De beste gratis VPN | Is gratis wel zo veilig?

De beste gratis VPN bestaat gewoon niet, maar van dit type versleutelde verbinding zijn er vele, maar welke moet je kiezen uit de duizenden die worden aangeboden. Goede gratis VPN zijn zeer lastig te vinden, omdat een goede gratis VPN eigenlijk niet bestaat.

laatste keer bijgewerkt: 21 mei, 2018

De beste gratis VPN

Uit onderzoek is gebleken dat de beste gratis VPN aanbieders gewoonweg niet werken. Vaak vragen de applicaties onnodige toegang tot allerlei bestanden op de pc, tablet of telefoon. Er zijn zelfs VPN gratis die spysoftware op de apparaten installeren. Je zult voorzichtig moeten zijn voordat je ook maar besluit welke versleutelde verbinding je zou willen downloaden.

Ik krijg veel aanvragen of ik een ranking wil maken van de beste gratis VPN aanbieders. Mijn antwoord is “NEE” en ik schrijf dit artikel dan ook met tegenzin. Een goede VPN gratis bestaat gewoon niet en in het onderstaande artikel zal ik uitleggen waarom. Dit is dan ook enige reden dat ik toch overstag ben gegaan is dat ik mijn publiek en volgers niet wil teleurstellen.

In het onderstaande artikel zal ik ingaan op de voordelen en nadelen van een Gratis VPN.

Waarom wil ik niet schrijven over goede gratis VPN aanbieders, maar over de beste gratis VPN

De reden voor mijn weigering een ranking te maken van de goede gratis VPN aanbieders is heel eenvoudig.

Wanneer je je hebt aangemeld bij zo'n kosteloze aanbieder heb je daarna geen idee wat er met je gegevens gebeurt. Je hebt stilzwijgend toestemming gegeven om je surfgedrag /log gegevens te verkopen aan derden. Heb je er ooit weleens bij stil gestaan hoe anders zo'n bedrijf bestaansrecht heeft.

Wanneer iets “om niet” is moeten alle alarmbellen gaan rinkelen. Want in het leven waarin we leven is niets kosteloos en staat daar altijd iets tegenover.

Veel gratis VPN aanbieders zijn dan ook vage bedrijven met misschien zelfs criminele cybercrime achtergrond. Wanneer ze eenmaal bij de log gegevens kunnen ben je overgeleverd aan hun grillen.

De enige reden waarom ik dan ook dit artikel schrijf is omdat er ook legitieme GRATIS VPN aanbieders op de markt zijn. De beste gratis VPN bieden naast hun betaal versleutelde verbinding een uitgeklede versie aan. Het doel hiervan is om je kennis te laten maken met hun versleutelde verbinding met als eindresultaat dat je uiteindelijk de overstap zal maken van kosteloos naar een betaal versie. Zoals ik al aangaf is de versleutelde verbinding vaak beperkt in het gebruikersgemak wat dan weer frustrerend is.


VOORDEEL:
 • Je kan kosteloos kennis maken met de versleutelde verbinding.
 • Ideaal wanneer je alleen maar wilt streamen.
 • Je zit bij een betrouwbare partij en je surfgegevens zijn veilig.

NADEEL:
 • Het is een uitgeklede versleutelde verbinding dus weinig server keuze en beperkte download mogelijkheid.
 • De bandbreedte is niet stabiel, betalende klanten gaan voor.
 • Geen handige keus als je bewust kiest voor privacy en veiligheid.
 • snelheidslimieten, downloadbeperkingen, wachttijden en advertenties

Deze bovenstaande beste gratis VPN aanbieders zijn betrouwbare partijen om mee in zee te gaan. Ze verdienen hun geld omdat ze al een betaal service hebben.

Uitproberen waard maar toch niet interessant.

Ik zal uitleggen waarom het uitproberen van een gratis VPN interessant kan zijn. Het is handig om van tevoren de VPN gratis uit te proberen, maar wanneer je bewust kiest voor anonimiteit en veiligheid is een gratis VPN niet de beste keus. Een gratis VPN is op alle fronten niet vergelijkbaar met een betaal VPN.

“In dit geval zijn alle nadelen van een Gratis VPN de voordelen van een betaalde versleutelde verbinding”

Het opzetten van een goede provider (het bedrijf wat een versleutelde verbinding toegang aanbiedt) is niet makkelijk. Er dient wel degelijk geïnvesteerd te worden in een goede technische infrastructuur en hiernaast is er ook personeel nodig. Uit eerste hand weet ik dat de versleutelde verbinding aanbieder NordVNP groeide van bijvoorbeeld 50 man naar een paar honderd man in een paar jaar. Dit heb je ook nodig omdat je met een service gericht product bezig bent en hierbij is goede technische ondersteuning een pre omdat de technologie niet stil blijft staan. Je zult steeds door moeten blijven ontwikkelen. Deze twee factoren kosten veel geld wil je kunnen blijven concurreren met de overige versleutelde verbinding. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom een betaal versleutelde verbinding in geen velden of wegen vergelijkbaar is met een gratis VPN.

Voordelen van een betaal VPN


VOORDEEL:
 • 100% privacy en anonimiteit
 • Stabiele internet connectie ook tijdens drukte
 • Vele keuze landen
 • Installeerbaar op diverse randapparatuur (pc. Mac, iOS, Android)
 • Meerdere aansluiting waardoor je de mogelijk hebt het abonnement te delen
 • Effectief geografische ontwijking
 • Ideaal voor gaming

NADEEL:
 • Het is niet kosteloos
 • Vele aanbieders op de versleutelde verbinding markt waardoor een keuze lastig is.

Gelukkig hebben wij van debesteVPN.nl een ranking gemaakt. Alle VPN’s zijn vooraf door ons getest.

Conclusie: Bestaat een goede gratis VPN?

Wanneer je kiest voor een gratis aanbieder zijn er wel degelijk beperkingen, omdat een gratis VPN niet aansluit bij elke behoefte. Ben je slechts van plan de versleutelde verbinding minimaal te gebruiken en is een beperkt data gebruik geen probleem voor je dan “kan”  de beste gratis VPN interessant zijn.

Ben je een gamer of P2P liefhebber zal een gratis VPN gewoon simpel weg niet genoeg zijn, door opgelegde snelheidsbeperkingen en datalimieten. Het is dus niet aan te bevelen voor Netflix of Popcorn time liefhebbers. Naar mijn mening kan de beste gratis VPN alleen maar interessant zijn om de service te testen omdat zoals ik eerder al aangaf kan de beste gratis VPN op geen enkele manier te vergelijken is met een betaalde versleutelde verbinding. Download niet de eerste de beste gratis VPN, velen werken niet goed of zijn zelfs schadelijk en besmet met malware.

De versleutelde verbinding die ik heb getest en aanbeveel zijn te installeren op diverse platformen van de pc tot de Mac, Android, iOS en vrij van malware.

Het is ook mogelijk vele betaal versleutelde verbinding aanbieders te testen. Er zijn bijvoorbeeld maandelijkse abonnementen of zogenaamde niet-goed-geld-terug garanties. Ik heb een rijtje aanbieders samengesteld met goede geld terug garanties. Sluit dan wel altijd een jaarabonnement af omdat je dan gemiddeld goedkoper uit bent: geen zorgen je kan er altijd van af. Nu heb je de mogelijkheid de volledige versleutelde verbinding applicatie te testen. Let wel op voor het afsluiten binnen welke periode je weer mag opzeggen.

Vele betaal aanbieders hebben ook Multi-login mogelijkheden. Je kunt dan de maandelijkse kosten delen. Een op het oog prijzige aanbieder kan nu opeens betaalbaar worden. Kies je een versleutelde verbinding voor veiligheid en privacy neem dan beslist geen GRATIS VPN aanbieder, omdat een goede gratis VPN niet bestaat. Let op een goede gratis VPN bestaat niet!!!

Een versleutelde verbinding kan ook kosten besparen wanneer je op vakantie gaat. Koop een VPN en bespaar op online vakanties boeken!

Beste VPN voor 3-30 dagen geld geld terug garantie

2 Comments
 1. Waarom staat VPN Unlimited niet op de lijst, terwijl andere vergelijkers hem wel als een van de beste zien ?

Leave a reply