GooseVPN, review 2024

Goose VPN

Goose VPN made in Holland is een fantastisch product van eigen bodem. Goose VPN komt op de markt met een goed product met een gebruiksvriendelijke interface van Goose.

Koop GOOSEVPN

Bijgewerkt: 16 april, 2024

Een VPN van Nederlandse bodem, onze

Er is een zogenaamde lichte keuze en de unlimited variant. We hebben het wel vaker gezien wanneer we VPN testen en dat is dat we de lichte versie (50GB) beter kunnen vergeten omdat deze optie voor weinig mensen voldoende zal zijn.

Er zijn drie pakketten:

 1. Unlimited per maand betalen, € 12,99 per maand
 2. Unlimited per jaar betalen, € 69,99 per jaar = € 4,99 per maand
 3. 50 GB per maand betalen, € 2,99 per maand

Goose VPN prijs

 

Koop GOOSEVPN

Onze Goose VPN review,  de oranje gans uit Nederland

Een “Goose” is een gans in het Nederlands en deze wordt ook wel de bewaker van het erf genoemd. Ganzen zijn namelijk super waakse slimme vogels. Hier wil Goose VPN zich mee identificeren, een van de weinige Nederlandse VPN aanbieders op internet gebied van veiligheid en privacy.

Goose VPN is opgericht in 2015. De VPN biedt een zeer eenvoudige interface aan waaruit gekozen kan worden uit verschillende servers in verschillende landen. Er is een no-log beleid, dit betekent dat er geen gegevens worden opgeslagen, alleen de bandbreedte per account wordt opgeslagen. Dit gebeurt overigens wel bij meer VPN aanbieders en is ter verbetering van de service.

GooseVPN is gevestigd in Nederland. Dit is een voordeel gezien de gunstige wetgeving in Nederland. Mochten er in de toekomst toch problemen zijn met justitie heeft Goose VPN een zeer goede advocaat (Hammerstein Advocaten) op het gebied van privacy en bescherming persoonsgegevens. Daarbij is het heel simpel, Goose VPN slaat niks op.

Downloaden de “oranje gans” de Hollandse leeuw van het internet

Goose VPN is net zo makkelijk te downloaden als alle andere grote VPN providers. Je kunt dus op alle verschillende devices (de gangbare besturingssystemen van Windows, Mac computer, iOS tot Android) gebruik maken van de VPN dienst. Goose VPN biedt zelfs een maand gratis gebruik aan. Het aantal mogelijk aansluitbare apparaten is onbeperkt op hetzelfde account! Je kan ook dan twee maal verbinding maken dezelfde server.

Goose VPN

 Het menu

De interface geeft duidelijk aan hoeveel data je gebruikt hebt en hoeveel je nog kunt gebruiken met het gekozen abonnement.

Goose VPN

Er is een mogelijk keuze uit twee talen namelijk Engels en Nederlands. In het menu instellingen vind je de keuze welk protocol je wilt gebruiken: OpenVPN of IKEv2. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om automatisch connectie te maken zodra de software start, een standaard optie onder veel VPN aanbieders.

Goose VPN Review: De details

 Verkeersgegevens:  50GB Goose of Unlimited

Netwerk Type:  100/1000 MB/s DC connecties

Geheimschrift:  AES-256-CBF RSA2048

Server:  24 servers

Protocollen:  OpenVPN protocol, IKEv2 protocol, PPTP en L2TP

Ondersteunde apparaten:  Windows, Mac, iOS, Android

Ondersteuning:  OpenVPN protocol met 256-bit encryptie.

Type ondersteuning: 24/7 e-mail,

Geld terug?: Niet tevreden binnen 30 dagen

Landen gedekt:  + 13 landen (Nederland 3x), 24 VPN server locaties

Multi Inloggen: onbeperkt

Koop GOOSEVPN

Het aantal servers, onze Goose VPN ervaring

Het aantal servers is zeer beperkt, slechts 24 stuks verdeeld over onze aardbol. Dit kleine aantal is begrijpelijk omdat het een jong bedrijf is en er veel kapitaal voor nodig is per server locatie. Ze zullen dit aantal zeker gaan verdubbelen gedurende de komende tijd en naar gelang het aantal verkochte abonnementen zal toenemen.

Het is ook de vraag of het aantal servers zo belangrijk is. Dit zal voornamelijk afhangen van de gebruikers behoefte. Wil je eenvoudig inloggen vanuit het buitenland in Netflix Nederland of Nederlandse tv streaming kanalen zoals NPO (Nederlandse publieke Omroep), Rtlxl, Ziggo ect, Netflix Amerika vanuit Nederland of inloggen in de iPlayer van de BBC (UK)  is dit dus geen probleem en zeer eenvoudig met Goose VPN.

Deze hierboven genoemde aspecten noemen we geografische blokkade ontwijken. De VPN schermt namelijk de locatie en het IP-adres af zodat je anoniem kan surfen en beschermd bent tegen pottenkijkers zoals de overheid, IPS (Internet Service Provider) en hackers.

GooseVPN kaart landen

Wat is een VPN

De VPN (Virtuel Privat Network) verzorgt een versleutelde verbinding tussen A en B. Deze verbinding wordt ook wel “end2end” of “tunnelverbinding”genoemd. De VPN geeft je als het ware toegang tot een privénetwerk. De VPN is ontstaan vanuit de noodzaak dat werknemers veilig buiten de deur konden communiceren met de servers van het bedrijf. Ook in de journalistiek is de VPN een uitkomst vooral in landen waar censuur heerst. Hierbij  denken we vaak aan oorlogsgebieden of dictaturen. De zittende overheid wil graag bepalen welke informatie de bevolking wel en niet mag zien. Een VPN aanbieder biedt hier dan ook uitkomst omdat de blokkades ontweken kunnen worden.

GooseVPN made in Holland schema

Koop GOOSEVPN

GooseVPN en support

Het kan belangrijk zijn dat, mocht je hulp ergens bij nodig hebben, we te maken hebben met een Nederlands bedrijf. Het kan heel prettig zijn een probleem in eigen taal te kunnen uitleggen en ook het antwoord hierop in de eigen taal te kunnen ontvangen. Er is hiervoor een 24/7/365 helpdesk. Een chatfunctie is populair bij de grote VPN aanbieders. Ik kreeg, een kleine uurtje na het insturen van mijn vraag, een zeer vriendelijke mail van Stephanie, van het GOOSE Support team. Goose VPN ervaring op dit vlak is dus ook positief.

P2P en torrent mogelijkheden

Pas op: dit staat er in de gebruiksvoorwaarden van GooseVPN:

Legitiem P2P, peer to peer en het delen van bestanden is alleen toegestaan op bepaalde servers die in de serverlijst in de client software van GOOSE zijn gemarkeerd met P2P. Alle andere servers zijn gemarkeerd met ‘No P2P’. Elke overtreding van deze voorwaarden die in verband wordt gebracht met jouw licentienummer of e-mailadres, leidt tot onmiddellijke beëindiging van jouw account zonder restitutie. In de VS staan geen P2P-servers!

In serverlijst van GOOSE VPN staat duidelijk aangeven welke servers wel of geen p2p is toegestaan. Op het moment zijn er 5 servers die toelaten dat je p2p en dus torrents kunt downloaden.

Conclusie:  Goose VPN Review 

GooseVPN is een betrouwbare en stabiele VPN-aanbieder  van Nederlandse bodem. Het voordeel hiervan kan zijn dat je vragen in het Nederlands kunt stellen. Op dit moment zijn er nog maar weinig servers beschikbaar. Het is verstandig om te kiezen voor het “Unlimited” pakket, omdat je aan de goedkope versie (50GB) weinig zal hebben.

Wanneer we dan, op basis hiervan, kijken naar de prijscompetitiviteit komen we op een jaartotaal van 76.89 euro (12 x 6.99-/- 6.99 euro) per jaar en dan hebben we de gratis maand er al afgetrokken. De GooseVPN prijs module noemen we dan ook “strategisch prijsbeleid” om mensen te laten kiezen voor een “Unlimited” abonnement.

Wanneer we kijken naar de interface is deze heel gemakkelijk te begrijpen en eenvoudig te installeren. Prettig wanneer we gelijk willen beginnen en met GooseVPN zal dit ook geen probleem zijn. Onbeperkte multi-login is mogelijk en hierdoor zal “delen” met vrienden een optie worden. Ik heb het twee keer gevraagd dus in neem aan dat het klopt dat ik nu het kan gaan delen met mijn hele klas.

GooseVPN
GooseVPN is een betrouwbare en stabiele VPN-aanbieder van Nederlandse bodem. Het voordeel hiervan kan zijn dat je vragen in het Nederlands kunt stellen. De interface is makkelijk te begrijpen en GooseVPN is eenvoudig te installeren.
8.4 TOTALE SCORE
Korte samenvatting Goose VPN eigenschappen

Hieronder vindt u de 6 criteria waarop wij deze VPN hebben gewaardeerd.

KWALITEIT
8.5
GEBRUIKERSGEMAK
8.5
STABILITEIT NETWERK
9
RANDAPPARATUUR
8.3
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
8
PRIJS
8.8
Pluspunten
 • Goede en stabiele snelheid
 • 30 dagen geld terug garantie
 • Onbeperkte multi-login
 • Aantrekkelijk prijs
 • Geschikt voor meerdere apparaten (iPhone, Andriod, Mac, Windows)
 • Eenvoudige interface
 • De website is in het Nederlands
 • Kom je er niet uit dan is er nu ook een Nederlandse helpdesk
Minpunten
 • Weinig land keuze en servers locaties
 • Netflix USA en NL zijn niet altijd stabiel
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

2 Opmerkingen
 1. En wat kost het? Het enige wat niet in het bericht staar

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl