CactusVPN, review 2024

cactusvpn review

In de CactusVPN zal ik deze dienst nader gaan bespreken. Het eerste van je gelijk zal opvallen is de eenvoudige interface. De gebruiker zal kunnen kiezen uit een beperkt aantal servers en landen. Er wordt ook een zogenaamde Smart DNS aangeboden welke naast de versleutelde verbinding aan te schaffen.

Bijgewerkt: mrt 2024

CactusVPN

In de Cactus VPN Review heb ik de structuur van de provider nader bekeken, deze is simpel van opzet maar het product werkt prima. Het is eenvoudig down te loaden en te installeren op verschillende apparaten. Hierdoor is men bij Cactus erin geslaagd een eenvoudig en gebruiksvriendelijk product op de markt te brengen. Tijdens het testen van de service waren er geen haperingen op de verbinding en de snelheid was “ok” te noemen.

Cactus vpn provider

CactusVPN
CactusVPN is een eenvoudige dienst waar je veilig en anoniem kan surfen op het internet

Cactus is installeerbaar op verschillende verschillende randapperatuur zoals: macOS, iOS, Windows, Andriod en FireTV. In het pakket wat ik aanbeveel zijn er in totaal 14 landen en 23 server. Nederland behoort ook toe tot een van deze landen. We hebben het hier dan over het volledige pakket wat CactusVPN aanbied. Bij de prijs bespreking zal ik hier wat dieper op ingaan.

Cactus VPN

CactusVPN Smart DNS

Naast de versleutelde verbinding biedt deze provider ook een Smart DNS-service aan. Het nadeel van een stand-alone Smart DNS is dat deze je data niet versleuteld. Dit is dan ook de reden waarom ik niet alleen de Smart DNS-service aan zal raden wanneer je opzoek ben naar veiligheid en bescherming op het internet.

De Cactus VPN provider Smart DNS wordt gebruikt om geografische blokkades te ontwijken. Soms werkt de technologie niet omdat dit dan afhankelijk is van je router of internetaanbieder. Het interessante aan de service is dat het vele malen sneller is dan een versleutelde verbinding waardoor het streamen van data interessant kan worden. Veiligheid en bescherming ontbreken hier echter.

De volgende 8 landen  in het Cactus Smart DNS pakket zijn: VS, UK, Duitsland, Polen, Canada, Frankrijk, Zweden en Zwitserland.

Het installeren van cactus smart DNS is super eenvoudig. Er zijn verder geen technische handelingen voor nodig.

Prijs

De CactusVPN prijs overzicht hebben ze geprobeerd het simple te houden. Er kan eenvoudig doorheen geklikt worden met tabbladen die maandelijkse, kwartaal en jaarlijkse abonnementskosten weergeven. Tot dus ver is het begrijpelijk. Het wordt iets lastiger wanneer ze hun pakket onderverdelen in US VPN, UK VPN en dan is er nog een aparte Smart DNS die je ook kan afsluiten. De US en UK abonnementen zijn beperkt in server aanbod (4x), P2P is niet beschikbaar en geen DNS server aanwezig.

Mijn aanbeveling gaat dan ook uit naar het VPN+Smart DNS pakket wat  er aangeboden wordt. Dit is ook de basis van wat je van een versleutelde verbindings aanbieder minimaal moet verwachten wil je ook kunnen concurrerende andere aanbieders.

En wat beiden ze dan? Nou in vergelijking met US VPN en UK VPN pakketten is het zeer uitgebreid. 14 landen waar 23 servers over zijn verdeelt. Torrents en P2P zijn toegestaan op 8 speciaal voorbereide servers en het is inclusief de speciale Smart DNS.

Echter in vergelijking met andere diensten op de markt is het een mager aanbod tegen een dan best wel een stevige prijs. Ik zal dan wel eerlijk moeten zijn en dat het natuurlijk wel afhankelijk is van je behoefte.

CactusVPN prijsEr bestaat de mogelijkheid de service voor 24 uur te testen, de zogenaamde “Cactus vpn free trail“. Verder is er ook een 30 dagen geld terug garantie onder bepaalde voorwaarde. Dit is natuurlijk altijd vaag en geeft geen garanties voor de toekomst……

Overige eigenschappen

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix US, UK, CA, AU, FR, DE
Multi-login 5 gelijktijdige connecties
Aantal landen 22+
Supported OS Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome, Router
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols OpenVPN, SSTP, SoftEther, IKEv2, L2TP/IPSec, and PPTP
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 37+

Conclusie

Ik ben blij dat ik deze CactusVPN review heb geschreven. Ik was in eerste instantie iets sceptisch tov Cactus VPN maar de service werkt goed. Helaas is die niet geschikt voor Netflix streamen en mede hierdoor en het magere pakket wat ze aanbieden ten opzichte van de concurrentie zal de Cactus VPN aanbieder niet al te hoog eindigen in mijn algemene ranking.

Er zijn beter partijen op de markt die een meer uitgebreide dienste aanbieden tegen een ongeveer zelfde prijs. Dit betekend niet dat de aanbieder slecht is de concurrentie is gewoon beter…..

CactusVPN
CactusVPN is een eenvoudige dienst waar je veilig en anoniem kan surfen op het internet
6.7 TOTALE SCORE
CactusVPN

CactusVPN is een betrouwbare aanbieder met een eenvoudige interface.

KWALITEIT
7
PRIJS
6
GEBRUIKERSGEMAK
8
STABILITEIT NETWERK
7
RANDAPPARATUUR
7
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
5
Pluspunten
  • Eenvoudige interface
  • 24 uur gratis testen
  • Geen log beleid
  • Smart DNS incl.
  • Killswitch
  • Verschillende mogelijkheden
Minpunten
  • Weinig server landen
  • Geen Netflix mogelijkheden
  • Prijs niet echt competitief in vergelijking met de concurrentie
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl