<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">De kerstvakantie | Neem een VPN mee op vakantie | DeBesteVPN.nl

De kerstvakantie | Neem een VPN mee op vakantie

De kerstvakantie is weer aangebroken en velen van ons gaan op ski- of zonvakantie. Met een VPN provider kunt u Nederlandse tv kijken in het buitenland.

De kerstvakantie VPN

Velen van ons gaan op vakantie en het maakt niet uit waar naar toe, maar een VPN mag niet ontbreken. Vakantie betekent namelijk relaxen en dat kan het beste door een thuissituatie te scheppen (wat televisie kijken betreft) zodat u zich ver van huis toch op uw gemak voelt.

Een van de middelen die we kunnen gebruiken is een VPN-provider. U hoeft daarmee niets meer van uw favoriete tv-programmering te missen op de kerstvakantie. Te vaak zijn de tv-kanalen op uw gehuurde locatie niet goed geregeld. Neem dus van tevoren het heft in eigen handen.

De beste geteste VPN voor in de kerstvakantie

Wat is een VPN-provider?

Een VPN-provider wordt steeds bekender en populairder onder de “niet IT” gerelateerde burgers. De belangrijkste reden is het veiligheidskenmerk van een VPN. Een VPN schermt namelijk uw locatie en IP-adres af. U kunt nu in totale anonimiteit het internet op.

Een ander belangrijk en geliefd aspect van een VPN is, dat de provider u verschillende inlog servers in verschillende landen aanbiedt. Hierdoor wordt het mogelijk geografische blokkades te ontwijken. U heeft vast wel eens gemerkt dat het lastig is om op sommige websites in te loggen. U krijgt dan de mededeling dat u zich buiten de regio bevindt.

Deze eigenschap (geografische blokkade ontwijking) is ideaal wanneer we op vakantie gaan en bijvoorbeeld in willen loggen op kanalen zoals o.a. NPO, Ziggo, RTLxl ect. Bij het gebruik van een VPN provider zult u nooit meer geblokkeerd worden. Niet alleen is dit aspect te gebruiken op vakantie maar thuis is het ook ideaal. Wanneer u bijvoorbeeld een abonnement heeft op Netflix kunt u de Amerikaanse Netflix opnemen (moet dit openen zijn) zodat u zomaar toegang krijgt tot duizenden film en documentaires.

De reden waarom veel van deze streaming sites u blokkeren, wanneer u vanuit buiten de regio probeert in te loggen, heeft te maken met de uitzendrechten. U kunt  zich voorstellen dat er veel geld betaald wordt om bijvoorbeeld een kanaal als de BBC uit te zenden. Nu is het onmogelijk in te loggen vanuit Nederland of elk ander land, maar met een VPN krijgt u toegang tot alle Engelse kanalen.

Hoe werkt een VPN?

Een VPN provider is geen software. De versleutelde verbinding provider verzorgt een versleutelde verbinding tussen A en B ook wel “end to end” verbinding genoemd. Een VPN provider geeft u toegang tot een tunnel verbinding (VPN server) die uw data versleutelt en doorstuurt, zodat het bijna onmogelijk is deze verbinding te hacken of over uw schouder mee te kijken met wat u precies aan het doen bent.

De kerstvakantie

Het nut van een VPN

U moet tegenwoordig wel degelijk goed oppassen en enige soort van beveiliging is geen overbodige luxe. Zelfs onze eigen overheid snakt ernaar om de zien wat u allemaal doet. Vaak onder de noemer van “terrorisme of kinderporno” laten ze proefballonnetjes op om meer macht te krijgen.

Deze week (52) is er zelfs over een hackwet gedebatteerd in de tweede kamer om de politie meer macht te geven. Het gaat er dan om dat ze u niet alleen maar mogen aftappen of achtervolgen, nu zouden ze dan ook uw telefoon mogen hacken. Het wordt namelijk steeds lastiger voor de politie om uw communicatie te onderscheppen.

Na de Snowden onthullingen scherpten veel internetbedrijven hun diensten aan. Inmiddels zijn Telegram en WhatsApp zo sterk versleuteld dat ze zelf niet meer kunnen lezen wat er verstuurd wordt. Dit tot ergernis van o.a. de politie. Met het hacken van de telefoon zouden ze via deze omweg er dus wel achter kunnen komen. Het hacken van een telefoon is tijdrovend en zal alleen maar gebruikt worden bij extreme delicten.

Waar ze naar toe willen is uiteindelijk op grote schaal internetverkeer onderscheppen en uitpluizen. Niet alleen de date van criminelen zal worden onderschept ook de data van onschuldige mensen, uw data. Deze data mogen ze dan voor bepaalde periode vasthouden, maar het is totaal onduidelijk wie er nu bij mag en wie de controle toepast.

Uw gegevens kunnen worden gebruikt om bijvoorbeeld gedrag in kaart te brengen,  zoals wie bepaalde apps en websites gebruikt. Zo kunnen ze u als onschuldige burger in het vizier krijgen ook al heeft u helemaal niets gedaan.

Overige eigenschappen:

 • Ook op openbare Wifi netwerken bent u niet veilig wanneer u geen VPN gebruikt. U kent doorgaans de eigenaar van het netwerk niet en het is super eenvoudig uw telefoon af te tappen of software te installeren.
 • E-commerce websites misbruiken soms uw locatie om een hogere prijs voor hun product te kunnen vragen. Met een VPN kunt u net doen alsof u uit deze bepaalde regio komt en voorkomen dat u meer betaald.
 • Alle kanalen die een streaming service aanbieden kunt u ongehinderd bezoeken. Voor Formule 1 wedstrijden bezocht ik nog weleens “free sport streaming websites”. U heeft dan veel last van onderbrekingen, spam reclames en tevens bent u ook niet veilig voor virussen. Nu ik een VPN heb kan ik gewoon wanneer ik op vakantie ben op mijn Ziggo account inloggen.

 

De kerstvakantieGratis VPN providers

Er zijn ook gratis VPN providers op de markt. Het klinkt natuurlijk als muziek in uw oren maar gelukkig zijn we door “schade en schande” wijs geworden dat gratis niet bestaat. De gratis VPN providers hebben doorgaans een beperkte bandbreedte en het is totaal onduidelijk wat ze precies doen met uw log gegevens. Vaak worden deze gegevens geanalyseerd en doorverkocht zonder dat u hier toestemming voor heeft gegeven.

De basisprincipe “veiligheid en bescherming” is bij een gratis VPN ver te zoeken. Wees dus geen Grinch en betaal voor een VPN provider.

  

De kerstvakantie: De prijs van een VPN

De prijs van een VPN provider is eigenlijk afhankelijk van de “uitgebreidheid en service” die u verwacht. Een gemiddelde prijs is 3-8 USD .Wij raden u af in eerste instantie te kiezen voor een 1 maand abonnement.

Wij raden u zelfs aan gelijk een “jaarabonnement” te nemen. U zult dan gemiddeld goedkoper uit zijn. Wanneer u namelijk de kleine lettertjes leest voordat u een contact aangaat kunt u lezen dat u doorgaans 3 -30 dagen bedenktijd heeft. Met ander woorden: u kunt de VPN testen en bent u niet tevreden kunt u er makkelijk vanaf.

Elke VPN provider heeft verschillende voorwaarden m.b.t. opzegging: zoek ze even op of lees de review over de betreffende VPN. Ze zijn vermeld in de tabel van VPN-eigenschappen.

TOP VPN voor in de kerstvakantie

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

   Stel een vraag

   Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

   DeBesteVPN.nl