Je IP adres onzichtbaar maken met deze 5 manieren 2024

IP adres verbergen is een goede manier om je online veiligheid en privacy te waarborgen. Op deze pagina leg ik je uit waarom het belangrijk is dat je een anoniem IP adres hebt en hoe je dit het makkelijkste kunt doen.

Probeer ExpressVPN nu
Je IP adres onzichtbaar maken is heel simpel!

Met ExpressVPN is het verbergen van je IP adres heel simpel. Jouw online privacy en veiligheid wordt 100% gewaarborgd. Hierbij kan je ook nog eens je geld terug krijgen als je niet tevreden bent!

Bijgewerkt op: 21 juni 2024

Je IP adres verbergen op 5 manieren

Je IP onzichtbaar maken is gemakkelijker dan je denkt. Er zijn vijf verschillende manieren die dit mogelijk maken. Ik heb ze hier voor je op een rijtje gezet.

IP adres verbergen met een VPN

Een VPN is een software waarmee je jouw internetverkeer kunt omleiden via een server op een andere locatie. Wanneer je in Nederland bent, kun je bijvoorbeeld verbinding maken met een sever in de Verenigde Staten.

Iedereen die dan probeert om jouw locatie te achterhalen, krijgt het IP adres van de server te zien. Jouw eigen IP adres blijft voor deze aanvraag verborgen.

Zodra je zelf online op zoek gaat naar een aanbieder van een VPN, zal je zien dat het aanbod erg groot is. Om het voor jou wat gemakkelijker te maken, heb ik voor jou een lijst met de beste VPNs samengesteld.

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Voor de beste ervaring raad ik altijd aan om onze nummer 1 VPN, ExpressVPN te gebruiken. Zo weet je zeker dat je VPN altijd goed verborgen blijft.

ExpressVPN is ook een uitstekende optie voor IP adres verbergen gratis. Je kunt namelijk altijd binnen 30 dagen je geld terug krijgen als je niet tevreden bent.

Het gebruiken van een volledig gratis aanbieder voor je IP adres onzichtbaar maken, raad ik altijd af.

Er zitten namelijk veel risico’s en beperkingen aan het gebruik van een gratis aanbieder. Om te beginnen kunnen jouw gegevens worden verkocht aan hackers of aan je internetprovider.

Het gevolg daarvan is dat jouw inlog-, adres- en locatiegegevens zo openbaar kunnen worden gemaakt.

Daarbij heeft een gratis aanbieder ook vaak veel beperkingen. Je IP onzichtbaar maken gaat vaak maar tot een bepaald aantal MB, waardoor je de service maar beperkt kunt gebruiken.

Op alle andere momenten is je IP dan nog wel zichtbaar, waardoor je niet voldoende beveiligd wordt.

IP adres verbergen met TOR

Een andere gratis optie is TOR, wat staat voor The Onion Network. Zo moet je het ook zien, jouw IP adres is een soort ui die uit meerdere lagen bestaat.

Wanneer je verbinding maakt met TOR, wordt je internetverkeer versleuteld en omgeleid via meerdere servers. Met TOR je IP onzichtbaar maken is doodeenvoudig.

Aan het gebruik van TOR zitten wel een paar morele bezwaren. Het netwerk is namelijk niet alleen fijn voor verberg IP adres, maar het wordt ook vaak gebruikt voor illegale activiteiten.

TOR maakt het mogelijk om alle online restricties te omzeilen, waardoor je heel gemakkelijk toegang kunt krijgen tot informatie die niet voor jou bedoeld is.

Voor mensen met slechte bedoelingen is het via TOR ook heel gemakkelijk om informatie te verspreiden. Daarom zijn bekende websites als Wikipedia al bezig om TOR-gebruikers van hun website te weren.

IP adres verbergen met een proxy

Een proxy gebruiken voor je IP adres onzichtbaar maken is een iets meer geavanceerde optie. Je moet namelijk vaak aan de proxy-instellingen van je apparaat sleutelen om deze optie te laten werken.

Bij een proxy wordt je internetverkeer niet versleuteld en de optie verberg je IP adres werkt ook niet bij iedere website.

IP adres onzichtbaar maken

Proxy aanbieders zijn over het algemeen veel minder betrouwbaar dan VPNs. Daarbij moet je er ook rekening mee houden wat voor soort proxy je gebruikt.

Met een anonieme proxy kan je bijvoorbeeld wel je IP adres onzichtbaar maken, maar het blijft wel zichtbaar dat je een proxy gebruikt.

Sommige websites zullen je daardoor alsnog weren. Alleen elite proxy combineert de functie van je IP onzichtbaar maken met het verbergen van het proxy-gebruik.

IP adres verbergen door een ander netwerk te gebruiken

Wanneer je van netwerk verandert, verander je ook je IP-adres. Verberg IP adres door simpelweg een ander netwerk dan dat van jezelf te gebruiken.

Dit kun je doen als je denkt dat er een probleem is met een specifiek IP-adres. Bijvoorbeeld dat het is gehackt of op een andere manier gecomprimeerd.

Je kunt openbare wifi gebruiken of via de verbinding van je telefoon gebruik maken van het internet.

Ik zal altijd aanraden om een netwerk met een wachtwoord te gebruiken, omdat openbare wifi een broedplaats is voor hackers en andere mensen met slechte bedoelingen.

IP adres verbergen met behulp van je internetprovider

Wanneer je je internetprovider vraagt: ‘Kan je mijn IP adres verbergen?‘, dan zullen ze je niet kunnen helpen.

Wat ze wel kunnen doen, is je een nieuw IP adres aanbieden. Dit is dus ook een handige oplossing wanneer je van een specifiek IP-adres af wil.

Je kunt met deze oplossing niet anonym IP adres krijgen, alleen een nieuw IP adres dat hetzelfde functioneert. Dit is dus alleen een oplossing voor wanneer een bepaald IP adres niet meer naar behoren werkt.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juni 2024

Waarom IP adres verbergen nodig is

Je IP adres onzichtbaar maken is belangrijk om jouw online privacy en veiligheid te waarborgen.

Kijk naar je IP adres als een soort vingerafdruk die uniek is en alleen aan jou gelinkt kan worden. Zodra jij online allerlei websites bezoekt, laat je daar dus een spoor achter.

Al jouw online gedrag kan naar jou worden geleid. Verberg IP adres dus om ervoor te zorgen dat jij anoniem kunt internetten.

verberg IP adres

Je denkt misschien dat je IP onzichtbaar maken alleen nodig is als je online dingen doet die eigenlijk niet mogen, maar niks is minder waar.

Hier onder geef ik een aantal voorbeelden van manieren waarop jouw IP adres gebruikt kan worden.

Verberg je IP adres en stop tracking

Je IP adres onzichtbaar maken kan helpen om tracking van websites te voorkomen.

Een voorbeeld hiervan is dat je een bepaalde website hebt bezocht en dat je vervolgens overal reclames van deze website tegenkomt.

Verberg IP adres om dit te voorkomen.

IP adres onzichtbaar maken om je locatie te verbergen

Jouw locatie bevat zo veel informatie over wie je bent, dat het voor hackers altijd aantrekkelijk is om een kijkje in jouw digitale wereld te nemen.

IP adres verbergen voor je internetprovider

Je internetprovider volgt graag wat jij online allemaal aan het doen bent. Zij willen er namelijk voor zorgen dat er altijd genoeg internet is voor iedereen.

Op momenten dat jij veel internet verbruikt, bijvoorbeeld omdat je iets aan het streamen bent, kan jouw internetprovider ervoor kiezen om je verbinding langzaam te maken.

Je IP onzichtbaar maken zorgt ervoor dat je internetprovider geen idee heeft van wat jij allemaal online uitspookt, waardoor er ook niet met je verbinding gerommeld kan worden.

Verberg IP adres om jezelf te beschermen tegen overheidstoezicht

Overheden kijken graag mee met jouw online gedrag. Dit geldt niet alleen voor landen als Noord-Korea en China, ook in Nederland wordt informatie over jouw internetgebruik wel eens bekeken.

Je IP onzichtbaar maken helpt om censuur vanuit de overheid te voorkomen.

IP onzichtbaar maken om censuur te omzeilen

Veel websites zijn alleen beschikbaar in een bepaalde regio. Om te bepalen of jij toegang krijgt, wordt gebruik gemaakt van geo-tracking, waarbij op basis van jouw IP-adres je locatie wordt bepaald.

IP onzichtbaar maken

Met je IP adres onzichtbaar maken kun je ervoor zorgen dat je deze censuur kunt omzeilen. Via een VPN leidt je je internetverkeer gewoon om via een server in een land waar je wel toegang krijgt.

Verberg IP adres en zorg ervoor dat je toegang krijgt tot alles wat het internet te bieden heeft.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juni 2024

Veelgestelde vragen

Tot slot zal ik hier ook nog de veelgestelde vragen over het onderwerp verberg IP adres behandelen. Zo weet je zeker dat je alle benodigde informatie hebt.

Is IP adres verbergen legaal?

Ja. Als Nederlander heb je het recht om je eigen privacy en online veiligheid te beschermen met je IP adres onzichtbaar maken.

Met je IP onzichtbaar maken kun je veel dingen doen die niet legaal zijn, zoals het downloaden van illegale torrents.

Natuurlijk blijft dit wel nog steeds illegaal. Het feit dat je gebruikt maakt van de optie verberg IP adres heeft daar geen invloed op.

Hoe kan ik mijn IP adres beveiligen?

Een VPN is de meest makkelijke manier om je IP adres op een goede manier te beveiligen. Hiermee kan je namelijk niet alleen je IP adres onzichtbaar maken, maar ook al je internetverkeer versleutelen.

Als je wil weten of jouw IP-adres echt verborgen is, kun je altijd deze website bezoeken op het moment dat de VPN is ingeschakeld. We hebben daarvoor ook onze eigen tool.

Ik raad daarvoor altijd aan om onze nummer 1 VPN, ExpressVPN, te gebruiken. Hierbij kan je ook nog eens je geld terug krijgen als je niet tevreden bent!

Waarom IP adres verbergen of veranderen?

Er zijn talloze redenen die je IP adres niet zichtbaar maken kunnen goedpraten.

Je beschermt jezelf met verberg IP adres tegen iedereen op internet die kwade bedoelingen heeft.

Websites kunnen je niet langer volgen en de hele tijd advertenties aanbieden, hackers kunnen je echte adresgegevens niet achterhalen en voor de overheid word je onvolgbaar.

Je IP-adres veranderen is gelukkig erg simpel.

IP adres verbergen is nodig en handig

Verberg IP adres is erg belangrijk om je online privacy en veiligheid te kunnen waarborgen.

Op deze pagina heb ik je uitgelegd dat er verschillende manieren zijn om je IP adres te verbergen. Wat mij betreft is onze nummer 1 VPN, ExpressVPN, de beste keuze voor je IP onzichtbaar maken.

Met een VPN wordt namelijk  je internetverkeer versleuteld en je IP adres verborgen.

Hierdoor wordt het voor websites, jouw internetprovider en hackers onmogelijk om te achterhalen wie je bent, wat je locatie is en wat je online allemaal aan het doen bent.

Onthoud dat je IP onzichtbaar maken ook belangrijk is als je geen slechte bedoelingen hebt, het is echt voor iedereen aan te raden!

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl