<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">De beste VPN voor gaming | Gamen zonder vertraging | De Beste VPN NL

De beste VPN voor gaming | Gamen zonder vertraging

De beste VPN voor gaming zal ervoor zorgen dat je zonder vertraging kunt genieten van online games spelen, alle frustraties zijn weg.

TOP-3 beste VPN voor gaming, spelletjes online spelen wordt een feest!!

VypreVPN: een VPN provider die totaal is ingericht voor de gamer met lage ping en lag

De beste VPN voor gaming

Als gamer ben je opzoek naar de beste VPN voor gaming. Ik hoef je niet uit te leggen dat dit voor online games spelen zeer belangrijke aspect is. Je hebt snelheid en stabieliliteit nodig. We hebben het dan ook vaak over “lag”. “Lag” betekent dat er een vertraging is tussen de actie van de speler en de reactie van de game server. Tevens is een lage Ping ook zeer belangrijk, dit is eigenlijk vergelijkbaar met sonar. Data wordt verstuurd en wanneer het ontvangen wordt gelijk weer teruggestuurd, afhankelijk van het aantal seconden dat dit duurt kun je meten hoe snel de verbinding is. Tussen de 30ms en 70 ms is een lage goed te noemen ping. Zoals gezegd zijn beide factoren zeer belangrijk voor een goede game flow.

Heb je dus geen goede game flow, dan heb je een probleem. Gelukkig ben jij niet de enige met dit probleem en problemen zijn er voor om op te lossen. Dit kan met een zogenaamde game VPN. Deze zal de online verbinding sneller maken en hierdoor het resultaat verbeteren. Ik hoor het je al denken “dit wil ik ook” en dit is niet moeilijk. In het onderstaande artikel “De beste VPN voor gaming” zal ik uitleggen hoe je zonder vertraging kunt gamen.

Wat heb je nodig?

Je zal misschien nooit aan een VPN provider hebben gedacht. Velen denken dat een VPN de connectie zal vertragen maar dit is een mythe. Althans dit geldt niet voor alle VPN providers. Voor de betaalde VPN is het juist in hun voordeel dat de verbinding niet langzamer wordt. Ik zal het toelichten.

De bandbreedte verbeteren met een VPN voor gaming

Een goede connectie is een belangrijk onderdeel van het online games spelen. Je ISP (Internet Service Provider) speelt hierin een belangrijke rol omdat deze verantwoordelijk is voor je bandbreedte. De ISP kan ook de bandbreedte negatief beïnvloeden door bandbreedte te vertragen.

De ISP kan namelijk je internet surf gedrag logen en bekijken. Nu denk je misschien “nou en”, maar dit betekent dat ze precies kunnen zien wat je aan het doen bent tot het uitlezen van je emails. In Amerika is er nu een wet dat de ISP je data mag verkopen!!!!! Het is nu echt tijd voor een VPN provider ook al ben je een gamer of niet!!

De beste VPN voor gaming

Je ISP kan dus je verbinding beïnvloeden en hierdoor zal je verschillende snelheden op verschillende tijdstippen ervaren. De ISP zal namelijk een bepaalde snelheid moeten garanderen voor zijn klanten. Het zal niet uitmaken of je dan net in het heetst van de strijd bent verwikkeld in een online game.

Verbeter de stabiliteit met een VPN software voor gaming

Heb je wel eens gehoord van “packet switching”. Dit betekent dat, wanneer je bijvoorbeeld een email stuurt, het bericht in stukken wordt gehakt en in kleine stukjes wordt opgestuurd. Het wordt weer een geheel wanneer het bericht bij de ontvanger is aangekomen.

online spelen van games

Al het verkeer gebruikt dezelfde methode. Je kunt je indenken dat wanneer er een puzzelstukje vertraagd wordt of kwijtraakt dit niet ten goede komt aan de stabiliteit van de verbinding. Deze factor kan je positief beïnvloeden met een VPN. Een VPN gebruikt namelijk een zgn. “circuit switching”.  Hier wordt de data niet in stukjes gehakt maar als geheel verzonden waardoor een stabiele verbinding is verzekerd.

Geografische geblokkeerde data openen met een VPN

Geografische geblokte data openen met een VPN, deze functie is zeer geliefd bij streaming VPN gebruikers die bijvoorbeeld in het buitenland Nederlandse tv willen kijken of de bibliotheek van Netflix Amerika willen openen. Een VPN schermt namelijk het IP-adres en locatie af en maakt het dan mogelijk via de interface van de VPN te kunnen kiezen uit diverse server landen. Het zal dan lijken alsof je fysiek aanwezig bent in dit land.

Deze functie kan ook gebruikt worden voor het voordeel van gamers.

Game met een VPN als lokale gamer waar ook ter wereld

Geografische blokkade ontwijking is de voornaamste reden waarom ik zelf een VPN gebruik. Overal ter wereld kan ik gamen van de VS tot aan Australië.

online games spelen

Het ontwijken van deze barrières werk voor de volgde spelcomputers: Xbox Live, Playstation Network en Steam. Misschien zal het ook werken bij andere diensten maar dit heb ik nog nooit uitgeprobeerd. Je kan nu DLC downloaden van waar ook ter wereld ter ondersteuning van online spelletjes spelen.

Met een VPN voor gaming kan je nu ook goedkopere games kopen doordat je buiten de regio op zoek kan gaan naar de beste deal.

*DLC: is extra content voor de videogame verstrekt door de ontwikkelaar of third-party.

Spelletjes online spelen

Spelletjes online spelen

Het is dus mogelijk met een VPN voor gaming een goedkopere prijs te krijgen. Bijvoorbeeld: toen Shenmue 3 uitkwam was de retail prijs 69,99 euro in Nederland. De prijs was in Amerika een stuk lager, slechts 49,99 euro. Deze prijs is slechts te krijgen wanneer je beschikt over een gaming VPN. Het enige wat je zal moeten doen is je IP adres veranderen in een Amerikaanse.

Een ander voordeel van een speciale VPN voor gaming is dat je de beschikking kunt krijgen over games die officieel nog niet uit zijn in jouw regio. Je kan met de VPN net doen alsof je een Amerikaanse of Japanse gamer bent.

De wereld is groot maar ook klein. Helaas is het vaak onmogelijk om met vrienden in andere regio’s te spelen. De servers verdelen de regio’s en dit kan zeer frustrerend zijn. We hebben namelijk tegenwoordig vrienden overal ter wereld. We kunnen dan wel boos worden op de Nintendo’s en Playstations van deze wereld, maar dit heeft weinig zin. Zet daarom deze woede en frustraties om en koop een VPN voor gaming en je zal nooit meer negatieve energie verliezen aan dit soort onzin.

Vermijd DDos aanvallen en bescherm je data met een GPN (Gamers Private Network)

 Heb je ooit weleens van DDos aanvallen gehoord? DDos: de afkorting betekent Distributed Denial-of-Service. Het is een cyberaanval met als doel het computersysteem onbeschikbaar te maken zodat jouw opdrachten niet meer worden uitgevoerd. Dit kan heel vervelend zijn wanneer je bezig bent met online spelen van games.

De beste VPN voor gaming

Het gaat zelfs zo ver dat sommige spelers expres je IP-adress belagen met een DDos aanval. Niet heel sportief maar het gebeurt. Om ze zo’n aanval voor te zijn zal je je moeten beschermen met een VPN met een NAT firewall.

Spelletjes online spelen veilig met een VPN

Als bijkomend voordeel zal met een VPN vanaf nu je volledige internet verbinding versleuteld worden.

De beste VPN voor gaming

We zijn bijna klaar en hopen dat je van het artikel iets hebt opgestoken. Een belangrijk onderdeel ontbreekt nog en dat zijn onze eigen conclusies m.b.t. de snelste en meest betrouwbare VPN voor games online

Wat ik zeker niet zal aanraden is een gratis VPN voor gaming. Deze partijen werken vanuit hun eigen verdien model. Ze misbruiken jouw vertrouwen (verkopen log gegevens van klanten) omdat het gros op deze wereld nog niet begrijpt dat niets op deze wereld gratis is. Is iets gratis wees dan op je hoede! Zie artikel: Meer plezier met een game VPN

Meer VPN gerelateerde artikelen

Wil je iets meer weten over privacy and veiligheid op het internet:
Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

      Stel een vraag

      Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

      DeBesteVPN.nl