<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">China blokt VPN gebruikers | VPN gebruik wordt illegaal | De Beste VPN NL

China blokt VPN gebruikers | VPN gebruik wordt illegaal juli 2019

China blokt VPN gebruikers dit heeft directe gevolgen voor Facebook en twitter gebruikers, maar ook ernstige gevolgen voor de multinationals in China.

Update: juli 2019

Het is helaas lastig om dit constant fysiek te controleren omdat we “gelukkigerwijs” niet in China wonen. China blokt VPN gebruikers, de Chinese regering waarschuwde de wereld al dat het gebruik van een versleutelde verbinding aangepakt zou worden. Sind kort is het dan ook technologische onmogelijk om via het OpenVPN protocol geografische geblokkeerde informatie te openen. De enige aanbieder die schijnt te werken is VypreVPN deze hebben ook een speciale protocol ontwikkelt, Chameleon protocol. Chameleon is special ontwikkeld door Vypre. Dit protocol heeft succes  met het omzeilen van de Chinese blokkade. Wanneer ik op korte termijn naar China zou gaan zou ik je deze aanbieder aanraden.

China blokt VPN gebruikers

China gaat het voor internetgebruikers veel moeilijker maken om aan niet-Chinese informatie te komen. Dit is geen goed nieuws voor alle bedrijven en individuen die voorheen gebruik konden maken van een provider. Het nieuws dat de Chinese overheid het gebruik van Chinese versleutelde verbindingen gaat blokkeren komt van persbureau Reuters en de South China Morning Post. Het is al jaren een kat en muis spel tussen de Chinese overheid en de aanbieders maar nu lijkt er toch een einde te komen aan de VPN China.

VPN in China

Volgens “Ministry of Industry and Information Technology” gaat Beijing een 14 maanden (tot 31 maart 2018) lange campagne beginnen tegen ongeautoriseerde internet connecties,  inclusief de bedrijven die het mogelijk maken de Chinese digitale muur te omzeilen. Na deze datum zal het nog moeten blijken of dit alleen maar een publiciteitsstunt van deze zittende president Xi Jinping of dat de Chinese regering dit beleid gaat doorzetten.

Dit betekent dus dat de versleutelde verbindingen in China illegaal gaat worden, welke grote gevolgen zal hebben voor iedereen die in China zit.

 China blokt VPN gebruikers

China blokt VPN gebruikers

Wat is een VPN

Een provider zorgt ervoor dat de locatie en het IP-adres worden afgeschermd. Dit betekent dat je geografische blokkades kan ontwijken en dus ook censuur opgelegd door overheden die graag de macht willen houden over de informatie stromen. China is hier een van de grootste en bekendste voorbeelden van. Zie artikel: Wat is VPN en De kenmerken van een VPN.

Een aanbieder heeft nog veel meer voordelen dan alleen maar geografische blokkade ontwijking. Een van de voordelen is ook dat je Nederlandse tv kan kijken in het buitenland. Superhandig wanneer je op vakantie bent of op zakenreis. Nu hoef je niets meer te missen van je Nederlandse tv-programmering.

Ben je een liefhebber van Netflix, een van de grootste streaming videodiensten, dan is het ook handig een versleutelde verbindingen aan te schaffen. Je kan dan inloggen in de Amerikaanse Netflix. Dit betekent dat je toegang zal krijgen tot de volledige Amerikaanse Netflix database van duizenden films en documentaires.

Overige praktijk voordelen:

 1. Overal over de hele wereld sportprogrammering bekijken wanneer het niet in Nederland wordt uitgezonden of juist wanneer we in het buitenland zitten en graag schaatsen of darten willen bekijken met Nederlandse commentaar.
 2. Afgeschermde websites door de overheid te openen: hierbij denken we aan gok en pornosites, maar ook wanneer je landen bezoekt waar de overheid de controle over het internet heeft genomen. In dit soort landen bepaalt de overheid wat je wel en niet mag zien (China)
 3. Om veilig winkelen te bevorderen, omdat de herkenning van je locatie door de website kan resulteren in een andere prijs.

 De dienst is eenvoudig te installeren op alle mobiele apparaten zodat je veilig gebruik kan maken van openbare netwerken (GRATIS Wifi).

China blokt VPN gebruikers

China blokt VPN gebruikers

 

Er zal zo snel mogelijk een update komen met de reactie van deze 5 belangrijkste aanbieders. Het zal onmogelijk worden de providers te blokken. We vrezen echter dat er grote straffen op het bezit van een versleutelde verbindingen komen te staan. Dit zal de eenvoudigste manier zijn de versleutelde verbindingen gebruikers aan te pakken.

De prijs van een VPN aanbieder

De aanbieders zijn niet gratis. Ze kosten ongeveer 3-8 dollar per maand. Er zijn wel gratis aanbieders, maar wij raden je af deze te gebruiken omdat de veiligheid geen prioriteit is bij dit soort aanbieders. Het verdienmodel van deze bedrijven is juist de verzamelde data door te verkopen aan derden en dit is juist niet de reden waarom je hebt gekozen voor een provider.

Bij een betaalde VPN provider kan je ervan op aan dat je veiligheid nummer 1 staat. Je surf gedrag zal niet aan derden worden doorverkocht en doorgaans ook niet opgeslagen worden. Deze meeste aanbieders leveren een stabiele verbinding met een onbeperkte datastroom. De gratis versleutelde verbindingen is daarom ook niet te vergelijken met een aanbieder waar je voor betaald hebt.

Wat neem je een maand, halfjaar of jaarabonnement

Wij adviseren je te kiezen voor een jaarabonnement in plaats van een maand of halfjaar abonnement. Je zal dan per maand gemiddeld goedkoper uit zijn. De meeste providers hebben een “niet goed geld terug” garantie. ExpressVPN heeft zelfs 30 dagen. Wij raden je aan, voordat je je een abonnement afsluit, wel even goed de voorwaarden te lezen, zodat je niet voor verrassing komt te staan.

De gevolgen van blokkeren VPN in China

Volgens de NOS-journalist, ter plaatse:

“Dit kan grote gevolgen hebben”, zegt Marieke de Vries. “Met een versleutelde verbindingen omzeil je de Chinese blokkades en krijg je toegang tot al het niet-Chinese nieuws. Dankzij deze versleutelde verbinding kan ik op Twitter en Facebook komen en The New York Times lezen. Daarnaast is het gebruik van een provider zeer handig om sneller mijn videoreportages te versturen, anders duurt het uren.”

Miljoenen Chinezen en multinationals proberen net zoals De Vries aan nieuws te komen dat niet wordt gecontroleerd door de Chinese overheid. Ook voor hen zal dat een stuk moeilijker worden. In China zijn er zo’n 730 miljoen internetgebruikers en blokkeert volgens Greatfire.org 172 van de 1000 populairste sites.

De aanval op de aanbieders is opvallend, aangezien de “Great firewall” al een aantal jaar bestaat en de versleutelde verbindingen technologie tot nu toe werd toegestaan. Veel multinationals zijn afhankelijk van een snelle verbindingen om dat een vertraging op de lijn de bedrijven uiteindelijk miljoenen dollars kan kosten.

Hoogst waarschijnlijk heeft het aanscherpen van het beleid te maken met het verkiezingsprogramma van de huidige president Xi Jinping.

China blokt VPN gebruikers

Een gok wanneer de maatregels effect gaan nemen

China blokt PN gebruikers, maar waneer gaan de verandering plaatsvinden. Het lijkt erop dat dit volgden maand (februari, 2018) zal zijn.

China blokt VPN gebruikers

We hebben een van onze contacten in China gevraagd ons op de hoogte te houden. Deze expat melde dat hij nog gewoon op Twitter kon komen. Dat zou op z’n vroegst op 6 februari zijn. Wij zullen je op de hoogte houden van al het nieuws rond deze nieuwe maatregel. We zouden niet willen dat je opgepakt wordt voor het in bezit hebben van een illegale technologie op de computer of op je mobiel. Laats nieuws is dat we nu niet meer Pinterest de mode applicatie op kunnen.

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

   Stel een vraag

   Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

   DeBesteVPN.nl