De SleepNetWet | Beveilig je privacy met een VPN service

De SleepNetWet of sleepwet: na een lange politieke strijd is het zover, per 1 januari 2018 mogen de geheime diensten (MIVD en AIVD) legaal iedereen aftappen. Met als grootste argument het waarborgen van de veiligheid in de samenleving waarin we nu leven.

Het grootste probleem is dat we ons nog niet goed realiseren dat de SleepWet een enorme impact zal hebben op onze samenleving ook al voelen we dit niet gelijk. Ik durf zelfs een stapje verder te gaan. Ik denk namelijk dat het gewoon al wel gebeurt (het aftappen volgens sleep principe) en dat het door drukken van deze wet slechts een formaliteit is.

Probeer ExpressVPN Nu
Probeer de beste VPN te gebruiken om jou privacy terug te laten keren: ExpressVPN - 3 MAANDEN GRATIS!

Kies dan voor ExpressVPN. Deze veilige en betrouwbare nummer 1 VPN versleuteld het dataverkeer waardoor je jou privacy terug krijgt. Krijg tot 49% KORTING voor ExpressVPN. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug!

Bijgewerkt: 7 juli 2024

De SleepNetWet

Gebruik een VPN aanbieder

49,4% tegen de SleepNetWet

Inmiddels hebben wij NEE stemmers tegen het referendum GEWONNEN. Er zal natuurlijk niets veranderen want als de overheid echt zal luisteren naar de stem van het volk dan zou de Sleepwet in de prullenbak moeten. Uiteindelijk maakt het niets uit behalve dan misschien de massa zich meer is gaan realiseren dat we voorzichtig moeten zijn met onze data. We zijn nergens meer veilig een een van de veiligste manieren blijft een VPN aanbieder. Wat een VPN provider precies is kan je ook uitgebreid lezen op deze website

Wat de SleepNetWet precies inhoudt en hoe we ons kunnen beschermen kan je lezen in het onderstaande artikel.

De SleepNetWet Wiv SleepNetWet

De vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel de sleepnetwet (aftapwet), geeft een uitbreiding van de middelen die de diensten (AIVD en MIVD) mogen inzetten. Nadat de wet van kracht wordt mogen ze ongericht en op massale schaal data aftappen van iedereen. Een hele wijk mag afgetapt worden wanneer er maar een verdacht persoon woont. Niet alleen wordt deze info verzameld maar ook jouw internetverkeer (telefoons, smart-tv en computers.) zal worden opgevist.

In de Wiv SleepNetWet. In zal in tussentijd de opgeviste data, volgens de nieuwe wet, wel 3 jaar mogen worden opgeslagen en dat is meer dan 1000 dagen. In tegenstelling tot in landen als Engeland is dit 6 maanden en Duitsland, ook een redelijk creepy land op het gebied van privacy, slechts 90 dagen. We hebben het hier dus niet alleen over de “criminele data” maar ook over de gespreken tussen Jantje en Klaasje. Het is dus wel oppassen met de sleepnetwet of sleepwet.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

Ons gedrag

Het risico is dat wij ons als burgers anders gaan gedragen (zie artikel), de  zogenaamde zelfcensuur. Je gedraagt je immers anders wanneer je weet dat je bekeken wordt en een tweede risico is dat de overheid de gegevens wel 3 jaar mag bewaren, maar kunnen ze dat wel veilig. Je zou toch niet willen dat deze info zomaar op straat komt te liggen. Er zijn tientallen voorbeelden te noemen dat de zogenaamde bewakers van deze gevoelige informatie gewoon slordig met deze informatie omgaan. Er mag volgens de nieuwe SleepNetWet ook data worden uitgewisseld met de buitenlandse inlichtingendiensten, maar wat gaat er dan gebeuren met deze info en hoe veilig is hun opslag methode. Telkens worden er weer lekken geconstateerd ten koste van onze privacy.

De SleepNetWet Waarom de Wiv sleepwet of sleepNetwet 

De nieuwe wet was nodig omdat de oude wet gewoon achterhaald was, inmiddels wel 15 jaar oud en toen zag de digitale wereld er wel heel anders uit. We hadden nog geen Instagram, facebook ect. We communiceerden hoofdzakelijk via de telefoon en stuurden dan smsjes. De oude wet ging over draadloze communicatie maar nu gaat veel over de glasvezel. De nieuwe wet gaat bepalen wanneer je mag aftappen.

Er zijn gevallen bekend van bedrijven die geïnfecteerd waren. Dan kan het nuttig zijn om te achterhalen waar een bepaald virus vandaan komt en welke bedrijven er mogelijk nog meer geïnfecteerd zijn.

De geheime diensten zullen niet zomaar mogen aftappen en er zal hier vooraf toestemming gevraagd moeten worden aan de minister en er zal dan een commissie zijn die toezicht houdt. Het geval wil dat deze zogenaamde commissie al heeft aangeven dat de wet te vaag is. We hebben nu dus al een probleem! Hoe gaan we dit oplossen.

Sleepnetwet referendumBescherming tegen gluurders

De enige manier om ons te beschermen tegen dit soort praktijken is een versleutelde verbinding, ook wel “end-2-end” encryptie genoemd. Een VPN-service is het ideale middel voor anoniem surfen op het internet. Wanneer men een VPN-aanbieder gebruikt is het onmogelijk voor overheid, ISP (Internet Service Provider) en hackers deze communicatie in te zien. De VPN-service zal de locatie en IP-adres verbergen, waardoor het ook mogelijk wordt geografische blokkades te ontwijken. Sommige websites zijn niet toegankelijk wanneer je je buiten een bepaalde regio bevindt.

De VPN-service komt oorspronkelijk uit het leger waarin communicatie op een veilige manier moest plaatsvinden en niet onderschept mocht worden door de vijand. Het bedrijfsleven zag toen ook het nut in van deze technologie omdat nu de werknemers op een veilige manier buiten de deur konden communiceren met het moederbedrijf zonder bang te zijn dat hun communicatie onderschept zou worden door de concurrent.

Nu, door alles wat gaande is de laatste jaren met betrekking tot de schending van onze privacy, zijn wij als consumenten ook het nut van de VPN-service gaan inzien. Zaken zoals de nieuwe Sleepwet maken alleen maar duidelijk dat wij ons ook moeten beschermen want de overheid neemt een loopje met onze privacy.

Beste VPN service voor veilig surfen op het internet

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Wat kost een VPN service?

Een VPN-service is niet gratis omdat er een behoorlijke infrastructuur nodig is voor het leveren van een betrouwbare en veilige dienst. Je zal moeten rekenen op ongeveer 3-9 USD per maand.  Ga niet in zee met GRATIS VPN providers want deze hebben alleen interesse in jouw dataverkeer welke ze weer hopen door te verkopen aan de hoogste bieder. Vaak werken ze ook onvoldoende omdat ze eenvoudigweg te langzaam zijn en hierdoor niet geschikt zijn voor streaming media.

Wanneer je toch voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten zal je een jaar abonnement moeten afsluiten (gemiddeld goedkoopste). Vaak is er een soort van geld terug garantieperiode van 3-30 dagen waarin je de VPN-service goed uit kunt proberen. Hierna heb je de beschikking over zogenaamde multi login. Dit betekent het aantal aansluitingen die beschikbaar zijn waarbij je tegelijkertijd ingelogd kunt zijn. Deze beschikbare aansluitingen kun je dan delen met vrienden en familie om zo de kosten mogelijk nog verder te drukken.

sleepnetwet of sleepwet

De basis van de sleepnetwet of sleepwet

Belangrijke punten van de sleepnetwet referendum

Hierbij nogmaals de belangrijkste punten van de nieuwe wet.

  • Er mag een zogenaamd “sleepnet” worden ingezet om massaal online communicatie af te tappen, ook van niet verdachte burgers. Zo mag een hele wijk afgeluisterd worden wanneer er een verdacht persoon in woont.
  • Alle mogelijke geautomatiseerde apparaten mogen gehackt worden. Denk bijvoorbeeld aan uw telefoon, computer of smart-tv.
  • Er mag een geheime DNA-databank aangelegd worden waar iedereen in terecht kan komen.
  • Verzamelde data mag met buitenlandse inlichtingendiensten gedeeld worden, ook zonder deze eerst geanalyseerd te hebben. En wat zij er dan mee doen????

De wet zal begin volgend jaar in gaan. Gelukkig mogen wij als burger onze bezorgdheid tonen in de vorm van een referendum. Er zullen wel 300.000 handtekeningen nodig zijn. Ga dus naar de website: Sleepnetwet referendum en zorg dat er een referendum komt.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

Partijen die het sleepnetwet referendum steunden

Tegen de SleepNetWet

Links van partijen die de sleepwet referendum steunden:

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl