Beste Mac VPN | De 5 beste VPN-providers voor de Mac

De beste Mac VPN zijn onderzocht door ons en we hebben een ranglijst gemaakt van de meest gebruiksvriendeljike Mac VPN providers.

Beste Mac VPNApple en Microsoft computers

Apple heeft een lijn van desktop- en laptopcomputers. Hoewel er vaak een vergelijking wordt gemaakt tussen “Mac” en “pc”, zou u ook kunnen zeggen dat “Mac” gewoon de pc van Apple is. Pc staat ten slotte voor “personal computer”. Wanneer we het in het algemeen hebben over een “pc”, bedoelen we meestal een “pc met het besturingssysteem Microsoft Windows” (Linux e.d. systemen laten we buiten beschouwing).

Zoals gezegd bedoelen we met “pc” Microsoft Windows”. Dat impliceert dus dat de Mac doorgaans geen Microsoft Windows draait. Er zijn wel mogelijkheden om dit te doen, maar dit is niet relevant voor dit artikel.

Het systeem wat draait op de Apple Mac computers wordt “mac OS” genoemd. Dit besturingssysteem wordt exclusief gemaakt voor de Mac, en is officieel alleen te draaien op Mac’s.

Beste Mac VPN

Met een VPN die geschikt is voor uw Mac kunt u anoniem surfen en uw IP-adres verbergen. Er zijn een aantal beste Mac VPN providers die speciale geschikt zijn voor P2P en torrent gebruikers.

 

Beste Mac VPNDe installatie van de beste Mac VPN providers

Een Mac VPN provider is niet veel anders dan een VPN die geschikt is voor een pc. D.w.z. de meeste VPN providers hebben wel een softwareapplicatie die geschikt is voor de Mac computer.

In de best geteste 5 Mac providers hebben wij er op gelet dat de installatie eenvoudig en makkelijk te begrijpen is. Het idee is “plug and play”.

Wat is een VPN voor Mac?

Een VPN is een versleutelde verbinding van A naar B en deze verbinding wordt ook wel een “end 2 end” verbinding genoemd. Dit betekent dat de data van A naar B gecodeerd wordt. Het is bijna onmogelijk voor derden deze data te ontcijferen en dit heeft een aantal voordelen. Een van de grootse voordelen is dat u anoniem kunt surfen en zelfs uw IP-adres wordt afgeschermd.

Van oorsprong is een VPN een beveiliging software. In deze technologische, steeds drukkere, wereld zijn er steeds meer partijen die maar al te graag zouden willen weten wat u en ik allemaal aan het doen zijn op onze computer. Het zijn niet zomaar partijen, het zijn onze eigen overheid maar ook de NSA (geheime dienst van Amerika) die zonder dat we het weten inbreuk maken op onze privacy. Vaak onder het mom van nationale veiligheid.

Het is daarom ook zo belangrijk dat we ons gaan realiseren dat wij, als burgers, ons moeten gaan beschermen ook al hebben we helemaal niets te verbergen. Het aanschaffen van een VPN is een klein stapje in de goede richting.

Beste Mac VPN

Waarom zou u een VPN-provider moeten aanschaffen?

Een VPN-provider zou u aan moeten schaffen om u zelf en uw gezin te beschermen tegen overheden, hackers en gluurders. De veiligheid staat voorop. Het is altijd vaag wanneer u iets aanschaft waarbij u eigenlijk niet weet of het nu werkt of niet of ooit heeft gewerkt.

Een VPN-provider kan gelukkig nog meer dan u alleen maar beschermen en is daarom zijn geld dubbel en dwars waard.

Overige voordelen van een VPN-provider

  • Het is mogelijk website blokkades te omzeilen omdat een VPN uw IP-adres en locatie afschermt. U heeft vast weleens van Netflix gehoord, misschien heeft u zelfs een abonnement. Met een VPN is het mogelijk in te loggen in Netflix USA met het voordeel dat u nu toegang heeft tot de volledige Amerikaanse database van film en documentaires. Het is niet alleen maar Netflix waar u kunt inloggen, ook Hulu, BBC, FOX news, CNN ect. Deze streaming websites zijn normaliter geblokkeerd wanneer u zich buiten de regio bevindt. Een VPN-provider maakt het mogelijk dat het lijkt alsof u wel degelijk fysiek in Amerika of Engeland bent.

 

  • Censuur ontwijken. China is hier een goed voorbeeld van. In China heeft men niet alleen maar de Chinese muur maar ook de “Grote Chinese digitale muur”. Deze digitale muur blokkeert buitenlandse nieuws sites en social media platformen zoals Facebook, Twitter en Google. Het regime is bang dat deze sites het gezag zullen ondermijnen. China is niet het enige land waar dit gebeurt, wat dacht u van Turkije of Iran, maar ook Thailand staat er bekend om verre van democratisch te zijn. Een VPN kan de oplossing bieden voor dit soort “griezelige” landen. U kunt kinderlijk eenvoudig met een VPN provider deze geografische blokkades omzeilen.

 

  • Ook wanneer u onschuldig websites aan het bezoeken bent kunnen deze sites misbruik maken van het feit dat u vanuit een andere regio inlogt. Prijzen kunnen anders zijn. Een voorbeeld is de autoverhuur in Amerika: deze rekenen soms andere prijzen dan wanneer u lokaal zou huren via de dezelfde site. Ze herkennen u via uw IP-adres en misbruiken dit dan.

 

  • Gamen wordt nog leuker omdat u nu overal als een van de eersten de laatste spelletjes kunt downloaden. Normaal gesproken moest u wachten omdat de “releases” per regio waren. Met een VPN wordt de wereld ineens een stuk groter en er zijn geen grenzen meer.

Een fabel is dat een VPN connectie uw snelheid negatief zou beïnvloeden. Dit is niet het geval. Uw connectie zal wel iets langzamer worden maar u merkt het eigenlijk niet. We moeten wel eerlijk zijn dat het ook te maken heeft met uw huidige internet connectie.

 

De prijs van de beste Mac VPN Beste Mac VPN

De prijs van een van de beste Mac VPN zal ongeveer 3-8 USD zijn per maand. Wij raden u aan een jaarabonnement te nemen omdat u dan gemiddeld goedkoper uit zal zijn. De meeste Mac VPN zult u 3 tot 30 dagen kunnen gebruiken/testen voordat u beslist. U bent dan gemiddeld goedkoper uit in vergelijking met een maand of jaarabonnement Lees wel even in de kleine lettertjes welke voorwaarde de door u gekozen VPN heeft.

Er zij ook gratis VPN verkrijgbaar. Deze raden we af. U heeft gekozen voor veiligheid en een gratis VPN kan u dit niet garanderen. Sterker nog, uw gegevens worden opgeslagen en zeer waarschijnlijk geanalyseerd en doorverkocht aan derden. Een gratis VPN provider kan u ook niet de gewenste snelheid geven en heeft vaak een gelimiteerde data download. Alles wat we dus eigenlijk niet willen of waarom we een VPN provider aanschaffen.

Beste Mac VPN

De 5 beste VPN’s voor deblokkeren websites

NordVPN | Zeer uitgebreid en goedkope VPN aanbieder

NORDVPN is een uitgebreid provider en een van de goedkoopste voor de Nederlandse markt. Top anonimiteit en beveiliging. In het onderstaande artikel zal je de review kunnen lezen. Mijn ervaringen zal ik hierin bespreken en verder ingaan op de ...

9.4
2 ExpressVPN | Kosten en gebruikersgemak

ExpressVPN | Kosten en gebruikersgemak

ExpressVPN is een van de beste aanbieders voor in Nederland. De Express VPN provider heeft servers in vele landen en is een van de beste op de VPN markt. Ze staan gerand snelle servers en veilige verbindingen. Uit ervaring kan ik je garanderen ...

9.3
3 VyprVPN  | Meer dan standaard VPN aanbieder

VyprVPN | Meer dan standaard VPN aanbieder

VyprVPN is een zeer geschikte VPN provider, gemaakt om u te beschermen tegen indringers op het internet. Tevens bieden ze een unieke Cloud optie aan. Laten we deze VPN maar eens nader gaan bekijken en bespreken. Update: Korte ...

9
4 IPVanish | Gespecialiseerd in veiligheid en anonimiteit

IPVanish | Gespecialiseerd in veiligheid en anonimiteit

IPVanish is al meer dan 15 jaar actief op de markt voor VPN-oplossingen. IPVanish is gespecialiseerd in veiligheid ideale voor gamers. Update: IPVanish dit is de VPN voor gamers en veiligheid Samenvatting IPVanishVPN Neem een ...

8
5 PureVPN | EEN PURE VPN POPULAIR BIJ EXPATS, (feb. 2018)

PureVPN | EEN PURE VPN POPULAIR BIJ EXPATS, (feb. 2018)

PureVPN is een goede oplossing voor alle internetgebruikers die in het buitenland wonen en graag Nederlandse televisie kijken. Pas echter op wanneer je denkt dat je anoniem aan het surfen bent, dat ben je namelijk niet omdat ze log schijnen op ...

8.1

Beste Mac VPN

 

Mocht je vragen of opmerkingen hebben horen wij het graag

Laat een bericht achter