Google Authenticatie in twee stappen instellen | Lees nu deze review

Google Authenticatie in twee stappen instellen. Deze website gaat nog steeds om virtuele privé-netwerken! Maar ik wil ook praten over zaken in verband met privacy. Wachtwoorden zorgen voor een groot deel voor de bescherming van je online privacy. Daarom heb ik besloten een artikel toe te voegen over wachtwoordbeveiliging en -beheer. Deze keer richt ik mijn aandacht op een recensie over Google Two Factor Authenticationsoftware, a.k.a. Google Authenticatie in twee stappen.

Update: jan. 2019

Wat is Google Authenticatie, het softwaretoken van de Big G

Laat ons eerst beginnen met een paar woorden over Google Two factor Authentication(2FA). Of preciezer Google Authenticatie in twee stappen instellen.Terwijl ik er zeker van ben dat je er al meldingen over hebt gekregen, van een of andere dienst, heb je het misschien nog niet ingesteld. Omdat je niet weet waarover het gaat, of misschien omdat je denkt dat het te moeilijk is.

Maar dat is het niet. Het is enkel een extra beveiligingslaag dat je kan toevoegen als je wil inloggen op een webservice. En het vereist een apparaat met de Google Authenticator app die actief een 6-cijferig nummer genereert, dat gemeenschappelijk voor de gebruiker en het authenticatiesysteem is. Dus je gebruikt je logingegevens (gebruikersnaam en paswoord), en je voegt je gegenereerde code in om in te loggen. Zo eenvoudig is het.

Het grote voordeel is dat niemand kan inloggen zonder je eenmalig wachtwoord, zelf niet als deze persoon succesvol je inloggegevens heeft gestolen. De code verloopt al na een paar seconden voor een betere bescherming. Daarbij komt dat de Google Authenticator appervoor zorgt dat je ook verbinding kan maken zelf als je apparaat niet in een dekkingsgebied is. Want als u Google 2 factor Authenticatiemet SMS gebruikt, is dit de grootste zorg…

Google Authenticator installeren: Prijs

Zoals bij de meeste van hun applicaties en services voor eindgebruikers, is Google 2 Factor Authenticationgratis. Dus je kan het steeds gebruiken zonder er iets voor te betalen. En het is niet enkel voor diensten van Google. Maar alle websites die Two-Factor Authentication hebben ingeschakeld!

Multi-factor authentication 2-Step Verification
Algorithms RFC 6238 and RFC 4226
Encryption HMAC-SHA1
Supported devices Mobiles (Windows, iOS, Android)

Wat is Google Authenticator in detail

Eenvoudige interface

Om je smartphone in een beveiligingstoken te veranderen, hoef je niet veel doen. De interface is zeer minimalistisch, met enkel de verplichte informatie en gegevens die beschikbaar zijn.

 Google Authenticatie in twee stappen instellen: instellingen

 Ze zijn bijna onbestaand… inderdaad, er is enkel een tijdcorrectie voor codes en een functie om problemen op te lossen als je codes niet werken.

Bescherm je wachtwoorden

Een VPN aanbieder is een begin maar nog niet voldoende, het is ook belangrijk je wachtwoorden te beschermen, lees daarom het volgende artikel Het veilig beheren van je wachtwoorden Hierin geef ik aan hoe je op een juiste manier met je wachtwoordbeheer omgaat

Hoe moet je de Google Authenticator installeren?

De eerste stap is het downloaden en installeren van de Google Authenticator app op uw apparaat. Je kan de app vinden in Play Store of in App Store, Google Authenticatie in twe stappen instellen.Daarna moet je Google Two Factor Authentication inschakelenop de account dat je aan de app wil toevoegen.

De meest populaire websites kan je toevoegen:

 • Google
 • Facebook
 • Instagram
 • Whatsapp
 • Twitter
 • Apple
 • Microsoft
 • Amazon
 • Yahoo
 • LinkedIn
 • Snapchat
 • Reddit

Instellen Google Authenticatie

En veel meer. Doorgaans moet je gewoon kijken in je accountinstellingen of privacy-instellingen als je Google Authenticatie in twee stappen instellen kan. Laat me je tonen hoe ik dat heb ingeschakeld met Coinbase. Ik ging naar het tabblad instellingen. En ik selecteerde het tabblad beveiliging. Eerst, moet je je telefoonnummer verifiëren–dit is verplicht op alle websites.

Google Authenticatie in twee stappen instellen

Authenticator inschakelen

Daarna, in het Google Authenticatie in twee stappen instellengedeelte, klik je op Authenticator inschakelen. Eerst, moet je opnieuw je telefoonnummer verifiëren, door de code in te voern die je per SMS ontvangde. Klik dan op verifiëren.

QR code

Nu heb je het moeilijkste gedeelte achter de rug. En je kan een QR code zien verschijnen op je pagina (ik heb de mijne verborgen om logische redenen):

Google Authenticatie in twee stappen instellen

open de app

Dus neem je apparaat met de Google Authenticator in twee stappen. En open de app. Klik op het pictogram ‘+’, rechts onder aan het scherm en selecteer dan scan een barcode. De app zal de camera starten om de streepjescode te scannen. Niets anders doen dan de lens van de camera te richten op de QR code.

Google Authenticatie in twee stappen instellen

Code zien

Je bent bijna klaar met de Google Authenticatie in twee stappen instellen! De code kan je zien dat de app voor je account heeft genegeerd. Zoals ik zei, de code verloopt na een bepaalde tijd. De levensduur staat aan rechter zijde; dit is een teller die aftelt.

Google Authenticatie in twee stappen instellen

Code invoeren

Eindelijk, je mag de code van de app op de website invoeren, om te verifiëren of het werkt. Klik instellen. Nu heb je een nieuwe 2FA account toegevoed aan je app. De volgende keer dat je verbinding maakt met Coinbase (of een andere website), moet je je inloggegevens en de code van de app gebruiken.

Google Authenticatie in twee stappen instellen

Google Authenticatie

Google Authenticator is een gratis app voor Google Authenticatie in twee stappen. Het verandert je smartphone in een beveiligingstoken om het standaard inlogprocedure te verbeteren. Wat is Google Authenticatie? Het is heel eenvoudig: schakel Google Authenticatie in twee stappenin op je service en neem een snapshot van je QR code!

Wij zullen graag je mening horen

Stel een vraag

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.