Is een gratis VPN wel zo’n veilige keuze

De beste VPN gratis bestaat simpelweg gewoon niet. Echter er zijn vele van dit soort versleutelde verbindingen op de markt te vinden. Het is natuurlijk een erg moeilijke taak om te kiezen uit de duizenden gratis VPN app die worden aangeboden. Het is een doolhof. Als u op zoek bent naar beste VPN providers, dan wordt het u nog extra moeilijk gemaakt, omdat een goede Gratis VPN app niet bestaat, maar niet als u nog in Sinterklaas en zijn “broer” zwarte Piet gelooft.

In dit artikel zal ik uitgebreid antwoord geven op de vraag: Een gratis VPN verbinding, waarom niet? En komen met een voor mij logische keuze. Het is niet altijd even makkelijk, en het is zeker niet altijd zoals het lijkt te zijn.

Bezoek ExpressVPN
Probeer de beste gratis VPN: ExpressVPN - 3 MAANDEN GRATIS!

Dit is ExpressVPN. Deze VPN is betrouwbaar en heeft snelle servers die geografische restricties eenvoudig omzeilen. Krijg tot 49% KORTING voor ExpressVPN. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug!

Bijgewerkt: 27 mei, 2024

De beste gratis VPNDe beste Gratis VPN app service

Uit uitgebreid onderzoek is gebleken dat de meeste VPN services, dwz gratis helaas niet goed werken, hoe aantrekkelijk ze nog wel blijken te zijn. Eerlijk gezegd is het sterkste aspect van een Gratis VPN app, dat de service gratis is. Maar er zitten heel wat negatieve punten verbonden aan zelfs de beste VPN gratis.

Vaak vragen de gratis diensten onnodige toegang tot een grote variatie aan bestanden op de Personal Computer, tablet of zelfs uw mobiele telefoon. Dat moet er al een alarmbelletje af gaan, want waarom eisen ze al deze gegevens op? Er zijn zelfs versleutelde netwerken te verkrijgen die gratis spyware op al uw apparaten installeren.

Hierom moet u zeer voorzichtig zijn met het uitkiezen welke VPN service je zou willen downloaden. Bij een verkeerde keuze loopt u kans op een zeer lastige periode.

Gebruikers stellen mij vaak dezelfde vraag, of ik een ranking zou willen maken van de beste VPN aanbieders die u gratis gebruiken kunt. Hierop geef ik altijd hetzelfde antwoord, en mijn antwoord is ‘’NEE’’. Ik schrijf daarom dit artikel dan ook met heftige tegenzin.

Echt gratis? Een goede Gratis VPN app bestaat simpelweg gewoon niet, en in dit artikel zal ik uitleggen waarom u alle ellende die het met zich meebrengt niet nodig hebt. De enige reden dat ik toch heb besloten om deze review te schrijven is omdat ik mijn trouwe publiek en volgers niet teleur wil stellen.

In het onderstaande artikel zal ik tot in de details ingaan op de voordelen, want die zijn er, en de nadelen van een Gratis VPN app Ook zal ik de free vpn aanbieders vergelijken met een betaalde VPN-dienst.

Het resultaat is wellicht verrassend. Ik hoop hiermee een duidelijk beeld te kunnen scheppen waarom u uzelf op een gevaarlijk pad geplaatst heeft wanneer u besluit te bekostigen, en een VPN gratis. gaat gebruiker. Er zit altijd een addertje onder het gras, die speciaal ontworpen is zodat gebruikelijke gebruikers het nooit zullen spotten.

Ga naar ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

De verleiding van een GRATIS VPN server APP

De verleiding is groot om te kiezen voor een GRATIS VPN server omdat u slechts van plan bent om via een eenvoudige handeling Netflix Amerika te openen, BBC iPlayer te gebruiken of de VPN op uw vakantie te gaan gebruiken. Het moet natuurlijk allemaal niet te veel geld kosten. Maar wees op uw hoede! Ze werken doorgaan helemaal niet en zijn alleen maar geschikt voor even je mail checken. Kun u beter kiezen voor een betaalde VPN dan een gratis dienst, toch?

Waarom wil ik niet schrijven over goede Free VPN verbinding, maar over de beste gratis VPN provider

De reden van het liever niet willen beantwoorden van de zoveel gestelde vraag ligt gemakkelijker dan dat u wellicht denkt.

Wanneer u uzelf heeft aangemeld bij een kosteloze VPN aanbieder op de markt, bevindt u zich al in de problemen. U heeft geen enkel idee wat er allemaal met uw gegevens gebeurt, wat natuurlijk niemand wilt. Daarom downloadt u tenminste een VPN, zodat uw gegevens niet openbaar komen te staan.

Met het gebruik van een Gratis VPN app bereikt u dus compleet het tegenovergestelde. U heeft per ongeluk toestemming gegeven om al uw surfgedrag en log gegevens te verkopen aan derden partijen, voor wat voor doeleinden dan ook. Heeft u er ooit wel eens bij stil gestaan hoe zo een bedrijf bestaansrecht heeft, of niet?

Wellicht stel ik nu te moeilijke vragen, maar pas op. In sommige gevallen is het juist van uitermate belang om verder in de materie op te gaan, voor uw eigen bestwil. Waarom? Dat vraagt u zich misschien nu af. We hebben het hier wel over uw eigen veiligheid en bescherming. Hoeveel

Ik hoop dat het duidelijk is dat wanneer u denkt iets voor niets te krijgen, u de service, maar moet gaan verdenken van vreemd gedrag. Niets in de moderne wereld waarin wij ons bevinden is ooit gratis. U betaalt altijd iets terug, maar het is niet altijd geld wat ingenomen wordt. Soms gaat het ten koste van uw privacy.

Veel Gratis VPN app aanbieders zijn dan ook zeer vreemde en vage organisaties met misschien zelfs een criminele, online ook wel bekend als cybercrime, achtergrond. Wanneer ze eenmaal toegang hebben bij de log gegevens, ben je in werkelijkheid al te ver gegaan, en word je aan je lot overgelaten. Niet doen dus! VPN gratis, NEE!!! Nooit aan beginnen

Voordelige VPN aanbieders

 1. CyberGhost
 2. Private Internet Access
 3. PrivateVPN

Gratis VPN app

*ExpressVPN staat nr. 1 omdat je de service gratis voor een maand kan gebruiken. Je zult toegang krijgen tot de volledige VPN en wanneer je niet tevreden bent krijg je je geld binnen 5 dagen terug.

 1. ExpressVPN - Beste Dienst
 2. AtlasVPN
 3. ProtonVPN
 4. TunnelBear
 5. Hotspot Shield

De 7 redenen om geen Free VPN app te gebruiken

1. Het brengt je veiligheid in gevaar

Waarom gebruikt u een versleutelde verbinding? Correct, u gebruikt een versleutelde VPN-verbinding om uw veiligheid en bescherming op het internet aanzienlijk te vergroten. Helaas blijken gratis VPN-verbinding op de markt niet altijd even veilig, en gaan dus compleet tegen de richting in. Uit onderzoek blijkt dat van de 283 aanbieders op de markt, er maar liefst 38% besmet zijn met malware.

2. Het brengt je privacy in gevaar

VPN-servers staan voor absolute veiligheid en anonimiteit. Iets wat u zou moeten koesteren in de technologische era. Het is dus uitermate verontrustend dat maar liefst 72% gebruikt maakt van een zogenaamde tracking software. Wat houdt dit precies in? De software slaat al je online activiteiten op in een database. Uw privacy en veiligheid is dan ook zeer ver te zoeken.

3. Ze zijn doorgaans niet geschikt voor Netflix en andere streamingdiensten

De garantie dat de gratis VPN-verbinding voor Amerikaanse Netflix of verschillende andere streamingdiensten weet te openen, kan zeker niet gegeven worden. Bij een betaalde VPN-aanbieder zijn er speciale afdelingen toegewijd en gespecialiseerd in de kunst van het openhouden van dergelijke connecties. Een Free VPN verbinding voor streamingsdiensten? Vergeet het maar. Daarom, in uw voordeel wordt het afgeraden om gebruik te maken van gratis VPN-verbinding dienst.

4. Slechts beperkt bandbreedte beschikbaar

Zelfs de Free VPN verbinding laten je continu gebruikmaken van een zeer beperkt aantal bandbreedte. Dit is, naar mijn professionele mening, onvoldoende om u veilig en beschermd te voelen. In toevoeging, wanneer u op een Wifi connectie actief bent, is de connectie doorgaan zeer langzaam van een VPN gratis aanbieder. Nog meer reden dus om de service van gratis providers niet te gebruiken.

5. Ze vertragen je internetverbinding

Dat leest u goed. Ze vertragen je internetverbinding. Sommige aanbieders vertragen de verbinding met opzet. Waarom, denkt u nu. Dit doen de providers om u onbewust te begeleiden naar de beslissing om de betaalde variant te gaan gebruiken. Gratis providers hebben wel een verdienmodel nodig.

Het kan ook gebeuren dat advertenties je uiteindelijke verbinding compleet om zeep helpen. Het is dus precies het tegenovergestelde van wat een echte VPN service hoort te doen.

6. Irritante pop up ads

Zoals eerder besproken, gratis is nooit écht gratis. De irritante pop-up-advertenties, wie kent ze niet. Bij VPN gratis providers betaalt u met uw attentie. In ruil voor de gratis ‘service’ stellen ze diverse irritante pop-up-advertenties in. Erg vervelend, als je het mij vraagt.

Bij de betaalde VPN-aanbieders zul je nooit een vervelende pop-up reclame tegenkomen, omdat de service die deze providers aanbieden gewoon gepaard gaan met een betaling van geld. In mijn ogen is dat het zeker waard, want niemand heeft zin in nutteloze en niet van toepassing pop-up banners.

7. Sommige VPN-provider verkopen je bandbreedte door aan derden

Wellicht is dit aspect wel het meest verontrustende, naast tracking, wat een gratis VPN service onderneemt. Jij geeft bij het aanmelden toestemming aan de VPN-aanbieder om jouw bandbreedte te gebruiken, in ruil voor een gratis versleutelde verbinding.

Dit is simpelweg oplichting, en u zou hier nooit voor moeten vallen. Dit gaat altijd ten koste van uw totale privacy en bescherming. Willen we dit?! Nee, natuurlijk niet! Dit is absoluut het laatste wat wij willen, en daarom raad ik aan de Free VPN servers nooit, maar dan ook nooit, te gebruiken.

Ga naar ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

Onze TIP is ExpressVPN

Er is echter wel een oplossing wanneer u, maar op zoek bent naar een kortetermijnoplossing d.w.z. ExpressVPN heeft een 30 dagen geld terug beleid. Dit hebben vele van de TOP VPN-aanbieders, maar bij ExpressVPN krijgt u zonder pardon uw geld terug. Wat de reden ook is! Hier kunnen de ander VPN nog iets van leren omdat het altijd lastig is en hoofdpijn willen we niet!
Bij ExpressVPN kunt u dus goed gebruik van maken wanneer u op zoek bent naar een kortetermijnoplossing om geo-blokkades te ontwijken bijvoorbeeld voor een sportevenement of een live show. ExpressVPN zult u gedurende de maand een vol functioneerde VPN verzorgen.
Het is geen goedkope marketing truc. Ik heb het zelf met mijn vriendenclub uitgeprobeerd en we kregen zonder lastige vragen allemaal ons geld retour! Super toch!
Beste keuze zal ExpressVPN zijn.
Dit bedrijf geloof echt in het product wat ze leveren. Wanneer u na 30 dagen niet tevreden bent krijg u zonder morren gelijk uw geld terug! Ideal wanneer u maar op zoek bent naar een VPN voor een korte periode. De andere aanbieders beloven ook de 30 dagen geld terug garantie maar het is wel iets lastig ze te overtuigen en u zal allerlei redenen moeten opgeven. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar ExpressVPN.

Betrouwbare aanbieder zijn geen Free VPN aanbieders

Er is maar één reden waarom ik dan ook dit artikel heb geschreven. Deze reden luidt als volgt. Er zijn nu eenmaal ook goede VPN gratis organisaties op de markt. De beste gratis aanbieders zijn organisaties die naast hun prijzige versleutelde verbinding ook een uitgeklede ‘lichte’ versie hebben van de service. Dit heeft als eindresultaat natuurlijk wel dat je de uiteindelijke overstap zult maken van kosteloos naar een betaalde variant van de service.

De gratis versie is puur om u kennis te laten maken met wat de VPN allemaal in huis heeft. Het aantal servers, no-log policy, kill-switch enzovoort. Allemaal technische snufjes die u ertoe doen leiden de betaalde versie aan te schaffen. Zoals eerder in deze review is aangegeven is de versleutelde verbinding vaak beperkt in het gebruikersgemak, wat dan wel weer frustrerend is.

Dit heeft natuurlijk ook allemaal te maken met het feit dat de organisatie het liefste ziet dat u de imperfecties van de onbetaalde versie zat wordt, en overstap naar de betaalde versie die dan ook veel meer te bieden heeft, en als het ware een hele nieuwe wereld voor u creëert met nog meer veiligheid en bescherming.

Kies een betaalde versie in plaats van een Free VPN

Sommige gebruikers zullen gerust gesteld zijn met een gratis variant, en nemen alle negatieve bijkomende aspecten voor lief, maar mijn advies luidt: doe het niet, of baseer uw keuze op uitgebreid onderzoek waar het wel een goede keuze is. Betaalde versies bieden nu eenmaal meer veiligheid, meer comfort, meer gebruiksgemak en meer bescherming.

Alle onderdelen waar u naar op zoek bent wanneer u besluit een VPN te nemen, vindt u absoluut NIET terug in een onprofessionele gratis variant die alleen maar bedoeld is uw gegevens te stelen, te verkopen aan derden, irritante advertenties aan u te tonen en uw verbinding te vertragen. Hoeveel waarde hecht u aan uw privacy? Beslis zelf.

Een VPN provider kost van 3.00 – 8.00 USD per maand. U betaalt dan voor een dienst waar uw veiligheid en privacy de bedrijfsfilosofie is. Niets van uw data zal worden doorverkocht aan derden. U heeft ongelimiteerde datastroom, een gebruiksvriendelijke interface en een snelle helpdesk. Verder is het mogelijk verschillende type randapparatuur aan te sluiten en de mogelijkheid van een Multi-login.

Wanneer u zich bent gaan realiseren dat u een VPN provider wilt aanschaffen, dan raden wij u aan voor een jaarabonnement te gaan. Een jaarabonnement is gemiddeld goedkoper dan een maand of halfjaar abonnement. U kunt namelijk doorgaans, nadat u een verbintenis bent aangegaan, binnen enkele dagen er ook van af zonder problemen. Bij ExpressVPN is dit zelfs 30 dagen. Zie artikel: Wat is een VPN, Kenmerken van een VPN, Amerikaanse Netflix bekijken, NL tv kijken in het buitenland.


VOORDEEL:

 • Kennis maken met een versleutelde verbinding zonder eraan vast te zitten.
 • Ideaal wanneer je alleen maar wilt streamen.
 • IP-adres wordt onzichtbaar.
 • Je zit bij een betrouwbare partij en je surf gegevens zijn veilig.
 • Gratis, en ja, voor veel mensen zal dit een groot pluspunt zijn.

NADEEL:

 • Het is een uitgeklede versleutelde verbinding, dus weinig server keuze en beperkte download mogelijkheid.
 • De bandbreedte is niet stabiel, betalende klanten gaan voor.
 • Geen handige keus als je bewust kiest voor privacy en veiligheid.
 • Snelheidslimieten, downloadbeperkingen, wachttijden en advertenties.
 • Gegevens worden mogelijk doorverkocht aan derden, die alle ingekochte gegevens zullen gebruiken voor wat voor doeleinden dan ook.
 • Vervelende pop-up-advertenties die bedoeld zijn u het leven zuur te maken. Bah!

Gratis ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

Uitproberen waard, maar toch niet interessant.

Ik zal uitleggen waarom het uitproberen van een gratis provider interessant kan zijn. Het is handig om van tevoren de provider uit te proberen, maar wanneer je bewust kiest voor anonimiteit en veiligheid is een gratis aanbieder niet de beste keus. De meeste gratis providers zijn op geen enkel front vergelijkbaar met een betaalversie.

In dit geval zijn alle nadelen van een gratis aanbieder de voordelen van een betaalde versleutelde verbinding”. Het opzetten van een goede provider (het bedrijf dat een VPN aanbiedt) is niet makkelijk. Er dient wel degelijk geïnvesteerd te worden in een goede technische infrastructuur en hiernaast is er ook personeel nodig. Uit eerste hand weet ik dat de versleutelde verbinding aanbieder NordVPN groeide van bijvoorbeeld 50 man naar een paar honderd man in een paar jaar.

Dit heb je ook nodig, omdat je met een service gericht product bezig bent en hierbij is goede technische ondersteuning een pre. De technologie blijft altijd niet stil staan. Je zult steeds door moeten blijven ontwikkelen. Deze twee factoren kosten veel geld wil je kunnen blijven concurreren met de overige versleutelde verbindingen.

Dit is dan ook de voornaamste reden waarom een betaalde versleutelde verbinding in geen velden of wegen vergelijkbaar is met gratis.

Voordelen van een betaalde VPN


VOORDEEL:

 • Absolute privacy en anonimiteit.
 • Stabiele internet connectie, ook tijdens drukte.
 • Een groot aantal landen om uit te kiezen.
 • Te installeren op diverse randapparatuur (pc. Mac, iOS, Android).
 • Meerdere aansluitingen, waardoor je de mogelijk hebt het abonnement te delen.
 • Effectieve geografische ontwijking.
 • Groot aantal servers.
 • Ideaal voor gamen.
 • Niet goed geld terug garantie alleen bij betrouwbare partijen zoals ExpressVPN

NADEEL:

 • Het is niet gratis.
 • Vele aanbieders op de VPN markt waardoor een keuze lastig is.

Daarom heb ik een ranking gemaakt. Alle versleutelde netwerken zijn vooraf door mij getest.

Conclusie: Bestaat een goede gratis versleuteld netwerk?

VPN Gratis? Wanneer je kiest voor een gratis aanbieder zijn er wel degelijk beperkingen, omdat een VPN  gratis niet aansluit bij elke behoefte. Ben je slechts van plan de versleutelde verbinding minimaal te gebruiken en is beperkt data gebruik geen probleem voor je, dan “kan” de beste VPN gratis interessant zijn.

Ben je een gamer of P2P liefhebber, dan zal een gratis aanbieder simpelweg niet genoeg zijn, vanwege de opgelegde snelheidsbeperkingen en datalimieten.

Het is dus niet aan te bevelen voor Netflix of Popcorn time liefhebbers. Naar mijn mening kan de beste VPN gratis provider alleen maar interessant zijn om de service te testen, omdat zoals ik eerder al aangaf kan de gratis VPN-verbinding op geen enkele manier te vergelijken is met een betaalde versleutelde verbinding. Download niet de eerste de gratis VPN-verbinding, velen werken niet goed of zijn zelfs schadelijk en besmet met malware.

30 dagen garantieGratis VPN

De versleutelde verbinding die ik heb getest en aanbeveel zijn te installeren op diverse platformen van de pc tot de Mac, Android, iOS en vrij van malware.

Het is ook mogelijk vele betaal versleutelde verbinding aanbieders te testen. Er zijn bijvoorbeeld maandelijkse abonnementen of zogenaamde niet-goed-geld-terug garanties. Ik heb een rijtje aanbieders samengesteld met goede geld terug garanties.

Sluit dan wel altijd een jaarabonnement af, omdat je dan gemiddeld goedkoper uit bent: geen zorgen je kan er altijd van af. Nu heb je de mogelijkheid de volledige versleutelde verbinding applicatie te testen. Let wel op voor het afsluiten binnen welke periode je weer mag opzeggen.

Vele betaal aanbieders hebben ook multi-login mogelijkheden. Je kunt dan de maandelijkse kosten delen. Een op het oog prijzige aanbieder kan zo opeens betaalbaar worden. Kies je een versleutelde verbinding voor veiligheid en privacy neem dan beslist geen GRATIS aanbieder, omdat een goede gratis VPN aanbieders niet bestaan. Let op! Een goede gratis VPN is helaas gewoon niet verkrijgbaar.

Een versleutelde verbinding kan ook kosten besparen wanneer je op vakantie gaat. Koop een VPN en bespaar op online vakanties boeken! Ook waarschuwen luchthavens de reizigers tegenwoordig voor internet criminelen op de luchthaven.

Zoals je hebt kunnen lezen heeft het aanschaffen van een VPN vele voordelen. Niet alleen leuke eigenschappen zoals geografische blokkades ontwijken, zodat Netflix in Amerika kijken nu geen probleem meer is. De belangrijkste eigenschappen blijven de beschermingsfactoren zodat anonimiteit op het internet gewaarborgd is en blijft.

Met onder andere deze website probeer ik hiermee een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Mocht je het dit artikel met plezier gelezen hebben zou ik je willen vragen deze link te delen. Alvast bedankt voor de moeite!

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

2 Opmerkingen
 1. Waarom staat VPN Unlimited niet op de lijst, terwijl andere vergelijkers hem wel als een van de beste zien ?

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl