Hoe kun je kijken naar Formula E in het buitenland in 2024

Ben je ook een fanatieke fan van Formule E, en voelt het ook frustrerend om Formula E livestream niet in het buitenland te kunnen zien? In dit artikel kom je te weten waar en hoe je Formula E kunt kijken. Mocht je je favoriete Formule E wedstrijden overal willen zien, lees dan gauw verder.

Probeer ExpressVPN
ExpressVPN, grenzeloos Formule E kijken

Maak het mogelijk om Formule E in het buitenland te kijken door ExpressVPN! Vanwege ExpressVPN, kun je geografische blokkades omzeilen en krijg je toegang tot alle content die je wilt zien. Nu met maar liefst 49% korting. Neem risicoloos een 12 maanden abonnement en profiteer van de 30 dagen geld-terug garantie.

Bijgewerkt op: 24 mei 2024

De beste streaming sites voor Formula E kijken

Wil je ook graag flexibel zijn in Formula E live kijken? Dan is het belangrijk om eerst een streaming site te achterhalen waarop je dit kunt doen. Eurosport is een geschikte streaming site om alle spannende wedstrijden te kunnen volgen. Je kunt dan ook Formula E kijken door het nemen van een abonnement.

Behalve dat je gezellig met anderen kunt bankhangen, kun je ook ervoor kiezen om vanuit het comfort van je bed op een tablet of smartphone te kijken. Echter, je hoeft niet per se te gaan voor een betaald abonnement om Formula E livestream te activeren. Je kunt het echter ook kijken op gratis kanalen. Ik heb namelijk ook de beste gratis streaming sites voor je klaarstaan.

Formula E streaming

De beste gratis streaming websites voor live Formule E kijken

Wil je ook Formula E live gratis kijken? Lees dan gauw verder. Je hebt verschillende opties die je kunt benutten. De volgende kanalen en bijbehorende locaties zijn geschikt voor Formula E streaming, namelijk:

 • Ziggo Sport is een populair sportkanaal in Nederland en zendt ook Formula E livestream uit. Je kunt het niet alleen kijken op tv, maar ook bijvoorbeeld via je smartphone en laptop. Ziggo Sport is gratis voor Ziggo klanten.
 • RTBF is een gratis, Franstalige zender van België waar je ook Formula E streaming kunt volgen. Dit kanaal wordt met name via de televisie bekeken, maar het is ook beschikbaar op de laptop of smartphone.
 • Channel 4 is gratis beschikbaar; het is de grootste gratis streaming service van het Verenigd Koninkrijk. Formula E kijken is ook beschikbaar op dit kanaal. Net als bij Ziggo Sport en RTBF, is live Formule E beschikbaar om te bekijken via verschillende apparaten. Zo ben je, wat betreft apparaten, flexibel in live Formule E kijken.

Echter is de locatie niet flexibel.

Streamen buiten de beschikbare geografische zone

Zoals je al hebt gelezen, zijn de kanalen locatie gebonden. Programmamakers verbieden de uitzender om buiten de beschikbare geografische zone te streamen. De uitzender dient wegens televisierechten te respecteren wat de geografische restricties zijn. Hoewel de uitzender hier niet op aangesproken kan worden, is er wel iets anders wat gedaan kan worden.

Formula E kijken

Hoe kun je de blokkades dan wel opheffen? Dan is het belangrijk om eerst even dieper te duiken in het probleem. Het IP adres van je apparaat laat zien waar je je bevindt, wat ervoor zorgt dat de content automatisch geblokkeerd wordt. Op die manier wordt het genieten van Formula E livestream geblokkeerd.

Met een buitenlands IP adres kun je dit probleem echter niet verhelpen. Wat je wel nodig hebt, is een anoniem IP adres, en dat kan met een VPN.  Een VPN zorgt ervoor dat je niet meer gebonden bent aan geografische restricties, waardoor je Formula E Nederland kijken mogelijk kunt maken zonder dat je je daar bevindt.

Je kunt dus vanuit het buitenland Formula E streaming mogelijk maken, mits je een VPN activeert voor de desbetreffende locatie – in dit geval gaat het concreet gezien om een Nederlandse, Belgische of Britse server. Als je op zoek bent naar een betrouwbare VPN, dan ben je bij ExpressVPN aan het juiste adres.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Stappenplan voor Formula E kijken in het buitenland

Wil je ongeacht je locatie genieten van Formula E streaming? Volg dan dit simpele stappenplan.

 1. Kies voor een goede VPN. ExpressVPN is daarbij, wegens bewezen kwaliteit en veiligheid, een aanrader ExpressVPN.
 2. Na het selecteren van je aanbieder, kun je je apparaat verbinden met een VPN. Bij ExpressVPN heb je zowel desktop als app versies beschikbaar, waardoor je dus verschillende apparaten met een veilige VPN kunt verbinden.
 3. Verbind je VPN met de locatie waar Formule E live kijken mogelijk is. Dit verschilt per streaming website. Zo dien je bijvoorbeeld
  • Voor Eurosport en Ziggo Sport te verbinden met een Nederland server.
  • Voor de Belgische RTBF geldt een verbinding met een Belgische server.
  • Voor Channel 4 kun je een verbinding maken met een Britse server.
 4. Afhankelijk van de door jouw gekozen streaming website, verbind je dus je VPN met die locatie. Na de verbinding met een VPN, kun je naar de streaming website om te genieten van live Formule E kijken – waar en wanneer je maar wilt.

Probeer ExpressVPN gratis uit

Geniet grenzeloos van Formula E livestream en neem de kans om 30 dagen lang gratis gebruik te maken van de geweldige VPN aanbieder genaamd ExpressVPN. Zo kun je Formula E streaming overal bekijken en geografische restricties met gemak deblokkeren.

live Formule E kijken

Neem risicoloos een abonnement bij ExpressVPN en vraag de terugbetaling binnen 30 dagen terug. Wegens de niet goed, geld terug garantie, ontvang je je geld gegarandeerd terug. Zonder opgave van reden. Het kan heel simpel via de klantenservice van ExpressVPN worden teruggevraagd, zelfs via een simpel chatbericht (dit is getest en kan worden bevestigd).

Zo kun jij minimaal een maand lang zonder enige kosten genieten van Formula E kijken, ongeacht waar je je bevindt.

De beste VPN voor het streamen van Formule E

Als je live Formule E kijken mogelijk wilt maken, ongeacht je locatie, dan is het belangrijk om een goede aanbieder te vinden. Hieronder is er een ranglijst opgesteld met de beste VPN aanbieders. Dit is op basis van zorgvuldig onderzoek gedaan, na belangrijke aspecten zoals veiligheid en snelheid te hebben getest. De volgende VPN aanbieders zijn de moeite waard om te overwegen:

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Voordelen van VPN‘s 

Naast het feit dat je met een VPN Formula E livestream buiten de geografische zone mogelijk maakt, bied je ook weerstand tegen censuur. Ook heb je met een VPN meer veiligheid en privacy op het internet, omdat je gegevens versleuteld zijn. Een anoniem IP adres – waar een VPN voor zorgt – leidt er ook toe dat je veiliger kunt surfen op gratis Wi-Fi netwerken. Kortom: genoeg voordelen om van te profiteren.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Wat is de Formule E?

Formule E is een autosport die georganiseerd is door de FIA waarbij er alleen wordt geracet met elektrische auto’s

Formule E Kalender 2023

E-Prix Circuit – Country Date
R1 – Mexico Stad ePrix 2023 Autódromo Hermanos Rodríguez – Mexico 14 Januari
R2 – Diriyah ePrix 2023 Riyadh Street Circuit – Saudi-Arabië 27 Januari
R3 – Diriyah ePrix 2023 Riyadh Street Circuit – Saudi-Arabië 28 Januari
R4 – Hyderabad ePrix 2023 Hyderabad Straat Circuit – India 11 Februari
R5 – Kaapstad ePrix 2023 Kaapstad Straat Circuit – Zuid Afrika 25 Februari
R6 – São Paulo ePrix 2023 São Paulo Straat Circuit – Brazilië 25 Maart
R7 – Berlijn ePrix 2023 Tempelhof Airport Straat Circuit – Duitsland 22 April
R8 – Berlijn ePrix 2023 Tempelhof Airport Straat Circuit – Duitsland 23 April
R9 – Monaco ePrix 2023 Circuit de Monaco – Monaco 6 Mei
TBA TBA 20 Mei
R11 – Jakarta ePrix 2023 Jakarta Internationaal e-Prix Circuit – Indonesië 3 Juni
R12 – Jakarta ePrix 2023 Jakarta Internationaal e-Prix Circuit – Indonesië 4 Juni
TBA TBA 24 Juni
R14 – Rome ePrix 2023 Circuito Cittadino dell’EUR – Italië 15 Juli
R15 – Rome ePrix 2023 Circuito Cittadino dell’EUR – Italië 16 Juli
R16 – London ePrix 2023 ExCeL London – Verenigd Koninkrijk 29 Juli
R17 – London ePrix 2023 ExCeL London – Verenigd Koninkrijk 30 Juli

Formule E Bestuurder 2023

Er kan geen Formule E bestaan zonder de bestuurders. Hieronder vind je de bestuurder van het team.

formula e drivers

Conclusie

Live Formule E kijken in het buitenland is niet zomaar mogelijk. Via Eurosport (betaald abonnement), Ziggo Sport (gratis voor Ziggo klanten), RTBF of Channel 4 (beiden gratis) kun je hiernaar kijken. Deze kanalen zijn gebonden aan hun geografische locatie. Door een VPN in te schakelen, kun je – ongeacht de locatie van het kanaal – wél overal live Formule E kijken.

Een VPN zorgt er namelijk voor dat je IP adres anoniem wordt gemaakt, en dat geeft je de vrijheid om waar dan ook Formula E streaming te volgen. Zo kun je mateloos kunt genieten van Formula E kijken, waar en wanneer je maar wilt. Voor een betrouwbare VPN, met een uitermate hoge kwaliteit en veiligheid, kun je het beste kiezen voor de ultieme aanbieder ExpressVPN.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl