Inloggen in Netflix Nederland | Weinige VPN aanbieders werken vanuit het buitenland

Inloggen in Netflix Nederland is alleen maar mogelijk met een VPN-provider. Door het ferme optreden van Netflix zijn er maar weinig VPN servers die werken. We gaan opzoek en testen de populairste VPN Providers.

De laatste keer dat ik heb upgedate is 19 november, 2017

Inloggen in Netflix Nederland werkt met:

VPN service Inloggen Netflix NL Bezoek website
NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost
SecureVPN
PrivateVPN
IPVanish
VyprVPN
HideMyAss
SaferVPN
Het cijfer hierboven gegeven aan de VPN providers is mijn algemene bevinding. Met de volgorde hierboven geeft ik slechts aan welke provider we de Netflix catalogus Nederland kunnen openen, updated  19 november, 2017 

Wat is Netflix

Netflix is een van de grootste streaming video aanbieders van de wereld. Netflix produceert ook eigen films en documentaires van hoog niveau, deze zijn te vinden naast alle Hollywood blockbusters in de database van de streaming video gigant, dit alles “On demand”.

Wat is een VPN

Een VPN provider verzorgt een privé netwerk waar je met toestemming gebruik van mag maken. Hierdoor zal voortaan al de data versleuteld worden. Dit wordt ook wel “end2end” verbinding genoemd. Het kraken van deze versleutelde verbinding is bijna onmogelijk waardoor je voortaan anoniem kan surfen op het internet. Het is nu zelfs voor je ISP (Internet Service Provider) niet meer mogelijk te zien wat je aan het doen bent (zonder VPN kan de ISP alles zien). Ook instanties als de overheid tasten met VPN gebruik in het duister. De VPN provider schermt je locatie en IP-adres af.

Inloggen in Netflix Nederland

Een VPN provider is niet alleen te installeren op je pc maar afhankelijk van de VPN zal je ook overige randapparatuur er op kunnen downloaden. Dit betekent dat je niet alleen binnen je eigen netwerk veilig bent, maar ook als je onderweg bent en gebruik maakt van openbare netwerken, het welbekende Gratis Wifi logo. Je bent zonder VPN heel kwetsbaar wanneer je hiervan gebruik maakt. Tegenwoordig kan men met eenvoudige hardware zo je telefoon leeg trekken. Al deze informatie heeft een waarde voor iemand en je wilt niet dat het in verkeerde handen komt.

Inloggen in Netflix NederlandInloggen in Netflix Nederland 

Door auteurs- en uitzendrechten heeft ieder Netflix land/regio zijn eigen films en documentaire titels. Verder is het zo dat de database een vast percentage aan eigen lokale producties moet hebben. Elk land verschilt hierdoor van film en documentaire aanbod.

Deze regel is opgelegd door lokale wetgeving om de landscultuur te behouden en te beschermen. Het idee is om de lokale producties niet te laten wegblazen door Hollywood. Een goed voorbeeld zijn hiervan de Fransen, zij zijn hier heel sterk in. Dit gaat heel ver en er is een zeer strenge regelgeving voor zowel tv als radio en deze wordt zorgvuldig nageleefd. Dit heeft alleen maar te maken met cultuurbehoud. Een nadeel van deze regel is o.a. dat alles wordt gesynchroniseerd en hierdoor spreken de inwoners van Frankrijk, Italië, Spanje of Duitsland nog steeds slecht engels.

Nu komen we bij het onderwerp waar het eigenlijk om draait. Wanneer ik vanuit een locatie buiten een bepaald Netflix land wil inloggen krijg ik geen toestemming en word ik geweerd. Ik word nu geografisch geblokkeerd.

Om deze blokkade te ontwijken is het enige middel wat gebruikt kan worden een VPN provider. Een VPN provider schermt het IP-adres en locatie af, waardoor de Website waar ik probeer in te loggen denkt dat ik binnen de regio zit. Inloggen vanuit een locatie buiten Nederland in Netflix Nederland is dan een feit.

Toch zijn we er nog niet. Netflix is onder de druk bezweken en zelfs nu met een VPN provider is in inloggen buiten de regio bijna niet meer mogelijk. Elke keer weer worden de criteria verandert. Netflix zit er bovenop het de VPN’s moeilijk te maken. De VPN servers moeten constant worden bijgewerkt door de VPN providers om Netflix een stap voor te blijven. Je kunt je voorstellen dat dit veel tijd kost. Hierdoor is het zelfs zo dat gerenommeerde VPN’s kleine landen zoals Nederland links laten liggen. De VPN concentreren zich alleen maar op grote landen zoals Amerika en Duitsland ect. Landen die nu eenmaal groter zijn dan Nederland, en meer bewoners hebben.

Het gebruik van de geografische ontwijking die een VPN provider aanbied geeft geen garanties meer.

Het voordeel van inloggen in Netflix Nederland 

Een voordeel van een VPN provider is dat we vanuit het buitenland kunnen inloggen in Netflix Nederland. We willen dit graag omdat we dan Nederlandse films kunnen zien.

Een praktijkvoorbeeld is: Jan woont in Spanje en de kleinkinderen komen op bezoek. De kids kunnen nu gewoon Nederlandse kinderfilms zien of ingesproken films of films met Nederlandse ondertiteling, deze laatste optie is dan misschien weer mooi meegenomen voor Jan.

De reden voor een VPN provider is dus heel onschuldig. We willen het geografische ontwijkingsaspect gebruiken. Dit voordeel kunnen we ook gebruiken wanneer we willen inloggen in Netflix Amerika. De reden hiervoor is dat de Amerikaanse database veel meer films heeft dan iedere ander Netflix land.

Slim

De VPN of Netflix zijn wel slim. Ook al wordt de VPN geblokkeerd toch verschijnt er vaak de Homepage van Netflix met een filmaanbod wat toegankelijk is en afspeelbaar is voor een Netflix abonnee. Wanneer je goed kijkt is dit niet het Netflix land waar je ingelogd wilt zijn, dit kan je controleren in het menu…… door aan te klikken (wat moet je aanklikken??) missen de eigen producties en het filmaanbod is een samenraapsel van films.(de rest van de zin klopt ook niet en ik snap niet wat je bedoelt……dus zelf veranderen))

Welke VPN providers werken nu wel? 

Dit zal een moment opname zijn omdat de Netflix techneuten niet stil zitten. We zullen elke week een update doen en je zo op de hoogte houden welke VPN nu wel werkt.

We zullen verder niet ingaan op de specifieke aspecten van de VPN. Het zal er alleen maar om gaan of je ermee kan inloggen in Netflix Nederland. Ik zal een videoreportage toevoegen om het nog duidelijker te maken. De beelden zullen dan ook voor zich spreken.

Wat kost een VPN

De gemiddelde prijs van een VPN zal 3-8 dollar zijn. We raden af een gratis VPN aanbieder te proberen. Deze werken niet. Om heel eerlijk te zijn ga ik ze ook niet testen. Gratis VPN’s hebben namelijk een doel en dat is de log gegevens opslaan en doorverkopen. Vaak zijn ze qua bandbreedte klein en is beschikbare download beperkt. Kortom niet geschikt voor het streamen van films. Dit zijn de belangrijkste reden waarom je geen gratis VPN moet proberen.

De conclusie

Het is vervelend maar van de 8 geteste VPN providers werkt alleen VyprVPN en GooseVPN. Wij hopen dat, gedurende mijn onderzoek, er meerdere opties bij komen want een keuze uit een is geen keuze natuurlijk.

Inloggen in Netflix Nederland

Mocht je vragen of opmerkingen hebben horen wij het graag

Laat een bericht achter