede VPN voor je Android telefoon?

Bescherm je gegevens tegen hackers als je buiten met je telefoon rondloopt met CyberGhost. Zo weet je zeker dat jouw privacy gewaarborgd wordt.

Laatst bijgewerkt: 24 mei 2024

Gratis VPN Android vs. betaalde VPN

Het is natuurlijk heel aantrekkelijk om voor een VPN te kiezen, maar ik wil je toch afraden om dat te doen. Er zitten namelijk een paar beperkingen én risico’s aan het gebruik van een gratis Android VPN.

Beperkingen gratis VPN Android

Om te beginnen bij de beperkingen. Op je telefoon gebruik je veel data. Niet alleen je mobiele data, maar ook wanneer je wifi gebruikt. Zo kijk je bijvoorbeeld best wel eens YouTube of Netflix op de wifi van de koffietent bij jou om de hoek of probeer je onderweg in de trein alvast het begin van een voetbalwedstrijd te kijken.

vpn gratis android

Dat is heel normaal en precies waar je telefoon voor bedoeld is, maar in combinatie met een gratis aanbieder werkt dit niet. Zelfs de beste VPN app heeft namelijk een datalimiet. Dit betekent dat je tot een bepaald aantal MB’s beschermd wordt en daarna verbreekt de verbinding.

Dat betekent dus dat je na 5 minuten Netflixen al niet meer beschermd wordt, terwijl je wel nog steeds kwetsbaar bent.

Een andere beperking van een gratis aanbieder is het aantal servers waar je mee kunt verbinden. Ook hier heeft de beste gratis VPN beperkte opties.

Met een VPN is het bijvoorbeeld niet mogelijk om verbinding te maken met een server in Amerika, zodat je daar bepaalde websites kunt bezoeken of Amerikaanse Netflix kunt kijken.

Als er wel een server in Amerika is, dan is deze vaak traag. Door het lage aanbod zijn de beschikbare servers vaak overvol en is het alsnog niet mogelijk om te streamen.

Risico’s gratis VPN Android

Er zitten ook een aantal risico’s verbonden aan het gebruik van een VPN gratis Android. Je moet je namelijk bedenken dat het onmogelijk is om deze dienst gratis aan te bieden. Als jij niet betaalt, moet de aanbieder zijn inkomsten ergens anders vandaan halen.

Het kan daarom voorkomen dat een gratis aanbieder jouw gegevens verkoopt aan derden. Daarbij kan het gaan om iets zoals gegevens over jouw internetgedrag voor reclamedoeleinden, maar het kan ook om je inlog- en betaalgegevens gaan.

Je telefoon weet namelijk alles van je en daar maken hackers maar al te graag misbruik van. Via de verbinding krijgen ze gemakkelijk toegang tot alles wat erin staat.

Een VPN internet gratis Android kan ook allerlei andere malware op je telefoon installeren, waarbij bijvoorbeeld kan worden ingebroken op de camera van je telefoon.

Wij raden dus altijd aan om een abonnement af te sluiten bij een betaalde aanbieder, zoals CyberGhost, de beste VPN voor Android. Hierbij weet je zeker dat je altijd en onbeperkt beschermd bent, zonder dat je je zorgen hoeft te maken.

De beste gratis VPN Android

Natuurlijk wil jij niet zomaar settelen voor de eerste de beste gratis VPN voor Android. Jij gaat alleen voor een VPN die snel, betrouwbaar en stabiel is. Gelukkig hebben wij deze voor je verzameld in deze lijst.

We hebben daarvoor veel verschillende soorten Android gratis VPN getest en met elkaar vergeleken. Alles om voor jou de beste gratis VPN app Android te vinden!

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

De beste gratis VPN Android kiezen

Het is dus inmiddels wel duidelijk dat je een aantal opties hebt als het op de beste gratis VPN voor Android aankomt. We snappen dat het moeilijk is om te zien wat voor jou de beste keuze is en daarom hebben we een aantal belangrijke selectiecriteria voor je uitgelicht.

Serverdekking

In de eerste plaats moet je kijken naar de serverdekking van de VPN gratis Android. Wat je nodig hebt, is afhankelijk van wat je met je telefoon doet.

beste gratis vpn android

Als jij bijvoorbeeld graag naar buitenlandse sport kijkt, kan het handig zijn om een server in dat land te hebben. Zo weet je zeker dat je altijd toegang krijgt tot livestreams die in Nederland niet beschikbaar zijn.

De beste VPN heeft in ieder geval een server in Nederland. Zo voorkom je dat je toegang tot Nederlandse websites wordt geblokkeerd omdat de geo-tracking denkt dat je in het buitenland bent.

Snelheid

De meeste dingen die je op je telefoon doet hebben voldoende snelheid nodig. Of het nu gaat om videobellen, filmpjes kijken of Instagram, niks is zo vervelend als wanneer het laden de hele tijd blijft haperen.

Test dus altijd of de gratis VPN Android snel genoeg is om jouw dagelijkse activiteiten te ondersteunen. Zo voorkom je dat je de VPN de hele tijd uitzet en je op dat moment niet goed beschermd wordt.

Privacy

Natuurlijk wil je ook dat een VPN gratis Android jouw privacy beschermt. Kijk daarvoor altijd naar welke veiligheidsmaatregelen er worden genomen. Op de website van de aanbieder staat altijd aangeven welke versleutelingsprotocollen er worden gebruikt.

De beste gratis VPN voor Android versleuteld namelijk al jouw gegevens, zodat indringers er niet bij kunnen. Ook als je zelf niet zo technisch bent kan je gemakkelijk opzoeken wat goede protocollen zijn.

Daarbij moet de aanbieder ook aangeven dat ze een no log policy hebben, wat betekent dat ze niet bijhouden wat jouw online activiteiten zijn en dat jouw persoonlijke gegevens niet worden opgeslagen.

Klantenservice

Een verbinding gebruik je niet alleen tijdens kantooruren, dus bij de beste gratis VPN voor Android kan je de klantenservice altijd bereiken. Op het moment dat jij een probleem met je VPN hebt en de verbinding wordt verbroken, ben je namelijk niet beschermd.

Op dat moment wil je dat de VPN gratis Android zo snel mogelijk weer gaat werken. Als jij dan 2-3 werkdagen op antwoord van de klantenservice moet wachten, loop je ontzettend veel risico!

De beste gratis VPN voor Android heeft dus een klantenservice die dag en nacht beschikbaar is, zodat jij zo snel mogelijk uit de problemen geholpen kunt worden.

Beperkingen

Bij de beste VPN loop je ook niet tegen problemen met beperkingen aan. Je kan altijd zo veel data gebruiken als je wil, zonder dat je verbinding opeens wordt verbroken omdat je aan je datalimiet zit.

De beste gratis VPN Android heeft ook geen beperkingen op het gebied van bereik. Je hebt servers van over de hele wereld nodig, zodat je altijd de door jou gewenste websites kunt bezoeken.

Ga naar CyberGhost
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

De voordelen van een VPN

Zodra je de beste gratis VPN android op je telefoon geinstalleerd hebt, zal je zien hoe veel meer voordelen er zijn.

Met een VPN gratis Android kan je bijvoorbeeld toegang krijgen tot online content die tot nu toe altijd voor jou verborgen was. Denk daarbij aan de Netflix, Hulu en Amazon Prime bibliotheken uit het buitenland, online winkels en kranten.

gratis vpn android

Andersom geldt hetzelfde, als jij in het buitenland bent, kan je met de beste gratis VPN Android nog steeds genieten van alle programma’s op NPO en Videoland.

De beste gratis VPN voor Android zal ook je privacy altijd kunnen waarborgen, waar je ook bent. De beste gratis VPN Android zal ervoor zorgen dat jij zorgeloos gebruik kunt maken van ieder openbaar wifi-netwerk.

Zoals ik al eerder heb gezegd komt je telefoon op veel verschillende plekken, waardoor het signaal altijd kan worden opgepikt door iemand in de buurt. Met een VPN loop je daar nu fluitend voorbij.

Een gratis VPN Android instellen op je apparaat

Nu je de beste VPN Android gratis hebt gevonden, wil je deze natuurlijk ook installeren op je telefoon. Wij raden altijd aan om voor een VPN met een OpenVPN protocol te kiezen, omdat dit de meest veilige optie is.

Dat komt omdat de VPN gratis Android dan open source is, waardoor de software door iedereen gecontroleerd en verbeterd kan worden. Daarbij is openVPN ook moeilijk te blokkeren en kan je zelf kiezen welke poort er wordt gebruikt.

De laatste reden om een OpenVPN te gebruiken is dat het protocol breed ondersteund wordt. Het wordt daardoor gemakkelijk om de best VPN op je toestel te gebruiken.

Handmatig installeren doe je zo:

  1. Kies een VPN uit onze lijst zoals CyberGhost
  2. Sluit een abonnement af en download de software
  3. Log bij de app en kies een server

Wilt u uw verbinding handmatig instellen, lees hier voor de instructies.

Conclusie: Gratis VPN Android

Het is nu wel duidelijk dat jij de beste gratis VPN voor Android nodig hebt om jezelf te beschermen. Let bij het uitzoeken van een VPN altijd goed op een aantal belangrijke eigenschappen.

Kijk altijd naar hoe goed jouw gegevens worden beschermd, of de vpn gratis Android voldoende serverdekking heeft en of er beperkingen zijn aan de data die je kan gebruiken.

Je wil namelijk niet dat je de beste gratis VPN Android op je telefoon installeert en dat je er vervolgens achter komt dat je totaal niet tevreden bent!

Voor het beste resultaat verwijzen we je altijd door naar onze nummer 1 VPN, waarbij je 30 dagen lang gebruik mag maken van de diensten en waarbij je je geld terug krijgt als je niet tevreden bent!

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl