Pas op ook jij bent een doelwit!

Big Brother is watching you. Het is realiteit, de overheid kijkt mee. Een VPN kan je beschermen zodat het lastiger wordt je dataverkeer te volgen. In de volgende rapportage kan je zien wat er op dit moment allemaal zich afspeelt.

Vele mensen vinden hun privacy niet zo belangrijk en zijn van mening dat ze niets te verbergen hebben. Echter je hebt ook verantwoordelijkheid voor de datastroom die je creëert op de werkvloer et cetera. Deze informatie is groter dan jijzelf. “Big Brother is watching you” en maakt geen onderscheid tussen privé en zakelijke info. Het is echt niet oké dat de overheid ongemerkt mee gluurt.

Recht op privacy is een belangrijke pijler van ons land.

Onder de loep van Big Brother

Big Brother is watching youOnder het mom van veiligheid geeft de overheid vergaande bevoegdheden aan geheime diensten. Je maakt het land echter niet veiliger op om iedereen als verdachte te behandelen.

De datastroom is nu eenmaal te groot en succes zijn er niet geboekt op deze manier. Wanneer je op zoek bent naar terroristen zal je veel specifieker te werk moeten gaan, aangezien het leeghalen van de computer van oma heeft weinig zin.

Vele mensen denken dat het nog niet zover is maar Edward Snowden maakte korte metten met deze illusie.

Wakker worden jongens en meisjes!! Er zit constant iemand over je schouders te kijken op het scherm van je PC. Big Brother is watching you is geen film maar hedendaagse realiteit.

We zijn hard op weg naar een gemeenschap zoals beschreven staat in het boek van George Orwell, 1984.  Het boek beschrijf een gemeenschap waar de overheid alles in de gaten houd (BIG Brother is watching you). We herinneren ons nog allemaal wel “Big Brother” de monster TV hit van Endemol. Als we niet oppassen gaan we daar naar toe!

Het begint allemaal leuk met smart mobile telefoons (inloggen met je vinger) en horloges zoals iWatch van Apple (monitoren gezondheid) maar waar gaat het eindigen. Wat gebeurt er met als die gegevens die worden verzameld? Zijn die wel veilig?

Hoe kunnen we ons beschermen?

Het begint allemaal met bijvoorbeeld je webcam van je computer af te dekken. Waarom zou je dit moeten doen? De reden is simpel, hackers kunnen doormiddel van speciale software op je computer te installeren (en mailtje te sturen met een link, of door een nep-update) je computer bedienen en dus ook de webcam aanzetten met alle gevolgen van dien.

De volgden stap is een abonnee worden van een VPN dienst. De dienst beschermd je browser gegevens, maar ook het overige internetverkeer zoals mail en chatverkeer. Wat een VPN dienst nog meer doet zie: Kenmerken van een VPN

Kenmerken van een VPN

  • Geografische blokkades omzeilen ( veranderen van IP-adres)
  • Bescherming op onbekende gratis Wifi Netwerken
  • Ontwijken censuur (China, Turkije, Thailand)
  • Je surfgedrag wordt afgeschermd zodat de Internet Service Provider niet kan meekijken. In Duitsland is het gebruik van P2p, torrent en streaming verboden.
  • Te installeren op zowel de PC als je mobiel of tablet

Conclusie

Een VPN dienst zal niet het ultieme wapen zijn tegen de mee glurende overheden, echter alle barrières helpen. Een VPN is doorgaans makkelijk te installeren en er zijn uitgebreide varianten en simpele VPN’s op de markt verkrijgbaar.

Het is echt een kleine moeite om je even wat meer er in te verdiepen in de wereld van de VPN. Ik probeer je in ieder geval een klein beetje te helpen met mijn artikelen.

Mocht je vragen hebben stuur gerust een email.

De favoriete VPNs van George Orwell

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl