Is een gratis VPN wel zo’n veilige keuze voor 2019

De beste gratis VPN bestaat gewoon niet, maar van dit soort versleutelde verbinding aanbieders zijn er veel. Maar welke moet je kiezen uit de duizenden die worden aangeboden? Goede gratis VPN aanbieders zijn zeer lastig te vinden, omdat een goede Free VPN eigenlijk niet bestaat.

In dit artikel zal ik hierop een antwoord op proberen te geven, omdat het niet altijd lijkt zoals het is.

Bijgewerkt: 25 maart, 2019

De beste gratis VPNDe beste Free VPN service

Uit onderzoek is gebleken dat de beste gratis VPN services gewoonweg niet goed werken. Vaak vragen deze gratis diensten onnodige toegang tot allerlei bestanden op de pc, tablet of telefoon. Er zijn zelfs versleutelde netwerken die gratis spyware op je apparaten installeren. Je moet voorzichtig zijn wanneer je besluit welke VPN service je zou willen downloaden.

Ik krijg veel aanvragen of ik een ranking wil maken van de beste gratis VPN aanbieders. Mijn antwoord is “NEE” en ik schrijf dit artikel dan ook met tegenzin. Echt gratis? Een goede Free VPN bestaat gewoon niet en in dit artikel zal ik uitleggen waarom. De enige reden dat ik toch overstag ben gegaan is dat ik mijn publiek en volgers niet wil teleurstellen.

In het onderstaande artikel zal ik ingaan op de voordelen en nadelen van een Free VPN, in vergelijking met een betaalde VPN dienst. Ik hoop hiermee een duidelijk beeld te kunnen scheppen waarom je op een gevaarlijk pad begeeft wanneer je een VPN gratis gaat gebruiken. Er zit altijd een addertje onder het gras…….

Waarom wil ik niet schrijven over goede FreeVPN aanbieders, maar over de beste gratis VPN

De reden voor mijn weigering een ranking te maken van de goede gratis versleutelde netwerken aanbieders is heel eenvoudig.

Wanneer je je hebt aangemeld bij zo’n kosteloze aanbieder, heb je daarna geen idee wat er met je gegevens gebeurt. Je hebt stilzwijgend toestemming gegeven om je surfgedrag/log gegevens te verkopen aan derden. Heb je er ooit weleens bij stil gestaan hoe zo’n bedrijf bestaansrecht heeft? Of setl ik nu te moeilijke vragen. Maar pas op in sommige gevallen is het juiste zeer belangrijk even dat verder in de materie te gaan. Waarom? nou we hebben het immers over je eigen veiligheid en bescherming.

Ik hoop dat het duidelijk is dat wanneer iets “voor niets” is alle alarmbellen moeten gaan rinkelen. Want in de wereld waarin we leven is niets gratis en er staat weldegelijk iets tegenover. Iets wanneer we hierover meer duidelijkheid krijgen we misschien helemaal niet prijs willen geven.

Veel gratis aanbieders zijn dan ook vage bedrijven met misschien zelfs een criminele (cybercrime) achtergrond. Wanneer ze eenmaal bij de log gegevens kunnen ben je overgeleverd aan hun grillen.

VPN gratis, NEE!!! Nooit aan beginnen

De 7 redenen om geen Free VPN te gebruiken

1

Het brengt je veiligheid in gevaar

Een versleutelde verbinding gebruik je om je veiligheid op het internet te vergroten. Helaas blijken Free VPN aanbieders niet altijd helemaal veilig. Uit onderzoek blijkt dat van de 283 aanbieders er 38% besmet zijn met malware.

2

Het brengt je privacy in gevaar

Een VPN staat voor veiligheid en anonimiteit. Het is dus zeer verontrustend dat 72% gebruik maakt van zogenaamde tracking software. Deze software slaat al je online activiteiten op. Je privacy en veiligheid is dan ook ver te zoeken!!

3

Ze zijn doorgaans niet geschikt voor Netflix en andere streaming diensten

De garantie dat de gratis VPN Netflix USA of andere streaming diensten kan openen kan niet gegeven worden. Er zijn speciale afdelingen bij de betaalde VPN-aanbieders die gespecialiseerd zijn in het open houden van een dergelijke verbinding. Om ergernissen te voorkomen is het gebruik van een VPN gratis af te raden

4

Slechts beperkt bandbreedte beschikbaar

Ze laten je doorgaans slechts gebruik maken van een beperkte bandbreedte. Dit is naar mijn mening onvoldoende om je veilig te voelen. En wanneer je op een Wi fi netwerk bent is de connectie doorgaans zeer zeer langzaam van gratis VPN providers!

5

Ze vertragen je internetverbinding

Sommige aanbieders vertragen de verbinding met opzet in de hoop dat je overgaat naar de betaalde variant. Het kan ook gebeuren dat advertenties je uiteindelijke verbinding vertragen. Het is dus het tegenovergestelde wat een echter VPN pretendeert te doen.

6

Irritante pop up ads

Niets is gratis en ook bij deze aanbieders moet de rekening betaald worden. Dit doen sommigen dan ook met vervelende pop-up advertenties. Bij de betaal VPN aanbieders zal je nooit een vervelende pop up reclame tegenkomen.

7

Sommige VPN providers verkopen je bandbreedte door aan derden

Dit is misschien ook wel het meest verontrustende naast tracking. Jij geeft bij aanmelden toestemming aan de VPN aanbieder om jouw bandbreedte te gebruiken, in ruil voor een gratis versleutelde verbinding. Willen we dit, nee natuurlijk NIET. Dit is het laatste wat we willen.

Beste VPN voor 3-30 dagen geld terug garantie

Betrouwbare aanbieder is altijd een betaalde versie

De enige reden waarom ik dan ook dit artikel schrijf is omdat er ook legitieme GRATIS aanbieders op de markt zijn. De beste gratis aanbieders die naast hun betaalde versleutelde verbinding een uitgeklede versie aanbieden. Het doel hiervan is om je kennis te laten maken met hun versleutelde verbinding, met als eindresultaat dat je uiteindelijk de overstap zult maken van kosteloos naar een betaalversie. Zoals ik al aangaf is de versleutelde verbinding vaak beperkt in het gebruikersgemak, wat dan wel weer frustrerend is.


VOORDEEL:

 • Je kunt kosteloos kennis maken met de versleutelde verbinding.
 • Ideaal wanneer je alleen maar wilt streamen.
 • IP adres wordt onzichtbaar.
 • Je zit bij een betrouwbare partij en je surf gegevens zijn veilig.

NADEEL:

 • Het is een uitgeklede versleutelde verbinding, dus weinig server keuze en beperkte download mogelijkheid.
 • De bandbreedte is niet stabiel, betalende klanten gaan voor.
 • Geen handige keus als je bewust kiest voor privacy en veiligheid.
 • Snelheidslimieten, downloadbeperkingen, wachttijden en advertenties.

Gratis gebruiken van een Free VPN 🙂

CyberGhost VPN

CyberGhost VPN is een van de goedkoopste VPN aanbieders op de markt. Let wel op het is een zeer uitgeklede VPN die je dan krijgt met nogal wat beperkingen. Echter een geven paard mag je niet in de bek kijken.

Het gratis pakket bij CyberGhost is verdwenen en er is een 7 dagen trail voor in de plaats gekomen. De kwaliteit van de gratis trail die door Cyber wordt aangeboden is vergelijkbaar met het betaalde product, behalve dat we worden lastig gevallen door push berichten dat we moeten overgaan tot de aanschaf van het product. Afgezien van deze irritante manier van klanten werven is de betaalversie een zeer goed product.

Ik ben hierom zeer te spreken over de interface en gebruikersgemak van CyberGhost. Er worden voldoende virtuele locaties aangeboden en Cyber is te installeren op verschillende producten. Tevens is er na het afsluiten van het abonnement een 30 dagen geld terug garantie.

In de review die ik natuurlijk al over deze aanbieder heb geschreven kan je meer lezen.

Tunnelbear

TunnelBear VPN provider is een VPN perfect voor diegene die "niet-technische" zijn en geen speciale behoeften hebben

Deze gratis aanbieder heeft een data limiet op hun gratis pakket. Er is gelukkig geen snelheidslimiet, maar ben je een beetje aan het streamen kan je er zo doorheen zitten, wat natuurlijk heel vervelend is. Met de versleuteling zit het wel goed. De interface is makkelijk en gebruiksvriendelijk. Ook al hebben we het hier over een gratis variant mogen we toch gebruik maken van alle virtuele server locaties. Dit zijn er 20 in totaal met natuurlijk onder andere de VS, Nederland, Canada etc.

Wanneer je meer te weten zou willen komen over TunnelBear zou je de review kunnen lezen.

Hide me

Hide.me

Je kan rekenen op uitstekende P2P, torrent kwaliteiten en geografische ontwijking

We hebben hier te maken met een uitgeklede versie. Met uitgekleed bedoel ik een beperking op snelheid, een data limiet van 2 gb per maand. Tevens mag je slechts gebruik maken van 3 virtuele server locaties. Torrent gebruik is toegestaan bij deze aanbieder, zelfs bij de gratis versie. Met de aangeboden 2 gb zal je er echter snel doorheen zijn. Deze aangeboden gratis versie is dus in geen elke manier te vergelijken met de betaalde variant. Wil je meer te weten komen over mijn ervaring zou je de Hide.me review kunnen lezen.

Goose VPN servers

GooseVPN

GooseVPN is een betrouwbare en stabiele VPN-aanbieder van Nederlandse bodem. Het voordeel hiervan kan zijn dat je vragen in het Nederlands kunt stellen. De interface is makkelijk te begrijpen en GooseVPN is eenvoudig te installeren.

Zou je voor een maand een virtual private netwerk willen uit proberen dan zou Goose een goed keuze kunnen zijn voor je experiment. De van oorsprong Nederlandse VPN biedt je tegen slechts 0,45 euro hier toe de kans. Mocht je niet tevreden zijn, krijg je de 45 euro cent terug. Het is dan verstandig om te gaan voor het Unlimited pakket. Je krijgt dan alle voordelen van de echte betaalversie, zodat we niet te maken krijgen met datalimiet en snelheidsgrappen zoals bij sommige ander gratis aanbieders, bijvoorbeeld bij Hide.me.

Het totaal pakket wat GooseVPN aanbied is van zeer goed niveau, zodat je kunt surfen in totale anonimiteit. Het is tevens leuk om te weten dat er geen inlog limieten zijn, zodat je met je hele gezin kan genieten van een abonnement. Mocht je nog meer te weten willen komen over Goose zou je mijn GooseVPN review kunnen lezen.

WindscribeVPN

Windscribe

Windscribe review. Redelijk oplossing voor online bescherming.

Over de gebruiksvriendelijkheid van Windscribe kunnen we niet klagen. We hebben echter wel te maken met een uitgeklede aanbieder met een datalimiet van tussen de 2 n de 10 GB, afhankelijk van de hoeveelheid privé informatie je bereid bent te geven. Wanneer je een beetje aan het streamen gaat ben je hier dus zo doorheen. Een ander punt van zorg is dat de veiligheid die de gratis versie biedt niet te vergelijken is met de betaalversie. Naar mijn mening sla je als provider dan wel de plank mis, omdat veiligheid van je gebruikers de prioriteit moet zijn. Met de uitgeklede versie mag je gebruik maken van 11 servers. Mocht je wat meer te weten willen komen over Windscribe zou je de Windscribe review kunnen lezen.

Deze bovenstaande beste gratis aanbieders zijn betrouwbare partijen om mee in zee te gaan. Ze verdienen hun geld omdat ze al een betaalservice hebben.

Uitproberen waard maar toch niet interessant.

Ik zal uitleggen waarom het uitproberen van een gratis provider interessant kan zijn. Het is handig om van tevoren de provider uit te proberen, maar wanneer je bewust kiest voor anonimiteit en veiligheid is een gratis aanbieder niet de beste keus. De meeste gratis providers zijn op geen enkel front vergelijkbaar met een betaalversie.

In dit geval zijn alle nadelen van een gratis aanbieder de voordelen van een betaalde versleutelde verbinding” Dit zou Cruijf gezegd kunnen hebben…….

Het opzetten van een goede provider (het bedrijf dat een VPN aanbiedt) is niet makkelijk. Er dient wel degelijk geïnvesteerd te worden in een goede technische infrastructuur en hiernaast is er ook personeel nodig. Uit eerste hand weet ik dat de versleutelde verbinding aanbieder NordVNP groeide van bijvoorbeeld 50 man naar een paar honderd man in een paar jaar.

Dit heb je ook nodig, omdat je met een service gericht product bezig bent en hierbij is goede technische ondersteuning een pre. De technologie blijft immer niet stil staan. Je zult steeds door moeten blijven ontwikkelen. Deze twee factoren kosten veel geld wil je kunnen blijven concurreren met de overige versleutelde verbindingen. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom een betaalde versleutelde verbinding in geen velden of wegen vergelijkbaar is met gratis.

Voordelen van een betaalde VPN


VOORDEEL:

 • 100% privacy en anonimiteit
 • Stabiele internet connectie, ook tijdens drukte
 • Vele landen om uit te kiezen
 • Te installeren op diverse randapparatuur (pc. Mac, iOS, Android)
 • Meerdere aansluitingen, waardoor je de mogelijk hebt het abonnement te delen
 • Effectieve geografische ontwijking
 • Groot aantal servers
 • Ideaal voor gaming
 • Niet goed geld terug garantie alleen bij betrouwbare partijen zoals ExpressVPN

NADEEL:

 • Het is niet gratis
 • Vele aanbieders op de VPN markt waardoor een keuze lastig is.

Daarom heb ik een ranking gemaakt. Alle versleutelde netwerken zijn vooraf door mij getest.

Conclusie: Bestaat een goede gratis versleuteld netwerk?

VPN Gratis? Wanneer je kiest voor een gratis aanbieder zijn er wel degelijk beperkingen, omdat een gratis VPN niet aansluit bij elke behoefte. Ben je slechts van plan de versleutelde verbinding minimaal te gebruiken en is beperkt data gebruik geen probleem voor je, dan “kan” de beste gratis VPN interessant zijn.

Ben je een gamer of P2P liefhebber, dan zal een gratis aanbieder simpelweg niet genoeg zijn, vanwege de opgelegde snelheidsbeperkingen en datalimieten. Het is dus niet aan te bevelen voor Netflix of Popcorn time liefhebbers. Naar mijn mening kan de beste gratis VPN alleen maar interessant zijn om de service te testen, omdat zoals ik eerder al aangaf kan de beste gratis VPN op geen enkele manier te vergelijken is met een betaalde versleutelde verbinding. Download niet de eerste de beste gratis VPN, velen werken niet goed of zijn zelfs schadelijk en besmet met malware.

30 dagen garantieGratis VPN

De versleutelde verbinding die ik heb getest en aanbeveel zijn te installeren op diverse platformen van de pc tot de Mac, Android, iOS en vrij van malware.

Het is ook mogelijk vele betaal versleutelde verbinding aanbieders te testen. Er zijn bijvoorbeeld maandelijkse abonnementen of zogenaamde niet-goed-geld-terug garanties. Ik heb een rijtje aanbieders samengesteld met goede geld terug garanties. Sluit dan wel altijd een jaarabonnement af, omdat je dan gemiddeld goedkoper uit bent: geen zorgen je kan er altijd van af. Nu heb je de mogelijkheid de volledige versleutelde verbinding applicatie te testen. Let wel op voor het afsluiten binnen welke periode je weer mag opzeggen.

Vele betaal aanbieders hebben ook multi-login mogelijkheden. Je kunt dan de maandelijkse kosten delen. Een op het oog prijzige aanbieder kan zo opeens betaalbaar worden. Kies je een versleutelde verbinding voor veiligheid en privacy neem dan beslist geen GRATIS aanbieder, omdat een goede gratis VPN niet bestaat. Let op een goede gratis VPN bestaat niet!!!

Een versleutelde verbinding kan ook kosten besparen wanneer je op vakantie gaat. Koop een VPN en bespaar op online vakanties boeken! Ook waarschuwen luchthavens de reizigers tegenwoordig voor internet criminelen op de luchthaven.

Zoals je hebt kunnen lezen heeft het aanschaffen van een VPN vele voordelen. Niet alleen leuke eigenschappen zoals geografische blokkades ontwijken, zodat Netflix in Amerika kijken nu geen probleem meer is. De belangrijkste eigenschappen blijven de beschermingsfactoren zodat anonimiteit op het internet gewaarborgd is en blijft. Met oa deze website probeer ik hiermee een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Mocht je het bovenstaande met plezier gelezen hebben zou ik je willen vragen deze link te delen. Vast bedankt

2 Comments
 1. Waarom staat VPN Unlimited niet op de lijst, terwijl andere vergelijkers hem wel als een van de beste zien ?

Stel een vraag

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.