<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">Cyphr de beveiligde chat applicatie | De gratis messenger | De Beste VPN

Cyphr de beveiligde chat applicatie | De gratis messenger

Cyphr de beveiligde chat applicatie van Golden Frog is een zeer handige en eenvoudige te installeren chat applicatie.

Cyphr de beveiligde chat applicatie

Chatten, wie doet het niet? Maar wat wij ons maar ten dele realiseren is dat deze gewoonte eigenlijk helemaal niet veilig is. Gelukkig komt hier langzaam verandering in doordat mensen zoals Edward Snowden ons er op wijzen dat “wij” burgers bespioneerd worden. Bedrijven zoals Whatsapp, Telegram, Viber, Line, Messenger en WeChat spelen hier dan weer op in door opeens met versleutelde varianten of opties te komen.

Wij moeten ons als consument realiseren dat deze grote “chat bedrijven” elke dag onder druk staan van mogelijke hackers, overheden die mogelijk ingangen willen forceren, soms niet helemaal zuiver werken omdat er belangenverstrengeling is (Facebook en Whatsapp).

De meeste van deze apps hebben niet echt een soort van automatische vernietiging van berichten op het mobiele apparaat of op hun eigen servers. De berichten zijn dus te achterhalen. Dit bevordert niet echt de veiligheid van de communicatie.

Cyphr, de beveiligde chat applicatie, is dus een superhandige chat applicatie wanneer je gevoelige informatie wilt uitwisselen.

Cyphr is gratis

Het probleem met gratis is dat dit eigenlijk niet bestaat, maar met deze chat app komen we tot de conclusie dat, naast de zon die elke morgen gratis op gaat, er nu ook deze gratis chat app is. De zon en Cyphr een mooie combinatie. We hebben nog geen geheime agenda kunnen ontdekken behalve dat, naast dit gratis product GoldenFrog ook verantwoordelijk is voor VypreVPN. Een VPN provider die garant staat voor privacy en veiligheid op het internet.

De chat messenger van Cyphr is vergelijkbaar met een normale berichtenservice en  eenvoudig in gebruik. Het verschil is dat de communicatie wordt versleuteld en dat de ontvanger een zogenaamde sleutel dient te hebben om het bericht te openen.

Cyphr de beveiligde chat applicatie

 

De verzender kan zelf aangeven welk veiligheidsniveau hij aan het bericht wil geven.

Het proces van het verzenden via Cyphr chat is op hoog niveau:

 1. Je (afzender) ondertekent het bericht met de prive-sleutel, zodat de ontvanger weet van wie het bericht komt.
 2. Het systeem maakt, voor je een bericht verstuurd, een eenmalige wegwerpsleutel aan.
 3. Als verzender codeer je het bericht en de handtekening met de eenmalige sleutel.
 4. zoekt al de publieke sleutels op van de geadresseerde.
 5. de eenmalige sleutel wordt aangemaakt met elke openbare sleutel van de ontvanger.
 6. de gecodeerde sleutel en de gecodeerde boodschap naar de geadresseerde via deGolden FrogCyphr servers.

Al deze stappen vinden plaats op de telefoon van de afzender. Golden Frog heeft geen toegang tot het oorspronkelijke bericht. Ook al is het het bericht versleuteld met een symmetrische sleutel van Golden Frog, deze kan het bericht niet decoderen.

Omdat deze symmetrische sleutel wordt versleuteld met de publieke sleutel van elke ontvanger hebben alleen de geadresseerden de toegang tot de sleutel die nodig is om het bericht te decoderen. Op dit punt slaat Golden Frog de versleutelde gegevens op die niet kunnen worden gedecodeerd tot dat je vriendje dit leest.

Het stappen-proces voor de ontvanger van een bericht is:

 1. downloadt de gecodeerde sleutel en het versleutelde chatbericht van Golden Frog’s Cyphr servers.
 2. maakt gebruik van zijn prive-sleutel om de versleutelde symmetrische sleutel te decoderen.
 3. gebruikt de symmetrische sleutel om het versleutelde chatbericht te ontcijferen.
 4. zoekt de publieke sleutel van de afzender
 5. gebruikt de openbare sleutel om het bericht en de gecodeerde symmetrische sleutels te verifiëren die door de verzender zijn verzonden

Al deze stappen vinden plaats op de telefoon van de afzender, dat is de enige plek waar de de privé sleutel zich bevindt. Zolang je apparaat goed is beveiligd, kan alleen de ontvanger de berichten te lezen. Zelfs als iemand het bericht zou downloaden, zouden ze niet de persoonlijke sleutel van de ontvanger bezitten en kunnen ze niet de symmetrische sleutel lezen. Zonder de symmetrische sleutel, kan niemand niet het versleutelde bericht lezen.

Overige voordelen

Naast het stappenplan van hierboven voert Cyphr ook het volgde proces uit:

 1. Wanneer een ontvanger een bericht van de server leest, wordt de kopie op de server verwijderd.
 1. Waar mogelijk wordt de berichten geschiedenis op het apparaat gecodeerd met lokaal beschikbare encryptie-opties.
 1. Bij het opslaan van berichten voor verzending slaan de Cyphr servers alleen de ontvangsttijd en de ontvangers metadata op (gegevens van de afzender worden niet opgeslagen).

Wat je ook moet weten!

 1. Het 30-jaar-oude, RSA-algoritme (zeer bekende versleuteling formule) wordt gebruikt voor zowel publieke sleutel encryptie als verificatie.
 2. De 256-bit AES-encryptie wordt gebruikt voor symmetrische versleutelingsboodschap.
 3. TLS wordt gebruikt voor veilige overdracht van de gecodeerde berichtgegevens naar en van Cyphr servers
 4. De Cyphr servers staan in Zurich, Zwitserland, waar ze vallen onder de lokale Zwitserse privacywetten (wat daar nog van over is)

Je leest overal van bedrijven die adverteren of zeggen dat hun verbindingen veilig zijn. In hoeverre kan je deze bedrijven op hun woord geloven wanneer zij ook geen eigenaar zijn van, in dit geval, de “servers”. Het gaat te ver om te concluderen dat ze liegen. Maar een feit is wel dat de veiligheid in handen is van de bedrijven aan wie ze uitbesteden.

Bij Golden Frog zijn ze zelf de eigenaar van de servers, ze schrijven hun eigen code en beheren hun eigen netwerk, zodat ze de privacy beloften kunnen nakomen en ze de gebruikers het hoogste niveau van veiligheid en snelheid kunnen bieden. Zoals hierboven reeds werd vermeld zijn de servers gevestigd in Zwitserland, dit voor de maximale privacy voor de gebruiker en bescherming van de data.

VypreVPN is een zeer gewaardeerde VPN-aanbieder, een goed product voor de ultieme beveiliging op het internet. De beveiligde chat applicatie Cyphr is hier een goed voorbeeld van. Denk niet dat het de grote jongens van hun plaats kan stoten, maar om erbij te hebben voor je echt geheime informatie zoals b.v. creditkaart gegevens kan het wel degelijk handig zijn.


VOORDEEL:
 • Anoniem en veilig
 • veilig
 • Gratis
 • Eenvoudige interface

NADEEL:
 • Weinig gebruikers
 • Geen video sturen mogelijkheid
 • Ontvangen of gelezen  “vinkje” niet aanwezig

5.5 Waardering
Cyphr

Cyphr is absoluut betrouwbaar en veilig messenger app. Wanneer je gevoelige gegevens wilt verzenden.

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

   Stel een vraag

   Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

   DeBesteVPN.nl