Beste Mac VPN | De 5 beste VPN-providers voor de Mac

De beste Mac VPN zijn onderzocht door ons en we hebben een ranglijst gemaakt van de meest gebruikersvriendelijke VPN Macbook providers of beter gezegd iOS VPN aanbieders.

Ga Naar ExpressVPN
Probeer de beste VPN voor Mac: ExpressVPN - 3 MAANDEN GRATIS!

ExpressVPN, de beste en meest betrouwbare VPN op dit moment. Dit is gebleken uit meerdere testen die zijn uitgevoerd. Krijg tot 49% KORTING voor ExpressVPN. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug!

Bijgewerkt op: 19 april 2024

Apple en Microsoft computers

Apple heeft een lijn van desktop- en laptopcomputers. Hoewel er vaak een vergelijking wordt gemaakt tussen “Mac” en “pc”, zou je ook kunnen zeggen dat “Mac” gewoon de pc van Apple is. Pc

Beste Mac VPN

staat ten slotte voor “personal computer”. Wanneer we het in het algemeen hebben over een “pc”, bedoelen we meestal een “pc met het besturingssysteem Microsoft Windows” (Linux e.d. systemen laten we buiten beschouwing).

Zoals gezegd bedoelen we met “pc” Microsoft Windows”. Dat impliceert dus dat de Mac doorgaans geen Microsoft Windows draait. Er zijn wel mogelijkheden om dit te doen, maar dit is niet relevant voor dit artikel.

Het systeem welke draait op de Apple Mac computers wordt “mac OS” genoemd. Dit besturingssysteem wordt exclusief gemaakt voor de Mac, en is officieel alleen te draaien op Mac’s. Het is dus ook handig wanneer je een versleutelde verbinding kiest de VPN op mac (vpn software mac os x) dan ook makkelijk te installeren is.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van april 2024

Populaire Mac-VPN

Met de beste VPN voor Mac kan je anoniem surfen op het internet.  Er zijn een aantal beste Mac VPN providers die speciale geschikt zijn voor P2P en torrent gebruikers.

 

Beste Mac VPNDe installatie van de beste Mac VPN providers

Een beste VPN voor Mac aanbieder is niet veel anders dan een versleutelde verbinding die geschikt is voor een pc. D.w.z. de meeste providers hebben wel een softwareapplicatie die geschikt is voor de Mac computer, hierdoor is het downloaden van een geschikte VPN op Mac heel makkelijk.

In de beste VPN voor Mac review hebben wij er op gelet dat de installatie eenvoudig en makkelijk te begrijpen is. Het idee is “plug and play”. Wanneer de VPN Macbook dit niet is komt die niet in de ranking voor.

 De beste VPN’s voor deblokkeren websites

Hieronder staan de versleutelde verbindingen waarmee een VPN verbinding Mac te realiseren is.

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Wat is een VPN op Mac?

De beste VPN voor mac creeert een gecodeerde verbinding, ook wel versleuteld genoemd van X naar Y. De top aanbieders hebben een applicatie die zowel op de pc als op de Mac kan kunnen worden geinstalleerd. Zeg maar het simpele “Plug en play” principe. Wanneer je een VPN op Mac aanschaft is het belangrijk dat je deze zal installeren op al je apparaten.

VPN Mac

Waarom zou je een VPN Macbook moeten aanschaffen?

Een  provider zou je aan moeten schaffen om jezelf en het gezin te beschermen tegen overheden, hackers en gluurders. De veiligheid staat voorop. Het is altijd vaag wanneer je iets aanschaft bijvoorbeeld de VPN Macbook, waarbij je eigenlijk niet weet of het nu werkt of niet of ooit heeft gewerkt.

Een aanbieder kan gelukkig nog meer dan je alleen maar beschermen en is daarom zijn geld dubbel en dwars waard.

Overige voordelen van een VPN-provider

  • Het is mogelijk website blokkades te omzeilen omdat een versleutelde verbinding het IP-adres en locatie afschermt. Je hebt vast weleens van Netflix gehoord, misschien heb je zelfs een abonnement. Met een VPN is het mogelijk de Amerikaanse Netflix te streamen. Je krijgt dan toegang heeft tot de volledige Amerikaanse database van film en documentaires. Het is niet alleen maar Netflix waar je in kunt inloggen, ook Hulu, BBC, FOX news, CNN ect. Deze streaming websites zijn normaliter geblokkeerd wanneer je je buiten de regio bevindt. Een VPN-provider maakt het mogelijk dat het lijkt alsof je wel degelijk fysiek in Amerika of Engeland bent.
  • Censuur ontwijken. In China heeft men niet alleen maar de Chinese muur maar ook de “Grote Chinese digitale muur”. Deze digitale muur blokkeert buitenlandse nieuws sites en social media platformen zoals Facebook, Twitter en Google. Het regime is bang dat deze sites het gezag zullen ondermijnen. China is niet het enige land waar dit gebeurt, wat dacht je van Turkije of Iran, maar ook Thailand staat er bekend om verre van democratisch te zijn. Een VPN kan de oplossing bieden voor dit soort “griezelige” landen. Je kan kinderlijk eenvoudig met een VPN provider deze geografische blokkades omzeilen.
  • Ook wanneer je onschuldig websites aan het bezoeken bent kunnen deze sites misbruik maken van het feit dat je vanuit een andere regio inlogt. Prijzen kunnen anders zijn. Een voorbeeld is de autoverhuur in Amerika: deze rekenen soms andere prijzen dan wanneer je lokaal zou huren via de dezelfde site. Ze herkennen je via het gebruikte IP-adres en misbruiken dit dan.
  • Gamen wordt nog leuker omdat je nu overal als een van de eersten de laatste spelletjes kunt downloaden. Normaal gesproken moest je wachten omdat de “releases” per regio waren. Met een VPN wordt de wereld ineens een stuk groter en er zijn geen grenzen meer.

Een fabel is dat een VPN connectie de snelheid negatief zou beïnvloeden. Dit is niet niet het geval. De connectie zal wel iets langzamer worden maar dit merkt je eigenlijk niet. We moeten wel eerlijk zijn dat het ook te maken heeft met de huidige internet connectie.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van april 2024

De prijs van de beste Mac VPN 

De prijs van een van de beste Mac VPN zal ongeveer 3-9 USD zijn per maand. Wij raden je aan een jaarabonnement op de beste Mac VPN te nemen omdat je dan gemiddeld goedkoper uit zal zijn. De meeste VPN op Mac kan je testen voor een aantal dagen tot zelfs een maand. Je bent dan gemiddeld goedkoper uit in vergelijking met een maand of jaarabonnement Lees wel even in de kleine lettertjes welke voorwaarde de aanbieder heeft die je gekozen hebt.

Er zij ook gratis VPN verkrijgbaar. Deze raden we af. Je hebt gekozen voor veiligheid en een gratis VPN kan je dit niet garanderen. Sterker nog, je gegevens worden opgeslagen en zeer waarschijnlijk geanalyseerd en doorverkocht aan derden. Een gratis VPN provider kan je ook niet de gewenste snelheid geven en heeft vaak een gelimiteerde data download. Alles wat we dus eigenlijk niet willen of waarom we een VPN provider aanschaffen.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl