Coinbase review | Onze Coinbase advies voor veilig gebruik

Coinbase review, alweer een, maar ik kon niet achterblijven. Kijk eens naar al deze hype rondom bitcoin! Als ik maar had geweten dat de prijs zo enorm zou stijgen, dan had ik in 2009 een paar munten gekocht… Maar het is nog niet te laat om wat bitcoins te kopen. Experts zeggen juist dat de prijs de komende tijd blijft stijgen naar een stabiele 15.000 à 20.000 euro. Dat is waarom ik deze Coinbase review heb voorbereid, waarin op basis van Coinbase ervaringen wordt uitgelegd hoe je bitcoin kunt kopen met Coinbase.

Bijgewerkt 16 januari, 2022

Pro tip van Jan

Er zijn veel platforms waar je bitcoins kunt kopen. Maar ik ben van plan slechts één artikel over dit onderwerp te schrijven. Dus heb ik Coinbase gekozen, tegenwoordig één van de meest populaire beurzen. En het is eenvoudig genoeg voor de meeste mensen om binnen een paar minuten wat munten te kopen. Tijd te beginnen aan mijn Coinbase review.


1. Maak je Coinbase account aan

In deze Coinbase review ga ik ervan uit dat je in Nederland bent gevestigd. Omdat de uitwisselingsplatform nog niet overal actief zijn bijvoorbeeld in Duitsland. Het beslaat 33 landen, waaronder Coinbase Nederland, Australië, Canada, Singapore, de Verenigde Staten, Bulgarije en het Verenigd Koninkrijk ect….

Belangrijk

Voor goede Coinbase ervaringen: Als je naar het buitenland moet reizen, gebruik dan altijd een VPN-verbinding met een Engelse server om in te loggen in je account. De accounts van sommige Coinbase Nederland gebruikers zijn namelijk gedeactiveerd tijdens het reizen naar landen waar Coinbase verboden is …

1.1 Registeren

De eerste stap van deze Coinbase handleiding is natuurlijk coinbase.com bezoeken, waar je met een paar muisklikken een nieuw account kunt registreren. Ga vanaf de startpagina naar de knop Registreren rechts bovenaan de pagina.

En klik erop om te beginnen met Coinbase Nederland. Tot nu toe gaat het goed, toch?

Coinbase review

Op de volgende pagina vind je het registratieformulier waar je je voornaam, achternaam, e-mailadres en wachtwoord moet invullen. Los vervolgens de captcha op, vink het selectievakje aan en klik op de knop Account aanmaken.

Je moet een echt e-mailadres opgeven, waartoe je toegang hebt! Hoewel je de andere details die je geeft kunt verzinnen, zou ik het niet aanbevelen. Want als je serieus wat munten wilt verzamelen, moet je je identiteit verifiëren. Bovendien, het maakt niet uit hoe je bitcoins verwerft, het zal waarschijnlijk niet anoniem zijn. Houd jezelf niet voor de gek. Als je een pseudoniem wilt hebben, is het mogelijk om dit later in Instellingen te wijzigen!

Coinbase review

 

1.2 Verifieer je e-mailadres

De volgende stap in deze Coinbase handleiding is om je e-mail te verifiëren. Inderdaad, Coinbase Nederland stuurt je na het maken van je account een e-mail met een knop: Verifieer het e-mailadres. Klik er gewoon op. En je wordt doorgestuurd naar je Dashboard.

Coinbase aanbeveling

 

1.3. Voeg een betaalmethode toe

De derde stap van de Coinbase handleiding: Vanuit je Dashboard kun je vanuit het hoofdmenu naar Instellingen gaan om een betaalmethode toe te voegen. Klik gewoon op het tabblad met het tandwielpictogram.

coinbase handleiding

 

Terwijl je in de Instellingen bent, kun je je Bijnaam wijzigen en een profielfoto toevoegen. Klik vervolgens op Betaalmethoden. Vanuit het nieuwe tabblad klik je de knop Betaalmethode Toevoegen.

Hier geeft Coinbase Nederland je 2 keuzes: Bankrekening of Creditcard/Pinpas. En je wordt niet beperkt hierin. Je kunt dus verschillende bankrekeningen en meerdere kaarten toevoegen. Beide methoden hebben hun eigen voor- en nadelen. Met een creditcard of betaalkaart kun je direct bitcoin kopen. Maar je hebt lagere aankooplimieten en hogere kosten… Met een bankrekening heb je hogere limieten en lagere kosten. Maar je moet 4 tot 5 dagen wachten om je bitcoins te krijgen… De keuze is aan jou.

 

coinbase handleiding voor veilig gebruik

Dan nu de laatste stap van de Coinbase handleiding. Als je een creditcard/betaalpas kiest, moet je Je Identiteit Verifiëren in een paar extra stappen. Selecteer eerst je ID-type. En zorg ervoor dat je webcam werkt… Omdat je je gezicht moet laten zien met je ID om te worden geverifieerd! Ik zal de mijne niet laten zien in deze Coinbase review. Volg dus gewoon de instructies op het scherm (het is niet ingewikkeld). En je identiteit wordt door Coinbase Nederland automatisch online geverifieerd.

Coinbase review

 

2. Koop bitcoin met Coinbase

Je bent bijna aan het einde van deze Coinbase handleiding en klaar voor je eerste Coinbase ervaringen! Maar misschien moet je je telefoonnummer nog verifiëren. Als je voor het eerst op het tabblad Kopen/Verkopen klikt, wordt het volgende bericht weergegeven: “Telefoonnummer vereist. Neem even de tijd om je telefoonnummer te verifiëren.” Klik daarom op de knop Telefoonnummer Verifiëren. Vul vervolgens je mobiele telefoonnummer in en klik op Volgende. Je moet een sms ontvangen van Coinbase Nederland met een activatiecode. Gebruik deze code om je telefoonnummer te verifiëren.

coinbase ervaringen

Als je klaar bent, kun je eindelijk investeren in bitcoins van Coinbase NL. En het is heel eenvoudig. Als je ooit een transactie online hebt gedaan, zou je vanaf hier de stappen moeten kunnen voltooien. Hier is een korte Coinbase review. Vanuit je webbrowser moet je:

  • De hoeveelheid BTC of GBP invullen dat je wilt kopen.
  • De wallet selecteren waarin je je geld wilt laten storten.
  • Je geprefereerde betaalmethode selecteren.
  • Bevestigen dat bestelling correct is en klikken op Koop Bitcoin.

Bescherm je wachtwoorden

Een VPN aanbieder is een begin maar nog niet voldoende, het is ook belangrijk je wachtwoorden te beschermen, lees daarom het volgende artikel Het veilig beheren van je wachtwoorden Hierin geef ik aan hoe je op een juiste manier met je wachtwoordbeheer omgaat

Coinbase review: Conclusie

Je hebt het einde van mijn Coinbase review bereikt. Ik hoop dat mijn Coinbase ervaringen het makkelijk genoeg maken voor je om je eerste bitcoins te kopen. Het verificatieproces zoals beschreven in deze Coinbase handleiding kan een gedoe zijn. Maar je hebt geen keus… Het is inderdaad verplicht voor de uitwisselingen om KYC-processen te implementeren, om het witwassen van geld te bestrijden.

Nu je wat munten in je portemonnee hebt, kun je ervoor kiezen ze op te slaan en later te verkopen voor winst. Zoals de dochter van Jamie Dimon: “Mijn dochter kocht bitcoin, het ging omhoog en nu denkt ze dat ze een genie is.” Of je kunt ze gebruiken om echte dingen te kopen. Omdat het een valuta is, bedoeld voor transacties. En steeds meer bedrijven accepteren bitcoin-betalingen.

Je kunt VPN kopen met bitcoin. Juist ja, ExpressVPN is een VPN die bitcoin accepteert. Maar het is niet de enige. Hier dus mijn ranglijst van de beste VPN-aanbieders die je kunt betalen met BTC:

Bezoek Coinbase
Coinbase

Als je bitcoins, ether, litecoins en andere crypto-valuta's wilt kopen, moet Coinbase je beurs naar keuze zijn. Het is veilig en duizenden gebruikers vertrouwen erop. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het gebruiksvriendelijk is voor noobs!

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

1 Reactie
  1. This page certainly has all the info I wanted concerning this subject and didn?t know who to
    ask.

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl