<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">De regels voor netneutraliteit telefoon aanbieders.

De regels voor netneutraliteit telefoon aanbieders | Toezichthouder beboet KPN en Vodafone

De regels voor netneutraliteit telefoon aanbieders wordt gewaarborgd door de ACM. Deze toezichthouder heeft KPN en Vodafone beboet voor misbruik hun positie.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt boetes op aan twee telefoon providers, de KPN (250.000 euro) en Vodafone (200.000 euro) voor het overtreden van de regels voor netneutraliteit. In Nederland is netneutraliteit verplicht. Netneutraliteit betekent dat aanbieders van internet de toegang tot inhoud of applicaties (app’s) niet mogen blokkeren. Dit is ook belangrijk voor het gebruik van VPN op het netwerk van de IPS (Internet Service Provider).

Meerde malen waarschuw ik dat je ISP met alles kan mee kijken met alles wat je doet op internet. De ISP kan je bandbreedte aanpassen en zonodig je vrijheid beperken. De enige oplossing kan een VPN zijn die je beschermd tegen deze pottenkijkers. Er is geen ideale VPN op de markt de keuze is afhankelijk van jouw behoefte.

De regels voor netneutraliteit telefoon aanbieders

Naast het verbod op blokkeren mogen aanbieders van internet geen verschillende tarieven rekenen voor het gebruik van diensten en toepassingen op het internet. Dit draagt bij aan een open internet. Een open internet is belangrijk om informatie vrij te kunnen verspreiden en om de keuze op internet te vergroten.

KPN blokkeerde op haar gratis WiFi-hotspots diverse diensten, waaronder sommige manieren van internetbellen. Daardoor konden consumenten niet van deze diensten gebruik maken. Het is voor aanbieders van internet verboden om te bepalen wat hun klanten op internet wel en niet kunnen doen.

Vodafone bood abonnementen aan waarbij klanten via een app naar de betaalzender HBO konden kijken zonder dat de daarvoor gebruikte data in rekening werden gebracht. Op die manier stuurde Vodafone haar klanten in wat zij op internet deden en ook dat is niet toegestaan. De wetgeving vereist dat aanbieders van internet niet met blokkades of tarieven de keuzes van consumenten beïnvloeden. Vodafone laat in reactie op de boete weten: ‘We bestuderen het besluit en bekijken onze mogelijkheden.’


Henk Don, bestuurslid van ACM:

De regels voor netneutraliteit telefoon aanbieders

‘Internetaanbieders mogen niet voor consumenten bepalen wat zij doen op internet en zij mogen daar ook niet in sturen. Alle data moeten tegen dezelfde voorwaarden doorgegeven worden. Dat is het idee achter netneutraliteit en dat is wat wij nu handhaven. Zo voorkomt ACM dat de consument uiteindelijk minder keuzevrijheid heeft op internet.’

 

 Artikel is van BTG redactie 

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

      Stel een vraag

      Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

      DeBesteVPN.nl