De goedkoopste VPN provider | Top-3 meest betaalbare VPN providers

De goedkoopste VPN provider behoort tot een van de best geteste VPN’s uit de lijst en kan de concurrentie aan met de duurdere aanbieders.

 Wat is een VPN provider

Een VPN provider verzorgt een versleutelde verbinding van A naar B ook wel “end2end” connectie genoemd. Wanneer je de VPN hebt geïnstalleerd op de pc of op alle andere mogelijke randapparatuur (Andriod of iOS) ben je verzekerd dat je anoniem bent op het internet.

Je IP-adres en locatie zullen voortaan worden afgeschermd. Het is onmogelijk voor derden om nu over je schouder mee te kijken. Wist je bijvoorbeeld dat de IPS (internet service provider) gewoon kan registeren wat je aan het doen bent op het internet? Persoonlijk vind ik dit geen prettige gedachte en gebruik ik voortaan een VPN om mij te beschermen tegen instanties die mee willen kijken. Het maakt ook niet uit of je wel of niet iets te verbergen hebt. Privacy en bescherming is ons recht en we zullen dit met hand en tand moeten verdedigen.

Wat kan een VPN allemaal?

Het belangrijkste van een VPN is het verbergen van het IP-adres en locatie. Hierdoor zal het mogelijk worden geografische blokkades te ontwijken en je zult in staat zijn alle mogelijk websites te openen. Een must is bijna wel dat je dan een VPN kiest met vele landen en servers. Wanneer er dan eens een technisch probleem is met een server kan je gewoon overschakelen naar een andere server in dat land.

Geografische blokkade ontwijking kan handig zijn wanneer je op vakantie of woonachtig bent in het buitenland en je Nederlandse tv wil blijven volgen. Zie artikel: Nederlandse tv kijken in het buitenland. Online tv kijken met de gratis streaming service van de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) maar ook met betaalde tv providers zoals Ziggo en RTLxl ect. Voorheen was het niet mogelijk vanuit het buitenland de stream te openen. Nu met behulp van een VPN en een van zijn Nederlandse servers is het een koud kunstje om de website waarin je op inlogt te doen geloven dat je fysiek in Nederland bent.

Dezelfde methode werkt wanneer je zou willen inloggen in bijvoorbeeld Netflix Amerika. Voorheen was dit niet mogelijk maar met een VPN laat je de Amerikaanse Netflix website geloven dat je fysiek in Amerika bent. Het voordeel is dat Netflix Amerika een veel grotere film en documentaire database heeft dan de Nederlandse Netflix. Artikel: Netflix Amerika kijken vanuit Nederland

Het geografisch blokkeren van informatie heeft te maken met de uitzend- en filmrechten in dit geval. In een dictatuur zoals in China heeft het te maken met totale controle over informatiestromen. Kennis en informatie is macht.

De goedkoopste VPN provider

Er zijn wel duizenden VPN providers op de markt. Ik ben begonnen met de meest populaire VPN’s op een rijtjes te zetten en ze te waarderen op de volgende aspecten.

De volgende eigenschappen van een VPN zijn voor mij belangrijk:

  • Kwaliteit
  • Gebruikersgemak
  • Stabiliteit netwerk
  • Randapparatuur
  • Aantal beschikbare landen
  • Prijs

Wanneer we naar de prijs kijken zitten er een paar spotgoedkope VPN providers tussen. Vaak is goedkoop duurkoop dus ik heb een combinatie van prijs en de overige punten gemaakt waarbij de prijs dit keer de doorslag geeft.

TOP goedkoopste VPN providers

NordVPN | Zeer uitgebreid VPN en goedkoope

NORDVPN is een uitgebreid VPN providers en een van de goedkoopste voor de Nederlandse VPN markt. Top anonimiteit en ...

9.2
2 AIRVPN | Is een VPN provider met bekende bedrijven als klant (jan.2017)

AIRVPN | Is een VPN provider met bekende bedrijven als klant (jan.2017)

AIRVPN is een VPN provider met bekende bedrijven als klant. Het dat zegt wel iets over hun service, gebruikersgemak en ...

8
3 IPVanish | Gespecialiseerd in veiligheid en anonimiteit

IPVanish | Gespecialiseerd in veiligheid en anonimiteit

IPVanish is al meer dan 15 jaar actief op de markt voor VPN-oplossingen. IPVanish is gespecialiseerd in veiligheid ...

9

Hierbij is PureVPN de meest opvallende omdat er hier een abonnement te krijgen is van gemiddeld zo rond de 3 USD per maand. Elke keer komt PureVPN weer met zeer aantrekkelijke aanbiedingen. PureVPN is een goede oplossing voor alle internetgebruikers die in het buitenland op vakantie zijn of verblijven en graag Nederlandse televisie willen kijken. De VPN biedt 5 multi login mogelijkheden boven op de al zeer gunstige prijs. Je zou de kosten hierdoor kunnen delen met 5 vrienden waardoor de effectieve prijs op basis van 3 USD nu opeens 0.60 USD wordt per maand. Hier krijg je een volledige VPN aanbieder voor. Wees eerlijk wie kan nu geen 0.60 USD missen per maand. Echter graag zou ik wel een kant tekening willen plaatsen bij deze provider. Het is een Pakistaans bedrijf een land wat niet erg bekend staat om zijn betrouwbaarheid. Dit is ook de reden waarom ze niet bij mij in mijn top staan.

In combinatie met de overige eigenschappen zojuist hierboven vermeld is PureVPN onze meest favoriete VPN provider.

NordVPN is een goede tweede keus omdat deze VPN ook zeer concurrerend is geprijsd. NordVPN is een goede tweede wanneer we het technische aspect er ook bij betrekken. Het is een van de favoriete VPN’s voor P2P en torrents gebruikers. De prijs van NordVPN is 5.75 USD per maand. NordVPN heeft daarentegen 6 multi login en wanneer we deze dan zouden delen met 5 vrienden komen we uit op 0.95 USD per maand.

Op de derde plaats treffen we een AirVPN aan. Ontstaan uit een netwerk van creatieve activisten die strijden voor privacy en beveiliging op het internet. AirVPN is  uitgegroeid tot een betrouwbare speler op de VPN markt met grote klanten zoals Microsoft en Apple. Het is een VPN provider voor de iets gevorderde gebruiker en is veilig in gebruik wanneer we ons bezighouden met P2P en torrents. De prijs van AirVPN is ongeveer 5 USD, maar er zijn slechts 3 multi login mogelijkheden. Wanneer we deze VPN zouden delen met 2 vrienden wordt de prijs 1.66 USD per maand.

De prijzen die worden genoemd zijn onderhevig aan fluctuaties door aanbiedingen en kortingen

Gratis VPN aanbieders

Goedkope VPN provider is geen gratis VPN

De goedkoopste VPN providerGratis VPN aanbieders bestaan er natuurlijk ook, maar ik raad je af deze te gaan gebruiken. De reden van dit advies is heel simpel omdat deze VPN’s niet betrouwbaar zijn.

Voor niets gaat de zon op en dat is ook waarschijnlijk het enige in deze wereld. De bedrijven die een gratis VPN aanbieden doen dit niet uit liefdadigheid. Het zijn keiharde zakelijke ondernemingen met als enige oogmerk: winst. Deze bedrijven hebben grote bedragen geïnvesteerd in de infrastructuur en hebben een team van professionals in dienst. De bandbreedte waar je dan zogenaamd gratis en voor niets gebruik van mag maken zijn natuurlijk ook betaald.

Maar hoe ziet het verdienmodel er dan uit van deze gratis VPN aanbieders. Ze rekenen geen abonnementsgeld voor de dienst die ze aanbieden. Dit is heel eenvoudig. Jij bent het product! Alles wat je doet op het internet, gebruikmakende van de aangeboden GRATIS VERBINDING wordt vastgelegd. Deze info (o.a. je surfgedrag) is voor hun goud waard omdat er bedrijven zijn die op hun beurt weer flink wat geld betalen voor deze informatie.

Dit zijn geen fabels, het gebeurt echt. In het meest gunstige geval verkopen ze alleen je login data. Er zijn ook schrijnende gevallen bekend waarbij ze echt inbreken in de computer en persoonlijke en gevoelige informatie stelen zoals identiteit, creditkaart gegevens ect. Wanneer het zover is ben je echt zwaar de klos.

 

De goedkoopste VPN provider

Laat ons uw gedachte weten

Laat een bericht achter