Duitse TV kanalen online kijken met een veilige VPN stream

Duitse TV zenders online kijken, het is een hobby van velen van ons. Of je nu gek bent van Deutschland sucht den Superstar of Alarm für Cobra 11 – Die Autobahnpolizei wilt kijken, hiervoor heb je toegang tot de zenders ARD en ZDF nodig.

Gelukkig kun je Duitse televisie kijken, waar ter wereld je ook bent. Duitse TV kijken door gebruik te maken van een VPN (Virtual Private Network) dat is waar we het in dit artikel uitgebreid over gaan hebben.

Probeer het nu
Duitse televisie kijken met ExpressVPN - 49% Korting

Dat is geen probleem wanneer je ExpressVPN gebruikt. Deze VPN is bewezen de beste en meest betrouwbare VPN. Krijg 12 + 3 MAANDEN GRATIS! voor ExpressVPN. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug!

Bijgewerkt:  21 juni, 2024

Duitse Televisie Kijken – Zenderaanbod

Het gaat er eigenlijk niet zo zeer om waarom je nu zo graag Duitse TV kijken zou willen. Dit kan namelijk veel redenen hebben. Misschien luister je graag de hele dag schlager hits, weet ik niet en hoef ik ook niet te weten.

Wel moet er verteld worden dat eigenlijk het Duitse televisieaanbod verdeeld is in drie groepen. Je hebt namelijk de publieke zenders ARD en ZDF en dan nog de commerciële omroepen RTL Group en ProSiebenSat. Als laatste heb je de betaalde televisiekanalen van het Amerikaanse Sky.

De eerste zender ARD, wordt door Duitsers ook wel Das Erste kanaal genoemd. Eigenlijk bestaat deze zender uit tien regionale omroepen die allen zijn samen gevormd tot een kanaal. De zenders waaruit ARD bestaat zijn:

 • WDR
 • SWR
 • SR
 • RBB
 • NDR
 • MDR
 • HR
 • BR
 • Radio Bremen

Dan hebben we vervolgens dus ZDF. Dit is het tweede grootste televisie kanaal van Duitsland. Deze bestaat uit een soort netwerk van sub-zenders, te weten ZDF Info, ZDF Kultur en voor kinderen ZDF Neo. Wat voornamelijk handig is bij ZDF, is dat je als je een programma of uitzending gemist hebt, deze on demand toch bekijken kan. Ook kun je natuurlijk Duitse TV zenders online kijken op verschillende websites.

Als laatste hebben we de RTL Group SA, welke het volgende zenderaanbod heeft: RTL, RTL 2, VOX, Super RTL, RTL Nitro en N-TV.  De meeste content kun je gratis bekijken via streamingdiensten op internet en smart TV’s, echter dient voor sommige content wel te worden betaald.

duitse tv kijken

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juni 2024

Duitse TV zenders online kijken met een VPN

Zoals ik in de intro van dit artikel al een beetje verklapt had, kun je dus alleen maar Duitste televisie kijken door gebruik te maken van een VPN. Wat is een VPN nu precies? Welnu, een VPN, wat staat voor Virtual Private Network, is een stukje software of app, die er voor zorgt dat websites en apps denken dat je eigenlijk ergens anders bent.

In dit specifieke voorbeeld over dit onderwerp, willen we dus eigenlijk gewoon vanuit thuis of waar dan ook ter wereld, doen alsof we in Duitsland zijn. Op deze manier kunnen we de geografische content blokkades omzeilen en gewoon lekker Duitse televisie kijken of muziek luisteren.

Het klinkt als lastig in te stellen en al, echter is niets minder waar. Je hoeft geen techneut te zijn om een VPN te installeren en in te stellen. Bijna alle VPN’s werken hetzelfde en het werkt ongeveer als volgt:

 1. Kies een van de beschikbare VPN-diensten beschikbaar.
 2. Download de software en installeer deze vervolgens of download de VPN app.
 3. Log in met je gekozen gebruikersgegevens.
 4. Kies een beschikbare server in Duitsland om mee verbinding te maken.
 5. Wacht tot de verbinding tot stand is gekomen.
 6. Surf nu naar je favoriete Duitse streaming provider of open de app.
 7. Kijk of luister naar je favoriete Duitse zenders of muziek!

Duitse TV kijken met VPN – Verschillende aanbieders

Er zijn enkele verschillende gratis en betaalde VPN-aanbieders beschikbaar. Ik raad het gebruik van gratis VPN-providers echter ten zeerste af en zal in de FAQ onder dit artikel ook exact uitleggen waarom. Alle premium VPN-aanbieders om Duitse TV kijken mogelijk te maken heb ik zelf grondig en uitgebreid getest.

Ik heb dan ook uitgebreide VPN-reviews geschreven over deze verschillende VPN services. In deze VPN reviews ga ik in op alle voor- en nadelen van deze VPN’s, stuk voor stuk. Ook geef ik mijn eerlijke mening over welke VPN voor welk doeleinde het beste geschikt is.

duitse televisie kijken

Naast alleen mijn eigen mening en review, kun je natuurlijk ook de reacties en reviews van bezoekers van deze website lezen. Zo kom je uiteindelijk tot een weloverwogen beslissing als het gaat om het kiezen van een VPN-provider.

Als je, net zoals ik, houdt van Duitse TV-zenders online kijken, is mijn advies te kiezen voor een van de VPN aanbieders uit de tabel hier onder. Dit zijn namelijk naar mijn mening de beste VPN’s beschikbaar op moment van schrijven.

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

30 Dagen gratis Duitse TV zenders online kijken

Van alle betaalde VPN aanbieders die ik zelf getest heb, zijn dit de beste. Deze VPNs hebben niet alleen honderden servers over de hele wereld, waaronder tientallen in Duitsland, maar ook vele andere functies. Zoals het streamen van Netflix USA.

Over de functies ga ik het pas zo meteen hebben, maar qua servers in Duitsland en andere landen ben ik echt tevreden. De snelheid is goed, geen lange buffertijden, geen bandbreedte limieten, geen irritante pop-ups of reclames, perfect gewoon.

Qua functies scoren deze uitgekozen VPNs naar mijn mening ook vele malen beter, vergeleken met de andere VPN-providers. Zo hebben deze selecte keuze alle een ingebouwde kill switch, hanteren ze een no-log policy en kun je tot 5-8 toestellen of computers aansluiten op een abonnement.

Je leest het goed. Je kunt dus met slechts een alleen VPN-provider je hele gezin of vriendenkring voorzien van een perfecte VN-oplossing. Zo blijft de digitale veiligheid van iedereen keurig intact.

Wat ook nog mooi is, is dat je ExpressVPN 30 dagen gratis kan proberen. Ze bieden namelijk een 30 dagen niet goed, geld terug garantie aan. Dit werkt eigenlijk als volgend: wanneer je een VPN-abonnement aanschaft op de ExpressVPN  website, heb je de eerste 30 dagen gratis, net zoals bij Netflix.

Duitse televisie kijken met VPN – Conclusie

Zoals je hopelijk nu geleerd hebt, is Duitse televisie kijken vanuit Nederland of waar dan ook ter wereld simpel. Het enige wat je hoeft te doen om Duitse televisie kijken mogelijk te maken, is gebruik te maken van een VPN-dienst.

Een VPN is, zoals je nu weet, absoluut niet moeilijk in te stellen: een kind kan letterlijk de was doen. Volg gewoon de simpele stappen zoals hierboven beschreven. Het zou kunnen dat de ene VPN-aanbieder net iets anders werkt dan de andere, maar het spreekt uiteindelijk allemaal voor zich.

duitse tv zenders online kijken

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juni 2024

Duitse TV zenders online kijken – Veel gestelde vragen.

Moet ik een apart abonnement hebben op Duitse televisiezenders?

Nee. In wezen kan je dus gratis deze zenders bekijken op diverse websites en via verschillende kanalen. Je hebt alleen maar een VPN abonnement nodig om soort van te doen alsof je je in Duitsland bevindt om toegang te hebben tot Duitse televisie en om Duitse TV kijken mogelijk te maken.

Kan ik gebruik maken van een gratis VPN service?

Ja, dit kan natuurlijk. Of het slim is nog maar de vraag. Je zal namelijk altijd zien dat je met het gebruik van gratis VPN’s na een tijdje toch aanloopt tegen problemen. Of ze willen dat je toch gaat betalen, of je moet je creditcard gegevens al invullen en er wordt na een tijdje toch al geld van je rekening geplunderd.

In het ergste geval kunnen je persoonsgegevens worden gehacked, doorverkocht of wordt je continue belaagd met gerichte reclame. Mijn simpele en eerlijke advies is gewoon, trekt uwe portemonnee, betaal die 2 a 3 Euro de maand en waarborg uwe digitale privacy. De betaalde VPN-aanbieders die ik getest heb zijn allen betrouwbaar en worden door cybersecurity en militaire bedrijven gebruikt.

Wat kan ik nog meer met een VPN?

Met een VPN kun je veel dingen doen. Je moet het eigenlijk zo zien: als je een VPN gebruikt kun je internetaanbieder en zelfs de overheid, niet meer zien wat je doet op internet. Je bent ergens anders, niets is meer traceerbaar. Men kan het gebruiken om muziek, films en games te downloaden, websites wereldwijd te bezoeken, inclusief .onion deep en dark web links etc.

Wel moet ik er eerlijk bij zeggen, uiteraard dat het gebruik van een VPN voor illegale doeleinden volledig op eigen risico is en dit artikel niet gezien moet worden als advies een VPN te gebruiken voor dergelijke activiteiten.

Als je gewoon Duitse Tv zenders online kijken wilt of Duitse TV kijken waar dan ook ter wereld, kan het gebruik van een VPN geen kwaad. Sterker nog, het is juist een handige tool die je kan gebruiken om dit mogelijk te maken.

Lees dus een van mijn uitegebreide VPN reviews en kies vandaag nog een VPN aanbieder die bij je past.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl