Censuur | Turkse overheid, gebruik dus een VPN mensen!

Censuur door weer een overheid en het gaat nu om de Turkse, gebruik een VPN zodat je ongestoord kan internetten en de overheid niet bepaald wat jij surft.

Turkse overheid bepaald wat de Turkse ingezetenen wel en niet mogen op het internet. Wat ook de reden is van deze censuur dit is niet goed te praten. Echter Turkije is niet het enige land, er zijn nog meerder landen in de wereld waar de overheid bepaald wat jij mag zien of gebruiken op het internet.

Turkije

CensuurIn Turkije kan niemand meer op Twitter, Facebook of YouTube. De autoriteiten hebben de toegang tot de websites laten afsluiten (censuur) door internetproviders, omdat op de sociale media een foto circuleert van de openbaar aanklager die vorige week omkwam bij een gijzeling. Dat meldde de Turkse krant Hurriyet maandag ( 6 April 2015).

Interessant bericht voor mijn artikel, maar natuurlijk heel triest voor de nabestaande. Nogmaals het gaat mij hier niet om de reden.

Het gaat erom dat er door een overheid wordt bepaald wat jij wel en niet mag op het internet. Ik zou zeggen dikke vinger Mijnheer Erdogan. Hij heeft in het verleden ook al meerder keren bemoeit met de Nederlandse politiek.

Omzeil censuur met VPN

Hebben we echter wel eens van een VPN gehoord??? Laten we zeggen dat het software is, dit is het echter niet maar dit praat of denkt makkelijker.

Een VPN zorgt ervoor dat je anoniem kan surfen op het internet. Normaal gesproken log je in via je ISP (Internet Service Provider) in het land waar je dan zit via een vast IP adres.

Je bent traceerbaar en de ISP kan je data verkeer vastleggen, dus zien wat je doet. Wanneer je een P2P of torrent fan bent kunnen ze zelfs je bandbreedte negatief beïnvloeden. Willen we dit? Dit lijkt mij niet………..

CensuurHoe werkt een VPN?

Met een VPN kunnen we anoniem surfen, maar hoe kan dit eigenlijk. Dit is heel simpel. We schaffen een VPN provider aan welke worden aanbevolen op deze site, deBesteVPN.nl. Dit zal je de garantie geven van anonimiteit op het internet. Let wel even op aangezien elke VPN aanbieder andere kenmerken en prijs heeft. Belangrijk is om te weten wat je precies van je VPN provider zal verlangen. DeBesteVPN.nl zal je proberen hierin te sturen.

Meerdere voordelen VPN

Een VPN is echter niet alleen geschikt voor anoniem surfen. Een VPN zal je ook beschermen wanneer je vaak gebruik maakt van Free-Wifi in openbare ruimte. Je telefoon, tablet, computer is zeer kwetsbaar wanneer je op deze openbare gratis netwerken verbinding maakt. Hackers kunnen zo je apparaten met al je persoonlijk info leegpompen!!

Censuur ontwijken met een versleutelde verbinding

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl