<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">De beste VPN | Criteria | De Beste VPN Nederland

De beste VPN | Criteria

De beste VPN is moeilijk te defineren. Het hangt af van de gebruikersbehoefte, afhankelijk hiervan kan je een VPN kiezen, kies geen gratis VPN.

De Beste VPN

Wat nu de beste VPN is een hele goed vraag. Een VPN kan vergeleken worden met een Switsers legermes. Het mes heeft vele functies maar je zal er slechts enkele van gebruiken of beter gezegd slechts enkele zijn van toespassing op jouw hedendaags gebruik.

Met een VPN is het nu precies zo, het hangt af van je behoeft dit kan bijvoorbeeld zijn: annoniem surfen, censuur ontwijken, geografice belemmeringen ten niet doen, bescherming bij gebruik van Free Wifi in openbare ruimte, torrent gebruik, P2P, een VPN interfaces die je aan de hand van jouw specificaties kan opzetten.

Geen enkele VPN interface is het zelfde, het is dus lastig te zeggen welke VPN aansluit bij jouw behoeft. Het is zonde om te betalen voor een VPN waar je niet alle opties optimaal benut, toch?

De criteria voor de beste VPN

de beste VPNOm toch een soort van ranglijst te kunnen maken op debesteVPN.nl van de beste VPN ben ik uitgegaan van enkele creteria die heel algemeen zijn. Tevens sluiten ze aan bij mijn behoefte. Zelf ben ik veel onderweg en reis over de hele wereld. Belangrijk voor mij is dat wanneer ik in openbare ruimte gebruik maak van Wifi via mijn telefoon, tab of computer deze niet leeg wordt getrokken. Ik zet dus altijd mijn VPN aan ter bescherming van mijn dataverkeer.

Zoals ik al vertelde reis ik veel. Ik wil dus graag mijn Nederlandse programma’s blijven volgen, BBC iPLayer gebruiken, de series op Netflix Nederland kijken op mijn hotel kamer (geografische belemmeringen opheffen, locaal inloggen op servers zodat het lijkt dat je op die locatie zit).

Ik probeer mij voordat ik op reis ga altijd goed voor te bereiden, films downloaden nu is dit strafbaar in sommige landen (Duitsland, zelfs voor eigen gebruik). Ik kan voorkomen dat mijn eigen ISP op de hoogte is van mijn surf en download gedrag. De IPS kan dit zelfs beinvloeden door de bandbreedte te verkleinen zodat down loaden super langzaam gaat of totaal gebokeerd is/wordt.

Een VPN verbinding is de oplossing. Kies wel een VPN aanbieder die niet op zijn beurt weer logs bijhoud. Als een van de laatste punten kan belangrijk zijn hoeveel apparaten je kan aansluiten op de VPN aanbieder (bijv. 1 computer, 1 telefoon ect. of is er een limiet).

Kies dus sowieso voor een betaal VPN en geen gratis variant. Wees geen zuinige Hollander het gaat om je eigen veiligheid.

De criteria welke ik gebruik zijn:

 • Prijs: hoe verhoud zich de prijs ten opzicht van de funcinaliteit van de VPN in vegelijking met zijn concurrenten
 • Kwaliteit: Overall bevindingen uitstraling, helpdesk, VPN website
 • Gebruikers gemak: Hoe is de setup van de interface, duidelijk en begrijpbaar
 • Stabiliteit netwerk: Wordt je er vaak uitgegooid, moet je dan inloggen in andere server locatie
 • Server dekking/Aantal beschikbare landen: het aantal locaties en landen welke de VPN provider aanbied

Enkele voorbeelden van zeer goede VPN aanbieders

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

   Stel een vraag

   Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

   DeBesteVPN.nl