Live Giro 2022 kijken met een VPN verbinding

Om Giro d Italia live stream 2022 te krijgen zal je de geografische blokkades moeten ontwijken omdat bij ieder gebied je te maken krijgt met uitzendrechten. Wil je Eurosport (NL commentaar) of de NOS streamen vanuit het buitenland of juist RAI UNO streamen (GRATIS) vanuit Nederland (buiten Italië), C hannel L’Équipe (het Franse channel 21, GRATIS) via Ziggo of de Livestream Giro 2022 bij FloBikes (Noord-Amerikaanse livestream: VS en Canada).

Je zal in alle de gevallen een versleutelde verbinding nodig hebben.

De volgende VPN providers 2022 zijn het beste:

De truc om 30 dagen GRATIS een VPN te gebruiken

Gratis is nooit gratis! Dat klopt 99,9% van de gevallen, echter met deze truc is het mogelijk om een VPN GRATIS aan te schaffen. Het is eigenlijk heel simpel en dat zijn alle trucs wanneer je ze door hebt. Bij ExpressVPN zal je 30 dagen lang de applicatie kunnen gebruiken, echter je zal binnen deze periode je abonnement ook weer moeten opzeggen.

Dit geldt alleen maar wanneer je een jaar abonnement afsluit. Dit maakt ook niet uit want hoe dan ook krijg je het geld retour. De meeste VPN aanbieders hebben ook deze 30 dagen geld terug garantie echter bij ExpressVPN hoef je geen reden op te geven en doen ze totaal niet moeilijk hierover. Dit is niet altijd de kwestie bij de ander aanbieders.

live giro kijkenLive giro kijken is geen probleem meer anno 2022

De giro live kijken is super leuk en vooral de organisatie daarom heen moet je net als de Tour de France een keer meemaken. Wanneer je renners hoort praten over de Giro d’Italia is dat altijd met veel respect en dat geldt ook voor de Vuelta (Ronde van Spanje). De grote jongens in deze ronde zijn dan ook wel Tom Dumoulin, Chris Froome en Geraint Thomas. En zeker wanneer we het hebben over Giro d Italia deze heeft Tom Dumoulin natuurlijk al een keer gewonnen.

Toch zal de Tour de Frans altijd populairder zijn onder het grote publiek. Dit kunnen we natuurlijk merken in de uitzendtijd en het aantal zenders die Giro live kijken mogelijk maken.

Live Giro kijken 2022

De Giro d’Italia zal starten in Bologna. Dit zal de 102e keer zijn dat de Ronde van Italië gereden zal worden. Het grote roze circus zal starten op zaterdag 9 mei  t/m zondag 31 mei. De Giro d’Italia 2022 zal in Nederland en Vlaanderen exclusief door Eurosport live op tv worden uitgezonden. Daarnaast is er ook de livestream Giro d Italia via de Eurosport Player.

Helaas hebben Sporza (VRT-Belgie) en de NOS Studio Sport (NPO-Nederland) niet de rechten gekocht om live giro kijken via hun mogelijk te maken. Dit komt omdat Giro d Italia niet apart in een licentie gekocht kan worden. Het is een wielerkoersen pakket waar de Giro d’Italia een onderdeel van uitmaakt. Het monopolie van deze koers ligt dan ook binnen Europa bij Eurosport. Toch hoef je geen Eurosport te hebben om livestream giro 2019 te kunnen kijken. Er zijn alternatieve hiervoor genoemd in de eerste paragraaf en zullen hieronder nog een keer in het kort worden besproken

De overige tv zenders waar we giro d italia live stream kunnen ontvangen

1. Italiaanse RAI “GRATIS” stream

Giro Live kijken kan natuurlijk ook bij de Italianen, en dat is bij hun nationale zender de RAI deze uitzending zijn natuurlijk helemaal GRATIS. Het is een nationale zender dus zijn er verder geen kosten zoals abonnementen van RAI. Toch hebben we ook hier weer te maken met uitzendrechten en zullen we inloggende vanuit buiten Italië geblokkeerd worden.  We zullen dan weer gebruik moeten maken van een VPN aanbieder om de geografische barrière te ontwijken.

2. Ziggo

De gelukkigen onder ons die een Ziggo abonnement hebben zijn de gelukkigen onder ons omdat Eurosport deel uit maakt van het pakket van deze provider. Mocht je veel reizen is een versleutelde verbinding provider altijd aangeraden en kan je ook wanneer je in het buitenland zit gewoon inloggen op de Ziggo App.

Ziggo is ook zeer geliefd bij de formule 1 kijkers omdat zij als enige F1 uitzenden in Nederland en dat kan met de Ziggo livestream ook helemaal gratis.

3. FloBikes: alleen USA en Canada

Een Giro d Italia live stream zal dagelijks worden uitgezonden door FloBikes. Je zal een VPN provider nodig hebben omdat live giro 2019 kijken alleen maar is bedoeld voor de bewoners van de VS en Canada.

Deze officiële livestream Giro d Italia zal in Europa worden geblokkeerd ook wel de geo-blokkade genoemd. Inwoners vanuit buiten deze gebieden kunnen niet de giro live kijken via deze stream. FloBikes is zeer bekend omdat ze veel veldritten uitzenden.

4. Geen live giro kijken bij de NOS wel herhalingen en live radio updates

Toch is de Giro 2019 heel populair onder de Nederlandse bevolking zeker ook omdat Tom Dumoulin daarin elke keer een grote rol speelt en we weten nu eenmaal hoe chauvinistisch we zijn…..  Live giro kijken mag er dan niet bij zijn bij de NOS. Er is wel een NOS live-blog (op de NOS website) te volgen, zodat je de koers en zijn verloop kan volgen.

Daarnaast zijn er ook regelmatig live update van de koersverloop op Radio 1 en er is elke avond een samenvatting bij NOS sportjournaal. Giro live kijken is dan wel onmogelijk bij de NOS ze doen wel hun best om je van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te brengen.

5. Channel L’Équipe (het Franse channel 21)

L’Équipe is een van de weinige die net als Eurosport de uitzendrechten heeft zodat live giro kijken tot de mogelijkheden behoort. We hebben hier net zoals met RAI het zelfde probleem en dat zijn de uitzendrechten. Woon je buiten Frankrijk zal je worden geblokkeerd. De oplossing zal een van de boven genoemde VPN aanbieders zijn. Ook deze zender is gratis te streamen mits je een VPN aanbieder het aangeschaft.

wat is een vpn

Ga naar NordVPN
30 dagen volledige VPN

Wat is een versleutelde verbinding

Een versleutelde verbinding ook wel VPN genoemd is een verbinding van A naar B die gecodeerd is. Het is vrijwel onmogelijk deze encryptie te ontcijferen waardoor het voor derde die willen zien wat je aan het doen bent onmogelijk maakt dit te zien. De VPN schermt tevens je IP-adres af en levert een nieuw IP-adres. Deze laatste functie maakt oa de Giro live kijken mogelijk. Met behulp van de VPN log je namelijk in via op een Franse, Amerikaanse of Italiaanse server of maar net welke geo-blokkade je wenst te ontwijken. Het maakt dan ook niet uit waar je bent.

Allerlei soorten sport kijken (voetbal ijshockey golf darts) wordt mogelijk doordat je gewoon inlogt in het desbetreffende land die het uitzendt. En wanneer je buiten Nederland bevindt en giro live kijken op je lijst je staat log je gewoon in op een van de aangeboden Nederlandse servers om bijvoorbeeld Ziggo te openen.

Conclusie

Een versleutelde verbinding is reuze handig en misschien wel een must om Giro live kijken mogelijk te maken. Deze VPN kan ook reuze handig zijn voor ander live streams. Natuurlijk moeten we het beveiligingen aspect niet onderschatten. We leven tenslotte in een maatschappij waarin ons privé onder een vergrootglas ligt en er grote partijen zijn die graag willen weten wat we precies aan het doen zijn op het internet.

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl