<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">Een gratis VPN bestaat niet en goedkoop is vaak duur koop

Is een gratis VPN wel zo’n veilige keuze

De beste gratis VPN bestaat simpel weg gewoon niet. Echter zijn er van dit soort versleutelde verbindingen zeer veel aanbieders op de markt te vinden. Het is natuurlijk voor de gebruiker een erg moeilijke taak om te kiezen uit de duizenden die aangeboden worden. Het is een helse doolhof. Als u op zoek bent naar beste VPN providers, dan wordt het u nog extra moeilijk gemaakt, omdat een goede free VPN vrijwel haast niet, of zelfs helemaal niet, te verkrijgen is.

In dit artikel zal ik uitgebreid antwoord (de gratis gebruikers) te geven op al uw vragen en zorgen voor de beste keuze. Het is niet altijd even makkelijk, en het is zeker niet altijd zoals het lijkt te zijn.

Bijgewerkt: 17 februari, 2020

De beste gratis VPNDe beste Free VPN service

Uit uitgebreid onderzoek is gebleken dat de meeste VPN services, dwz gratis helaas niet goed werken, hoe aantrekkelijk ze nog wel blijken te zijn. Eerlijk gezegd is het sterkste aspect van een gratis VPN, dat de service gratis is. Maar er zitten heel wat negatieve punten verbonden aan een gratis VPN.

Vaak vragen de gratis diensten onnodige toegang tot een grote variatie aan bestanden op de Personal Computer, tablet of zelfs uw mobiele telefoon. Dat moet er al een alarmbelletje af gaan, want waarom eisen ze al deze gegevens op? Er zijn zelfs versleutelde netwerken te verkrijgen die gratis spyware op al uw apparaten installeren. Hierom moet u zeer voorzichtig zijn met het uitkiezen welke VPN service je zou willen downloaden. Bij een verkeerde keuze loopt u kans op een zeer lastige periode.

Gebruikers stellen mij vaak dezelfde vraag, of ik een ranking zou willen maken van de beste VPN aanbieders die u gratis gebruiken kunt. Hierop geef ik altijd hetzelfde antwoord, en mijn antwoord is ‘’NEE’’. Ik schrijf daarom dit artikel dan ook met heftige tegenzin.

Echt gratis? Een goede Free VPN bestaat simpelweg gewoon niet, en in dit artikel zal ik uitleggen waarom u alle ellende die het met zich meebrengt niet nodig hebt. De enige reden dat ik toch heb besloten om deze review te schrijven is omdat ik mijn trouwe publiek en volgers niet teleur wil stellen.

In het onderstaande artikel zal ik tot in de details ingaan op de voordelen, want die zijn er, en de nadelen van een gratis VPN. Ook zal ik de gratis VPN aanbieders vergelijken met een betaalde VPN dienst. Het resultaat is wellicht verrassend. Ik hoop hiermee een duidelijk beeld te kunnen scheppen waarom u uzelf op een gevaarlijk pad geplaats heeft wanneer u besluit te bekostigen, en een gratis VPN gaat gebruiker. Er zit altijd een addertje onder het gras, die speciaal ontworpen is zodat reguliere gebruikers het nooit zullen spotten.

Gratis ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

Waarom wil ik niet schrijven over goede FreeVPN aanbieders, maar over de beste gratis VPN

De reden van het liever niet willen beantwoorden van de zoveel gestelde vraag ligt gemakkelijker dan dat u wellicht denkt.

Wanneer u uzelf heeft aangemeld bij een kosteloze VPN aanbieder op de markt, bevindt u zich al in de problemen. U heeft geen enkel idee wat er allemaal met uw gegevens gebeurt, wat natuurlijk niemand wilt. Daarom downloadt u tenminste een VPN, zodat uw gegevens niet openbaar komen te staan. Met het gebruik van een gratis VPN bereikt u dus compleet het tegenovergestelde. U heeft per ongeluk toestemming gegeven om al uw surfgedrag en log gegevens te verkopen aan derden partijen, voor wat voor doeleinden dan ook. Heeft u er ooit wel eens bij stil gestaan hoe zo een bedrijf bestaansrecht heeft, of niet? Wellicht stel ik nu te moeilijke vragen, maar pas op. In sommige gevallen is het juist van uitermate belang om verder in de materie op te gaan, voor uw eigen bestwil. Waarom? Dat vraagt u zich misschien nu af. We hebben het hier wel over uw eigen veiligheid en bescherming. Hoeveel

Ik hoop dat het duidelijk is dat wanneer u denkt iets voor niets te krijgen, u de service maar moet gaan verdenken van vreemd gedrag. Niets in de moderne wereld waarin wij ons bevinden is ooit gratis. U betaalt altijd iets terug, maar het is niet altijd geld wat ingenomen wordt. Soms gaat het ten koste van uw privacy.

Veel gratis VPN aanbieders zijn dan ook zeer vreemde en vage organisaties met misschien zelfs een criminele, online ook wel bekend als cybercrime, achtergrond. Wanneer ze eenmaal toegang hebben bij de log gegevens, ben je in werkelijkheid al te ver gegaan, en word je aan je lot overgelaten. Niet doen dus!

VPN gratis, NEE!!! Nooit aan beginnen

De 7 redenen om geen Free VPN te gebruiken

1. Het brengt je veiligheid in gevaar

Waarom gebruikt u een versleutelde verbinding? Correct, u gebruikt een versleutelde VPN verbinding om uw veiligheid en bescherming op het internet aanzienlijk te vergroten. Helaas blijken Free VPN aanbieder op de markt niet altijd even veilig, en gaan dus compleet tegen de richting in. Uit onderzoek blijkt dat van de 283 aanbieders op de markt, er maar liefst 38% besmet zijn met malware.

2. Het brengt je privacy in gevaar

VPN servers staan voor absolute veiligheid en anonimiteit. Iets wat u zou moeten koesteren in de technologische era. Het is dus uitermate verontrustend dat maar liefst 72% gebruikt maakt van een zogenaamde tracking software. Wat houdt dit precies in? De software slaat al je online activiteiten op in een database. Uw privacy en veiligheid is dan ook zeer ver te zoeken.

3. Ze zijn doorgaans niet geschikt voor Netflix en andere streaming diensten

De garantie dat de gratis VPN voor Amerikaanse Netflix of verschillende andere streaming diensten weet te openen, kan zeker niet gegeven worden. Bij een betaalde VPN aanbieder zijn er speciale afdelingen toegewijd en gespecialiseerd in de kunst van het openhouden van dergelijke connecties. Een free VPN service voor streamingsdiensten? Vergeet het maar. Daarom, in uw voordeel wordt het ten strengste afgeraden om gebruik te maken van een gratis VPN dienst.

4. Slechts beperkt bandbreedte beschikbaar

Gratis VPN aanbieders laten je continu gebruik maken van een zeer beperkt aantal bandbreedte. Dit is, naar mijn professionele mening, onvoldoende om u veilig en beschermd te voelen. In toevoeging, wanneer u op een Wi Fi connectie actief bent, is de connectie doorgaan zeer langzaam van een gratis VPN aanbieder. Nog meer reden dus om de service van gratis providers niet te gebruiken.

5. Ze vertragen je internetverbinding

Dat leest u goed. Ze vertragen je internetverbinding. Sommige aanbieders vertragen de verbinding met opzet. Waarom, denkt u nu. Dit doen de providers om u onbewust te begeleiden naar de beslissing om de betaalde variant te gaan gebruiken. Gratis providers hebben wel een verdienmodel nodig. Het kan ook gebeuren dat advertenties je uiteindelijke verbinding compleet om zeep helpen. Het is dus precies het tegenovergestelde van wat een echte VPN service hoort te doen.

6. Irritante pop up ads

Zoals eerder besproken, gratis is nooit écht gratis. De irritante pop up advertenties, wie kent ze niet. Bij gratis VPN providers betaalt u met uw attentie. In ruil voor de gratis ‘’service’’ stellen ze diverse irritante pop up advertenties in. Erg vervelend, als je het mij vraagt.

Bij de betaalde VPN aanbieders zal je nooit een vervelende pop up reclame tegenkomen, omdat de service die deze providers aanbieden gewoon gepaard gaan met een betaling van geld. In mijn ogen is dat het zeker waard, want niemand heeft zin in nutteloze en irrelevante pop up banners.

7. Sommige VPN providers verkopen je bandbreedte door aan derden

Wellicht is dit aspect wel het meest verontrustende, naast tracking, wat een gratis VPN service onderneemt. Jij geeft bij het aanmelden toestemming aan de VPN aanbieder om jouw bandbreedte te gebruiken, in ruil voor een gratis versleutelde verbinding.

Dit is simpelweg oplichting, en u zou hier nooit voor moeten vallen. Dit gaat altijd ten koste van uw totale privacy en bescherming. Willen we dit?! Nee natuurlijk niet! Dit is absoluut het laatste wat wij willen, en daarom raad ik aan de gratis VPN servers nooit, maar dan ook nooit, te gebruiken.

VPN nodig? de beste VPN voor 3-30 dagen geld terug garantie

Hierboven is de beste keuze weergegeven. Er is echter wel een oplossing wanneer u maar opzoek bent naar een korte termijn oplossing dwz ExpressVPN heeft een 30 dagen geld terug beleid. Dit hebben vele van de TOP VPN aanbieders maar bij ExpressVPN krijgt u zonder pardon uw geld terug. Wat de reden ook is! Hier kunnen de ander VPN nog iets van leren omdat het altijd lastig is en hoofdpijn willen we niet!!
Bij ExpressVPN kunt u dus goed gebruik van maken wanneer u op zoek bent naar een korte termijn oplossing om geo-blokkades te ontwijken bijvoorbeeld voor een sportevenement of een live show. ExpressVPN zal u geduurde de maand een vol functioneerde VPN verzorgen.
Het is geen goedkope marketing truc. Ik heb het zelf met mijn vrienden club uitgeprobeerd en we kregen zonder lastige vragen allemaal ons geld retour! Super toch!!!

Betrouwbare aanbieder is altijd een betaalde versie

Er is maar één reden waarom ik dan ook dit artikel heb geschreven. Deze reden luidt als volgt. Er zijn nou eenmaal ook legitieme gratis VPN organisaties op de markt. De beste gratis aanbieders zijn organisaties die naast hun prijzige versleutelde verbinding ook een uitgeklede ‘’lichte’’ versie hebben van de service. Dit heeft als eindresultaat natuurlijk wel dat je de uiteindelijke overstap zult maken van kosteloos naar een betaalde variant van de service.

De gratis versie is puur om u kennis te laten maken met wat de VPN allemaal in huis heeft. Het aantal servers, no-log policy, kill-switch enzovoort. Allemaal technische snufjes die u ertoe doen leiden de betaalde versie aan te schaffen. Zoals eerder in deze review is aangegeven is de versleutelde verbinding vaak beperkt in het gebruikersgemak, wat dan wel weer frustrerend is. Dit heeft natuurlijk ook allemaal te maken met het feit dat de organisatie het liefste ziet dat u de imperfecties van de onbetaalde versie zat wordt, en overstap naar de betaalde versie die dan ook veel meer te bieden heeft, en als het ware een hele nieuwe wereld voor u creëert met nog meer veiligheid en bescherming.

Kies een betaalde versie

Sommige gebruikers zullen gerust gesteld zijn met een gratis variant, en nemen alle negatieve bijkomende aspecten voor lief, maar mijn advies luidt: doe het niet, of baseer uw keuze op uitgebreid onderzoek waar het wel een goede keuze is. Betaalde versies bieden nou eenmaal meer veiligheid, meer comfort, meer gebruiksgemak en meer bescherming. Alle onderdelen waar u naar opzoek bent wanneer u besluit een VPN te nemen, vindt u absoluut NIET terug in een onprofessionele gratis variant die alleen maar bedoeld is uw gegevens te stelen, te verkopen aan derden, irritante advertenties aan u te tonen en uw verbinding te vertragen. Hoeveel waarde hecht u aan uw privacy? Beslis zelf.


VOORDEEL:
 • Kennis maken met een versleutelde verbinding zonder eraan vast te zitten.
 • Ideaal wanneer je alleen maar wilt streamen.
 • IP adres wordt onzichtbaar.
 • Je zit bij een betrouwbare partij en je surf gegevens zijn veilig.
 • Gratis, en ja, voor veel mensen zal dit een groot pluspunt zijn.

NADEEL:
 • Het is een uitgeklede versleutelde verbinding, dus weinig server keuze en beperkte download mogelijkheid.
 • De bandbreedte is niet stabiel, betalende klanten gaan voor.
 • Geen handige keus als je bewust kiest voor privacy en veiligheid.
 • Snelheidslimieten, downloadbeperkingen, wachttijden en advertenties.
 • Gegevens worden mogelijk doorverkocht aan derden, die alle ingekochte gegevens zullen gebruiken voor wat voor doeleinden dan ook.
 • Vervelende pop up advertenties die bedoeld zijn u het leven zuur te maken. Bah!

Gratis gebruiken van een Free VPN 🙂

CyberGhost VPN

CyberGhost VPN is een van de goedkoopste VPN aanbieders op de markt. Let wel op het is een zeer uitgeklede VPN die je dan krijgt met nogal wat beperkingen. Echter een geven paard mag je niet in de bek kijken.

Het gratis pakket bij CyberGhost is helaas verdwenen. Hiervoor is er is een 7 dagen trial voor in de plaats gekomen. De kwaliteit van de gratis trial die door Cyber wordt aangeboden is vergelijkbaar met het betaalde product, behalve dat we worden lastig gevallen door push berichten dat we moeten overgaan tot de aanschaf van de service. Afgezien van deze vervelende methode van nieuwe klanten werven is de betaalversie een zeer goed product. Daarom ben ik zeer te spreken over de interface en gebruikersgemak van CyberGhost. Er worden voldoende virtuele locaties aangeboden en Cyber is te installeren op verschillende producten. Ook is er na het afsluiten van het abonnement een 30 dagen geld terug garantie.

In de review die ik natuurlijk al over deze aanbieder heb geschreven kan je meer lezen.

Tunnelbear

TunnelBear VPN provider is een VPN perfect voor diegene die "niet-technische" zijn en geen speciale behoeften hebben

Deze gratis aanbieder heeft een data limiet op hun gratis pakket. Er is gelukkig geen snelheidslimiet, maar ben je een beetje aan het streamen kan je er zo doorheen zitten, wat natuurlijk heel vervelend is. Met de versleuteling zit het wel goed. De interface is makkelijk en gebruiksvriendelijk. Ook al hebben we het hier over een gratis variant mogen we toch gebruik maken van alle virtuele server locaties. Dit zijn er 20 in totaal met natuurlijk onder andere de VS, Nederland, Canada etc.

Wanneer je meer te weten zou willen komen over TunnelBear zou je de review kunnen lezen.

Hide me

Hide.me

Je kan rekenen op uitstekende P2P, torrent kwaliteiten en geografische ontwijking

We hebben hier te maken met een uitgeklede versie. Met uitgekleed bedoel ik een beperking op snelheid, een data limiet van 2 gb per maand. Als aanvulling mag je slechts gebruik maken van 3 virtuele server locaties. Torrent gebruik is toegestaan bij deze aanbieder, zelfs bij de gratis versie. Met de aangeboden 2 gb zal je er echter snel doorheen zijn. Deze aangeboden gratis versie is dus in geen elke manier te vergelijken met de betaalde variant. Wil je meer te weten komen over mijn ervaring zou je de Hide.me review kunnen lezen.

Goose VPN servers

GooseVPN

GooseVPN is een betrouwbare en stabiele VPN-aanbieder van Nederlandse bodem. Het voordeel hiervan kan zijn dat je vragen in het Nederlands kunt stellen. De interface is makkelijk te begrijpen en GooseVPN is eenvoudig te installeren.

Zou je voor een maand een virtual private netwerk willen uit proberen dan zou Goose een goed keuze kunnen zijn voor je experiment. De van oorsprong Nederlandse VPN bied je tegen slechts 0,45 euro hier toe de kans. Mocht je niet tevreden zijn, krijg je de 45 euro cent terug. Het is dan verstandig om te gaan voor het Unlimited pakket. Je krijgt dan alle voordelen van de echte betaalversie, zodat we niet te maken krijgen met datalimiet en snelheidsgrappen zoals bij sommige ander gratis aanbieders, bijvoorbeeld bij Hide me.

Het totaal pakket wat GooseVPN aanbiedt is van zeer goed niveau, zodat je kunt surfen in totale anonimiteit. Het is ook leuk om te weten dat er geen inlog limieten zijn, zodat je met je hele gezin kan genieten van een abonnement. Mocht je nog meer te weten willen komen over Goose zou je mijn GooseVPN review kunnen lezen.

WindscribeVPN

Windscribe

Windscribe review. Redelijk oplossing voor online bescherming.

Over de gebruiksvriendelijkheid van Windscribe kunnen we niet klagen. We hebben echter wel te maken met een uitgeklede aanbieder met een datalimiet van tussen de 2 n de 10 GB, afhankelijk van de hoeveelheid privé informatie je bereid bent te geven. Wanneer je een beetje aan het streamen gaat ben je hier dus zo doorheen. Een ander punt van zorg is dat de veiligheid die de gratis versie biedt niet te vergelijken is met de betaalversie. Naar mijn mening sla je als provider dan wel de plank mis, omdat veiligheid van je gebruikers de prioriteit moet zijn. Met de uitgeklede versie mag je gebruik maken van 11 servers. Mocht je wat meer te weten willen komen over Windscribe zou je de Windscribe review kunnen lezen.

Deze bovenstaande beste gratis aanbieders zijn betrouwbare partijen om mee in zee te gaan. Ze verdienen hun geld omdat ze al een betaalservice hebben.

Uitproberen waard maar toch niet interessant.

Ik zal uitleggen waarom het uitproberen van een gratis provider interessant kan zijn. Het is handig om van tevoren de provider uit te proberen, maar wanneer je bewust kiest voor anonimiteit en veiligheid is een gratis aanbieder niet de beste keus. De meeste gratis providers zijn op geen enkel front vergelijkbaar met een betaalversie.

In dit geval zijn alle nadelen van een gratis aanbieder de voordelen van een betaalde versleutelde verbinding”. Het opzetten van een goede provider (het bedrijf dat een VPN aanbiedt) is niet makkelijk. Er dient wel degelijk geïnvesteerd te worden in een goede technische infrastructuur en hiernaast is er ook personeel nodig. Uit eerste hand weet ik dat de versleutelde verbinding aanbieder NordVNP groeide van bijvoorbeeld 50 man naar een paar honderd man in een paar jaar.

Dit heb je ook nodig, omdat je met een service gericht product bezig bent en hierbij is goede technische ondersteuning een pre. De technologie blijft immer niet stil staan. Je zult steeds door moeten blijven ontwikkelen. Deze twee factoren kosten veel geld wil je kunnen blijven concurreren met de overige versleutelde verbindingen. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom een betaalde versleutelde verbinding in geen velden of wegen vergelijkbaar is met gratis.

Voordelen van een betaalde VPN


VOORDEEL:
 • Absolute privacy en anonimiteit.
 • Stabiele internet connectie, ook tijdens drukte.
 • Een groot aantal landen om uit te kiezen.
 • Te installeren op diverse randapparatuur (pc. Mac, iOS, Android).
 • Meerdere aansluitingen, waardoor je de mogelijk hebt het abonnement te delen.
 • Effectieve geografische ontwijking.
 • Groot aantal servers.
 • Ideaal voor gamen.
 • Niet goed geld terug garantie alleen bij betrouwbare partijen zoals ExpressVPN

NADEEL:
 • Het is niet gratis.
 • Vele aanbieders op de VPN markt waardoor een keuze lastig is.

Daarom heb ik een ranking gemaakt. Alle versleutelde netwerken zijn vooraf door mij getest.

Conclusie: Bestaat een goede gratis versleuteld netwerk?

VPN Gratis? Wanneer je kiest voor een gratis aanbieder zijn er wel degelijk beperkingen, omdat een gratis VPN niet aansluit bij elke behoefte. Ben je slechts van plan de versleutelde verbinding minimaal te gebruiken en is beperkt data gebruik geen probleem voor je, dan “kan” de beste gratis VPN interessant zijn.

Ben je een gamer of P2P liefhebber, dan zal een gratis aanbieder simpelweg niet genoeg zijn, vanwege de opgelegde snelheidsbeperkingen en datalimieten. Het is dus niet aan te bevelen voor Netflix of Popcorn time liefhebbers. Naar mijn mening kan de beste gratis VPN alleen maar interessant zijn om de service te testen, omdat zoals ik eerder al aangaf kan de beste gratis VPN op geen enkele manier te vergelijken is met een betaalde versleutelde verbinding. Download niet de eerste de beste gratis VPN, velen werken niet goed of zijn zelfs schadelijk en besmet met malware.

30 dagen garantieGratis VPN

De versleutelde verbinding die ik heb getest en aanbeveel zijn te installeren op diverse platformen van de pc tot de Mac, Android, iOS en vrij van malware.

Het is ook mogelijk vele betaal versleutelde verbinding aanbieders te testen. Er zijn bijvoorbeeld maandelijkse abonnementen of zogenaamde niet-goed-geld-terug garanties. Ik heb een rijtje aanbieders samengesteld met goede geld terug garanties. Sluit dan wel altijd een jaarabonnement af, omdat je dan gemiddeld goedkoper uit bent: geen zorgen je kan er altijd van af. Nu heb je de mogelijkheid de volledige versleutelde verbinding applicatie te testen. Let wel op voor het afsluiten binnen welke periode je weer mag opzeggen.

Vele betaal aanbieders hebben ook multi-login mogelijkheden. Je kunt dan de maandelijkse kosten delen. Een op het oog prijzige aanbieder kan zo opeens betaalbaar worden. Kies je een versleutelde verbinding voor veiligheid en privacy neem dan beslist geen GRATIS aanbieder, omdat een goede gratis VPN niet bestaat. Let op! Een goede gratis VPN is helaas gewoon niet verkrijgbaar.

Een versleutelde verbinding kan ook kosten besparen wanneer je op vakantie gaat. Koop een VPN en bespaar op online vakanties boeken! Ook waarschuwen luchthavens de reizigers tegenwoordig voor internet criminelen op de luchthaven.

Zoals je hebt kunnen lezen heeft het aanschaffen van een VPN vele voordelen. Niet alleen leuke eigenschappen zoals geografische blokkades ontwijken, zodat Netflix in Amerika kijken nu geen probleem meer is. De belangrijkste eigenschappen blijven de beschermingsfactoren zodat anonimiteit op het internet gewaarborgd is en blijft. Met onder andere deze website probeer ik hiermee een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Mocht je het bovenstaande met plezier gelezen hebben zou ik je willen vragen deze link te delen. Alvast bedankt voor de moeite!

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

2 Comments
 1. Waarom staat VPN Unlimited niet op de lijst, terwijl andere vergelijkers hem wel als een van de beste zien ?

  Stel een vraag

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  DeBesteVPN.nl