<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">VPN voor android | DeBesteVPN.nl

Hoe werkt VPN op Android

Mobiele apparaten zijn tegenwoordig zeer krachtige computers. Dat betekent dat de online wereld altijd binnen handbereik is. Maar dat zorgt ook voor grote gaten in veiligheid en privacy. De mensen die het Android besturingssysteem gebruiken kunnen deze zwakheden aanzienlijk verminderen. Door simpelweg een abonnement op een VPN Android service te nemen. Maar wat is de beste VPN voor Android?

Beste VPN voor Android

Beste Allround ExpressVPN Review over de kosten en de functionaliteit

ExpressVPN Review over de kosten en de functionaliteit

ExpressVPN is een van de beste versleutelde verbinding aanbieders ter wereld en ook in Nederland is het de beste ...

9.7
2 NordVPN een zeer uitgebreide en tevens een van de goedkope VPN aanbieders

NordVPN een zeer uitgebreide en tevens een van de goedkope VPN aanbieders

Van alle VPN aanbieders is NORDVPN een van de populairste aanbieders, op de markt van anoniem en veilig ...

9.0
Budget 3 VyprVPN is meer dan standaard VPN aanbieder

VyprVPN is meer dan standaard VPN aanbieder

VyprVPN is een zeer geschikte VPN provider, gemaakt om je te beschermen tegen indringers op het internet. Tevens bieden ...

9.2

De opkomst van smartphones voor mobiel internet

Denk voor de grap eens 5 minuutjes na over hoe vaak je je smartphone dagelijks in handen hebt. En hoeveel tijd je besteedt met internetten op je telefoon. Als je geen 5 minuutjes over hebt is er vast een app voor!

En? Schrik je ervan? Ik dus ook!

Maar eigenlijk maakt het niet eens uit hoeveel tijd je besteed aan internetten op je smartphone. Je moet er gewoon sowieso voor zorgen dat je veilig bent wanneer je surft. Of je nu social media of je favoriete websites bekijkt op je telefoon. Zorg ervoor dat je veilig bent. En dat je niet bang hoeft te zijn voor pottenkijkers.

Een VPN Android service is een essentieel onderdeel van jouw veiligheid en privacy.

Waarom is het belangrijk de beste VPN voor Android te gebruiken?

Laten we er niet omheen draaien. Jouw online privacy en veiligheid lopen gevaar als je niets onderneemt om jezelf te beschermen. Zeker als je ook via gratis Wifi netwerken internet.

Geloof me, dergelijke gratis netwerken zijn het Walhalla voor hackers!

VPN technologie is in het leven geroepen vanwege privacy. Als je je abonneert op een goede VPN dienst kun je hun app downloaden. Deze app zorgt voor een veilige versleutelde verbinding tussen jouw Android apparaten en hun VPN network.

De beste VPN  aanbieders hebben vele servers in landen over de hele wereld. Dat betekent dat een veilige verbinding makkelijk, snel en veilig tot stand gebracht kan worden.

Ik kan doorzeuren over het belang van een veilige, versleutelde verbinding bij iedere verbinding die je maakt. Daar kan ik een heel artikel over wijden. Er zijn vele gratis VPN aanbieders die claimen de beste VPN voor Android te zijn. Trap er niet in, ze kunnen nooit aan je verwachtingen voldoen.

Een betrouwbare VPN gebruiken om geo-restricties te omzeilen op je Android toestel

De beste VPN aanbieders zorgen er ook voor dat je irritante geo-restricties kunt omzeilen. Zoals bijvoorbeeld beperkte toegang tot streamingdiensten. Denk hierbij aan BBC Player en Netflix.

Maar om toegang tot dergelijke sites te krijgen heb je een VPN Android aanbieder nodig. Eentje die goed is in het omzeilen van blokkades. Ze moeten de technische kennis hiervoor in huis hebben. Maar ze hebben ook een flink aantal servers in de Verenigde Staten nodig. Anders kunnen ze geen Amerikaanse IP adressen toewijzen.

Je kunt er zeker van zijn dat dit niet het geval is bij de gratis VPN aanbieders die claimen de beste Android VPN te zijn.

Kies de VPN Android service zorgvuldig uit

De app die een VPN aanbieder biedt moet makkelijk te installeren zijn. En natuurlijk ook makkelijk in het gebruik. Er mogen ook weinig tot geen logs bewaard worden. Op deze manier ben je zo veilig mogelijk wanneer je online bent.

Het is belangrijk zorgvuldig te zijn bij het kiezen van een VPN Android service. Er zijn namelijk ontzettend veel aanbieders op dit vlak. Hier zitten veel aanlokkelijke aanbiedingen tussen van gratis VPN providers.

En daar moet je dus scherp op zijn. Bij dergelijke aanbiedingen betekent ‘gratis’ vaak dat je misschien niet direct met geld betaalt. Uitendelijk betaal je op andere manieren alsnog.

Over het algemeen mag je dan rekenen op slechte beveiliging en frustrerend trage verbindingen. Een andere manier is dat je ervoor tekent dat de VPN aanbieder je persoonlijke gegevens waar dan ook voor mag gebruiken. Dat wil je natuurlijk absoluut niet.

Als je dus de beste VPN provider zoekt is het belangrijk er eentje te kiezen met een goede reputatie, wat persoonlijke data beveiliging betreft.

Waar begin je de zoektocht naar de beste VPN voor Android?

Dat is een hele goede vraag. En ik hoop dat je inmiddels begrijpt dat je beter niet op zoek kunt gaan naar de beste gratis VPN Android aanbieding.

Het is best lastig een lijstje op te stellen van VPN aanbieders die goed zijn qua veiligheid en snelheid op Android. Maar daar ga ik je mee helpen!

Ik heb aardig wat tijd gespendeerd met de zoektocht naar de beste VPN voor Android en deel dit graag met je.

1. Super snel, geweldige streaming mogelijkheden, aantrekkelijke veiligheidsopties

Beste Allround ExpressVPN Review over de kosten en de functionaliteit

ExpressVPN Review over de kosten en de functionaliteit

ExpressVPN is een van de beste versleutelde verbinding aanbieders ter wereld en ook in Nederland is het de beste ...

9.7

Express VPN is een van de beste VPN voor Android diensten. Fantastische verbindingssnelheden zorgen ervoor dat je prima kunt streamen. Dat wordt zelfs nog verbeterd door hun hagelnieuwe Smart Domain Name System.

De ExpressVPN app voor Android is heel makkelijk te installeren. En extreem gebruiksvriendelijk.

Er is ook een groot voordeel voor iedereen die weleens in China is. Het bedrijf heeft enkele stealth-servers in Honk Kong staan. Hierdoor kun je ook gebruik maken van de app in een land dat het internetverkeer extreem beperkt. Want de Android app werkt daar ook.

Hoewel ze aardig aan de prijs zijn vergeleken met anderen, is dit ook zeker te merken aan de geboden service. De klantenservice van ExpressVPN is een van de beste in deze business.

Hoe werkt VPN op Android met de app van Express VPN?

 • Waar gevestigd: Britse Maagdeneilanden
 • Encryptie: 256-bit encryptie zorgt voor een superveilige verbinding
 • Kill-switch: Een kill switch is aanwezig, evenals andere opties zoals split-tunneling, DNS lekbeveiliging en nog veel meer.
 • Beveiliging: Zie ook ‘encryptie’ hierboven. P2P en geweldige streaming mogelijkheden.
 • No log regeling: No-log beleid. Minimale anonieme gebruikersstatistieken worden bijgehouden. Maar dat is exclusief timestamps of IP adressen.
 • Privacy beleid: Zelfs al zou data worden opgeeist door regeringen, zou ExressVPN maar weinig hebben om over te overhandigen. Dit vanwege de robuuste veiligheidsmaatregelen en het strikte no log beleid.
 • Landen en locaties: 94 landen en 148 locaties (!)
 • Servers: Meer dan 2.000
 • IP addressen: 30.000
 • Gelijktijdige verbindingen toegestaan: 3
 • Snelheid: Verbindingssnelheden zijn heel goed, rond de 57,5 Mbits
 • Garantie: 30 dagen niet goed geld terug garantie, zonder gezeur. En een goede klantenservice.

2. Prima snelheden, goede encryptie en veiligheidsopties

NordVPN een zeer uitgebreide en tevens een van de goedkope VPN aanbieders

Van alle VPN aanbieders is NORDVPN een van de populairste aanbieders, op de markt van anoniem en veilig ...

9.0

Met een reputatie waar velen in de dichtbevolkte VPN wereld jaloers op zijn, is NordVPN zeker het abonnement waard.

De versleuteltechnologie is prima. Je kunt je voordeel doen met hun dedicated Android VPN client. Hiermee heb je de optie om de IKEv2 (Internet Key Exchange Version2) te gebruiken.

VPN apps voor Android toestellen variëren, maar de NordVPN app hoort zeker tot de betere. Is NordVPN veilig? Jazeker! En ze leveren ook double-hop chaining techonologie.

Je zult toegang hebben tot wat je maar wilt van praktisch iedere wereldregio. En NordVPN zorgt ervoor dat je veilig en anoniem bent.

Hoe werkt VPN op Android met de app van NordVPN?

 • Waar gevestigd: NordVPN is gevestigd in Panama, waar geen wetten gelden die hen verplicht jouw data te bewaren en desgewenst vrij te geven.
 • Encryptie: OpenVPN
 • Kill-switch: Een kill switch voorkomt dat IP adressen per ongeluk uitlekken.
 • Beveiliging: Veilig in gebruik. Zowel voor P2P als streamingdiensten.
 • No log regeling: Gegarandeerd geen logs.
 • Privacbeleid: Online activiteiten tijdens het gebruik van NordVPN worden niet bijgehouden, bekeken, gelogd, opgeslagen of met derden gedeeld.
 • Landen en locaties: Servers in 47 landen en meer dan 62 locaties
 • Servers: 4.500
 • IP addressen: 3.500
 • Gelijktijdige verbindingen toegestaan: 6
 • Snelheid: Snel, met gemiddelde snelheden boven de 56Mbit
 • Garantie: 30-dagen niet goed geld terug garantie, zonder gezeur

3. Een zeer veilige, robuuste VPN dienst

Budget VyprVPN is meer dan standaard VPN aanbieder

VyprVPN is meer dan standaard VPN aanbieder

VyprVPN is een zeer geschikte VPN provider, gemaakt om je te beschermen tegen indringers op het internet. Tevens bieden ...

9.2

Ook VyperVPN is eigenaar van de door hun gebruikte netwerkstructuur. Ook zij hebben hier volledige controle over. Dit betekent dat de snelheden subliem zijn.

Ze hebben ook zogeheten Chameleon stealth-server. Daarmee is het ontwijken van censuur (zoals in China) geen enkel probleem.

Protocollen en technologieën van de bovenste plank zorgen ervoor dat VyprVPN een prima keus is voor Android gebruikers.

Als je voor VyprVPN kiest, ga dan niet voor het PPTP-only abonnement. Hun andere abonnementen zijn prima en een gratis SmartDNS service is inbegrepen.

Hoe werkt VPN op Android met de app van VyprVPN?

 • Waar gevestigd: Zwitserland
 • Encryptie: Zeer sterke encryptieprotocollen
 • Killswitch: Een kill switch is aanwezig, evenals andere opties
 • Beveiliging: Prima algehele beveiliging en privacy bescherming
 • No log beleid: Geen gebruikslogs, maar ze bewaren de verbindingslogs wel 30 dagen
 • Landen en locaties: 73 locaties
 • Servers: 700+
 • IP addressen: 200.000
 • Gelijktijdige verbindingen toegestaan: 3
 • Snelheid: Je kunt rekenen op 56 Mbps+
 • Garantie: 30 dagen niet goed geld terug garantie.

4. Unlock alles, beveilig alles

PrivateVPN heeft een goed prijs functionaliteit verhouding

PrivateVPN is een Zweedse VPN aanbieder opgericht in 2009. Ook al bestaan ze al een tijdje, echt bekend zijn ze nog ...

8.9

PrivateVPN maakt rasse schreden in de VPN markt. Ze groeien idioot hard. Vanwege de geboden service, gecombineerd met de lage prijs, komen ze zeker met stip binnen bij de top.

Met de hoge snelheden die behaald worden spelen ze zich in de kijker bij Android gebruikers. En al helemaal bij degene die graag Netflixen. De service ondersteunt Netflix in wel 16 regios. Lees ook mijn PrivateVPN review voor meer details.

Hoe werkt VPN op Android met de app van PrivateVPN?

 • Waar gevestigd: Zweden
 • Encryptie: Encryptie van hoog caliber. Zeer goede beveiliging.
 • Kill-switch: Een kill switch is aanwezig , evenals andere opties.
 • Beveiliging: Zie ‘encryptie’ hierboven. Torrents downloaden is zeker mogelijk.
 • No log beleid: Logs zijn minimaal
 • Landen en locaties: 56 landen, het moet geen problem zijn een server te vinden
 • Servers: 100+ en er worden regelmatig meer servers bijgeplaatst.
 • IP addressen: 7.000
 • Gelijktijdige verbindingen toegestaan: 6
 • Snelheid: Prima, rond de 52 Mbit
 • Garantie: 30-day niet goed geld terug garantie. Een leuke bijkomstigheid is de hulp op afstand functie.

5. Voor volledige controle over je privacy

IPVanish | Gespecialiseerd in veiligheid en anonimiteit

IPVanish is al meer dan 15 jaar actief op de markt voor VPN-oplossingen. IPVanishVPN is gespecialiseerd in veiligheid ...

9.1

IPVanish VPN is de moeite van het overwegen waard als je een gamer bent. Of als je graag videos streamt. Het bedrijf is zelf de eigenaar van de servers en infrastructuur die ze gebruiken. Zo hebben ze volledige controle. Er komen geen derden aan te pas.

Er is sprake van hoogwaardige beveiliging. Ook de snelheid is zeer goed. De opties voor beveiliging en andere aspecten zijn prima. Hiermee is ook dit een aanbieder die bij de beste VPN voor Android geschaard mag worden.

De Android app is redelijk simpel en werkt aardig. Een SmartDNS wordt gratis bijgeleverd en torrents downloaden is toegestaan.

Er zijn echter twee nadelen. Er is geen optie om Netflix USA te unblocken. En het feit dat ze in de Verenigde Staten gevestigd zijn, kan nadelig zijn. Als je bijvoorbeeld bang bent voor pottenkijkers vanuit de NSA. Ze voeren wel een strict no-log beleid. Misschien dat dat je toch gerust kan stellen

Hoe werkt VPN op Android met de app van IPVanish?

 • Waar gevestigd: Verenigde Staten
 • Encryptie: Encryptie van hoog caliber.
 • Killswitch: Een kill switch is aanwezig, evenals andere opties
 • Beveiliging: Prima algehele beveiliging en veel privacy opties
 • No log beleid: Er wordt een strict no log beleid gevoerd
 • Landen en locaties: 60 locaties
 • Servers: 1.000
 • IP addressen: 40.000
 • Gelijktijdige verbindingen toegestaan: 5
 • Snelheid: Super snel
 • Garantie: 7 dagen niet goed geld terug garantie. Zeer goede klantenservice

Ga er niet vanuit dat je Android veilig is online

Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe kwetsbaar je persoonlijke data is wanneer je met een smartphone aan het internetten bent. Een goede gratis VPN is ook niet te vinden. Ze willen altijd iets in ruil voor hun dienst. Meestal is dat de vrijheid om jouw persoonlijke data te gebruiken waarvoor zij dat willen.

Als je een van de beste VPN voor Android diensten gebruikt bescherm je jezelf tegen dergeijke toestanden.

Pas op voor third-party VPN apps voor Android

Apps zijn hartstikke leuk. Maar ze verzamelen nogal wat informatie over hun gebruikers. Check altijd wat voor informatie VPN apps voor Android over je verzamelen. Of welke apps dan ook die je al geïnstalleerd hebt of nog gaat installeren.

Tip: Draait jouw toestel op Android 6.0 of hoger? Dan kun je je privacy nog verder beveiligen. Ga naar Instellingen-Apps. Selecteer een app en klik op machtigingen.

Nu kun je de machtigingen waar je je twijfels over hebt uit zetten. Als de app hierna niet meer op de juiste manier werkt hebt je de keuze.

Je kunt de machtigingen toch toestaan. Of als dit onoverkomelijke dingen zijn in jouw ogen, de-installeer de app dan. Er zijn vele andere apps die hetzelfde kunnen.

Vermijd deze horror combi!

Een horror combi is een bedrijf dat claimt de beste gratis VPN voor Android dienst te hebben. En die vervolgens veel te veel persoonlijke data verzamelt dan nodig… Zo’n situatie is om nachtmerries van te krijgen.

Dat was het weer!

Ik hoop dat je dit artikel met plezier hebt gelezen. En dat je weer wat wijzer bent geworden op smartphone beveiligingsvlak.

Onthoud goed: deze apparaten zijn slim. Ze weten aardig wat over je en dat kan zomaar op straat komen liggen!

Pauliene

Pauline is advocaat is op het gebied van privacy en beveiliging op het internet. Sinds 3 jaar adviseert Karin ons team bij juridische vragen, maar ze schrijft ook artikelen voor onze website. In het bijzonder met betrekking tot de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming. Als cyber-activiste pleit Pauline dan ook voor meer privacy en bescherming op het Internet.

Wij zullen graag je mening horen

   Stel een vraag

   Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

   DeBesteVPN.nl