de Proxy en VPN | Enkele verschillen

De Proxy en VPN zijn niet gelijk. De VPN is een betaalservice die u beschermd tegen pottenkijkers. Een proxy versleuteld de verbinding niet.

Probeer Nu
VPN of Proxy? Check de beste VPN: CyberGhost - 3 MAANDEN GRATIS!

Lees dan dit artikel en kom er achter dat de CyberGhost de beste optie is die je hebt. Een proxy versleuteld jou data niet en is daarom niet veilig. Krijg tot 49% KORTING met CyberGhost. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug garantie!

Bijgewerkt op: 26 mei 2023

Wat is een proxy server en wat is het verschil met een VPN

Met een VPN  wordt onze internet verbinding wordt automatisch gecodeerd. We zijn beschermd tegen hackers die gegevens aftappen en alles wat we doen op het internet is anoniem.

Met een proxy zal je een aantal toepassingen handmatig moeten configureren (zoals in web browsers).

Gevaren van de Free Proxy is dat deze gemakkelijk worden gevonden op het internet. Maar weten we wel wie daar achter zitten en wat ze met onze gegevens doen.

Een goed voorbeeld zijn de Chinese of Russische proxy. Deze proxy slaan onze navigatiegegevens op, onze voorkeuren en persoonlijk informatie. Deze proxy zal dan vaak worden gebruikt voor criminele handelingen. Onze gegevens worden doorverkocht aan iedereen die er maar voor betaald…… Een van de grootste verschillen tussen de proxy en VPN is beveiliging.

 

Wat is PROXY en  wat doet VPN

VPN

Proxy

 Werkt voor  games en applicaties  JA NO
 Werkt op de mobiele telefoon en tablet   JA NO
 Blokt hackers en versleutelt uw gegevens  STERK  ZWAK
 Streaming snel  JA  NO
 Verbinding met verschillende landen maken, niet ten nadele van de snelheid   JA NO
 Regelmatige en voortdurende verandering van het IP-adres  JA  NO
 Het beschermt u tegen malware of phishing   JA NO
 Werkt met browsers   JA JA
 Verbergt uw IP-   JA  JA

 

Wat is een proxy server en wat zijn de verschillen met de VPN. Een proxy versleuteld de verbinding niet. Je hebt alleen een ander IP-adres, de gegevens kunnen echter nog steeds onderschept en gelezen worden. Met VPN versleutelt uw verkeersgegevens en verander je het IP- adres. Dit is toch wel het belangrijkste verschil tussen de proxy en de VPN.

Wanneer je in het buitenland woont kan je gewoon niet zekerder van je zaak zijn. Juist hier liggen de gevaren misschien meer op de loer dan in NL. Ik maak tenminste meer gebruik van Free HotSpots / Free Wi-Fi dan in Nederland. Ik reis van hotel naar hotel, openbare WiFi is overal. Ik neem daarom geen risico voor maar een paar euro per maand heb ik een VPN aangeschaft.

Ga naar CyberGhost
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2023

star blog

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl