Welke VPN te gebruiken in China voor Facebook

Facebook en China zijn de twee uiterste van elkaar, de ene is open voor iedereen de ander is gesloten en bang voor veranderingen. Open social media China bestaat dus niet. De chinese overheid heeft overal vinger in. Ze hebben hun eigen social media gecreëerd en blokkeren alles uit het westen. Dit noemt men in het engels “internet censorship

Test ExpressVPN nu!
Probeer de beste Facebook VPN voor China: ExpressVPN - 3 MAANDEN GRATIS!

Kies dan voor de ExpressVPN. De nummer 1 VPN voor het omzeilen van de geografische restricties in China. Krijg tot 49% KORTING voor ExpressVPN. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug!

Bijgewerkt op: 21 juni 2024

Facebook China VPN s

De onderstaande versleutelde verbindingen zijn in China te gebruiken.

Facebook en China

Facebook en China

Kunt u mij vertellen of we kunnen inloggen in Face book China wanneer we in China zijn? Makkelijke vraag toch? We gebruiken gewoon een VPN-provider. Nou zo makkelijk is het dus niet. U kunt niet zomaar de eerste de beste VPN-provider kiezen voor deze missie, aangezien veel VPN aanbieders geblokkeerd zijn door de “Great Fire Wall of China”. Vaak betekent dit dat, ook al gebruikt u een VPN, u geen websites kan openen die door de regering staan aangemeld als “fout”. Hierdoor zijn websites als Facebook, Twitter en Google geblokkeerd.

Onlangs was ik in China en kon ik een samenvatting schrijven over de beste VPN-providers voor China maar ook onderzoeken welke VPN het meest geschikt zou zijn voor Facebook.

Social Media China?

Facebook is een nog zeer jong bedrijf gestart in 2007 door Mark Zuckerberg. Binnen een mum van tijd was Facebook een van de grootste websites op het gebied van social media. Er zijn wereldwijd zo’n 1.8 miljard gebruikers (zonder China). Sindsdien heeft Facebook de social media wereld gedomineerd.

U kunt waarschijnlijk zelf wel bedenken dat een website als Facebook tegen alles indruist wat China is. Het is daarom niet raar dat Facebook is geblokkeerd in China. De chinese market is een gesloten markt met alleen maar eigen “chinees social media platform“.

China bepaald wat u mag bezoeken op het internet

Het begon allemaal in 1997, toen het congres een wet aannam om internetcriminaliteit aan te pakken (CL97). Deze wet is de basis van de “Great Fire Wall” en een denkmantel voor censuur. De wet wordt gebruikt om te bepalen wat u wel en niet mag zien. De Chinese overheid blokkeert alles wat hen niet zint en waar ze gevaar van inzien.

Facebook censuur in ChinaFace Book China is een social media platform

Het platform, Face Book China wordt gebruikt om overal op de wereld vrienden te maken, met elkaar te communiceren over politiek, hobby’s en er zijn groepen met gelijkdenkenden ect. Hierin ziet China juist het gevaar.

In 2009 werd Facebook gebruikt als communicatiemiddel tussen Chinese activisten om een opstand te organiseren in Urumqi. Helaas werd een vreedzame opstand opeens een gewelddadige. Vanaf dat moment is Facebook tot op heden geblokkeerd. En jammer voor Facebook is er nog geen enkel sein dat ze binnenkort wel weer de mark op mogen gaan.

Zal Facebook China voor altijd geblokkeerd worden in China?

Nu dat u de reden weet waarom Facebook is geblokkeerd in China doet Facebook er alles aan om weer voet aan de grond te krijgen. China is een enorme markt voor Facebook en wordt onvoldoende gedekt door het alternatief Renren (Chinese variant). Onlangs was Mark Zuckerberg zelfs in China om de banden wat aan te trekken. Er werd door China lovend gesproken over Facebook maar geen concrete afspraken gemaakt over het opheffen van de blokkade.

“Baat het niet dan schaadt het niet” moet Mark gedacht hebben en gelijk hebben ze natuurlijk. Maar Facebook en China zijn uitersten van elkaar en als er niets verandert  in de politieke situatie dan zal Facebook, als het aan China ligt, nooit meer voet aan de grond krijgen.

Facebook openen in China

Hoe u toch Facebook kan openen in China

Facebook is een applicatie waar u even doorheen browsed op een stil moment van de dag. Voetjes van de vloer en tablet in de hand. Van die momentjes heeft iedereen en zeker wanneer u op zakenreis bent of net terugkomt van de excursie op de Chinese muur. Oh nee…… helemaal vergeten, Facebook kan niet geopend worden in China.  Geen paniek: gebruik een van de van te voren gekozen 5 beste VPN’s voor Facebook en u kunt zonder probleem uw rust moment pakken.

Facebook en de digitale muur in China

Ga naar ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

Facebook en China: via een omweg naar uw doel

Een VPN provider verzorgt een versleutelde verbinding ook wel “end 2 end” verbinding genoemd. De versleuteling is “bijna” niet te ontcijferen en daarom onmogelijk voor derden om mee te kijken. Een VPN-provider verbergt uw huidige locatie en verbergt uw IP-adres waardoor het mogelijk is net te doen alsof u in een ander land bent. Zeer nuttig wanneer u net in China verblijft.

Een praktijkvoorbeeld

U bent in China en logt via uw VPN-provider in op een server die wordt aangeboden in de UK. Uw originele locatie en IP-adres worden afgeschermd en het lijkt net alsof u zich binnen de grenzen van het Verenigd Koninkrijk bevindt. Facebook, Twitter, Instagram en Google zijn nu geen probleem meer om te openen. Alle geografische betrekkingen zijn opgeheven met een VPN. U kunt nu zelfs Netflix UK en de iPlayer van de BBC openen.

Er is geen censuur in Engeland en hierdoor kunt u vrij surfen zonder dat China er iets aan kan doen.

Maar een VPN kan veel meer!

Niet alleen worden geografische belemmeringen opgeheven door een VPN maar de VPN-provider heeft nog meer voordelen. Een van de beginselen van een VPN is namelijk privacy en bescherming. Deze eigenschappen maken de VPN steeds populairder omdat “wij” ons steeds meer realiseren dat we niet alleen zijn wanneer we het internet op gaan.

Zoals ik al eerder schreef schermt een VPN onze locatie af en verandert ons IP-adres. Hierdoor kunnen we anoniem het net op. Het is “bijna” onmogelijk voor overheden, uw Internet Service Provider of voor hackers uw datastroom te ontcijferen. Deze eigenschappen zijn ideaal wanneer u naar landen reist waar een dictatuur heerst en dat is niet alleen China.

U kunt een VPN-provider ook installeren op al uw mobiele of draagbare apparaten. De VPN provider beschermd u zelfs op openbare netwerken (gratis Wifi). U maakt hier vaker gebruik van dan u denkt.

China VPN

VPN providers voor Facebook in China

Wij hebben u reeds gewaarschuwd dat niet alle VPN-providers werken in China. Kiest u dus een verkeerde VPN dan gaat het feest niet door. Denk dus ook niet slim te zijn en een gratis VPN te kiezen want dit is vragen om problemen op meerdere fronten. Gratis is nooit gratis!!

We zullen geen VPN noemen die u zeker niet moet kiezen. Het is makkelijker juist de VPN-providers te noemen die wel werken.

Het beste uit de test van alle 21 VPN-providers die we tot op heden hebben getest hebben alle unieke technische aspecten:

  1. Ze gebruiken een gepatenteerde “proprietary protocol” en bieden hun eigen DNS-servers aan.
  2. Zeer gebruiksvriendelijke software
  3. Makkelijk te installeren op al uw mobiele apparaten
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl