De VPN flashdrive 2021

De VPN flashdrive is dat de oplossing voor je. Het zou wel heel handig zijn maar nu is het aanschaffen van een VPN gewoon via de computer veel goedkoper.

Ik las gisteren dit berichtje in de telegraaf, de VPN flashdrive die wordt gemarket als ideaal middel voor boeven of advocaten….. Is dit nu echt het wondermiddel of is het gewoon een slimme zet van een ondernemer die zijn zakken wil vullen. Ik heb het artikel gekopieerd en geef daarna commentaar op de uitvinden van het jaar, de VPN flashdrive.


De VPN flashdrive

Een nieuw apparaatje (een VPN flashdrive) dat op de markt is gebracht maakt geheime communicatie tussen criminelen een stuk makkelijker. De Cryptoboss Stealth is een flashdrive die volgens de makers niet te kraken is. Voor justitie is dit soort apparaten een doorn in het oog.

de VPN flashdriveDe VPN flashdrive ziet er gelikt uit. Simpel gezegd: de VPN flashdrive (usb-stick) in een fraai jasje. Een cocon van geanodiseerd aluminium waarin de stick vast is te draaien. ,,Tot tweehonderd meter diep waterdicht en zelfs met 40 G aan druk niet te breken”, belooft Noek de Haan van het bedrijf Crypteboss in Drachten.

De VPN flashdrive is bedoeld om veilig mee te communiceren. ,,Als je alle computers op de wereld aan elkaar zou knopen heb je nog duizenden jaren nodig om het wachtwoord te kraken. Iedere stick heeft ook zijn eigen broncode.’’De Cryptoboss gebruikt als beveiliging de versleutelingstechniek Advanced Encryption Standard (AES) 256 BIT.

De gebruiker sluit de VPN flashdrive aan op een computer en communiceert, eenmaal in het systeem gekomen, via het TOR-netwerk en Virtual Privat Network of VPN-netwerk. Die maken het vrijwel onmogelijk voor autoriteiten om te achterhalen wie de gebruiker is.

Geen sporen

,,De technologie en software zijn niet nieuw, wel de service die we bieden. Het is een kant en klaar product. De beste beveiligingen staan op één apparaatje dat je zo in je zak kunt stoppen’’, legt De Haan uit. Als de gebruiker de stick uit een computer of laptop trekt, zijn berichten en internetverkeer niet te achterhalen. ,,De stick laat geen spoor achter op de harde schijf.’’

De man die de stick heeft bedacht is een noordeling die tot twee keer toe werd veroordeeld voor het leiding geven aan criminele organisaties. Hij zat vijf jaar vast. De Telegraaf is in het bezit van zijn processtukken.

‘Richard’ wil anoniem blijven. ,,Puur een veiligheidskwestie.’’

Als de baas van de motorclubs Bandidos honderd stickies zou bestellen, wat doet hij dan? ,,Oh, dan krijgt hij korting. Natuurlijk. Binnenkort ga ik op clubavonden van motorclubs een presentatie houden over de VPN flashdrive. Waarom zou ik hen geen stick verkopen?  Ze zijn legaal.’’

Advocaten

De bedenker zegt ook door veel advocaten te zijn benaderd. ,,Die willen graag veilig communiceren. Het zijn niet alleen boeven die het apparaat willen hebben. En iedere gebruiker heeft zijn eigen verantwoordelijkheid. Een hamer is ook niet verboden. Maar je kunt er wel iemand mee doodslaan.’’

De Cryptoboss, online te bestellen, kost een paar duiten. De stick met 32 gb kost duizend euro. Voor de duurste met 128 gb geheugen moet de koper 1400 euro neerleggen. De koper kan anoniem blijven door met Bitcoins ‘digitaal’ te betalen.

(Telegraaf 23 Mei 2015)


Kritiek

Het IT-beveiligingsbedrijf  Warpnet analyseerde de stick op verzoek van de Telegraaf. De directeur van het bedrijf dat voor overheidsorganisaties en internationale telecom-operators werkt, is kritisch.

,,Op zich is de software die voor de stick gebruikt wordt goed. Die bestaat al langer. Maar als je zo’n stick koopt, laat je dus iemand anders deze software voor je installeren. Dat betekent dat er tijdens het installeren van de software en tijdens het transport van de stick mogelijkheden zijn voor derden om daar iets mee te doen.’’

Als Warpnet zo’n stick even in handen heeft, zo zegt Warmerdam, kan hij het apparaat bijvoorbeeld zo wijzigen dat het daarna ingetypte wachtwoorden toestuurt. Ook kan de leverancier zelf een achterdeur inbouwen.
,,Als je echt veilig wilt werken, dan ligt de oplossing nooit in de techniek alleen. Je moet zelf voldoende kennis van techniek hebben, anders maak je vroeg of laat vanzelf een fout. Techniek is nooit een oplossing voor techniek.’’

Wij van deBesteVPN.nl geven graag ook onze mening over de VPN flashdrive zoals Warpnet al concludeerde ze gebruiken een techniek die al langer bestaat en gewoon om een andere manier op de markt wordt gebracht. Het product is zeer slim en het zou een echte uitvinden zijn geweest wanneer het product maar een paar tientjes kosten.

De werkelijk kostprijs zal dit waarschijnlijk wel zijn. Het zal echt niet handig zijn (stom) wanneer je de VPN flashdrive zal kopen. Je kan  dezelfde techniek gewoon aanschaffen via het internet, echter niet in de VPN flashdrive vorm maar gewoon downloaden op je computer. Makkelijk en goedkoper kan het niet. Ons advies is daarom kijk op onze website en kiest een VPN die bij jouw past. Het is misschien alleen interessant wanneer je veel zwartgeld hebt……………

de VPN flashdrive

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

1 Reactie
  1. Informatief artikel, ik heb er iets van opgestoken

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl