Livestream EK Voetbal 2021

EK Live? Laten we eerlijk zijn, we baalden allemaal een beetje toen het EK 2020 werd uitgesteld. Maar gelukkig duurt het maar een jaartje extra. Juni/juli 2021 zitten we mooi met z’n allen het EK live te kijken! Als je op vakantie bent kan het weleens een uitdaging zijn om een goede voetbal EK livestream te vinden. En als je dan gewoon de streams uit ons eigen landje wilt bekijken loop je tegen geo-restricties aan.

Dus ga ik je in dit artikel alvast uitleggen hoe je dat het best aan kunt pakken. En als je de oranje vlaggetjes ook alvast in huis haalt ben je er zeker op tijd klaar voor!

BIJGEWERKT: 26 mei 2024

Probeer nu
EK Voetbal kijken met ExpressVPN - Bespaar 49%

Met de diensten van ExpressVPN kun je de EK Voetbal streams ontgrendelen in Nederland en buitenland. Probeer het nu zonder zorgen uit met een 30 dagen geld terug garantie! Speciale actie: 12 maanden + 3 maanden GRATIS.

Uitzendrechten live EK voetbal

Veruit de meeste publieke omroepen in Europa zijn aangesloten bij de European Broadcast Union, of EBU. De uitzendrechten (en daarmee de rechten om een livestream EK voetbal te streamen) zijn in handen van de EBU. Dit betekent dus dat in Nederland de NOS de rechten heeft om het EK live uit te zenden. Dat geldt dus niet alleen voor TV en radio, maar ook voor On Demand en livestream EK voetbal.

Alle 51 wedstrijden van het EK zullen dus door de NOS worden uitgezonden. Op TV zal dit voornamelijk op NPO1 te zien zijn. De laatste poulewedstrijden worden tegelijkertijd gespeeld, waarbij er 1 wedstrijd op NPO1 uitgezonden wordt en de andere tegelijkertijd op NPO2 of NPO3.

Daarnaast dus ook de EK voetbal livestream via de NOS app. De app is verkrijgbaar voor smartphones, tablets of PC. De app en de EK livestream zijn beide gratis. Tot zover dus prima! Kom maar op met die livestream EK voetbal.

Geo-restricties

Nu komt dan toch het addertje onder het gras: de NOS app en daarmee de livestream EK voetbal zijn voorzien van geo-restricties. Dat houdt in dat de EK voetbal livestream alleen te bekijken is als je een Nederlands IP adres hebt. Je IP-adres is afhankelijk van jouw locatie. Als je in Duitsland bent krijg je een Duits IP adres. De servers van de NOS zien dat je vanuit Duitsland inlogt en blokkeren de stream. Want vanwege het collectief van publieke omroepen, EBU, is het de bedoeling dat je de livestream EK voetbal van de Duitse publieke omroep gaat bekijken. Die heeft tenslotte de rechten in dat land in handen.

Persoonlijk kijk ik ook vaak graag naar de wedstrijden met Vlaams of Brits commentaar. Gewoon om het interessant te houden. In die landen heeft de publieke omroep ook de rechten in handen. In België is dat VRT en in Groot-Brittannië de BBC. Ook zij bieden gratis EK livestream via een app. Wil ik een EK 2021 live stream bekijken van één van deze twee landen vanuit Nederland, loop ik dus weer tegen de geo-restricties aan.

Livestream EK voetbal kijken via TV app

Tegenwoordig kun je via veel tv-abonnementen ook een app gebruiken, waarmee je op je mobiele apparaat tv kunt kijken. Een groot voordeel hiervan is dat deze apps niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de EU gebruikt kunnen worden. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

iTV-app

itv player ek live

Als je een tv-abonnement via KPN hebt kun je live EK kijken via de iTV-app. Je dient dan een abonnement voor interactieve tv te hebben.

Ziggo Go app

ziggo go app ek live

Als je een tv-abonnement via Vodafone Ziggo hebt kun je de Ziggo Go app gebruiken om het Nederlands elftal op tv in actie te zien. Als je een pakket met digitale tv hebt via Ziggo kun je de app zonder meerkosten gebruiken. Zo kun je livestream EK voetbal vanuit de gehele EU bekijken.

NLziet

De NLziet app kan ook gebruikt worden om de livestream EK voetbal te bekijken. Dan heb je echter wel een abonnement op NLziet nodig. Voorheen was deze app enkel in Nederland te gebruiken, maar sinds 2019 is ook deze app te gebruiken in de rest van de EU.

Kijken buiten de EU

Een legio aan mogelijkheden dus om vanuit de Europese Unie een livestream EK voetbal te kijken op jouw favoriete zender. Maar hoe moet dat dan van buiten de EU? Ook daar is natuurlijk een oplossing voor. Je kunt een VPN verbinding gebruiken.

EK voetbal livestream met een VPN

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Wat kan ik met een VPN?

VPN is een afkorting voor Virtual Private Network. Je kunt een abonnement op een VPN dienst nemen om zo gebruik te maken van het virtuele privenetwerk. Het werkt als volgt:

De VPN dienst heeft een aantal servers verdeeld over de hele wereld. Je kiest een server in een land naar keuze. Als je buiten de EU bent zou je dus een Nederlandse server kiezen, zodat je toegang krijgt tot de NOS EK livestream. Jouw internetverbinding loopt nu via de Nederlandse server van de VPN aanbieder. De server zorgt ervoor dat je een Nederlands IP adres krijgt. Et voila, de NOS app ziet een Nederlands IP adres die toegang wil tot de livestream EK voetbal! Appeltje eitje dus.

Is dat nou wel veilig, zo’n VPN?

Jazeker, dat is absoluut veilig. Sterker nog, ik zou zeggen dat online zijn via een VPN verbinding veiliger is dan zonder. Dus ook als je geen EK voetbal livestream kijkt is kan je de VPN gebruiken. Dit omdat de VPN verbinding er ook voor zorgt dat al jouw gegevens versleuteld worden en je internetverkeer anoniem blijft. Niemand kan dus zien wat jij doet online. Er zijn regeringen in de wereld die graag een oogje in het zeil houden wat internetverkeer betreft. Die kunnen jouw activiteiten niet loggen. En zelfs als je nu denkt “Ik heb niks te verbergen, laat ze maar kijken” bedenk dan ook dat hackers ook niet kunnen zien wat jij doet. Dat is al een groot voordeel op zich.

Probeer het maar eens. Ook al is het nu nog niet helemaal tijd om het EK live te kijken, download gewoon eens een VPN app, pak een abonnementje (kost echt maar een paar euro per maand) en probeer het eens.

Gratis VPN diensten

Ja, die bestaan ook. Maar daarvan kan ik je niet garanderen dat ze veilig zijn. Een gratis dienst heeft niet de middelen om de best mogelijke beveiliging en encryptie in de verbinding te implementeren. Daar is namelijk een team van slimme mensen voor nodig, en die kosten geld. En als zo’n gratis dienst ergens het geld vandaan heeft kunnen halen om dat team wel aan te nemen, is het de moeite waard je af te vragen hoe ze dan aan dat geld zijn komen. Dat plaatje klopt niet helemaal.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Is het al bijna tijd?

Het extra lange wachten op het EK is wel een beetje jammer. Als het eindelijk zo ver is zwengel ik mijn EK livestream aan en ga ik verschrikkelijk genieten. Goede dingen kosten tijd, zeggen ze weleens. Dat betekent dat dit het beste EK allertijden moet worden! Veel plezier alvast.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl