CyberGhost, review 2023

cyberghost review

CyberGhost VPN is begonnen met het aanleveren van de compleet versleutelde verbindingsdienst precies 7 jaar geleden, in 2011. Het beleid dat deze organisatie voert is dan ook gericht op optimale veiligheid en perfecte bescherming tijdens internet gebruik van de mensheid. Dit is dan ook één van de vele redenen waarom het hoofdkantoor van deze welbekende VPN service gevestigd is in Roemenië.

Ga Naar CyberGhost
Wil je anoniem en veilig op het internet surfen?

Kies dan Cyberghost VPN. Aangezien deze VPN veel waarde hecht aan veiligheid en anonimiteit van haar gebruikers. Ook kan je kiezen voor een proef periode!

Bijgewerkt: 4 januari, 2023

Cyber Ghost VPN review

Dit land, in het oosten van Europa, heeft geen regels en wetgeving wanneer wij het hebben over het overdragen van gebruikers informatie wanneer derde partijen zoals onafhankelijke intelligentie diensten of autoriteiten dit van het bedrijf on land eisen.

Misschien weet je dit al, maar het is niet bepaald de snelste versleutelde verbinding van alle aanbieders op de markt. Maar hiertegenover staat natuurlijk wel iets. Dit wordt gecompenseerd met de betaalbare abonnementskosten die de VPN connection van Cyber Ghost VPN met zich meebrengt.

Dus mijn advies is, neem zeker even een kijkje en duik dieper in wat caberg ghost voor jou betekenen kan.

Lees hieronder mijn uitgebreide Cyber Ghost VPN review.

CyberGhost VPN review

Zoals eerder vernoemd in de introductie van dit artikel, is het bedrijf gevestigd in Roemenië. Naast het hoofdkantoor in Roemenië, is de organisatie ook actief in Duitsland. In deze omgevingen is CyberGhost VPN review erg bekend, en staat het dan ook bekend als DE provider op het gebied van veiligheid en anoniem internetten.

Dus dit is al een hele grote indicatie dat Cyber Ghost VPN jouw aandacht verdient, en een extra kijkje. Je kan Cyber Ghost aanschaffen in de winkel met contante betalingen, wat nog meer anonimiteit met zich meebrengt. Uiteraard is het betalen met een credit card nog steeds mogelijk, maar wanneer je dit met contant geld doet, is zelfs de aankoop niet eens naar jou te traceren, en pak je de veiligheid al vanaf het begin.

Zij hechten gigantische waarde aan jou anonimiteit, veiligheid en bescherming. Ze staan voor al deze bovengenoemde aspecten, en bevorderen hierdoor daadwerkelijk al onze burgerrechten, een vrije samenleven en een volledige ongecensureerde internet cultuur, waar privacy prioriteit nummer één is.

cyberghost review

Wat kost CyberGhost VPN

Hierboven kan je vinden wat Cyber Ghost VPN nu precies kost. De ‘’CyberGhost offers’’ bestaan uit het volgende. Er wordt 30 dagen, 1-2-3 jaar abonnementen aangeboden.

Een ‘’year subscription’’, of langer wordt natuurlijk gepaard met een daling van de prijs, omdat je er dan zeker langer aan vast zit. Een ‘’month plan’’ van bijvoorbeeld één maand valt wat duurder uit omdat jij als gebruiker dan aangeeft dat je er korten aan vast wilt zitten. Hierdoor wil het bedrijf graag meer vragen voor de service, mede in de hoop dat je dan toch kiest voor het abonnement waar je langer aan vast zit.

Het idee om gelijk vast te zitten voor enkele jaren is beangstigend zeker wanneer je het product niet goed kent. Gelukkig is de prijs die ze rekenen voor drie jaar lekker laag! Je zal dus qua prijs je niet gelijk in de vingers snijden. Gelukkig is er een soort van proefperiode van 45 dagen (de proefperiode van 45 dagen kan ook wel eens worden aangeduid als een free trial) waar je gebruik van kan maken.

cyberghost prijs

De 45 dagen

In deze 45 dagen kan je de VPN goed testen en wanneer je niet tevreden kan je het betaalde geld terug krijgen. Er is dan toch nog een goede draai aan gegeven, omdat je de mogelijkheid krijgt de versleutelde verbinding te testen. De website is er nu in 11 talen inclusief een Nederlandse versie komen dit geld ook voor de interface.

Wanneer je tot de beslissing gekomen bent dat je een abonnement wilt afsluiten bij de VPN van caberg ghost, moet je goed opletten. Lees aandachtig de voorwaarden, en analyseer dit. Zorg ervoor dat je precies weet wat je te wachten staat.

Cyber Ghost VPN staat er namelijk zeer om bekend dat het een uitermate lastige partij is wanneer het gaat om je geld terug te krijgen bij het niet tevreden zijn van de service, of wanneer je denkt dat je je abonnement al netjes hebt beëindigd, maar er toch nog geld wordt afgeschreven. Niets ernstings, alleen verwarring kan worden voorkomen wanneer jij gewoon even de termen en voorwaarden aandachtig leest, en uitvogelt waar je voor komt te staan.

CyberGhost VPN een van de grootste VPN services in Duitsland

Na vele schandalen waar de NSA mee te maken had is de vraag of het wel handig is om een hoofdkantoor in de Verenigde Staten te hebben. Gelukkig, zitten ze in Roemenië, echter kunnen ‘’server locations’’. Oftewel de locaties waar sommige servers zich bevinden, nog wel vallen onder bepaalde wetten van het land waar ze staan.

De provider maakt gebruik van een agressieve marketing/ klantenwerving techniek door het aanbieden een minimale VPN versie (zeer minimaal).

Bezig zijnde met de CyberGhost VPN review bleek dat je met deze gratis account van Cyber Ghost VPN alleen maar verbinding kon maken met Duitse vpn-servers. Wilde je ook van vpn-servers in andere landen gebruikmaken, dan moest je een betaald account nemen.

Caberg ghost is inmiddels van deze gratis account afgestapt. Ze hebben mij gevraagd deze review te veranderen wat ik natuurlijk gelijk doe omdat we up to date moeten blijven.

De meest recente prijs van CyberGhost kan je hieronder vinden.

Samenvatting Cyber Ghost VPN

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix US, DE, FR, UK
Multi-login 7 gelijktijdige connecties
Aantal landen 91+
Supported OS Windows, macOS, Android, iOS, Linux,Router, Smart TV, Amazon Fire TV Stick, Game console
Geld terug garantie 45 dagen
Protocols WireGuard, OpenVPN, IKEv2
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 9.738+

Een aantal kenmerken van CyberGhost VPN

Een eenvoudige interface

De interface van CyberGhost is heel eenvoudig.

Cyberghost Een eenvoudige interface

In de linkerbenedenhoek is er een tabblad gesimuleerde land waar we een land kunnen kiezen uit de beschikbare servers op basis van je abonnement.

Bezoek CyberGhost

In het tabblad naar rechts kunt je handmatig het server landen selecteren. Bijvoorbeeld in sommige landen (bijvoorbeeld Duitsland) zijn er verschillende servers.

Je kan de verbindingssnelheid zien en het aantal aangesloten gebruikers op dat moment.

Inloggen met CyberGhost van het buitenland in Netflix NL

In de bovenstaande video laat ik zien hoe je vanuit buiten NL in Netflix Nederland kan inloggen. Door de nieuwe Europese regelgeving zal dit binnen Europa sowieso mogelijk zijn. Bevind je je echter buiten Europa dan zal je weldegelijk een versleutelde verbinding nodig hebben. Hetzelfde geldt voor het inloggen in streaming services, zoals Netflix Amerika hiervoor werkt niet elke aanbieder maar caberg ghost wel.

Onbeperkte bandbreedte, misschien?

Op sommige locaties is de mogelijkheid van P2P of Torrent gebruik uitgeschakeld, zoals in de VS. In andere locaties is dit wel mogelijk. Echter pas op ze beloven onbeperkte bandbreedte, echter net als met sommige mobile netwerken gaat de snelheid opeens wel heel erg naar beneneden of valt stil. Naar mijn mening spreken we dus niet van onbeperkt…………

In mijn tests vond ik dat de Nederlandse server niet zo snel was als gehoopt, terwijl de Duitse servers (70 servers, duidelijk hun kracht) zeer snel waren.

Bij het lezen van de leveringsvoorwaarde van CyberGhost VPN, te vinden op de website van Caberg ghost, blijkt zelfs dat de bandbreedte “onbeperkt” is echter dit is  afhankelijk van de server waarmee de verbinding wordt gemaakt (onbeperkte bandbreedte per server anders?), en wanneer je meer dan 80 giga (in en out) hebt kan je worden beperkt, en ik citeer :

Cyber ghost VPN includes a fair use transfer volume of 80 GB per invoicing month, which comprises the entire ingoing and outgoing data traffic. If the transfer volume is exceeded, CyberGhost is entitled to block the transfer of files until the end of the pending invoicing month or to limit the bandwidth. Currently, the traffic volume is not measured. However, CyberGhost VPN reserves the right to install corresponding tracking systems and to prevent unfair use in case of an unusually high utilization degree of the entire network.

Bezoek CyberGhost

Privacy controle

Een zeer goede optie voor jou als gebruiker van CyberGhost VPN is de privacy controle die gehandhaafd wordt. Deze instellingen zijn speciaal ontworpen. Wat doen ze precies? Deze handige snufjes zorgen ervoor om de sporen die worden achtergelaten tijden de online activiteiten en navigatie door het web compleet te verbergen. Simpele informatie zoals het besturing systeem en taal tijdens het surfen. Het is ook mogelijk om plug ins te blokkeren op sociale media, zoals Facebook.

CyberGhost VPN review

Uit mijn CyberGhost VPN review blijkt dat er een no log beleid is. Echter worden er wel enkele verdwaalde gegevens van je opgeslagen. Namelijk, hoeveel bandbreedte je bijvoorbeeld verbruikt. Persoonlijk vond ik direct tegenover hun normale beleid staan wat juist claimt dat je gratis internet hebt, en er geen logs bijgehouden worden in welke omstandigheden dan ook. Dat ik dan word gevolgd deed mij niet veel goeds. Dit betekent wellicht dat er een consequentie mogelijk is, namelijk om mij te blokkeren van de service wanneer ik over mijn limiet ga.

Mijn kanttekeningen….

De hoeveelheid MB’s die ik gebruik valt wellicht de verminderd door gebruik te maken van ‘’data compression’’, maar dit valt nog te bezien. Dit brengt een naar gevoel met zich mee, omdat een VPN juist ervoor bedoeld is om jouw IP address af te schermen, je complete vrijheid te geven in alles wat je online doet, je anonimiteit te gunnen en je te beschermen tegen data leaks en derden partijen zoals autoriteiten die aan je gegevens willen komen. Dit is juist net niet wat je wilt, en toch slaan ze enkele gegevens op die deze gevoelens met zich mee brengen.

Vreemd gevoel

Weer het big brother is watching you gevoel dus. Echter is het wel echt super dat je het abonnement gewoon gemakkelijk af kunt sluiten bij een handjevol winkels in Duitsland. Contant of met kaart. Soms bestaat er zelfs de mogelijkheid om te betalen met de bekende cryptomunt, Bitcoin. Anonieme betalingsmethodes dan Bitcoin bestaan er nou eenmaal niet, dus zeer voordelig voor jouw privacy. Al is contant ook al erg veilig. Het hoofdkantoor, zoals eerder vermeldt in dit artikel, zit dus in Roemenië. Dit land heeft godzijdank geen wetten en regelgeving tegen de plotselinge betrokkenheid van autoriteiten met betrekking tot jouw gegevens, waardoor no logs systemen geen problemen kennen. Jouw ‘’internet connection’’ is compleet veilig, in theorie.

Extra functies

De service is wel voorzien van slimme specificaties die jouw privacybescherming aanzienlijk bevorderen zoals bescherming tegen een DNS leak wat erg voordelig is voor jouw online veiligheid, en is de tool voorzien van een Kill switch zodat je op geen enkel moment onvoorzien bent van de optimale beveiliging die deze service claimt te bieden. De kill switch zorgt ervoor dat je niet blootgesteld wordt voor gevaar, totdat ‘’automatically connect’’ weer inspeelt en je via Wi Fi verbinding maakt met de server. Zo weet jij zeker dat je dus altijd veilig bent, en je activiteiten nooit na te traceren zijn omdat je niets achterlaat.

Cyber is ook voorzien van een ad blokkeer specificatie, die je naar wens in- of uit kunt schakelen. Zo word je, mocht je relevante of juist irrelevante advertenties nou niet willen zien tijdens het browsen, ongestoord surfen op het internet en jouw focus volledig houden bij hetgeen waar je mee bezig bent.

Caberg ghost heeft gemakkelijke wegen om hun service te gebruiken. Een gebruiksvriendelijke windows client, die eenvoudig te verkrijgen is in een paar klikken. Ze hebben ook een browser extension, mocht je als gebruiker daar geïnteresseerd in zijn. Ze hebben zelfs een CyberGhost VPN app, voor op andere relevante apparaten. Allemaal per direct tot jouw beschikking. De keuze is aan jou.

CyberGhost
CyberGhost VPN is een van de goedkoopste VPN aanbieders op de markt. Let wel op het is een zeer uitgeklede VPN die je dan krijgt met nogal wat beperkingen. Echter een geven paard mag je niet in de bek kijken.
9.5 TOTALE SCORE
CyberGhost VPN

Hieronder vindt u de 6 criteria waarop wij deze VPN hebben gewaardeerd.

Kwaliteit
9
Prijs
9.5
Gebruikersgemak
10
Stabiliteit
9.4
Randapparatuur
10
Aantal landen
9.5
Pluspunten
 • Geen Logs
 • Privacy Option
 • Prijsbewust
 • Goede snelheid
Minpunten
 • Er zijn maar weinig server landen beschikbaar
 • Torrent verboden op sommige server (VS)
star blog

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

6 Opmerkingen
 1. Antwoord Avatar foto
  Gea van der Heijden - Noordman 16 maart 2020 op 14:35

  Mijn vpn staat op nederland maar tóch kan ik de app van videoland niet downloaden in mijn woonland portugal. Wat kan ik doen?

 2. Hallo,
  Ik heb Cyber Ghost 6 op mijn computer. Deze geeft al enkele dagen aan dat er geen internetverbinding is, maar die is er wel.
  Tijdens het internetten kreeg ik onlangs een melding dat er een update (Cyber Ghost 7) te downloaden was. Dat heb ik gedaan. En blijkbaar is er toen iets mis gegaan, want vanaf dat moment krijg ik de melding dat er geen internetverbinding is.
  Elke andere computer aangesloten op mijn netwerk functioneert gewoon. Op de andere computers is (nog) geen Cyber Ghost geïnstalleerd. Dankzij de helpdesk van Cyber zijn we eruit gekomen. Bedankt voor het advies

  Met vriendelijke groet,
  A. Elmont

 3. Ik heb net betaald via de bank voor CYBERGHOST 7 , maar ik heb het nog niet in mijn computer geïnstalleerd. Wil het zijn zoon laten doen mocht er iets misgaan zal ik het u laten weten.

 4. Kan deze cyberghost mijn IP-adres anoniem houden ?

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl