de Proxy en VPN | Enkele verschillen

De Proxy en VPN zijn niet gelijk. De VPN is een betaalservice die u beschermd tegen pottenkijkers. Een proxy versleuteld de verbinding niet.

Het verschil tussen de proxy en VPN

Met een VPN  wordt onze internet verbinding wordt automatisch gecodeerd. We zijn beschermd tegen hackers die gegevens aftappen en alles wat we doen op het internet is anoniem.

Met een proxy zal je een aantal toepassingen handmatig moeten configureren (zoals in webbrowsers).

Maar al te vaak vertrouwen op “Free Proxy’s” deze kunnen gemakkelijk worden gevonden op het internet. Maar weten we wel wie daar achter zitten en wat ze met onze gegevens doen.

Een goed voorbeeld zijn de Chinese of Russische proxy. Deze proxy slaan onze navigatiegegevens op, onze voorkeuren en persoonlijk informatie. Deze proxy zal dan vaak worden gebruikt voor criminele handelingen. Onze gegevens worden doorverkocht aan iedereen die er maar voor betaald…… Een van de grootste verschillen tussen de proxy en VPN is beveiliging.

 

VERSCHIL de PROXY en VPN

VPN

Proxy

 Werkt voor  games en applicaties  JA NO
 Werkt op de mobiele telefoon en tablet   JA NO
 Blokt hackers en versleutelt uw gegevens  STERK  ZWAK
 Streaming snel  JA  NO
 Verbinding met verschillende landen maken, niet ten nadele van de snelheid   JA NO
 Regelmatige en voortdurende verandering van het IP-adres  JA  NO
 Het beschermt u tegen malware of phishing   JA NO
 Werkt met browsers   JA JA
 Verbergt uw IP-   JA  JA

 

De Proxy en VPN verschillen dus welvoegelijk van elkaar. Een proxy versleuteld de verbinding niet. Je hebt alleen een ander IP-adres, de gegevens kunnen echter nog steeds onderschept en gelezen worden. Met VPN versleutelt uw verkeersgegevens en verander je het IP- adres. Dit is toch wel het belangrijkste verschil tussen de proxy en de VPN.

Wanneer je in het buitenland woont kan je gewoon niet zekerder van je zaak zijn. Juist hier liggen de gevaren misschien meer op de loer dan in NL. Ik maak tenminste meer gebruik van Free HotSpots / Free Wi-Fi dan in Nederland. Ik reis van hotel naar hotel, openbare WiFi is overal. Ik neem daarom geen risico voor maar een paar euro per maand heb ik een VPN aangeschaft.

Wij zullen graag je mening horen

Stel een vraag

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.