Grindr VPN anonimiteit, je locatie geheim houden

Waarom moet ik een Grindr VPN gebruiken. Hoewel miljoenen mannen en vrouwen uit de lhbti-community gretig gebruik maken van Grindr, kleven hier risico’s aan (pun intended). Wist je namelijk al dat mensen je exacte locatie, tot aan de meter nauwkeurig kunnen weten als je gebruik maakt van deze populaire dating app?

In dit artikel zal ik je leren hoe je Grindr locatie veranderen kan. Ook gaan we de mogelijkheden van een VPN bespreken en zal ik de beste Grindr VPNs verklappen.

Bezoek nu
De beste VPN voor Grindr: ExpressVPN - 49% KORTING!

Geen probleem! Verbind je apparaat met ExpressVPN en de locatie is niet meer zichtbaar. Daardoor kan je matchen met mensen wereldwijd. Krijg 12 + 3 MAANDEN GRATIS voor ExpressVPN. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug!

Bijgewerkt:  24 mei, 2024

Waarom een VPN voor Grindr gebruiken?

Er zijn enkele belangrijke redenen waarom je een VPN zou kunnen gebruiken. Niet alleen bescherm je hiermee je digitale privacy en zelfs daadwerkelijke, fysieke privacy, ook kun je namelijk je Grindr locatie veranderen.

Als je bijvoorbeeld ergens op vakantie gaat binnenkort, kun je alvast ”pre-grindren”, zodat je gelijk een hookup of date hebt als je aankomt in het land van bestemming. Let wel op je eigen veiligheid want er zijn aardig wat Grindr dating scams bekend in het buitenland.

grindr locatie veranderen

Gevaren van Grindr zonder VPN

De Grindr dating app werkt natuurlijk op locatie basis. Daarom moet je ook altijd je locatie deel functie aanzetten als je de app gebruikt. Dit kan buitengewoon gevaarlijk zijn zowel in Nederland als in het buitenland. Helaas bestaat homohaat nog steeds en zijn er kwaadwilligen aanwezig op de dating app.

Er zijn niet alleen kwaadwilligen op de dating app aanwezig. Ook zijn er meer dan 90 landen waar homoseksualiteit nog steeds verboden is. In Iran en Egypte werd in het verleden data van de Grindr app gebruikt om homoseksuele mannen op te sporen en te arresteren.

Naast alleen deze twee zaken, is er nog iets wat gevaarlijk kan zijn en zeker een inbreuk op iemands privacy. Het is namelijk bekend dat HIV-statussen via Grindr gelekt zijn en medische informatie van gebruikers op straat is komen te liggen bij talloze bedrijven.

Ook heeft de Noorse consumentenbond een miljoenenboete opgelegd aan Grindr omdat de app zich niet zou hebben gehouden aan de AVG regelgeving.

VPN voor Grindr – De ideale oplossing

Gelukkig is er voor alles internet-gerelateerd wel een oplossing. In dit geval de versleutelde verbinding. Maar wat doet een VPN of in dit geval Grindr VPN nu precies? Welnu, met zo’n VPN speciaal uitgezocht voor deze app kun je de Grindr locatie veranderen.

Dit werkt eigenlijk simpel. VPN staat voor Virtual Private Network en is eigenlijk een groep van duizenden servers waarmee je verbinding kan maken.

Wat er vervolgens gebeurd, is dat apps en websites denken dat je je eigenlijk ergens anders bevind dan waar je eigenlijk bent. Met een VPN voor Grindr kun je dus je daadwerkelijke locatie verbergen of zelfs veranderen, naar waar je maar wilt.

Zoals eerder besproken, dus niet alleen handig om je eigen privacy te waarborgen, maar ook als je op vakantie gaat om alvast te pre-Grindren.

beste grindr vpns

Beste Grindr VPNs

Ik heb zelf diverse Grindr VPN’s uitvoerig getest. Van alle VPN voor Grindr heb ik uitgebreide VPN-reviews geschreven. De naar mijn mening beste Grindr VPNs heb ik in een handige overzichtstabel hieronder gezet. Al deze premium VPN-aanbieders kosten van vijf tot acht Euro per maand en beschermen je digitale privacy zo goed als het gaat om Grindr en zelfs daar buiten.

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

De naar mijn mening zijn dit de beste VPN voor Grindr, en dan bedoel ik niet alleen om je Grindr locatie veranderen te kunnen.

Van alle beste Grindr VPNs zijn dit de beste VPN voor de volgende redenen. Niet alleen hebben ze honderden servers in meer dan 100 landen, ook hebben deze VPN-aanbieder allerlei andere, handige functies beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat ze een no-log policy hanteren.

Dit beleid wilt zeggen dat ze geen logboek van je dataverkeer bewaren op hun servers. Dit is natuurlijk wel zo wenselijk, want op deze manier kan geen enkele overheid of internetaanbieder je surfgedrag volgen.

Het hebben van een no-log policy is niet eens zo speciaal voor een VPN-aanbieder. Wat wel handig is dat deze een ingebouwde kill switch functie hebben.

Nu hoor ik je al denken: wat is nu weer een Kill switch? Welnu, een Kill switch mechanisme werkt als volgt: als je VPN-verbinding om wat voor reden dan ook weg komt te vallen of te verbreken, sluit de VPN-provider direct je internet af.

Dit klinkt in den beginne vervelend, maar het beschermt je wel zo goed mogelijk! Op deze manier surf of chat je dus nooit per ongeluk zonder actieve VPN-verbinding. Naast deze twee functies hebben de VPNs nog vele extra functies beschikbaar. Alle mogelijkheden en functies kun je vinden op onze VPN informatie homepage.

De beste VPN voor Grindr 30 dagen gratis proberen

Het mooiste aan ExpressVPN is nog dat je deze VPN-aanbieder 30 dagen gratis kan uitproberen. Dit werkt eigenlijk met een soort trucje, een truc die ik ook wel de 30 dagen gratis VPN-truc noem. Je kunt namelijk gewoon een VPN-abonnement kopen op ExpressVPN en deze binnen 30 dagen weer opzeggen.

Dit werkt als volgt: je moet, als je gebruik wilt maken van deze truc, de 29ste dag tellende vanaf de datum dat je het VPN-abonnement hebt afgesloten, je VPN-abonnement opzeggen. ExpressVPN zal je betaalde lidmaatschapsgeld terugbetalen en terugstorten op je bankrekening binnen 5 werkdagen vanaf de datum dat je de VPN-dienst op hebt gezegd.

ExpressVPN stelt absoluut geen vragen waarom je je VPN-abonnement hebt stop gezet en betaald altijd keurig terug. Als je met een andere betaalmethode dan iDEAL of bankoverschrijving hebt betaald, denk bijvoorbeeld aan PayPal, dan krijg je het betaalde bedrag daarop terug gestort. Meer over ExpressVPN kun je lezen in onze eigen ExpressVPN test ervaring.

Beste Grindr VPNs – Conclusie

Hopelijk heb je nu geleerd hoe je Grindr locatie veranderen kan en waarom een VPN voor Grindr zo belangrijk is. Ook heb ik je de beste Grindr VPNs getoond. Het is nu je keuze. Betaal je die paar luttele Eurootjes per maand voor een VPN en bescherm je je privacy of ga je als een kip zonder kop te werk?

Persoonlijk zou ik het wel weten. Voor twee Euro per maand mijzelf zo goed mogelijk beschermen op digitaal gebied… daar denk ik niet eens twee tellen over na dat doe ik gewoon.

vpn voor grindr

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Beste Grindr VPNs – Veel gestelde vragen

In dit onderdeel zal ik even wat vragen bespreken die ik vaak binnen krijg via deze website en per email. Dit zijn dan ook de veel gestelde vragen die te maken hebben met VPN voor Grindr.

Kan ik een VPN voor Grindr ook voor andere dingen gebruiken?

Ja natuurlijk. Je kunt een VPN voor Grindr ook voor andere zaken gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan live streaming, torrents downloaden en dergelijke. Let wel op dat we niet verantwoordelijk zijn voor het illegaal gebruiken van een VPN.

Kan ik een gratis VPN voor Grindr gebruiken?

Hoewel dit technisch gezien zou kunnen, raad ik het af. De betaalde VPN’s zijn allen van goede kwaliteit en kosten maar een paar Euro per maand. Gratis VPN’s daarentegen, zitten vol met spam, pop-ups, bandbreedte limieten en andere rotzooi. In het ergste geval kunnen zelfs je persoonsgegevens worden verkocht aan hackers of andere digitale criminelen.

Kan ik mijn Grindr locatie veranderen zonder VPN?

Ja, dit kan met een zogenaamde Location Spoofer app op zowel Android als iOS. Voor Android volg je de volgende stappen:

Download de spoofer app (Fake GPS GO)
Open de app en klik op Enable Mock Locations
– Ga naar instellingen, klik Developer Options, Mock Location App en kies de optie FakeGPS free
– Ga terug naar de app en kies je gewenste locatie
– Klik op de play-knop om de neppe GPS te activeren.

Voor iOS toestellen volg je de volgende stappen:

Installeer iTools op je pc of laptop
– Open het programma en selecteer de optie Free Trial
– Navigeer naar de Toolbox tab
– Vervolgens ga je naar Device Toolkits en selecteer je de optie Virtual Location
– Vul je gewenste neppe locatie in en bevestig deze.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl