Beste Mac VPN | De 5 beste VPN-providers voor de Mac

De beste Mac VPN zijn onderzocht door ons en we hebben een ranglijst gemaakt van de meest gebruiksvriendeljike Mac VPN providers.

Beste Mac VPNApple en Microsoft computers

Apple heeft een lijn van desktop- en laptopcomputers. Hoewel er vaak een vergelijking wordt gemaakt tussen “Mac” en “pc”, zou u ook kunnen zeggen dat “Mac” gewoon de pc van Apple is. Pc staat ten slotte voor “personal computer”. Wanneer we het in het algemeen hebben over een “pc”, bedoelen we meestal een “pc met het besturingssysteem Microsoft Windows” (Linux e.d. systemen laten we buiten beschouwing).

Zoals gezegd bedoelen we met “pc” Microsoft Windows”. Dat impliceert dus dat de Mac doorgaans geen Microsoft Windows draait. Er zijn wel mogelijkheden om dit te doen, maar dit is niet relevant voor dit artikel.

Het systeem wat draait op de Apple Mac computers wordt “mac OS” genoemd. Dit besturingssysteem wordt exclusief gemaakt voor de Mac, en is officieel alleen te draaien op Mac’s.

Beste Mac VPN

Met een VPN die geschikt is voor uw Mac kunt u anoniem surfen en uw IP-adres verbergen. Er zijn een aantal beste Mac VPN providers die speciale geschikt zijn voor P2P en torrent gebruikers.

 

Beste Mac VPNDe installatie van de beste Mac VPN providers

Een Mac VPN provider is niet veel anders dan een VPN die geschikt is voor een pc. D.w.z. de meeste VPN providers hebben wel een softwareapplicatie die geschikt is voor de Mac computer.

In de best geteste 5 Mac providers hebben wij er op gelet dat de installatie eenvoudig en makkelijk te begrijpen is. Het idee is “plug and play”.

 De 5 beste VPN’s voor deblokkeren websites

Wat is een VPN voor Mac?

Een VPN is een gecodeerde verbinding, ook wel versleuteld genoemd van X naar Y. De top VPN aanbieders hebben een applicatie die zowel op de pc als op de Mac kan kunnen worden geinstalleerd. Zeg maar het simpele “Plug en play” principe. Wanneer je een VPN aanschaft is het belangrijk dat je deze zal installeren op al je apparaten.

Beste Mac VPN

Waarom zou u een VPN-provider moeten aanschaffen?

Een VPN-provider zou u aan moeten schaffen om u zelf en uw gezin te beschermen tegen overheden, hackers en gluurders. De veiligheid staat voorop. Het is altijd vaag wanneer u iets aanschaft waarbij u eigenlijk niet weet of het nu werkt of niet of ooit heeft gewerkt.

Een VPN-provider kan gelukkig nog meer dan u alleen maar beschermen en is daarom zijn geld dubbel en dwars waard.

Overige voordelen van een VPN-provider

  • Het is mogelijk website blokkades te omzeilen omdat een VPN uw IP-adres en locatie afschermt. U heeft vast weleens van Netflix gehoord, misschien heeft u zelfs een abonnement. Met een VPN is het mogelijk de Amerikaanse Netflix te streamen. Je krijgt dan toegang heeft tot de volledige Amerikaanse database van film en documentaires. Het is niet alleen maar Netflix waar u kunt inloggen, ook Hulu, BBC, FOX news, CNN ect. Deze streaming websites zijn normaliter geblokkeerd wanneer u zich buiten de regio bevindt. Een VPN-provider maakt het mogelijk dat het lijkt alsof u wel degelijk fysiek in Amerika of Engeland bent.

 

  • Censuur ontwijken. In China heeft men niet alleen maar de Chinese muur maar ook de “Grote Chinese digitale muur”. Deze digitale muur blokkeert buitenlandse nieuws sites en social media platformen zoals Facebook, Twitter en Google. Het regime is bang dat deze sites het gezag zullen ondermijnen. China is niet het enige land waar dit gebeurt, wat dacht u van Turkije of Iran, maar ook Thailand staat er bekend om verre van democratisch te zijn. Een VPN kan de oplossing bieden voor dit soort “griezelige” landen. U kunt kinderlijk eenvoudig met een VPN provider deze geografische blokkades omzeilen.

 

  • Ook wanneer u onschuldig websites aan het bezoeken bent kunnen deze sites misbruik maken van het feit dat u vanuit een andere regio inlogt. Prijzen kunnen anders zijn. Een voorbeeld is de autoverhuur in Amerika: deze rekenen soms andere prijzen dan wanneer u lokaal zou huren via de dezelfde site. Ze herkennen u via uw IP-adres en misbruiken dit dan.

 

  • Gamen wordt nog leuker omdat u nu overal als een van de eersten de laatste spelletjes kunt downloaden. Normaal gesproken moest u wachten omdat de “releases” per regio waren. Met een VPN wordt de wereld ineens een stuk groter en er zijn geen grenzen meer.

Een fabel is dat een VPN connectie uw snelheid negatief zou beïnvloeden. Dit is niet het geval. Uw connectie zal wel iets langzamer worden maar u merkt het eigenlijk niet. We moeten wel eerlijk zijn dat het ook te maken heeft met uw huidige internet connectie.

De prijs van de beste Mac VPN Beste Mac VPN

De prijs van een van de beste Mac VPN zal ongeveer 3-9 USD zijn per maand. Wij raden u aan een jaarabonnement te nemen omdat u dan gemiddeld goedkoper uit zal zijn. De meeste Mac VPN zult u 3 tot 30 dagen kunnen gebruiken/testen voordat u beslist. U bent dan gemiddeld goedkoper uit in vergelijking met een maand of jaarabonnement Lees wel even in de kleine lettertjes welke voorwaarde de door u gekozen VPN heeft.

Er zij ook gratis VPN verkrijgbaar. Deze raden we af. U heeft gekozen voor veiligheid en een gratis VPN kan u dit niet garanderen. Sterker nog, uw gegevens worden opgeslagen en zeer waarschijnlijk geanalyseerd en doorverkocht aan derden. Een gratis VPN provider kan u ook niet de gewenste snelheid geven en heeft vaak een gelimiteerde data download. Alles wat we dus eigenlijk niet willen of waarom we een VPN provider aanschaffen.

Wij zullen graag je mening horen

Stel een vraag

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.