VPN vs Smart DNS

VPN vs smart DNS, wat is de beste oplossing. Iedereen die een VPN gebruikt heeft vast ook wel eens gehoord van Smart DNS Proxy server. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een VPN verbinding en een smart DNS service?

In dit artikel gaan we uitgebreid in op de voor- en nadelen van beide methoden.

Test nu!
De beste VPN voor DNS servers: CyberGhost - 49% KORTING!

Gebruik dan zeker CyberGhost. Dit is de beste en meest betrouwbare VPN aanbieder beschikbaar. Krijg 12 + 3 MAANDEN GRATIS voor CyberGhost. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug!

Bijgewerkt:  24 mei, 2024

Wat is een Smart DNS VPN Proxy?

Een SmartDNSVPN proxy is een type server waarmee je verbinding kan maken om je daadwerkelijke locatie te verbergen. Zo kun je bijvoorbeeld content kijken waartoe je nogmaals geen toegang toe zou hebben. Dit is natuurlijk handig als je geografische content blokkades wilt omzeilen. Denk aan bijvoorbeeld Amerikaanse Netflix streamen of torrents downloaden.

Maar hoe verbergt een SmartDNS VPN je locatie eigenlijk? Welnu, dat is eigenlijk simpel uit te leggen. Een SmartDNSVPN verandert je Domain Name System (DNS) instellingen.

Zo denken websites dat je je in de juiste locatie bevind om toegang te krijgen. DNS vertaalt eigenlijk menselijke adressen als www.facebook.com naar internet protocol of IP-adressen die computers kunnen begrijpen.

Een normale DNS server staat bijvoorbeeld bij je internetaanbieder. Echter hebben we het hier over een Smart DNSVPN. Deze is ”smart”, dus slim. Deze weet namelijk precies hoe die de websites die je bezoekt moet doen denken dat je eigenlijk ergens anders bent.

dns vpn

Hoe verschilt SmartDNS van VPN en Proxy servers?

In wezen deblokkeert Smart DNS alleen wat het moet deblokkeren. Het grootste verschil is dat het niet je IP-adres verbergt zoals een VPN doet, maar je DNS. SmartDNS verbergt dus niet je IP-adres. Een Smart DNS gebruiken zorgt ook niet voor een langzamere internetverbinding.

Een SmartDNS gebruiken is dus een goede optie voor bijvoorbeeld het streamen van Netflix. Maar goed, nu we dit hele VPN vs Smart DNS debakel achter de rug hebben gaan we het eens hebben over een soort upgrade: de Smart DNSVPN.

De beste Smart DNS VPN

Naar mijn mening is van alle premium VPN aanbieders die ik uitvoerig getest heb, CyberGhost de beste. Niet alleen biedt deze VPN provider uitstekende Smart DNS aan, ook heeft hij duizenden servers beschikbaar over de hele wereld. Zo kun je SmartDNS in combinatie met de VPN letterlijk elke geografische content blokkade die je maar wilt omzeilen.

Test een van de beste VPN 30 dagen GRATIS

Wat nog het mooiste is, is dat je tijdelijk CyberGhost 30 dagen geheel gratis kunt uitproberen. Hiervoor moet je eigenlijk een soort trucje doen, maar die werkt simpel.

Deze 30 dagen gratis VPN truc werkt als volgt: Je koopt gewoon een van de beschikbare VPN-abonnementen  via onze CyberGhost review. Deze betaal je ook gewoon keurig. Echter, zegt dit abonnement binnen 30 dagen weer op. Om het maximale voordeel uit deze truc te halen, zeg je natuurlijk op de 29ste dag op.

Wat er vervolgens gebeurd, is dat CyberGhost je betaalde VPN-abonnement’s geld gewoon terug stort op je bankrekening. Als je betaald hebt met bijvoorbeeld PayPal, wordt het daar teruggestort. CyberGhost stelt totaal geen vragen waarom je hebt opgezegd.

Dit terugbetalingsproces duurt tot 5 werkdagen, je hebt dan een maand gratis  een TOP VPN kunnen gebruiken! Om eerlijk te zijn heb ik deze truc gedaan, maar heb ik daarna later wel weer een VPN-abonnement genomen en deze gewoon behouden.

Het is namelijk vandaag de dag niet slim te besparen op je digitale privacy. De premium-VPN kost maar een paar Euro per maand en je krijgt er zo veel functies en beveiliging voor terug dat het het naar mijn mening zeker waard is.

Ga naar CyberGhost
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

CyberGhost Alternatieven

Er zijn natuurlijk ook alternatieven voor CyberGhost als Smart DNS VPN aanbieder. Ik heb enkele premium VPN aanbieders overzichtelijk in een lijst gezet hieronder. Van elke VPN-provider heb ik een uitvoerige review geschreven die je kunt bekijken. Ook kun je de reacties van andere bezoekers lezen om tot een heldere beslissing te komen.

Een goede VPN aanbieder kies je overigens vaak maar een enkele keer in je leven. De meeste premium VPN-aanbieders zijn allemaal goed en voorzien van vele functies. Zo hebben ze servers in veel verschillende landen en zorgen ze er voor dat je feilloos kan streamen en torrents downloaden. Ook beschermen ze allemaal je digitale privacy en inloggegevens.

Laat je dus niet meer bespieden en kies voor een VPN-aanbieder van goede kwaliteit! Gratis VPN’s zijn echt rotzooi, maar daar kom ik later in dit VPN vs Smart DNS artikel op terug onder de veelgestelde vragen.

VPN vs Smart DNS – Conclusie

Hopelijk weet je na het lezen van dit VPN vs Smart DNS artikel precies wat de verschillen zijn. Om het nog eens duidelijk te herhalen en simpel samen te vatten: een VPN verbergt je IP-adres en een Smart DNS verbergt je Domain Name System instellingen.

Enkel een SmartDNS gebruiken verbergt dus niet je IP-adres en is vele malen onveiliger dan het gebruik van een Smart DNS VPN!

Het is dus het beste om beide methoden te combineren om zo goed mogelijk je digitale privacy te beschermen. Je wilt natuurlijk niet gehacked kunnen worden of bespied door overheden en irritante marketingbedrijven.

Ook heb je geleerd hoe je 30 dagen gratis gebruik kan maken van een Smart DNS VPN. Hieronder behandel ik nog even een paar vragen die ik veel gesteld krijg van bezoekers van deze website. Check ook onze artikel: VPN vs Tor. Het is een nuttig artikel wanneer je op zoek bent naar online-beveiliging. Voor nog meer informatie over privacy en bescherming kun je naar onze homepage gaan.

smart dns vpn

Ga naar CyberGhost
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

VPN vs Smart DNS – Veelgestelde Vragen

Hoe gebruik ik een SmartDNSVPN?

Om een SmartDNS te gebruiken in combinatie met een VPN moet je je IP-adres whitelisten. Dit klinkt lastig, maar is gemakkelijk. Zorg er ook voor dat dit altijd je originele IP-adres is!

Bovendien moet je opletten dat dit je IPv4 IP-adres is en niet je IPv6 IP-adres. Vergeet ook niet dat alleen maar een SmartDNS je devices niet zal beschermen zoals een VPN-verbinding dit doet. Een SmartDNS is vaak alleen een tool om content te streamen.

Kan ik een gratis SmartDNS VPN gebruiken?

Technisch gezien kan dit wel, maar ik raad het ten zeerste af. Waarom ik het afraad, is eigenlijk simpel. Gratis is vaak niet gratis. Gratis SmartDNS VPN services zitten vol met spam en andere narigheid. Sommige gratis SmartDNS VPN diensten verkopen zelfs je persoonsgegevens aan hackers en datahandelaren.

Mijn tip is dan ook: bespaar niet op je online privacy en neem gewoon een betaalde SmartDNS VPN. Dit kost je hooguit een paar Euro per maand en je bent vervolgens zo goed mogelijk beschermd. Alle premium VPN aanbieders die ik op deze website bespreek zijn volledig te vertrouwen.

Is een SmartDNS VPN legaal om te gebruiken?

Ja, het is legaal om een SmartDNSVPN te gebruiken. Deze technologie beschermt namelijk alleen je DNS requests. Al je andere dataverkeer blijft open op het netwerk en hier is niets illegaals aan. Sterker nog, het wordt gedaan door veel cyber security bedrijven.

Echter, als je het gaat gebruiken om illegale activiteiten mee te doen, zijn die natuurlijk wel strafbaar. Dit lijkt me vrij logisch. Deze website kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor gebruik van SmartDNSVPN voor illegale praktijken.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl