De VPN flashdrive 2024

De VPN-flashdrive biedt de perfecte oplossing. Hoewel het erg handig zou zijn, is het tegenwoordig gewoon veel goedkoper om een VPN aan te schaffen via de computer. Ontdek waarom je toch zou moeten overwegen om deze handige flashdrive aan te schaffen.

Probeer Nu
Neem de beste VPN voor flashdrive: ExpressVPN - 3 MAANDEN GRATIS!

Kies voor de ExpressVPN, de beste VPN op de markt. Dit is een veiligere, betrouwbaardere en goedkopere optie dan een flashdrive. Krijg tot 49% KORTING met ExpressVPN. Ook met 30 dagen niet goed geld terug!

Bijgewerkt op: 12 juli 2024
Ik las gisteren dit berichtje in de telegraaf, de VPN flashdrive die wordt gemarket als ideaal middel voor boeven of advocaten….. Is dit nu echt het wondermiddel of is het gewoon een slimme zet van een ondernemer die zijn zakken wil vullen. Ik heb het artikel gekopieerd en geef daarna commentaar op de uitvinden van het jaar, de VPN flashdrive.


De VPN flashdrive

Een nieuw apparaatje (een VPN flashdrive) dat op de markt is gebracht maakt geheime communicatie tussen criminelen een stuk makkelijker. De Cryptoboss Stealth is een flashdrive die volgens de makers niet te kraken is. Voor justitie is dit soort apparaten een doorn in het oog.

de VPN flashdriveDe VPN flashdrive ziet er gelikt uit. Simpel gezegd: de VPN flashdrive (usb-stick) in een fraai jasje. Een cocon van geanodiseerd aluminium waarin de stick vast is te draaien. ,,Tot tweehonderd meter diep waterdicht en zelfs met 40 G aan druk niet te breken”, belooft Noek de Haan van het bedrijf Crypteboss in Drachten.

De VPN flashdrive is bedoeld om veilig mee te communiceren. ,,Als je alle computers op de wereld aan elkaar zou knopen heb je nog duizenden jaren nodig om het wachtwoord te kraken. Iedere stick heeft ook zijn eigen broncode.’’De Cryptoboss gebruikt als beveiliging de versleutelingstechniek Advanced Encryption Standard (AES) 256 BIT.

De gebruiker sluit de VPN flashdrive aan op een computer en communiceert, eenmaal in het systeem gekomen, via het TOR-netwerk en Virtual Privat Network of VPN-netwerk. Die maken het vrijwel onmogelijk voor autoriteiten om te achterhalen wie de gebruiker is.

Geen sporen

,,De technologie en software zijn niet nieuw, wel de service die we bieden. Het is een kant en klaar product. De beste beveiligingen staan op één apparaatje dat je zo in je zak kunt stoppen’’, legt De Haan uit. Als de gebruiker de stick uit een computer of laptop trekt, zijn berichten en internetverkeer niet te achterhalen. ,,De stick laat geen spoor achter op de harde schijf.’’

De man die de stick heeft bedacht is een noordeling die tot twee keer toe werd veroordeeld voor het leiding geven aan criminele organisaties. Hij zat vijf jaar vast. De Telegraaf is in het bezit van zijn processtukken.

‘Richard’ wil anoniem blijven. ,,Puur een veiligheidskwestie.’’

Als de baas van de motorclubs Bandidos honderd stickies zou bestellen, wat doet hij dan? ,,Oh, dan krijgt hij korting. Natuurlijk. Binnenkort ga ik op clubavonden van motorclubs een presentatie houden over de VPN flashdrive. Waarom zou ik hen geen stick verkopen?  Ze zijn legaal.’’

Advocaten

De bedenker zegt ook door veel advocaten te zijn benaderd. ,,Die willen graag veilig communiceren. Het zijn niet alleen boeven die het apparaat willen hebben. En iedere gebruiker heeft zijn eigen verantwoordelijkheid. Een hamer is ook niet verboden. Maar je kunt er wel iemand mee doodslaan.’’

De Cryptoboss, online te bestellen, kost een paar duiten. De stick met 32 gb kost duizend euro. Voor de duurste met 128 gb geheugen moet de koper 1400 euro neerleggen. De koper kan anoniem blijven door met Bitcoins ‘digitaal’ te betalen.

(Telegraaf 23 Mei 2015)


Kritiek

Het IT-beveiligingsbedrijf  Warpnet analyseerde de stick op verzoek van de Telegraaf. De directeur van het bedrijf dat voor overheidsorganisaties en internationale telecom-operators werkt, is kritisch.

,,Op zich is de software die voor de stick gebruikt wordt goed. Die bestaat al langer. Maar als je zo’n stick koopt, laat je dus iemand anders deze software voor je installeren. Dat betekent dat er tijdens het installeren van de software en tijdens het transport van de stick mogelijkheden zijn voor derden om daar iets mee te doen.’’

Als Warpnet zo’n stick even in handen heeft, zo zegt Warmerdam, kan hij het apparaat bijvoorbeeld zo wijzigen dat het daarna ingetypte wachtwoorden toestuurt. Ook kan de leverancier zelf een achterdeur inbouwen.
,,Als je echt veilig wilt werken, dan ligt de oplossing nooit in de techniek alleen. Je moet zelf voldoende kennis van techniek hebben, anders maak je vroeg of laat vanzelf een fout. Techniek is nooit een oplossing voor techniek.’’

Wij van deBesteVPN.nl geven graag ook onze mening over de VPN flashdrive zoals Warpnet al concludeerde ze gebruiken een techniek die al langer bestaat en gewoon om een andere manier op de markt wordt gebracht. Het product is zeer slim en het zou een echte uitvinden zijn geweest wanneer het product maar een paar tientjes kosten.

De werkelijk kostprijs zal dit waarschijnlijk wel zijn. Het zal echt niet handig zijn (stom) wanneer je de VPN flashdrive zal kopen. Je kan  dezelfde techniek gewoon aanschaffen via het internet, echter niet in de VPN flashdrive vorm maar gewoon downloaden op je computer. Makkelijk en goedkoper kan het niet. Ons advies is daarom kijk op onze website en kiest een VPN die bij jouw past. Het is misschien alleen interessant wanneer je veel zwartgeld hebt……………

de VPN flashdrive

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

1 Reactie
  1. Informatief artikel, ik heb er iets van opgestoken

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl