De versleutelde verbinding en het OM

De versleutelde verbinding en het OM lijkt op de titel van een jongensboek. Het Openbaar Ministerie laat weer eens proefballonnetje op met onze privacy als onderwerp.

De versleutelde verbinding en het OM

Een van de grootste chat applicaties van Nederland zit het OM in de weg. De communicatie wordt door WhatsApp versleuteld waardoor niemand stiekem kan meelezen van wat jij te melden hebt. In vele gevallen gebruikt de overheid de smoes dat het gaat om criminelen die de chat applicatie gebruikt.

In mijn ogen is proberen ze slechts de wateren te testen in hoe ver ze juridisch kunnen gaan. Inmiddels zal misschien al wel het sleepnetwet zijn aangenomen. Deze wet is slechts een juriste goedkeuring omdat ze natuurlijk dit al lang en breed doen. Gelukkig zijn er wel organisaties die opkomen voor onze rechten.

Bits of Freedom” is een van die organisaties die op komen voor onze rechten op het gebied van privacy en bescherming op het internet. Maar gelukkig kunnen we ook ons zelf gaan beschermen. Er zijn hiervoor heel eenvoudige tool op de markt. Een van deze middelen is een VPN verbinding. Hiermee is het mogelijk je bewegingen op het internet anoniem te maken. Je IPadres en locatie zijn verborgen.

Vanaf dit moment kan je veilig op het internet surfen en niemand kan meer mee kijken. Het gaat alleen niet alleen op mee kijken. Je zal vanaf dit moment geografische geblokkeerden sites kunnen openen. Dit betekend dat je vanaf nu censuur kan ontwijken en dat is misschien nog wel het belangrijkste. Niemand heeft het recht te bepalen wat jij wel of niet mag zien op het internet. Wanneer je meer wilt weten over VPN raad ik je aan het volgende VPN artikel te lezen.

Begin vandaag nog en bescherm je eigen privacy door een VPN aanbieder aan te schaffen.

TOP VPN ter bescherming tegen pottenkijkers

Wij zullen graag je mening horen

Stel een vraag

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.