De beste gratis VPN | Is gratis wel zo veilig?

De beste gratis VPN bestaat gewoon niet, maar van dit type versleutelde verbinding zijn er vele, maar welke moet je kiezen uit de duizenden die worden aangeboden. Goede gratis VPN zijn zeer lastig te vinden, omdat een goede Free VPN eigenlijk niet bestaat.

Bijgewerkt: 12 november, 2018

De beste gratis VPNDe beste Free VPN

Uit onderzoek is gebleken dat de beste gratis versleutelde netwerken gewoonweg niet werken. Vaak vragen de applicaties onnodige toegang tot allerlei bestanden op de pc, tablet of telefoon. Er zijn zelfs versleutelde netwerken die gratis spysoftware op de apparaten installeren. Je zult voorzichtig moeten zijn voordat je ook maar besluit welke versleutelde verbinding je zou willen downloaden.

Ik krijg veel aanvragen of ik een ranking wil maken van de beste gratis VPN aanbieders. Mijn antwoord is “NEE” en ik schrijf dit artikel dan ook met tegenzin. Een goede Free gratis bestaat gewoon niet en in het onderstaande artikel zal ik uitleggen waarom. Dit is dan ook enige reden dat ik toch overstag ben gegaan is dat ik mijn publiek en volgers niet wil teleurstellen.

In het onderstaande artikel zal ik ingaan op de voordelen en nadelen van een Free VPN.

Waarom wil ik niet schrijven over goede FreeVPN aanbieders, maar over de beste gratis VPN

De reden voor mijn weigering een ranking te maken van de goede gratis versleutelde netwerken aanbieders is heel eenvoudig.

Wanneer je je hebt aangemeld bij zo’n kosteloze aanbieder heb je daarna geen idee wat er met je gegevens gebeurt. Je hebt stilzwijgend toestemming gegeven om je surfgedrag /log gegevens te verkopen aan derden. Heb je er ooit weleens bij stil gestaan hoe anders zo’n bedrijf bestaansrecht heeft.

Wanneer iets “om niet” is moeten alle alarmbellen gaan rinkelen. Want in het leven waarin we leven is niets kosteloos en staat daar altijd iets tegenover.

Veel gratis aanbieders zijn dan ook vage bedrijven met misschien zelfs criminele cybercrime achtergrond. Wanneer ze eenmaal bij de log gegevens kunnen ben je overgeleverd aan hun grillen.

vpn gratis, NEE!!! Nooit aan beginnen

De 7 redenen waar om geen Free VPN aan te schaffen

1

Het brengt je veiligheid in gevaar

Een versleutelde verbinding gebruik je om je veiligheid op het internet te vergroten. Helaas blijken Free VPN-aanbieders niet altijd helemaal veilig. Uit onderzoek blijkt dat van de 283 aanbieders er 38% besmet zijn met malware.

2

Het brengt je veiligheid in gevaar

Een VPN staat voor veiligheid en anonimiteit. Het is dus zeer verontrustend dat 72% gebruik maakt van zogenaamde tracking software. Deze software slaat al je onlineactiviteiten op.

3

Zijn doorgaans niet geschikt voor Netflix en andere streaming diensten

De garantie dat de gratis VPN Netflix USA of ander streaming diensten kan open kan niet gegeven worden. Er zijn speciale afdeling bij de betaal VPN-aanbieders die gespecialiseerd zijn in een verbinding openhouden.

4

Slechts beperkt bandbreedte beschikbaar

Ze laten je doorgaans slechts gebruik maken van een beperkte bandbreedte. Dit is naar mijn mening onvoldoend om je veilig te voelen.

5

Ze vertragen je internet connectie

Some aanbieders vertagen de verbinding met opzet in de hoop dat je overgaat naar de betaal variant. Het kan ook gebeuren dat advertenties je uiteindelijke verbinding vertragen.

6

Irritante pop up ads

Niets is gratis een ook bij deze aanbieders moet de rekening betaald worden, dit doen sommige dan ook met vervelde pop-up advertensies

7

Sommige VPN providers verkopen je bandbreedte door aan derde

Dit is misschien ook wel een van de meest verontrustende naast tracking. Hier geeft  jij toestemming zodat de VPN jouw bandbreedte mag gebruiken in ruil voor een gratis versleutelde verbinding.

Beste VPN voor 3-30 dagen geld geld terug garantie

Betrouwbare aanbieders

De enige reden waarom ik dan ook dit artikel schrijf is omdat er ook legitieme GRATIS aanbieders op de markt zijn. De beste gratis aanbieders die naast hun betaal versleutelde verbinding een uitgeklede versie aan. Het doel hiervan is om je kennis te laten maken met hun versleutelde verbinding met als eindresultaat dat je uiteindelijk de overstap zal maken van kosteloos naar een betaal versie. Zoals ik al aangaf is de versleutelde verbinding vaak beperkt in het gebruikersgemak wat dan weer frustrerend is.


VOORDEEL:

 • Je kan kosteloos kennis maken met de versleutelde verbinding.
 • Ideaal wanneer je alleen maar wilt streamen.
 • Je zit bij een betrouwbare partij en je surfgegevens zijn veilig.

NADEEL:

 • Het is een uitgeklede versleutelde verbinding dus weinig server keuze en beperkte download mogelijkheid.
 • De bandbreedte is niet stabiel, betalende klanten gaan voor.
 • Geen handige keus als je bewust kiest voor privacy en veiligheid.
 • snelheidslimieten, downloadbeperkingen, wachttijden en advertenties

Free VPN 🙂

CyberGhost VPN

CyberGhost VPN is een van de goedkoopste VPN aanbieders op de markt. Let wel op het is een zeer uitgeklede VPN die je dan krijgt met nogal wat beperkingen. Echter een geven paard mag je niet in de bek kijken.

Het gratis pakket bij CyberGhost is verdwenen en er is een 7 dagen trail in de plaats voor gekomen. De kwaliteit van de gratis trail die door Cyber wordt aangeboden is vergelijkbaar met het betaal product bhv dat we worden lastig gevallen door push berichten dat we moeten overgaan tot het afsluiten van het product. Afgezien van deze irritante manier van klanten krijgen is de betaal versie een zeer goed product.

Ik ben hierom zeer te spreken over de interface en gebruikersgemak van CyberGhost. Er worden voldoende virtuele locaties aangeboden en Cyber is installeerbaar op verschillende producten. Tevens is er na het afsluiten van het abonnement een 30 dagen geld terug garantie.

In de review die ik natuurlijk al over deze aanbieder heb geschreven kan je meer lezen.

Tunnelbear

TunnelBear VPN provider is een VPN perfect voor diegene die "niet-technische" zijn en geen speciale behoeften hebben

Deze gratis aanbieder heeft een data limiet op hun gratis aangeboden pakket. Er is gelukkig geen snelheid limiet maar ben je een beetje aan het streamen kan je er zo doorheen zitten wat natuurlijk heel vervelend is. Met de versleuteling zit het wel goed. De interface is makkelijk en gebruiksvriendelijk. Ook al hebben we het hier over een gratis variant mogen we toch gebruik maken van alle virtuele server locaties. Dit zijn er 20 in totaal met natuurlijk oa de VS, Nederland, Canada ect.

Wanneer je meer te weten zou willen komen over TunnelBear zou je de review kunnen lezen.

Hide me

Hide.me

Je kan rekenen op uitstekende P2P, torrent kwaliteiten en geografische ontwijking

We hebben hier te maken met een uitgekleden versie. Met uitgekleed bedoelen we een beperking is snelheid, een data limiet van 2 gb per maand. Tevens mag je slechts gebruik maken van 3 virtuele server locaties. Het torrent gebruik is toegestaan op deze aanbieder zelfs op deze gratis versie. Met de aangeboden 2 gb zal je er echter snel doorheen zijn. Deze aangeboden gratis versie is dus in geen elke manier te vergelijken met de betaal variant. Wil je meer te weten komen over mijn ervaring zou je de Hide.me review kunnen lezen.

Goose VPN

GooseVPN

GooseVPN is een betrouwbare en stabiele VPN-aanbieder van Nederlandse bodem. Het voordeel hiervan kan zijn dat je vragen in het Nederlands kunt stellen. De interface is makkelijk te begrijpen en GooseVPN is eenvoudig te installeren.

Zou je voor een maand een virtuele private netwerk willen uit proberen zou Goose een goed keuze kunnen zijn voor dit experiment. De van oorsprong Nederlandse aanbieder bied je tegen slechts 0,45 euro cent hier toe de kans. Mocht je niet tevreden zijn krijg je de 0,45 euro cent terug. Het is dan verstandig om te gaan voor het Unlimited pakket. Je zal dan alle voordelen krijgen van de echte betaal versie zodat we niet te maken krijgen met datalimiet en snelheid grappen zoals bij sommige ander gratis aanbieders, bijvoorbeeld bij Hide.me.

Het totaal pakket wat GooseVPN aanbied is van zeer goed niveau zodat je kan surfen in totale anonimiteit. Het is tevens leuk om te weten dat er geen inlog limieten zijn zodat je met je hele gezin kan genieten van een abonnement. Mocht je nog meer te weten willen komen over Goose zou je mijn GooseVPN review kunnen lezen.

WindscribeVPN

Windscribe

Windscribe review. Redelijk oplossing voor online bescherming.

Over de gebruiksvriendelijkheid van Windscribe kunnen we niet klagen. We hebben echter wel te maken met een uitgeklede aanbieder met een data limiet van tussen de 2-10 GB afhankelijk hoeveel privé informatie je bereid bent te geven. Wanneer je een beetje aan het streamen gaat ben je hier dus zo doorheen. Een ander punt van zorg is dat de veiligheid die de gratis versie biedt deze is niet te vergelijken met de betaal versie. Naar mijn mening sla je als provider dan wel de plank mis omdat veiligheid van je gebruikers de prioriteit moet zijn. Met de uitgeklede versie mag je gebruik maken van 11 servers. Mocht je wat meer te weten willen komen over Windscribe zou je de Windscribe review kunnen lezen.

Deze bovenstaande beste gratis aanbieders zijn betrouwbare partijen om mee in zee te gaan. Ze verdienen hun geld omdat ze al een betaal service hebben.

Uitproberen waard maar toch niet interessant.

Ik zal uitleggen waarom het uitproberen van een gratis provider interessant kan zijn. Het is handig om van tevoren de provider uit te proberen, maar wanneer je bewust kiest voor anonimiteit en veiligheid is een gratis aanbieder niet de beste keus. De meeste gratis providers zijn op alle fronten niet vergelijkbaar met een betaal versie.

In dit geval zijn alle nadelen van een Gratis aanbieder de voordelen van een betaalde versleutelde verbinding” Dit zou Cruijf gezegd kunnen hebben…….

Het opzetten van een goede provider (het bedrijf wat een versleutelde verbinding toegang aanbiedt) is niet makkelijk. Er dient wel degelijk geïnvesteerd te worden in een goede technische infrastructuur en hiernaast is er ook personeel nodig. Uit eerste hand weet ik dat de versleutelde verbinding aanbieder NordVNP groeide van bijvoorbeeld 50 man naar een paar honderd man in een paar jaar.

Dit heb je ook nodig omdat je met een service gericht product bezig bent en hierbij is goede technische ondersteuning een pre omdat de technologie niet stil blijft staan. Je zult steeds door moeten blijven ontwikkelen. Deze twee factoren kosten veel geld wil je kunnen blijven concurreren met de overige versleutelde verbinding. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom een betaal versleutelde verbinding in geen velden of wegen vergelijkbaar is met gratis.

Voordelen van een betaal versleutelde netwerk


VOORDEEL:

 • 100% privacy en anonimiteit
 • Stabiele internet connectie ook tijdens drukte
 • Vele keuze landen
 • Installeerbaar op diverse randapparatuur (pc. Mac, iOS, Android)
 • Meerdere aansluiting waardoor je de mogelijk hebt het abonnement te delen
 • Effectief geografische ontwijking
 • Ideaal voor gaming

NADEEL:

 • Het is niet kosteloos
 • Vele aanbieders op de versleutelde verbinding markt waardoor een keuze lastig is.

Gelukkig hebben wij van debesteVPN.nl een ranking gemaakt. Alle versleutelde netwerken zijn vooraf door ons getest.

Conclusie: Bestaat een goede gratis versleutelde netwerken?

VPN Gratis? Wanneer je kiest voor een gratis aanbieder zijn er wel degelijk beperkingen, omdat een gratis VPN niet aansluit bij elke behoefte. Ben je slechts van plan de versleutelde verbinding minimaal te gebruiken en is een beperkt data gebruik geen probleem voor je dan “kan”  de beste gratis VPN interessant zijn.

Ben je een gamer of P2P liefhebber zal een gratis aanbieder gewoon simpel weg niet genoeg zijn, door opgelegde snelheidsbeperkingen en datalimieten. Het is dus niet aan te bevelen voor Netflix of Popcorn time liefhebbers. Naar mijn mening kan de beste gratis VPN alleen maar interessant zijn om de service te testen omdat zoals ik eerder al aangaf kan de beste gratis VPN op geen enkele manier te vergelijken is met een betaalde versleutelde verbinding. Download niet de eerste de beste gratis VPN, velen werken niet goed of zijn zelfs schadelijk en besmet met malware.

30 dagen garantieGratis VPN

De versleutelde verbinding die ik heb getest en aanbeveel zijn te installeren op diverse platformen van de pc tot de Mac, Android, iOS en vrij van malware.

Het is ook mogelijk vele betaal versleutelde verbinding aanbieders te testen. Er zijn bijvoorbeeld maandelijkse abonnementen of zogenaamde niet-goed-geld-terug garanties. Ik heb een rijtje aanbieders samengesteld met goede geld terug garanties. Sluit dan wel altijd een jaarabonnement af omdat je dan gemiddeld goedkoper uit bent: geen zorgen je kan er altijd van af. Nu heb je de mogelijkheid de volledige versleutelde verbinding applicatie te testen. Let wel op voor het afsluiten binnen welke periode je weer mag opzeggen.

Vele betaal aanbieders hebben ook Multi-login mogelijkheden. Je kunt dan de maandelijkse kosten delen. Een op het oog prijzige aanbieder kan nu opeens betaalbaar worden. Kies je een versleutelde verbinding voor veiligheid en privacy neem dan beslist geen GRATIS aanbieder, omdat een goede gratis VPN niet bestaat. Let op een goede gratis VPN bestaat niet!!!

Een versleutelde verbinding kan ook kosten besparen wanneer je op vakantie gaat. Koop een VPN en bespaar op online vakanties boeken! Ook waarschuwen luchthaven tegenwoordig de reizigers voor internet criminelen op de luchthaven.

2 Comments
 1. Waarom staat VPN Unlimited niet op de lijst, terwijl andere vergelijkers hem wel als een van de beste zien ?

Stel een vraag

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.