Hoe werkt VPN op Android

Mobiele apparaten zijn tegenwoordig zeer krachtige computers. Dat betekent dat de online wereld altijd binnen handbereik is. Maar dat zorgt ook voor grote gaten in veiligheid en privacy. De mensen die het Android besturingssysteem gebruiken kunnen deze zwakheden aanzienlijk verminderen. Door simpelweg een abonnement op een VPN Android service te nemen. Maar wat is de beste VPN voor Android?

Ga Naar CyberGhost
Probeer de beste VPN voor Android: CyberGhost - 3 MAANDEN GRATIS!

Stop dan nu met zoeken! Want CyberGhost is als beste en meest betrouwbare uit de test gekomen. Nu met krijg tot 49% KORTING voor CyberGhost. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug!

Bijgewerkt: 16 april, 2024

Beste VPN voor Android

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

De opkomst van smartphones voor mobiel internet

Denk voor de grap eens 5 minuutjes na over hoe vaak je je smartphone dagelijks in handen hebt. En hoeveel tijd je besteedt met internetten op je telefoon. Als je geen 5 minuutjes over hebt is er vast een app voor! En? Schrik je ervan? Ik dus ook!

Maar eigenlijk maakt het niet eens uit hoeveel tijd je besteed aan internetten op je smartphone. Je moet er gewoon sowieso voor zorgen dat je veilig bent wanneer je surft. Of je nu social media of je favoriete websites bekijkt op je telefoon. Zorg ervoor dat je veilig bent. En dat je niet bang hoeft te zijn voor pottenkijkers.

Een VPN Android service is een essentieel onderdeel van jouw veiligheid en privacy.

Waarom is het belangrijk de beste VPN voor Android te gebruiken?

Laten we er niet omheen draaien. Jouw online privacy en veiligheid lopen gevaar als je niets onderneemt om jezelf te beschermen. Zeker als je ook via gratis Wifi netwerken internet.

Geloof me, dergelijke gratis netwerken zijn het Walhalla voor hackers!

VPN technologie is in het leven geroepen vanwege privacy. Als je je abonneert op een goede VPN dienst kun je hun app downloaden. Deze app zorgt voor een veilige versleutelde verbinding tussen jouw Android apparaten en hun VPN network.

De beste VPN  aanbieders hebben vele servers in landen over de hele wereld. Dat betekent dat een veilige verbinding makkelijk, snel en veilig tot stand gebracht kan worden.

Ik kan doorzeuren over het belang van een veilige, versleutelde verbinding bij iedere verbinding die je maakt. Daar kan ik een heel artikel over wijden. Er zijn vele gratis VPN aanbieders die claimen de beste VPN voor Android te zijn. Trap er niet in, ze kunnen nooit aan je verwachtingen voldoen.

Een betrouwbare VPN gebruiken om geo-restricties te omzeilen op je Android toestel

De beste VPN aanbieders zorgen er ook voor dat je irritante geo-restricties kunt omzeilen. Zoals bijvoorbeeld beperkte toegang tot streamingdiensten. Denk hierbij aan BBC Player en Netflix.

Maar om toegang tot dergelijke sites te krijgen heb je een VPN Android aanbieder nodig. Eentje die goed is in het omzeilen van blokkades. Ze moeten de technische kennis hiervoor in huis hebben. Maar ze hebben ook een flink aantal servers in de Verenigde Staten nodig. Anders kunnen ze geen Amerikaanse IP adressen toewijzen.

Je kunt er zeker van zijn dat dit niet het geval is bij de gratis VPN aanbieders die claimen de beste Android VPN te zijn.

Kies de VPN Android service zorgvuldig uit

De app die een VPN aanbieder biedt moet makkelijk te installeren zijn. En natuurlijk ook makkelijk in het gebruik. Er mogen ook weinig tot geen logs bewaard worden. Op deze manier ben je zo veilig mogelijk wanneer je online bent.

Het is belangrijk zorgvuldig te zijn bij het kiezen van een VPN Android service. Er zijn namelijk ontzettend veel aanbieders op dit vlak. Hier zitten veel aanlokkelijke aanbiedingen tussen van gratis VPN providers.

En daar moet je dus scherp op zijn. Bij dergelijke aanbiedingen betekent ‘gratis’ vaak dat je misschien niet direct met geld betaalt. Uitendelijk betaal je op andere manieren alsnog.

Over het algemeen mag je dan rekenen op slechte beveiliging en frustrerend trage verbindingen. Een andere manier is dat je ervoor tekent dat de VPN aanbieder je persoonlijke gegevens waar dan ook voor mag gebruiken. Dat wil je natuurlijk absoluut niet.

Als je dus de beste VPN provider zoekt is het belangrijk er eentje te kiezen met een goede reputatie, wat persoonlijke data beveiliging betreft.

Ga naar CyberGhost
Speciale aanbieding tot het einde van april 2024

Waar begin je de zoektocht naar de beste VPN voor Android?

Dat is een hele goede vraag. En ik hoop dat je inmiddels begrijpt dat je beter niet op zoek kunt gaan naar de beste gratis VPN Android aanbieding.

Het is best lastig een lijstje op te stellen van VPN aanbieders die goed zijn qua veiligheid en snelheid op Android. Maar daar ga ik je mee helpen!

Ik heb aardig wat tijd gespendeerd met de zoektocht naar de beste VPN voor Android en deel dit graag met je.

1. Super snel, geweldige streaming mogelijkheden, aantrekkelijke veiligheidsopties

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024

ExpressVPN, review 2024

ExpressVPN is een van de beste versleutelde verbinding aanbieders of wel VPN ter wereld en ook in Nederland is het ...

9.8

Express VPN is een van de beste VPN voor Android diensten. Fantastische verbindingssnelheden zorgen ervoor dat je prima kunt streamen. Dat wordt zelfs nog verbeterd door hun hagelnieuwe Smart Domain Name System.

De ExpressVPN app voor Android is heel makkelijk te installeren. En extreem gebruiksvriendelijk.

Er is ook een groot voordeel voor iedereen die weleens in China is. Het bedrijf heeft enkele stealth-servers in Honk Kong staan. Hierdoor kun je ook gebruik maken van de app in een land dat het internetverkeer extreem beperkt. Want de Android app werkt daar ook.

Hoewel ze aardig aan de prijs zijn vergeleken met anderen, is dit ook zeker te merken aan de geboden service. De klantenservice van ExpressVPN is een van de beste in deze business.

Hoe werkt VPN op Android met de app van Express VPN?

 • Waar gevestigd: Britse Maagdeneilanden
 • Encryptie: 256-bit encryptie zorgt voor een super veilige verbinding
 • Kill-switch: Een kill switch is aanwezig, evenals andere opties zoals split-tunneling, DNS lekbeveiliging en nog veel meer.
 • Beveiliging: Zie ook ‘encryptie’ hierboven. P2P en geweldige streaming mogelijkheden.
 • No log regeling: No-log beleid. Minimale anonieme gebruikersstatistieken worden bijgehouden. Maar dat is exclusief timestamps of IP adressen.
 • Privacy beleid: Zelfs al zou data worden opgeeist door regeringen, zou ExressVPN maar weinig hebben om over te overhandigen. Dit vanwege de robuuste veiligheidsmaatregelen en het strikte no log beleid.
 • Landen en locaties: 94 landen en 148 locaties (!)
 • Servers: Meer dan 2.000
 • IP addressen: 30.000
 • Gelijktijdige verbindingen toegestaan: 3
 • Snelheid: Verbindingssnelheden zijn heel goed, rond de 57,5 Mbits
 • Garantie: 30 dagen niet goed geld terug garantie, zonder gezeur. En een goede klantenservice.

Ga er niet vanuit dat je Android veilig is online

Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe kwetsbaar je persoonlijke data is wanneer je met een smartphone aan het internetten bent. Een goede gratis VPN is ook niet te vinden. Ze willen altijd iets in ruil voor hun dienst. Meestal is dat de vrijheid om jouw persoonlijke data te gebruiken waarvoor zij dat willen.

Als je een van de beste VPN voor Android diensten gebruikt bescherm je jezelf tegen dergeijke toestanden.

Pas op voor third-party VPN apps voor Android

Apps zijn hartstikke leuk. Maar ze verzamelen nogal wat informatie over hun gebruikers. Check altijd wat voor informatie VPN apps voor Android over je verzamelen. Of welke apps dan ook die je al geïnstalleerd hebt of nog gaat installeren.

Tip: Draait jouw toestel op Android 6.0 of hoger? Dan kun je je privacy nog verder beveiligen. Ga naar Instellingen-Apps. Selecteer een app en klik op machtigingen.

Nu kun je de machtigingen waar je je twijfels over hebt uit zetten. Als de app hierna niet meer op de juiste manier werkt hebt je de keuze.

Je kunt de machtigingen toch toestaan. Of als dit onoverkomelijke dingen zijn in jouw ogen, de-installeer de app dan. Er zijn vele andere apps die hetzelfde kunnen.

Ga naar CyberGhost
Speciale aanbieding tot het einde van april 2024

Vermijd deze horror combi!

Een horror combi is een bedrijf dat claimt de beste gratis VPN voor Android dienst te hebben. En die vervolgens veel te veel persoonlijke data verzamelt dan nodig… Zo’n situatie is om nachtmerries van te krijgen.

Dat was het weer!

Ik hoop dat je dit artikel met plezier hebt gelezen. En dat je weer wat wijzer bent geworden op smartphone beveiligingsvlak.

Onthoud goed: deze apparaten zijn slim. Ze weten aardig wat over je en dat kan zomaar op straat komen liggen!

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl