ExpressVPN vs. Nordvpn ons onderzoek

In dit ExpressVPN vs. NordVPN of NordVPN vs ExpressVPN artikel, net hoe je het noemen wilt, gaan we kijken naar de verschillen van deze twee VPN-aanbieders. Want, welke van de twee premium VPN-providers is nu het beste of zijn ze even goed?

Bezoek nu
De beste VPN op de markt: ExpressVPN - 49% KORTING

Uit tests is gebleken dat ExpressVPN de beste en meest betrouwbare VPN is op dit moment. Je kan nu starten met krijg 12 + 3 MAANDEN GRATIS en 30 dagen niet goed geld terug actie!

BIJGEWERKT: 26 mei 2024

NordVPN vs ExpressVPN – Introductie

Allereerst gaan we eens kijken naar de functies van deze VPN-aanbieders. Deze heb ik in een handig overzicht tabelletje gezet, maar zal hier ook wat op in gaan in de tekst hieronder.

Functie ExpressVPN NordVPN
Aantal toestellen tegelijkertijd verbinding 5 6
Beschikbare besturingssystemen Windows, macOS, iOS, Android, Linux, Amazon Fire, bepaalde routers Windows, macOS, iOS, Android, Linux, Amazon Fire
Handmatig in te stellen devices Set-top internetboxen en bepaalde routers  Set-top internetboxen en bepaalde routers
Split Tunneling Ja Alleen op Windows
Extra Functies Chrome, Firefox en Safari browserextenties Browserextenties voor Chrome en Firefox, ad- en malware blocker

 

Zoals je opvalt uit ExpressVPN versus NordVPN vergelijkingstabel, is ExpressVPN veel beter voor MacOS devices. NordVPN richt zich voornamelijk op Windows devices. Hoewel NordVPN met een ad- en malware blocker komt, vind ik dit niet speciaal en zelfs irritant.

Wel kun je zien dat je NordVPN op tot zes toestellen kan gebruiken in plaats van vijf. Wel moet ik er bij zeggen dat je beide VPN’s op je router kan instellen in de meeste gevallen. Deze telt als slechts een alleen device. Zo kun je dus met je hele familie vanuit thuis veilig internetten via de VPN.

Beide VPN aanbieders werken perfect wanneer het aankomt op het deblokkeren van geografische content blokkades. Zo kun je dus gemakkelijk Netflix streamen uit andere de content bibliotheek van andere landen. Ook staan beide VPN-providers torrent downloading toe.

ExpressVPN versus NordVPN – Interface en App

Ik moet zeggen dat ik persoonlijk de ExpressVPN app gemakkelijk vind in gebruik. Zowel op smartphone als op pc en tablet is de user interface overzichtelijk. Je kunt bij deze VPN aanbieder alle belangrijke functies gemakkelijk vinden vanaf de hoofdpagina of beginpagina van de app.

Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk zien welke server een bepaalde Netflix bibliotheek kan deblokkeren. Ook zie je de bandbreedte per server, zodat je snel kan zien welke server de hoogste snelheid biedt.

NordVPN scoort wat een minpuntje als het gaat om userinterface. Hoewel je wel een soort wereldkaart te zien krijgt met beschikbare servers, dien je die individueel aan te klikken voordat je meer informatie krijgt te zien. Wel zie je bij NordVPN gemakkelijker de P2P traffic voor Tor over VPN servers.

expressvpn versus nordvpn

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

ExpressVPN vs. NordVPN – Beschikbare Servers

Functie ExpressVPN NordVPN
Aantal serverlanden beschikbaar 94 59
Totaal aantal servers 3000+ 5200+

 

NordVPN heeft meer servers dan ExpressVPN servers in meer verschillende landen. Dit vind ik uiteindelijk beter dan een paar duizend servers extra. NordVPN heeft wel een serverfunctie die ExpressVPN niet heeft: VPN chaining. Dit wordt ook wel multi-hop VPN of double-hop VPN genoemd.

Dit werkt eigenlijk simpel. Het zorgt er voor dat je dataverkeer door twee servers gaat, waardoor je data natuurlijk nog beter versleuteld is. Dit een interessante extra functie is, zal het wel je verbinding doen vertragen. Om deze reden vind ik het zelf niet heel nodig.

NordVPN ExpressVPN – Beveiligingsfuncties Vergeleken

Functie ExpressVPN NordVPN
VPN Protocollen Lightway, OpenVPN, L2TP, IKEv2 OpenVPN, NordLynx
OpenVPN Data Versleuteling AES-256 AES-256
OpenVPN Control Channel Encryptie RSA-4096 RSA-2048
Cloaking Technologie Cipher Block Chaining Obsfproxy
Extra Data Bescherming Geen Double-hop/Multi-hop
Data Lek bescherming DNS, WebRTC en IPv6 DNS, WebRTC en IPv6
App beveiligingsfuncties Kill Switch Kill Switch, ad-blocker
DNS Status Private DNS Private DNS

 

Zoals je uit de tabel hierboven kunt zien, bieden beide premium VPN-aanbieders meerdere VPN-protocollen aan om je dataverkeer te beschermen.

ExpressVPN biedt OpenVPN, IKEv2 en L2TP verbindingen aan. Daarnaast heeft het zijn eigen protocol: Lightway. Dit is een verbinding die snelheid en beveiliging combineert. Het doet zijn naam een goede eer: het is light, en dus beter voor de batterij van je toestel.

Ook NordVPN heeft een eigen protocol. Dit protocol heet: NordLynx. Het protocol draait op WireGuard, wat veel cybersecurity analisten zien als een van de beste beveiligingsmethoden beschikbaar.

Beide VPN-providers bieden AES versleuteling of encryptie aan in de vorm van een 256-bit key.  Dit is digitale versleuteling van militaire kwaliteit en bijna onhackbaar. Wel komt ook hier ExpressVPN beter uit de bus vergeleken met NordVPN.

Waarom, zou je denken? Omdat ExpressVPN een RSA encryptie kanaal gebruikt van 4096 bit en NordVPN maar eentje van 2048 bit.  Dit is voornamelijk belangrijk als je of in China woont of de Chinese firewall wilt doorbreken. Er gaan namelijk de geruchten dat de Chinese overheid 1024 bit RSA kanalen al kan kraken.

Als zij dit opschroeven naar het kunnen kraken van 2048 bit RSA kanalen, is NordVPN volledig onveilig ter gebruik in China.

Gelukkig hebben beide VPN-providers een ingebouwde kill switch functie. Dit zorgt er voor dat je niet per ongeluk op het internet zit, zonder actieve VPN-verbinding. NordVPN heeft een kill switch die je per app of browser kunt instellen. ExpressVPN heeft deze functie niet, maar biedt wel split tunneling aan, wat uiteindelijk veiliger is.

nordvpn expressvpn

ExpressVPN vs. NordVPN – Kosten

Qua kosten schelen NordVPN ExpressVPN niet veel van elkaar. Het gaat namelijk over prijsverschil, maar om een Euro of twee per maand verschil maximaal, afhankelijk van het gekozen premium VPN-abonnement.

Beide VPN-aanbieders bieden maandelijkse, halfjaarlijkse en jaarlijkse abonnementen aan. In dit hele ExpressVPN versus NordVPN debacle komt naar mijn mening toch ExpressVPN opnieuw beter uit de verf.

Ik zal uitleggen waarom. Je kunt ExpressVPN namelijk 30 dagen gratis uitproberen. Dit noem ik ook wel de 30 dagen gratis VPN truc.

ExpressVPN – 30 Dagen Gratis VPN Uitproberen.

Het zit niet in aard van het beestje onder Nederlanders om direct voor iets te betalen, wat ze nog niet eerst hebben geprobeerd. Ik ben hier zelf ook geen fan van.

Ik wil eerst goede reviews lezen, dan iets proberen, en als het bevalt me tot een abonnement wenden. Hier houdt ExpressVPN perfect rekening mee. Wat je kunt doen, is een van de beschikbare VPN-abonnementen op de ExpressVPN website afsluiten.

Je betaalt deze gewoon. Maar wat je doet is dit, op de 29ste dag van je abonnement, zeg je de dienst weer op. ExpressVPN heeft namelijk, in tegenstelling tot NordVPN, een 30 dagen niet goed geld terug garantie.

Ze stellen absoluut geen vragen waarom je je VPN-abonnement hebt opgezegd en betalen je betaalde lidmaatschapsgeld gewoon terug op je bankrekening. Als je niet per iDEAL betaald hebt, maar bijvoorbeeld met PayPal, krijg je je geld daarop terug gestort.

Dit terugbetalingsproces kan tot 5 werkdagen duren, maar werkt altijd. Op deze manier kun je dus 30 dagen gratis VPN genieten. Wel moet ik er bij zeggen dat voor die paar Euro per maand het zeker waard is.

Besparen op digitale privacy is tegenwoordig niet slim. Steeds meer hackers en datahandelaren liggen op de loer om die felbegeerde persoonsgegevens van mensen te verzamelen.

Maar goed, wil je dus toch 30 dagen gratis VPN, dan is dit de manier om het te doen!

NordVPN ExpressVPN – Conclusie

NordVPN en ExpressVPN dus beide premium VPN aanbieders zijn, kun je ExpressVPN dus 30 dagen gratis uitproberen. Als we serieus kijken naar ExpressVPN versus NordVPN, komen we er achter dat ExpressVPN veel meer geschikt is voor families.

Dit komt doordat NordVPN zich voornamelijk richt op Windows en Android gebruikers. ExpressVPN daarentegen, richt zich ook op Apple iOS gebruikers. Zo maakt het niet meer uit wie welk toestel heeft in huis, ExpressVPN werkt altijd op ieder toestel.

nordvpn vs expressvpn

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Veelgestelde Vragen | NordVPN vs ExpressVPN

NordVPN ExpressVPN, welke van de twee is beter?

Als je NordVPN vs ExpressVPN intypt bij Google krijg je talloze websites die deze beide premium VPN aanbieders met elkaar vergelijken. De een zegt NordVPN, de ander ExpressVPN. Persoonlijk vindt ik wanneer je ExpressVPN vs. NordVPN vergelijkt, ExpressVPN veel beter uit de bus komen, maar dit is persoonlijk.

Welke is het goedkoopste? | ExpressVPN vs. NordVPN

NordVPN ExpressVPN kosten allebei bijna hetzelfde. ExpressVPN maandelijks net een 80 Eurocent meer kost, als je kiest voor een maandelijks VPN-abonnement, zijn deze kosten bijna te verwaarloosbaar.

Qua kosten is de hele NordVPN vs ExpressVPN discussie niet echt aan de orde. We zouden eerder moeten kijken naar de aangeboden functies. Deze heb ik gelukkig in dit ExpressVPN versus NordVPN artikel uitvoerig besproken. Het blijft toch een gevoel.

Zijn er alternatieven? | ExpressVPN vs. NordVPN

Er zijn alternatieven voor NordVPN ExpressVPN. Dit zijn natuurlijk niet de enige twee VPN-aanbieders. Toch bespreken we in dit ExpressVPN versus NordVPN of NordVPN vs ExpressVPN artikel alleen deze twee aanbieders. Hier kun je een lijst vinden met alternatieve premium VPN-aanbieders.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl