<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">Encrypted USB-flashdrive is de beste travel beveiliging

Encrypted USB-flashdrive | Een versleutelde USB-stick is extra beveiliging

Encrypted USB-flashdrive is de beste beveiliging wanneer je vaak bedrijfsgevoelige informatie op de USB stick zet en bang bent deze te verliezen.

Een encrypted USB-flashdrive is extra beveiliging wanneer je gevoelige bedrijfsinformatie opslaat op de USB-Stick. Wat gebeurt er wanneer u deze USB-stick nu verliest stress stress en nog eens stress…………Dit verlies gebeurt vaker dan u misschien zou willen toegeven en wat zal er gebeuren wanneer deze info in de verkeerde handen komt?

Een eenvoudige oplossing is een Encrypted USB-flashdrive. Ik zal er nu wat dieper op ingaan en enkele opties met u bespreken.

De Encrypted flashdrive

Het is dus in het belang van u en uw bedrijf om zorgvuldig om te gaan met gevoelige informatie. Wanneer u dit niet serieuze neemt kan het zijn dat deze data op straat komen te liggen. In sommige gevallen denken bedrijven veilig te zijn wanneer ze een engcryptie programma gebruiken (bijv. TrueCrypt). Echter alles kan gekraakt worden op dit niveau van beveiliging.

Naast dit soort softwarematige encryptie heb je echter nog hardwarematige encryptie. Op het moment dat je het wachtwoord vaak genoeg verkeerd invoert, formatteert hij de stick en reset hij de key, waardoor de data op de stick onbruikbaar wordt. Naar verluidt komt het vaak voor dat klanten hun wachtwoord vergeten en dat ze de fabrikant vragen om de data te ontsleutelen, wat echter onmogelijk is.

TIP: zorgen ervoor dat u uw wachtwoord niet vergeet, of dat je een backup hebt van je data (het liefst allebei)

Hardware encryption 

 • De processor is ingebouwd in de USB-stick
 • Beveiliging zit in de hardware
 • De encryption wordt gedaan door de hardware in de stick
 • Er is geen driver nodig

Software encryption

 • Je hebt software nodig
 • Je hebt een gebruikerspassword nodig om het beveiligde bestand te openen
 • Kan worden gekraakt

Encrypted USB stick  | Meest gebruikte

Er zijn verscheidene aanbieders op de markt die dit soort “Encrypted USB-flashdrive ” aanbieden van de gevestigde merken als Kingstone ect. Vele hebben het certificaat, FIPS 197.

De volgde merken raad ik aan wanneer u opzoek bent naar een “Encrypted USB-flashdrive “.

 • Intergral; marktleider op het gebied van versleutelde USB-stick met dual password systeem
 • Hamlet; uniek systeem met een 500 GB hardschijf alleen te openen met een RFID disk
 • Kingstone; een grote speler op de markt van HDD en USB. Hele bekende serie is Kingston DataTraveler Locker.
 • Corsair; heeft fysieke “buttons” op de stick
 • Eaget; oplag geschikt voor de PC als de Andriod mobile vanaf versie 4.0

 

Enkel merken

We zullen hieronder enkel merken bespreken

USB encrypted INTEGRAL

Encrypted USB-flashdrive

Zoals ik al eerder noemde is de marktleider Integral. Ze brengen verschillende modellen op de markt. Deze zijn verschillende in vorm en opslag capaciteit. Wanneer u een paar keer een verkeerd password in typed zal de USB stick zich automatisch her programmeren. U zal dan al uw gegevens kwijt zijn.

De USB stick wordt elke keer automatisch beveiligen wanneer u deze uit de computer haalt. De stick werkt op zowel MAC als Window systemen.

Het “Dual Password Security” is ontworpen voor bedrijven. Een persoon heeft het administratieve wachtwoord en er is een gebruikerswachtwoord.

De “Encrypted USB-flashdrive” is verkrijgbaar vanaf 20 euro (Klik hier voor richtprijs)

KINGSTONE USB

USB-flashdrive

 

 

 

 

 

Kingstone is een van de betrouwbaarste producenten van USB sticks. Ze maken ook een encrypted USB. Het model begint vanaf ongeveer 7 euro voor een 8 gb model ( Hier vind je de modellen die online staan).

Wanneer ik 10 keer de verkeerde code intyp dan wordt de stick automatisch gereset. Wel goed systeem maar pas wel op!!

DE CORSAIR USB STICK

USB-flashdrive Encrypted

 

 

 

 

 

 

Het model de “Corsair Padlock” kost ongeveer 33 euro voor een 8 gb model. Wanneer je 9 euro meer betaald heb je een model van 16 gb, 18 euro meer  32 gb model. Hier vind je de modellen die online staan.

Er zit een batterij in de USB stick, deze is op te laden bijvoorbeeld wanneer je deze inplugt in de computer.

Voer je het verkeerde password in is de USB stick niet te gebruiken voor 2 minuten.

EAGET USB STICK

Encrypted USB-flashdrive

De Eaget model is makkelijk wanneer je even snel je date op een USB stick wilt zetten van je telefoon (Apple of Andriod) en dan naar je computer. Verder geen speciale beveiliging behalve encryption. Kijk wel goed op de verpakking voor welk model je het koopt (Apple of Andriod),

De Eaget model kost ongeveer 18- 190 euro. Hier vind je de modellen die online staan.

Mike

Mike is opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht hij voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van zijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Mike is de oprichter van deze blog en probeert gelijk denkende te laten meewerken aan deze website.

Wij zullen graag je mening horen

   Stel een vraag

   Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

   DeBesteVPN.nl