Gratis VPN aanbieders | Bestaan deze dan?

Gratis VPN aanbieders bestaan natuurlijk maar wij raden u af deze te gaan gebruiken. De reden van dit advies is omdat ze onbetrouwbaar zijn.

Gratis VPN aanbiedersGratis VPN aanbieders

Er is tegenwoordig veel te doen over privacy en bescherming van uw privégegevens. U realiseert zich nu dat u zich moet beschermen tegen de gevaren op het internet waaraan u dagelijks blootstaat.

U typt in uw favoriete zoekmachine “Gratis VPN” in en waarom zou u betalen als het ook gratis kan. U wordt overspoeld met gratis VPN providers met hun aanbiedingen. Er is zoveel keus. Hoe kan u nu de beste gratis VPN provider uitkiezen. U begint met het lezen van enkele artikelen over deze GRATIS VPN providers en wat er over gezegd wordt. Wat is nu uw volgende stap?

De verleiding van een GRATIS VPN providers

De verleiding is groot om te kiezen voor een GRATIS VPN aanbieder omdat u slechts van plan bent om via een eenvoudige handeling Netflix Amerika te openen, BBC iPlayer te gebruiken of de VPN op uw vakantie te gaan gebruiken. Het moet natuurlijk allemaal niet te veel geld kosten. Maar wees op uw hoede!

Gratis VPN aanbieders zijn gevaarlijk

Niets is GRATIS in deze wereld zo ook niet de “GRATIS VPN aanbieders”. De bedrijven die u een gratis VPN aanbieden doen dit niet uit liefdadigheid. Het zijn keiharde zakelijke onderneming met het oogmerk op winst. Ze hebben grote bedragen geïnvesteerd in hun eigen infrastructuur met een team van professionals aan hun zijde. De datastromen waar u dan zogenaamd gratis gebruik van mag maken zijn natuurlijk ook betaald.

Maar hoe ziet het verdienmodel er dan uit van deze bedrijven wanneer ze geen abonnementsgeld rekenen voor de dienst die ze aanbieden? Het is heel eenvoudig. U bent het product! Alles wat u doet op het internet, gebruikmakende van hun GRATIS VERBINDING wordt vastgelegd. Deze info is voor hun goud waard omdat er bedrijven zijn die op hun beurt weer flink wat geld betalen voor deze informatie.

Gratis VPN aanbieders

Het risico van de GRATIS VPN aanbieders

Zonder dat u er toestemming voor heeft gegeven wordt uw surfgedrag dus opgeslagen een doorverkocht voor economisch gewin. Dit is het best denkbare scenario!

Dit is dus het laatste wat u wilt wanneer u een VPN gaat gebruiken. Ook als was dit misschien niet de primaire reden van aanschaf: privacy en bescherming.

Sommige gratis VPN aanbieders hebben slechts een doel en dat is informatie vergaren en doorverkopen. Wanneer u denkt dat het dan alleen om uw surfgedrag gaat heeft u het goed mis. Uw data bestaat vaak ook uit uw Banklogin, creditkaart info en overige informatie die alleen voor uw ogen is bedoeld.

Heeft u weleens gehoord dat mensen rekeningen ontvangen van producten die zij niet hebben aangeschaft of dat rekening worden leeggeplunderd? Ook uw identiteit is niet meer veilig en wanneer er kopieën hiervan in verkeerde handen vallen kunnen er bijzonder vervelende dingen gebeuren. Uw bandbreedte is ook niet veilig en kan ook misbruikt worden. U kan worden beschuldigd van cyber criminaliteit omdat de criminelen uw verbinding hebben gebruikt. Ga dan maar eens bewijzen dat u het niet was!

Met een gratis VPN loopt u deze gevaren. Sla deze waarschuwingen dus niet in de wind want u wilt niet in deze hel terecht komen!!

Maar gelukkig is het nog niet zover toch? U leest dit artikel met veel interesse en wij wijzen u op de gevaren van het internet. Begrijp ons niet verkeerd: wij adviseren u een VPN, maar kies niet een van de gratis VPN aanbieders.

Gratis VPN aanbieders en de functionaliteit

Wanneer u nog steeds niet overtuigd bent van de gevaren van de gratis VPN aanbieders zou ik graag de functionaliteit gaan bespreken. We zouden dit kunnen doen in een woord met “een lettergreep bestaande uit drie letters”. De gebruikersvriendelijkheid en functionaliteit is namelijk ver te zoeken.

Wanneer we bijvoorbeeld met een GRATIS VPN de geografische blokkades zouden willen ontwijken of gecensureerde websites willen openen beginnen de problemen al. Het is namelijk niet mogelijk, of de snelheid is zo laag dat surfen gewoon niet leuk is. De gratis VPN bedrijven zijn namelijk niet geïnteresseerd in service het gaat alleen maar om uw data.

Wat kost een betaalde VPN?

Een VPN provider kost van 3.00 – 8.00 USD per maand. U betaalt dan voor een dienst waar uw veiligheid en privacy de bedrijfsfilosofie is. Niets van uw data zal worden doorverkocht aan derden. U heeft ongelimiteerde datastroom, een gebruiksvriendelijke interface en een snelle helpdesk. Verder is het mogelijk verschillende type randapparatuur aan te sluiten en de mogelijkheid van een Multi-login.

Wanneer u zich bent gaan realiseren dat u een VPN provider wilt aanschaffen, dan raden wij u aan voor een jaarabonnement te gaan. Een jaarabonnement is gemiddeld goedkoper dan een maand of halfjaar abonnement. U kunt namelijk doorgaans, nadat u een verbintenis bent aangegaan, binnen enkele dagen er ook van af zonder problemen. Bij ExpressVPN is dit zelfs 30 dagen. Zie artikel: Wat is een VPN, Kenmerken van een VPN, Amerikaanse Netflix bekijken, NL tv kijken in het buitenland.

Geld terug garantie

Hieronder is de TOP-4 van VPN providers die u 7-30 dagen de VPN mag gebruiken en een niet-goed-geld-terug-garantie hanteren. De ranking is ontstaan aan de hand van de test die we hebben gedaan. ExpressVPN is 30 dg, NordVPN is 30 dg, IPvanish 7 dagen en PureVPN 7 dg.

NordVPN | Zeer uitgebreid en goedkope VPN aanbieder

NORDVPN is een uitgebreid provider en een van de goedkoopste voor de Nederlandse markt. Top anonimiteit en beveiliging. In het onderstaande artikel zal je de review kunnen lezen. Mijn ervaringen zal ik hierin bespreken en verder ingaan op de ...

9.4
2 ExpressVPN | Kosten en gebruikersgemak

ExpressVPN | Kosten en gebruikersgemak

ExpressVPN is een van de beste aanbieders voor in Nederland. De Express VPN provider heeft servers in vele landen en is een van de beste op de VPN markt. Ze staan gerand snelle servers en veilige verbindingen. Uit ervaring kan ik je garanderen ...

9.3
3 CyberGhost VPN |  Een nieuwe en verbeterde versie 2.0

CyberGhost VPN | Een nieuwe en verbeterde versie 2.0

  CyberGhost VPN is reeds een oude gediende op de van markt. Ze hebben onlangs hun benadering tot de VPN markt veranderd en een nieuwe verbeterde versie op de markt gebracht. Dit artikel is recent bijgewerkt: De VPN is zeker niet de ...

8.5
4 PrivateVPN | Prima VPN kijkende naar prijs en kwaliteit

PrivateVPN | Prima VPN kijkende naar prijs en kwaliteit

PrivateVPN is een Zweedse VPN aanbieder opgericht in 2009. Ook al bestaan ze al een tijdje, echt bekend zijn ze nog niet ondanks dat ze een stabiele en beveiligde verbinding aanbieden aan hun klanten. PrivateVPN biedt servers aan in diverse ...

8.7

 

Betrouwbare en beste gratis VPN providers

Zoals we eerder al schreven: verwacht geen wonderen van deze speciale Gratis VPN aanbieders. Bij VypreVPN en TunnelBear zijn datastroom zwaar gelimiteerd tot ongeveer 500 MB per maand. Niet slecht wanneer u geen streaming video diensten bezoekt. Bij een CyberGhost is er een soort van wachtrij voordat u kunt inloggen, een gelimiteerd aantal servers, elke 90 seconde een advertentie en wordt de verbinding verbroken na drie uur.  Bij een VPN provider als NordVPN gaan ze wel heel erg ver met hun “achtergrond verificatie” voordat je een 6 maanden gebruik mag maken van hun gratis dienst.

VPN provider Gratis variant Geld terug garantie Website
3 dagen Bezoek ExpressVPN
30 dagen Bezoek NordVPN
Bezoek Tunnel Bear
30 dagen Bezoek Cyber Ghost

De conclusie

De conclusie van de beste gratis VPN providers is duidelijk. Wij raden u af zich aan te melden bij een van deze VPN’s. De gevaren zijn groot dat u wordt misbruikt. Er zijn een aantal alternatieven maar in gebruikersgemak beperkt helaas. In onze TOP-4 staat vast wel een VPN provider die bij uw behoefte zal aansluiten qua prijs en doel.

Vergeet vooral niet dat een VPN provider staat voor privacy en bescherming, niet alleen voor u maar voor uw hele gezin. U zult niet alleen beschermd zijn binnen uw huiselijk omgeving maar ook buitenshuis op openbare netwerken (Gratis Wifi) bent u voortaan veilig.

 

Gratis VPN aanbieders

Mocht je vragen of opmerkingen hebben horen wij het graag

Laat een bericht achter