De beste game VPN | Gamen zonder vertraging 2024

Een game server zal ervoor zorgen dat je zonder vertraging kunt genieten van online games spelen, alle frustraties zijn weg. Alle nadelen van gamingvpn zijn nu als sneeuw voor de zon verdwenen met de zogenaamde versleutelde verbinding. De gamingvpn is de oplossing.

Probeer Nu
Probeer ExpressVPN 3 MAANDEN GRATIS voor het spelen van games

Dan wordt het aanbevolen om ExpressVPN te gebruiken. Dit is de beste VPN op de markt met enorm snelle verbindingssnelheden. Krijg tot 49% KORTING voor ExpressVPN. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug!

Bijgewerkt: 18 juni, 2024

TOP-3 beste gamers VPN

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Dit zijn VPN provider die zijn ingericht voor de gamer speciaal met lage ping. Nu kan je veilig gamen met de gamers VPN

De beste game server

Als gamer ben je opzoek naar de Beste game VPN. Ik hoef je niet uit te leggen dat dit voor online games spelen zeer belangrijke aspect is. Je hebt snelheid en stabiliteit nodig. We hebben het dan ook vaak over “lag”. “Lag” betekent dat er een vertraging is tussen de actie van de speler en de reactie van de game server. Tevens is een lage Ping ook zeer belangrijk, dit is eigenlijk vergelijkbaar met sonar. Data wordt verstuurd en wanneer het ontvangen wordt gelijk weer teruggestuurd, afhankelijk van het aantal seconden dat dit duurt kun je meten hoe snel de verbinding is. Tussen de 30ms en 70 ms is een lage goed te noemen ping. Zoals gezegd zijn beide factoren zeer belangrijk voor een goede game flow.

Heb je dus geen goede game flow, dan heb je een probleem. Gelukkig ben jij niet de enige met dit probleem en problemen zijn er voor om op te lossen. Dit kan met een zogenaamde game server. Deze zal de online verbinding sneller maken en hierdoor het resultaat verbeteren. Ik hoor het je al denken “dit wil ik ook” en dit is niet moeilijk. In het onderstaande artikel “De beste VPN voor gaming” zal ik uitleggen hoe je zonder vertraging veilig gamen met de gamers VPN

Wat heb je nodig voor een stabiele connectie?

Je zal misschien nooit aan een game server provider hebben gedacht. Velen denken dat een versleutelde verbinding de connectie zal vertragen maar dit is een mythe. Althans dit geldt niet voor alle gamers VPN providers. Voor de betaalde VPN is het juist in hun voordeel dat de verbinding niet langzamer wordt. Ik zal het toelichten.

De bandbreedte verbeteren met een game VPN 

Een goede connectie is een belangrijk onderdeel van het online games spelen. Je ISP (Internet Service Provider) speelt hierin een belangrijke rol omdat deze verantwoordelijk is voor je bandbreedte. De ISP kan ook de bandbreedte negatief beïnvloeden door bandbreedte te vertragen.

De ISP kan namelijk je internet surf gedrag logen en bekijken. Nu denk je misschien “nou en”, maar dit betekent dat ze precies kunnen zien wat je aan het doen bent tot het uitlezen van je emails. In Amerika is er nu een wet dat de ISP je data mag verkopen!!!!! Het is nu echt tijd voor een VPN provider ook al ben je een gamer of niet!!

game server

Je ISP kan dus je verbinding beïnvloeden en hierdoor zal je verschillende snelheden op verschillende tijdstippen ervaren. De ISP zal namelijk een bepaalde snelheid moeten garanderen voor zijn klanten. Het zal niet uitmaken of je dan net in het heetst van de strijd bent verwikkeld in een online game.

Verbeter de stabiliteit met een gamingvpn

Heb je wel eens gehoord van “packet switching”. Dit betekent dat, wanneer je bijvoorbeeld een email stuurt, het bericht in stukken wordt gehakt en in kleine stukjes wordt opgestuurd. Het wordt weer een geheel wanneer het bericht bij de ontvanger is aangekomen.

game server

Al het verkeer gebruikt dezelfde methode. Je kunt je indenken dat wanneer er een puzzelstukje vertraagd wordt of kwijtraakt dit niet ten goede komt aan de stabiliteit van de verbinding. Deze factor kan je positief beïnvloeden met een VPN. Een VPN gebruikt namelijk een zgn. “circuit switching”.  Hier wordt de data niet in stukjes gehakt maar als geheel verzonden waardoor een stabiele verbinding is verzekerd.

Geografische geblokkeerde data openen met een VPN

Geografische geblokte data openen met een VPN, deze functie is zeer geliefd bij streaming VPN gebruikers die bijvoorbeeld in het buitenland Nederlandse tv willen kijken of de bibliotheek van Netflix Amerika willen openen. Een VPN schermt namelijk het IP-adres en locatie af en maakt het dan mogelijk via de interface van de VPN te kunnen kiezen uit diverse server landen. Het zal dan lijken alsof je fysiek aanwezig bent in dit land.

Deze functie kan ook gebruikt worden voor het voordeel van gamers.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juni 2024

Game met een VPN als lokale gamer waar ook ter wereld

Geografische blokkade ontwijking is de voornaamste reden waarom ik zelf een VPN gebruik. Overal ter wereld kan ik gamen van de VS tot aan Australië.

game server

Het ontwijken van deze barrières werk voor de volgde spelcomputers: Xbox Live, Playstation Network en Steam. Misschien zal het ook werken bij andere diensten maar dit heb ik nog nooit uitgeprobeerd. Je kan nu DLC downloaden van waar ook ter wereld ter ondersteuning van online spelletjes spelen.

Met een VPN voor gaming kan je nu ook goedkopere games kopen doordat je buiten de regio op zoek kan gaan naar de beste deal.

*DLC: is extra content voor de videogame verstrekt door de ontwikkelaar of third-party.

game server

Spelletjes online spelen

Het is dus mogelijk met een game VPN  een goedkopere prijs te krijgen. Bijvoorbeeld: toen Shenmue 3 uitkwam was de retail prijs 69,99 euro in Nederland. De prijs was in Amerika een stuk lager, slechts 49,99 euro. Deze prijs is slechts te krijgen wanneer je beschikt over een game server. Het enige wat je zal moeten doen is je IP adres veranderen in een Amerikaanse.

Een ander voordeel van een game server is dat je de beschikking kunt krijgen over games die officieel nog niet uit zijn in jouw regio. Je kan met de VPN net doen alsof je een Amerikaanse of Japanse gamer bent.

De wereld is groot maar ook klein. Helaas is het vaak onmogelijk om met vrienden in andere regio’s te spelen. De servers verdelen de regio’s en dit kan zeer frustrerend zijn. We hebben namelijk tegenwoordig vrienden overal ter wereld. We kunnen dan wel boos worden op de Nintendo’s en Playstations van deze wereld, maar dit heeft weinig zin. Zet daarom deze woede en frustraties om en koop een VPN voor gaming en je zal nooit meer negatieve energie verliezen aan dit soort onzin.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juni 2024

Vermijd DDos aanvallen en bescherm je data met een GPN (Gamers Private Network)

 Heb je ooit weleens van DDos aanvallen gehoord? DDos: de afkorting betekent Distributed Denial-of-Service. Het is een cyberaanval met als doel het computersysteem onbeschikbaar te maken zodat jouw opdrachten niet meer worden uitgevoerd. Dit kan heel vervelend zijn wanneer je bezig bent met online spelen van games.

game VPN

Het gaat zelfs zo ver dat sommige spelers expres je IP-adress belagen met een DDos aanval. Niet heel sportief maar het gebeurt. Om ze zo’n aanval voor te zijn zal je je moeten beschermen met een VPN met een NAT firewall.

game VPN

Als bijkomend voordeel zal met een VPN vanaf nu je volledige internet verbinding versleuteld worden.

De beste gamers VPN 

We zijn bijna klaar en hopen dat je van het artikel “game VPN”  iets hebt opgestoken. Een belangrijk onderdeel ontbreekt nog en dat zijn onze eigen conclusies m.b.t. de snelste en meest betrouwbare VPN voor games online

Wat ik zeker niet zal aanraden is een gratis game server. Deze partijen werken vanuit hun eigen verdien model. Ze misbruiken jouw vertrouwen (verkopen log gegevens van klanten) omdat het gros op deze wereld nog niet begrijpt dat niets op deze wereld gratis is. Is iets gratis wees dan op je hoede! Zie artikel: Meer plezier met een game VPN

Meer VPN gerelateerde artikelen

Wil je iets meer weten over privacy and veiligheid op het internet:
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl