De beste Xbox VPN 2024

Een VPN op je Xbox werkt net even anders dan op je computer en daarom is het belangrijk dat je altijd de juiste aanbieder kiest. Namelijk niet iedere VPN is ook een geschikte Xbox VPN, waardoor je gemakkelijk de verkeerde aanbieder uitkiest.

Gelukkig hebben wij verschillende aanbieders uitgebreid getest!

Ga naar ExpressVPN
Heb jij nog geen Xbox VPN?

Met een ExpressVPN ben je altijd veilig online. Bescherm nu je gegevens en houd je verbinding stabiel. Nu met 49% korting op een 1-jarig abonnement.

Bijgewerkt:  12 juli, 2024

De beste VPN voor je Xbox

In de onderstaande lijst vind je alle VPN-aanbieders die we als beste beoordeeld hebben. Deze zijn niet alleen geschikt als VPN Xbox, ze zijn ook veilig, gebruiksvriendelijk en vrij van risico’s.

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Hoe je de beste Xbox VPN kiest

De beste VPN Xbox one x, VPN Xbox 360 ofVPN Xbox series S kiezen is geen gemakkelijke taak. Niet alleen is er een groot aanbod, er zijn ook enkele belangrijke factoren waar je bij je keuze rekening mee moet houden.

Om het voor je wat gemakkelijker te maken hebben we voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten:

Wereldwijde serverdekking

Als je je Xbox live VPN wil gebruiken om altijd en overal toegang te krijgen tot online games is het belangrijk dat je goed let op de wereldwijde dekking. Stel bijvoorbeeld dat je favoriete game-ontwikkelaar zich in de Verenigde Staten bevindt en alle spellen daar ook voor het eerst uitbrengt.

Vaak duurt het dan nog even voordat de game ook voor je in Nederland beschikbaar is en de prijs voor een spel kan ook per regio flink verschillen. In dat geval heb je een Xbox live VPN nodig die de geo-tracking kan laten geloven dat jij in de Verenigde Staten bent.

Snelheid van je verbinding

Voor iedere game heb je een snelle verbinding nodig, dus de optimale VPN houdt deze voor je in stand. Met een VPN verberg je je online activiteiten ook voor je internetprovider (ISP). Dat is belangrijk, omdat een ISP je internet langzamer kan maken op het moment dat je aan het gamen bent.

Dit doen ze om ervoor te zorgen dat iedereen op het netwerk gegarandeerd toegang tot een bepaalde snelheid heeft. Op momenten dat veel mensen tegelijk gebruikmaken van het internet, of wanneer grootverbruikers zoals gamers actief zijn, wordt de snelheid naar beneden bijgesteld. Met een VPN voorkom je dat je ISP kan zien wanneer je actief bent.

xbox vpn

Privacy

Ook voor je Xbox VPN om je persoonlijke gegevens te beschermen. Niet alleen maak je het voor hackers veel moeilijker om je gegevens te achterhalen of je verbinding te saboteren, maar het is ook onmogelijk om je locatie te achterhalen. Vergeet bijvoorbeeld niet dat je games en abonnementen voor de Xbox live VPN vaak aanschaft met je creditcard en dat je betaalgegevens daarvoor worden opgeslagen.

Klantenservice

Een goede VPN Xbox heeft een klantenservice die altijd bereikbaar is, ook als je midden in de nacht aan het gamen bent. Let bij het kiezen van een VPN dus altijd op de uren waarop je de klantenservice kan bereiken en via welke weg dat kan. De ene persoon heeft namelijk de voorkeur voor bellen, terwijl de ander juist liever via de chat contact zoekt.

Prijs

De meeste VPN-aanbieders hebben de optie om maandelijks of jaarlijks te betalen, waarbij je bij een jaarlijks abonnement vaak iets goedkoper is. Let bij het zoeken ook eens op speciale aanbiedingen of eventueel een gratis proefperiode.

vpn xbox

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

Een gratis VPN gebruiken voor je Xbox

Na een korte zoektocht online zul je er al snel achter komen dat er ook veel gratis Xbox VPN worden aangeboden. Dat klinkt misschien aantrekkelijk, maar toch raad ik je dat altijd af. Daar heb ik enkele redenen voor.

In de eerste plaats is een gratis VPN Xbox niet altijd veilig. Je moet je bedenken dat de service die een VPN biedt niet kosteloos gerund kan worden. Zodra je niet betaalt, moet de aanbieder dus ergens anders inkomsten vandaan halen. Hierdoor loop je het risico dat een aanbieder je persoonlijke informatie aan derden doorverkoopt om toch wat geld te verdienen.

xbox live vpn

Het komt regelmatig voor dat een gratis VPN dit blijkt te doen. Nu denk je misschien dat je helemaal niets te verbergen hebt en dat een derde partij best mag weten welke websites bezoekt, maar het kan zelfs zo ver gaan dat je creditcardgegevens of je wachtwoorden voor sociale media worden doorverkocht.

Daarnaast is een gratis VPN vaak gelimiteerd. Je mag gratis een beperkt aantal MB’s gebruiken en daarna moet je toch betalen. Voor een VPN Xbox is dat onhandig, omdat je al vrij snel aan je limiet zal zitten. Houd er rekening mee dat een Xbox live VPN altijd onbeperkt moet zijn, anders loop je de kans dat je halverwege je spelletje ineens niet meer wordt beschermd.

Als je toch niet helemaal overtuigd bent en een VPN liever eerst wil proberen voordat je een abonnement afsluit, kun je het beste voor ExpressVPN kiezen. Ze bieden een gratis proefperiode van 30 dagen aan, waarin je alle functies kan uitproberen. Zo krijg je de kans om te kijken of ExpressVPN geschikt is als Xbox VPN en misschien ontdek je de andere voordelen ook wel!

De Xbox VPN instellen

Een Xbox VPN werkt net even iets anders dan je gewend bent. Je stelt hem namelijk niet direct op je Xbox in, maar op je router. Ga daarvoor de volgende stappen af:

 1. Sluit een abonnement af bij een VPN-aanbieder waarvan je weet dat het een goede VPN Xbox is. Kijk daarvoor eens naar de bovenstaande lijst.
 2. Schakel je router in en open het configuratiescherm.
 3. Ga naar het tabblad ”Netwerk”/”Configuratie”/”Instellingen”/”WAN”
 4. Kijk bij de Xbox  liveVPN die je gekozen hebt wat de configuratie-informatie is. Voer deze in en sla de wijzigingen op.
 5. Om je Xbox VPN te kunnen gebruiken moet je nu je Xbox inschakelen en via ”Instellingen” verbinding maken met het draadloze netwerk.
 6. Selecteer eerst ”Netwerk” en vervolgens ”Configureer het draadloze netwerk” om een nieuw netwerk te selecteren.
 7. Selecteer je draadloze netwerk uit de lijst die wordt weergegeven, voer het wachtwoord in en maak verbinding.
 8. Speel vanaf nu op een veilige en stabiele verbinding via je Xbox live VPN.

Daarnaast heb je ook nog de optie om de VPN Xbox wel op je computer in te stellen en daar een virtuele router aan te maken. Vervolgens verbind je je Xbox daarmee. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een laptop, een abonnement op een VPN en een goede draadloze internetverbinding. Volg daarvoor dit stappenplan:

 1. Abonneer je op een goede Xbox VPN en installeer de software op je computer.
 2. Verbind je Xbox via de ethernetkabel met je computer.
 3. Open het configuratiescherm en selecteer ”Netwerkcentrum” en vervolgens ”Adapterinstellingen wijzigen”.
 4. Klik met je rechtermuisknop op de VPN Xbox die je net hebt geïnstalleerd. Kies vervolgens ”Eigenschappen” en daarna ”Delen”.
 5. Vink het vakje ”Sta andere netwerkgebruikers toe verbinding te maken via de internetverbinding van deze computer” aan.
 6. Selecteer je verbinding in het keuzemenu ”Thuisnetwerkverbinding”.
 7. Maak via de VPN op je computer verbinding met de server waar je naar op zoek bent.
 8. Zet je Xbox aan en verander alle netwerkinstellingen naar ‘‘Automatisch”.
 9. Speel vanaf nu op een veilige en stabiele verbinding via je Xbox live VPN.

Waarom je een VPN voor Xbox nodig hebt

Zijn niet veel mensen zich ervan bewust dat je ook voor de Xbox een VPN nodig hebt, maar ook je online activiteit tijdens het gamen brengt bepaalde veiligheidsrisico’s met zich mee. Met een Xbox VPN ben je als gamer veel beter beschermd tegen hackers die jouw betaalgegevens proberen te achterhalen of juist proberen om je internetverbinding te manipuleren.

Daarnaast is een VPN Xbox ook een waardevolle toevoeging voor je game-beleving, omdat je snelheid en stabiliteit aanzienlijk verbeterd zullen worden. Je kunt bijvoorbeeld verbinding maken met snellere servers, maar ook je in-game lag verminderen door je bestaande verbinding een lagere latentie te geven. Het is ook belangrijk dat een VPN Xbox je online activiteiten voor je internetprovider (ISP) kan verbergen. Deze kan namelijk je bandbreedte vertragen op tijden dat je normaal gezien vaak aan het gamen bent. Als je op zoek bent naar de beste VPN voor gaming, lees dan hier verder.

xbox vpn

Tot slot is een Xbox live VPN ook handig als je je locatie wil verbergen. Sommige game-ontwikkelaars brengen hun spellen bijvoorbeeld eerst of alleen uit in grotere regio’s zoals de Verenigde Staten of Azië. Wanneer je locatie kan worden herleid tot in Nederland, krijg jij geen toegang tot dit spel. Een combinatie van een VPN en Xbox One zorgt ervoor dat je de geo-tracking gemakkelijk kan omleiden, waardoor je altijd toegang hebt.

Dit geldt ook voor andere platforms die je via je Xbox gebruikt, zoals Netflix, HBO en Amazon Prime. Met een VPN krijg je ook toegang tot content die in Nederland niet beschikbaar is. Het Netflix-aanbod is in ieder land weer anders en met een VPN kun je alles bekijken!

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

Conclusie

Een Xbox VPN is dus niet alleen nodig, maar ook

handig. Je kan hem namelijk gebruiken om je locatie te verbergen en zo toegang te krijgen tot games die in Nederland nog niet zijn uitgebracht. Het extra voordeel daarvan is dat je games vaak ook voor een lagere prijs kan aanschaffen.

Daarbij is een VPN natuurlijk ook handig om je gegevens te beschermen. Hackers kunnen veel minder makkelijk bij je (betaal)gegevens komen en ook je internetprovider kan niet meer achterhalen wanneer je precies actief bent. Met een ExpressVPN blijft je verbinding stabiel en veilig, waardoor je altijd met een gerust hart kan gamen.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl